Güllerin Savaşı Ekranlara veda ediyor!

TV Programları

 Güllerin-Savaşı-

Güllerin Savaşı‘nın ilk bölümü 8 Temmuz 2014’de başlamıştı.

Baş Rollerini Damla Sönmez, Canan Ergüder, Barış Kılıç, Sercan Badur, Yiğit Kirazcı, Atilla Şendil, Arif Pişkin, Serap Aksoy, Meltem Pamirtan, Münire Apaydın, Zeynep Köse gibi isimler yer alıyordu. Sonra bir takım oyuncu değişikleri oldu. Diziden ayrılanlar, girenler oldu. En son 65.bölümde Cihan karakterini can veren Sercan Badur, geçtiğimiz bölümlerde diziden öldürülerek ayrıldı.

Senaryoyu ilk başlarda Melis Civelek ve Sırma Yanık ile yazımına başlanmıştı. Sonra bir takım değişikler oldu. Son bölümlerde gene bu ikiliye emanet edildi.

Tam 67 bölüm oynadı, Önümüzdeki Cumartesi akşamı (6 Şubat) 68.Bölümde final yaparak ekranlara veda ediyor. Benim severek seyrettiğim dizilerden biriydi. MedyapımFatih Aksoy yapımcısı olduğu bir dizi. Yönetmenliğini Emre Kabakuşak yapıyordu.

Gösterildiği sürece reytinglerde oldukça başarılı oldu. Önceleri hafta içinde başlayan dizi son zamanlarda Cumartesi akşamları devam etti.

67 Bölüm boyunca Gülru ile Gülfem’ın kavgası ve mücadelesini izledik. Sonunda baba bir iki kardeş de çıktılar ama kavga bir türlü bitmedi. Aynen satranç oyunu gibi, hep birbirleriyle karşı karşıya geldiler ama, ikisi de mat olmadılar.

Bence konu bitti, kavganın da sonu yok. Cihan da öldü. Önümüzdeki son bölümde Ömer ile Gülru da evleniyor. Neyin kavgasını yapacaklar ki?

Ama dizinin Senaristleri Melis Civelek ile Sırma Yanık deneyimli yazarlarımız. Konu biraz başka yönlere kaydırılarak, sezon sonuna kadar devam edebilirdi. Ama buraya kadarmış. Kanal D ve yapımcı anlaşmışlar ki, dizi final yapıyor.

Emeği geçen tüm oyuncu ve ekibin eline, yüreğine sağlık. Çok güzel iş çıkardılar.

Bundan sonra her birine yeni projelerinde başarılar dileyelim.

Ben hep düşünmüştüm bu güzel giden dizi niye bitti diye. Bu sorunun cevabını bugün Güneş Gazetesi’nde okudum. Gazetede yer alan habere göre; Başrol oyuncularından konservatuar mezunu Damla Sönmez ile alaylı oyuncu Barış Kılıç’ın anlaşamaması bitirmiş.

Kaprisleri ve tavırları ile Barış Kılıç’ı bezdiren Sönmez’in set ekibini de zorladığı öğrenildi. Her fırsatta ödüllü ve konservatuar mezunu olduğunu dile getirdiği öğrenilen Sönmez, sonunda yapımcı Fatih Aksoy’un da harekete geçmesine neden olmuş.

Oyuncular arasındaki bu çekişmenin artık diziye zarar verdiğini düşünen Fatih Aksoy, senaristlere de talimat vererek dizinin finale gitmesini istediği iddia edildi. Yapımcı Aksoy dizinin bir sene daha  devam etmesini istediği ama Sönmez’in kaprisleri yüzünden bitirme kararı aldığı öğrenildi.

Yolları açık olsun diyeceğim ama, bence bindikleri dalı kestiler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir