Medcezir / Yaman’ın zor günleri!

TV Programları

Ekran Alıntısı.PNG yaman 8

Star Tv.in süper dizisi “Medcezir” de zor günler yaşayan Yaman, sevgilisi Mira ve ağabeyi Kenan arasında sıkıştı kaldı. O gece gözlerinin gördüğünü unutamadı. Kenan’ın müstakbel kayın validesini öpmesini içine sindiremedi,  çek git buralardan diyemediği gibi, sevdiği kız Mira’ya da bir şey söyleyemedi. Bu sır günlerce içini kemirdi durdu. Mira, her şeyin Leyla yüzünden olduğunu zannetti.

Medcezir, artık Cuma gecelerinin AB’de değişmez 1.cisi durumda. Ancak, Total’de de hep 2.ci sırad yer alır oldu.

Şimdi 30.bölümde geçenleri kısaca özetleyelim.

Kenan, Sude Hanımı o gece eve bıraktı. Sude Hanım hiç konuşmadı, sadece teşekkür etti.

Ekran Alıntısı.PNG 30.1 - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya

Mira da, Yaman’ın telefonu aniden kapatması nedeniyle, atladı arabasına sahile gitti. Yaman perişandı, Mira’ya bir şey söyleyemedi. Mira da, Yaman’ın suskunluğunu bir anlam vermedi. Yaman bu gece tartışmayalım dedi ve konuyu kapattı.

Ekran Alıntısı.PNG 30.3 - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya

Selim Bey, aldığı tehdit telefonları yüzünden o gece savcılığa suç duyurusunda bulunmak istedi. Ender Hanım, Kenan’a telefon etti, beraber gitmelerini istedi. Kenan zaten Sude Hanımı getirmişti, oradaydı.

Ekran Alıntısı.PNG30.2

Sude Hanım, kendisini odasına kapattı, olayın şokunu atlatmaya çalıştı. Kızı Beren anne ne oldu diye sorsa da, yok bir şey deyip atlattı. Mira, gelince annesinin kapısına çaldı. Sude, uykum var. Beren annem babamla boşandığında bile bu kadar kötü değildi. Durum ciddi.

Yaman arabayı kullanıp, Mira ile eve döndüler. Mira, bundan sonra telefonu kapatmak yok, barışmadan uyumayacağız dedi. Yaman, Kenan’ı aradı, Kenan eve geldim. Yaman, konuşmamız lazım. Yaman, Mira’yı iyi geceler dedikten sonra, Kenan’a sen ne yapmaya çalışıyorsun, delirtecek misin sen beni. Araya Mert girdi, telefonla ölüm tehdidi aldık, dedi. Yaman, ağabeyi ile tam konuşamadı. Yaman, Kenan hep beraber içeride tehdit sorununu konuşurlar. Selim Bey herkes yatsın yarın giderim, der.

Ekran Alıntısı.PNG kenan

Yaman, Kenan’ın kolundan tutar, gel içeride konuşalım deyip odasına götürür. Sen nasıl bir adamsın, sen nasıl yaparsın, gördüm sizi Sude Hanımla. Yaa o kadın benim kız arkadaşımın annesi be… Annesi. Düşündükçe kafayı yiyeceğim. Manyak mısın, sen nasıl yapıyorsun böyle bir şeyi. Kenan, kadın istemedi, hiçbir şey olmadı. Kadın alkollüydü, kafası bozuktu,  ben bi şey yapmadım, o öptü beni.

Tam o sırada Mira aniden içer girer, pardon konuşmanızı böldüm. Yaman, ne oldu deyince, Mira ben Kenan ile konuşacaktım. Bu gece ne oldu diye sorar. Annemin canını sıkacak bir şey mi oldu. Kenan, yok bir şey. Ben onu bıraktım, dedi. Konuşuruz sonra der ve gider.

Ekran Alıntısı.PNG 30.7 - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya

Yaman ile Mira dışarıda konuşurlar. Yaman, Selim Beyi tehdit edenler yine aramış diye Mira’ya bilgi verir. Mira her şey üst üste geldi, biz iyi miyiz diye sorar. Yaman, iyiyiz direyerek sarılır öper.

Ekran Alıntısı yaman

Faruk Bey eve gelir, Leyla’yı uygunsuz vaziyette görünce siz kimsiniz deyince Ayşe açıklama yapar. Bu gece bizde kalacak, Mira hanımdan izin aldım, der. Faruk Bey, önemli değil, kalabilir.

Yaman, okuldan Ayşe’ye telefon eder, neler olduğunu sorar. Leyla konusunda uyarır. Ayağını denk al, der. Ayşe, emredersiniz diyerek cevap verir.

Selim Bey karşı tarafın avukatı ile telefon konuşması yapar. Selim Bey davadan vazgeçilmemesini söyler. Mert, Yaman ve Ender Hanım oradadır. Selim, onları görünce ne tırtıl ailesi gibi beni mi dinliyorsunuz? Selim bürosuna, Mert ve Yaman da okula gitmek üzere çıkarlar.

Ekran Alıntısı.PNG 30.10 - Kopya (2) - Kopya

Leyla, sabah giderken Kenan’a uğrar, konuşurlar. Burak’a mesaj atar, Tozludere’ya gidiyorum. Burak ben götüreyim. Ben de okula gitmeyeceğim. Leyla’yı arabasıyla Tozludere’ye götür. Yolda, Leyla arabayı kullanmak ister, direksiyona Leyla geçer. Tepeden Tozudere’ye seyrederler. Orkun ve Reyhan Hanım ve adamları orada proje üzerine çalışıyorlardır.

Orkun yanlarına gelir. Leyla ile Orkun tanışırlar. Orkun ile beraber dönerler. Ayşe’yi mahalleye bırakırlar. Leyla, Burak’ a sen çok tatlı bir çocuksun diyerek yangından öper.

Okulda sınıfta Yaman düşünceli bir şekilde bahçede top oynayanları seyreder. O sırada Mira’nın geldiğini görür. Ders başlar.

Tan’ın eli ayağı Kadir, okulun panosuna Ruh ve Sinir Hastanesinin Klasik Müzik Resitali duyurusunu asar. Tan’ın Mayıs ayında piyano resitali var.

Sedef Hanım, sabah babasın bürosuna gider. Sude ve Bade ilişki durumunu sorar. Ender Hanım, Selim’den telefonlarına cevap alamaz. Toplantıya Sude Hanım da katılır.

Ekran Alıntısı.PNG selim bey

Selim Bey müvekkilinin bağ evine gider. Bahçede ölü bulur. Mert, Yaman ve Ender Hanım ile adliye Selim Beyle buluşurlar. Karşı tarafın avukatı ile konuşup, tartışırlar. Senin yüzünden öldü diyerek Selim beyi suçlar.

Ekran Alıntısı.PNG 30.15 - Kopya - Kopya

Yaman, Kenan, Mira, Mert ve Eylül evde pizza yerlerken, Mert babasının gördüğü cinayeti çözmek için konuşur, olay anını canlandırır. Yaman üzerinde tatbiki örnek göstermesi çok komikti. Ender Hanım, evin kapısına iki güvenlik görevlisi çağırılar. Kenan ve hep beraber çıkarlar. Sude Hanım, kulübe gidiyordur. Kenan’a yolumun üstündesin bırakayım, der. Yaman, Kenan’ın Sude Hanımın arabasına binmesini çok bozulur.

Ekran Alıntısı.PNG 30.16 - Kopya - Kopya

Giderken Kenan Sude’ye, çok güzel kokuyorsunuz, ayrıca çok güzelsiniz diyerek iltifat yapar. Sude, abayı durdurur. Bak delikanlı dün gece bir saçmalıktı. Sakın dün geceki durumu bir anlam yüklemeye kalkma. Ben büyük aptallık ettim, der ve Kenan iner gider.

Ekran Alıntısı.PNG 30.17 - Kopya

Yaman’ın odasında; Yaman, Mira’ya bana mı surat asıyorsun, asıl benim sana surat asmam lazım. Mira; buna cevap bile vermeyeceğim. Yaman; gittin gördün Leyla’yı, havanı da atın, ne oldu için rahat etti mi? Mira; hala aynı şeyi söylüyorsun inanamıyorum Yaman ya… Tutturmuşsun bi de kıskanç diye. Yaman; kıskanç değil misin? deyince, Mira olabilir bazı zamanlarda,  bu sefer gerçekten Leyla’yı görmek için gitmedim. Ne işin vardı, sabahın köründe kargalar uyanmadan o evde. Mira, babamla görüşmem gerekiyordu. Tekrar otururlar, Mira Asım Bey ile ilişkilerin olup bitenleri anlatır. Yaman da işin doğrusunu öğrenmiş olur, biraz rahatlar.

Ekran Alıntısı.PNG 30.18 - Kopya

Leyla, Giray ile konuşur. Giray Ayşe’nin Kenan ile birlikte olup olmadığını sorar. Leyla gerekli cevabı verir. O kızı bıraktın attın, ayrıca bir da benim önüme çıkma ben Ayşe’ye benzemen bastırtırım gırtlağına. Giray,  çok sinirlenir. Hasan’a telefon açar. Ben düğmeyi basıyorum, der.

Ekran Alıntısı.PNG 30.19 - Kopya

Yaman ve Mert Selim beyim arabasını bahçede yıkarlar. Ender Hanım babanızı yalnız bırakmayın der ve çıkar. Yaman bagajdan bir çift eldiven bulur. Mert’e sorar kimin diye, yıkar bahçe çitine asar. Selim Bey ben yürüyüşe çıkıyorum. Mert, biz de geliyoruz diyince, yürüyüşten vazgeçer.

Ekran Alıntısı.PNG 30.20 - Kopya

Mert dedesine gider, anne bu işi bana bırak der. Asım Beye ben seninle konuşmak için geldim. DNA testi raporunu verir. Ender de odaya girer, Asım Bey çok sinirlenir.  Mert, çok güzel konuşur, dedesini Ada’nın öz kızının olduğu konusunda ikna etmeye çalışır. Düşün taşın, Ada İstanbul’daymış, testten haberi yok, akşam açılışa onu da davet ettim.

Akşam açılışta herkes oradadır, gençler dans ederler. Sedef Hanımın misafiri ünlülerin kuaförü Jemal Amerika’dan gelmiştir. Fazla kalmaz, iyi akşamlar der ve gider.

Ekran Alıntısı.PNG faruk-sedef

 

Ender Hanım Selim Beye, Sedef ile Faruk’un birbirlerine çok yakıştıklarını söyler.

Ender Hanım, babam gelmemiş deyince, Selim Bey, Mert ona seçenek bırakmamış. Sude Hanım, Kenan’a dik dik bakar. İleri bölümlerde bir ilişki yaşayacaklar gibi gözüküyor.

Kenan Sude’ye bu da bir başka kokunuz mu? Ama galiba ben en çok ilkini sevdim, der. Hale, Kenan’a hayırdır, Sude’ye mi aslı yorsun, yuh… Orkun Burak’a, Leyla’ya sorar. Burak  mesaj attım, gelir. Orkun,gelse de ortalık şenlense der.

Ekran Alıntısı.PNG 30.21 - Kopya

Mira ile Yaman dans ederler. Mira, Yaman’a çok güzel sözler söyler,  haftaya tam altıncı ayımız doluyor. Duramadım söyledim. Yaman; biliyorum. Mira; bidiğini biliyorum. Yaman; Nerden? Mira; Gerçeği mi söyleyeyim, yoksa içimden geçeni mi? Yaman; İçinden geçeni. Mira; Her geçen gün gözlerinde sadece ismimin yazdığını görebiliyorum. Bizi satır satır kalbini yazdığını okuyabiliyorum. Yaman; burada beni böyle şımartma. Mira; aslında burada senin özel bir şey söylemen gerekiyordu. Yaman; Okunuyormuş nasıl olsa… Yaman, seni seviyorum, der.

Ekran Alıntısı.PNG eylül

Mert ile Eylül de dans ederler. Mert, esprileriyle Eylül’ü mutlu eder. Eylül’ün babası barış Bey de onları izlemektedir. Barış Bey, şu yarım kalan yemeyi tamamlayalım, bu defa 4 kişi der. Mert, 5 yapalım küçük oğlanı unutmayalım diyerek espri yapar.

Ekran Alıntısı.PNG 30.22 - Kopya

Asım Bey, herkese ters köşe yapar, en küçük kızı Ada’yı da alır, açılışa katılır. Gelişleri başta Ender Hanım ve Mert’i çok memnun eder.

Ekran Alıntısı.PNG 30.23 - Kopya

Tam bu sırada polis arabası gelir. Selim Serez’i bakmıştık. Elde edilen deliller neticesinde, Birol Tankul’u öldürmek suçuyla tutuklusunuz. Kelepçeler takılır ve Selim beyi götürürler. Mert, Yaman ve Mira öylece bakar kalırlar.

Herkes çok şaşkındır, Ender Hanım gözyaşlarını tutamaz. Ve 30. bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 30.son

Hasan, polis arabasını görünce, Polislerin Kenan için geldiğini zannetmiş, keyifle sırıtmıştı. Yaman’ın Selim Beyin arabasının bagajında bulup da yıkadığı eldivenleri polis bulmuş, suç unsurunu yok etmek amacıyla yıkadığını zannedip, cinayeti Selim Beyin işlediğini hükmettiğini düşünüyorum. Yaman istemeden, bilmeden Selim abisine kötülük yapmış oldu. Yaman’ ın Kenan yüzünden yaşadığı Mira ile olan sıkıntıları, Selim Beyin başına gelenlerin yanında çok hafif kaldı. Bütün bu sorunların nasıl çözüleceğini bekleyip haftaya hep birlikte göreceğiz.

Ay Yapım’ ın bu süper dizisinde konular o kadar çetrefilli hale geldi ki, bütün bunları senaristimiz Ece Yörenç nasıl çözecek bilemiyorum.

Medcezir’in tüm oyuncuları birer harika… Burada hepsini ayrı ayrı övgüler yağdıra mı yorum.  İzleyici daha çok başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy (Yaman) ile Serenay Sarıkaya (Mira) üzerinde konunun dönmesini istiyor ama, yardımcı oyuncuların hayatları da konunun bir parçası olduğunu unutmamak lazım.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Göresller internetten dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

2 thoughts on “Medcezir / Yaman’ın zor günleri!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir