Çağatay Ulusoy-Serenay Sarıkaya ile Medcezir 10.Bölüm, on numara,

TV Programları

23 Kasım ’13

Kategori
TV Programları
Çağatay Ulusoy-Serenay Sarıkaya ile Medcezir 10.Bölüm, on numara,

Star Tv.in bağımlılık yaratan dizisi Medcezir, dün akşam Star ekranlarındaydı.10.Bölüm izleyiciden  tam not, 10 tam puan aldı. Zaten reytingler de göstergesiydi. AB’de her hafta olduğu gibi 1.ci, Total’de de çok az farkla 2.olmuştur.

Geçen bölümde Lunaparkta gondolda geçen tatlı anlar ikisini de çok mutlu etmiş, sevgili olduklarını inanmışlardır. Yaman’ın yükseklik korkusu adeta yok olmuş, öpüşürken nefesi kesilmiştir. “Mira sen çok güzel bir şeysin” der, öper, öper. Gondol durmuş inme vakti gelmiştir. Mert paparazzilik görevini yapmakta onların görüntülerini kayda almaktadır. Tuğçe ve Eylül şaşkın, şaşkın onlara bakmaktadır. Artık bundan sonra iki sevgili olduklarını başkalarına da göstermek gerekiyordu. Bundan sonra da onu yapacaklar.

Hep beraber taksi ile eve dönerler. Eylül o gece Mira’da kalıp, Yaman ile ilişkilerini ilk baştan bu yana her şeyi anlattırır.

Ender Hanımın kız kardeşi Sedef hanımın ortaya çıkışı ve köşke aniden gelişi her şeyi değiştirecek gibi gözüküyor. (Defne Kayalar, Ender Serez’ in kız kardeşi ve Asım Şekip Kaya’nın küçük kızı, “Sedef” karakteriyle bu bölümde diziye katıldı.)

Sedef Hanım akşamdan Ender’e Los angeles’den geliyorum diye mesaj atar. Gecenin bir yarısı gelir, kimseye rahatsız etmeden misafirhanede Yaman’ın kaldığını bilmeden odaya girer. Yaman’ın yanına yatar. Sabah Mira’nın telefonu ile uyanan Yaman yanındaki kadını görünce çok şaşır. Mira yürüyüşe çıkmak için aramıştı. Mira bekleyemez oda kapısını açar ve Yaman’ın yatağındaki Sedef’i görünce şok olur. Allahtan kahvaltı sofrasında açıklama yapılır, işin doğrusunu öğrenir. Ama Mira çok tedirgin olmuştur. Adeta Yaman ile Sedef Hanıma suçüstü yapmıştır. Yaman, Miradan özür diler, “Artık dün geceden itibaren sevgili miyiz diye” sorar. Mira “Her şeyi akışına bırakalım” der.

Sedef Hanım çok rahat, tabiri caiz ise feleğin çemberinden geçmiş çok fettan bir kadın. İleride Yaman’a askıntı olacak, rahatsız edecek gibi gözüküyor.

Ender Hanım, geçen gece erkekleri Ocak başına götüren Selim Bey yokluğunda (Dalaman’a iş için gider) bu akşam ben hepinizi güzel bir eğlenceye götüreceğim der.

Sude Hanım, kızı Mira’nın Yaman ile yakınlaşmasından hoşlanmamaktadır. Onların beraber çıktıklarını öğrenince, Orkun’u telefon eder, çabuk pes etiğini söyler, Mira’yı elinden kaçırmak istemiyorsan ilgilen der. Orkun, hırsızlık olayında işbirlikçisi Yaman’ın üvey babası Hasan’ı arar. Ondan yardım ister, Yaman’ın zayıf noktalarını bulmasını ister. Hasan, babasının Yaman’a yazdığı ve yaman’ın eline geçmemiş bir mektup bulur, Orkun’a okutur, karşılığında yüklü para ister ve anlaşırlar.

Okulda buluşurlar. Mira ile Eylül’ü gören Mert “Kelebeğim” diyerek ona koşar. Akşama annesinin götüreceği yemeğe ikisini de davet eder. O ara Mert, Orkun’a çarpar, Orkun Mert’e itince Yaman koşarak Orkun’un yakasına yapışır. Mira’nın araya girmesiyle ayrılırlar. Yaman, Mira’nın elini eline kenetleyerek, “Mira’nın arkadaşlarımın yanından uzak duracaksın” diyerek ikaz eder.

Yaman o sakin duruşu ve cool görünüşü altında, Tozludere’deki çocukluğundan gelen sıkıntıları nedeniyle aniden parlıyor. Bu sinirlilik hali ona çok da yakışıyor.

Ender kardeşi Sedef ile babaları asım Şakip Kaya’ya ziyarete giderler. Baba kız hasret giderir. Monoton hayattan konuşurken, Sedef “sizde o yeni çocuk var, yakışıklı, der. Asım Bey, “Sakın bulaşma Sedef bozuşuruz” der.

Mert geceye itina ile hazırlanır. Yaman giyecek seçmede yardımcı olur. Ender Hanım, şık siyah bir kıyafet giyer.

Ender Hanım, Yaman, Mira, Mert, Eylül ve kardeşi Sedef ile beraber, karaoke’nin de yapıldığı güzel bir entel bara götürür. Ne tesadüf ki orada Mira’nın piyano hocası Tan da gelir. Mira, Tan’a “Yaman, erkek arkadaşım” diye tanıtır. Sedef Hanım Tan’ı çok beğenir ve onunla ilgilenir. Bu ilgi Yaman’ı ve Mira’yı rahatlatır. Çok güzel eğlenirler. Karaoke zamanı gelir, Mira Yaman’a beraber şarkı söylemeye davet eder. Yaman utana sıkıla ben bilmem dese de Tan’ın Mira’ya beraber söyleyelim demesi üzerine Yaman kabul eder. Mira ve Yaman “Kimseyi tanımadım ben, senden daha güzel, senden daha özel” şarkısını birlikte pek de güzel söylerler. Her ikisinin bilhassa, Mira’nın mutluluğu görülmeye değerdi. Dönüşte kapıda, Yaman ile tam öpüşürken annesi Sude kapıyı açar ve onları görür.

O gece Mert ile Eylül iyice yakınlaşmışlar, Eylül Mert’e anlamaya başlamıştır. Tuğçe’nin yardımla Eylül’ün dikkatini çekmeye başarmıştır. Olanları Yaman’a keyifle anlatır. Eylül’ün beğendiği erkek modelini internetten araştır, saçını ve kıyafetini ona göre değiştir. Bu Eylül’ün çok hoşuna gider.

Sabah kahvaltısında bir Tv. haberi yaman’ın dikkatini çeker. Markette seri katil birini öldürdüğü haberi vardır. Sedef Hanım sabah eve döner. Beraber kahvaltı yaparlar.

Cumartesi akşamki davete Mert, Eylül, Yaman, Mira, Sedef Hanın ve Tan da gideceklerdir. Mert şık giyinir. Eylül gelir, davete gelip gelemeyeceğini sorar. Mert Eylül hakkında bildiği her şeyi apacık anlatır. Eylül bu konuşmadan çok etkilenir. Ve o davete Mert’in yeni kıyafetlerine uygun tarzda giyinir. Eylül, Mert’e “Seni seviyorum, şebekliğini de seviyorum” der.  Mira’da en şık kıyafetlerini giyer. Yaman’da tarzını değiştirmiş, takım elbise giymiş, kravat takmıştır.

Tam evden çıkarken, arabaya binecekleri sırada kargo kuryesi Yaman’a bir zarf getir. Yaman açar ve gelen mektubu okur. Okurken göz yaşlarını tutamaz. Babasının bu mektubunu Orkun göndermiştir. İki yıl önce doğum günümde yazılmış. 20 Mayıs 2011 de tarihli bir mektubu Selim Bey de sesli olarak okur. Okunan mektuptan Yaman yıkılmıştır. Mira mektubun kimden olduğunu sorar, “Babamdan” der. Ve “Benim babamı bulmam lazım” der ve bölüm burada biter.

Konu çok güzel gidiyor, eğlenceli ve yer yer duygu dolu, aşk dolu. Anladım ki bu yüzden, bu dizi herkeste bağımlılık yaptı. Çağatay Ulusoy “Yaman” karakteri ile kendini buldu. İnanılmaz başarılı. Mira (Serenay Sarıkaya) ile çok, ama çok uyumlu bir çift oluşturdular. Bu 10. Bölüm her bölüm olduğu gibi benden tam not aldı. 10 numara diyorum.

Dizinin yapımcı Kerem Çatay geçtiğimiz günlerde uyarı için Çağatay ve Serenay  ile konuştuğunda dizideki performansları için kendilerini teşekkür etmiştir. Bu uyum nedeniyle sahne çekimleri tek seferde yapılabiliyormuş.

Çağatay Ulusoy bu dizideki rolü için çok çalışıyormuş. Bu nedenle çok da yorgun düşmüş. Geçen hafta sonu arkadaşları ile bir restaurantta  buluşan yakışıklı oyuncu, burada arkadaşları ile yemek yiyerek uzun uzun sohbet etmiş. Yemeğin ardından Zorlu Center AVM’den ayrılan Çağatay’ın yorgunluğu gözlerinden okunuyormuş.

Önümüzdeki bölümde Yaman babasını bulma arayışlarına girecek. Dilerim gösterilen haberdeki katil babası olmasın.

Yaman’ın Sezer’lerdeki yaşantısı geçmişten gelen, geçmişinin gerçekleriyle harmanlaşıp ortaya dökülmesiyle epeyce tedirgin olacağa benziyor.

Ay Yapımın değerli senaristi Ece Yörenç, Melek Gençoğlu ayrıldılar. Melek Hanım, dinlenmek ve çocuklarıyla vakit geçirmek ister. 8.ci bölümden itibaren senaryoyu Ece Yörenç tek başına yazıyormuş. Kolay gelsin Ece Hanım, Lütfen izleyiciyi üzecek fazla acılı olmasın.

Her şey gönlünüzce olsun.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir