Fatih Harbiye / Kadir Doğulu rüzgarıyla iyi gidiyor!

TV Programları

18 Kasım ’13

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / Kadir Doğulu rüzgarıyla iyi gidiyor!

FOX TV.in  aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye geçtiğimiz akşam 11.bölümüyle geldi ekranlarımıza. Dizi çok tuttu ve sevildi. Bu kadar sevilmesinde şüphesiz Peyami Safa’nın bilhassa Fatih semti aile ve mahalle kültürünü aktarmadaki başarısıdır.

Bunun yanında dizinin başrol oyuncusu Kadir Doğulu çok sevilmesi ve de beğenilmesi, yakışıklı oyuncunun asil duruşu, fit giyimi ile dikkatleri çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter’da, “Cumartesi FOX’tayız” hashtag’ı ile çok kısa sürede TT olan röportajda Kadir Doğulu hayranları tam 5.553 soru sorularak rekor kırmışlar. En çok sorulan soru dizide Neriman ile aralarında ne gibi gelişmelerin yaşanacağı olmuş. Kadir Doğulu’ un en nefret ettiği şeyin yalan ve küfür, en sevdiği yemeğin tantuni ve en sevdiği aktörün Sean Penn olduğu gibi cevaplar alınmış.

Bu beğeni reytinglere de yansıyor. AB’de bir önceki hafta olduğu gibi, Yetenek Sizsiniz yarışma programı ve özetinin ardından 3.cü sırada yer aldı. Yani Cumartesi dizilerinde ilk sırada sayılır. Total’de de 5. Olmuş.

Şimdi gelelim 11.ci bölümde geçen olaylara.

Önceki bölümde bir masa etrafında oturan Macit, Şinasi ve Neriman kısa bir sessizlikten sonra, Neriman sorar “Şinasi senin ne işin var burada?”. Macit “İzinsiz masama oturulmasından pek hoşlanmam, ikincisi bunu alışsan iyi olur, Neriman ile beni bir arada görmeyi, üçüncüsü bi daha karşıma çıkarsan bu kadar kibar davranmam.”  Şinasi dayanamaz Macit’in üstüne yürür, itişmeler falan. Neriman git buradan, rezil ettin beni” der.  Macit Şinasi’ye “Bu hikayede sana artık yer yok” der. Şinasi çeker gider.

Macit, şu an ikimiz de gerginiz başka zaman konuşalım. Neriman başka zaman, başka yer ve buluşma yok der, ve bu lafın üstüne Macit gider.

Şirkette Pelin, Onur ile Macit’i kıskandırma işi pek işe yaramamıştır. Onur bu oyunu Pınar istediğini söyler, Macit’ten özür diler. Pelin’in üstüne gitmemesini söyler.  Macit oyun oynayan, o oyunun sonuçlarını katlanır diye cevap verir. Kerim Bey, şirket hisseleri için mutlaka Pelin-Macit evliliğinin olmasını istemektedir.

Aslı’nın annesi Zehra Hanım içini Gülfer Hanıma döker, uzunca dertleşirler. Zehra Hanımın büyük kızı Nezahat’ın yaşadıkları, evde kalmış kızların yaşadığı bunalımlara iyi bir örnektir. Diğer taraftan Aslı kaynana baskısının dik alasını yaşamaktadır.

Neriman Fahriye Macit ile konuşmayı anlatır. O bana aşık olduğunu sanıyor. Fahriye de Sen de ona aşık olmadığını sanıyorsun der.

Mahallenin bıçkın delikanlısı Cihan, Şahika’ya hayrandır. Onun külhanbeyi hareketleri ve konuşmaları izleyici güldürmektedir.  Şinasi’nin ablası Nezahat onun için saç baş yaptırsa da iğlisini çekemez.

Şinasi o günden sonra hayata küser, okuluna gitmez, ortalıktan kaybolur. Cihan onu bulur eve getirir. Şinasi Neriman’a konuşmak için gider. Çıkıp konuşurlar. Şinasi içindekileri, düşündüklerini apaçık Neriman’a anlatır. Neriman sessizce dinler. Tam giderken, “Ben Macit ile birlikte değilim” der.

Macit işlerine yoğunlaşır. Bir akşam Onur, Pelin ve Duygu yemektedirler. Pelin Macit’e Neriman’ı sorar. Macit “Pelin o konu kapandı” der ve çeker gider.

Faiz Bey, Şahika’nın işyeri kartını ister.  Annesi Gülter, kartı Aracaoğlu Tekstilde çalıştığını görünce şok olur. Faiz Beye göstermezler. Neriman Macit’i arar telefonu Macit açmaz. Bu arada Özlem’in babası Nihat Bey, Şinasi’yi aramaya gelir. Şahika Nihat Beyi görünce kaçar. Göreceğiz bu işin içinde neler var. Nihat Bey Şahika’nın eski belalısı her halde.

Nihat Bey, Özlemin eğitim için Viyana’ya gittiğini söyler. Bestesine 15 bin teklif eder. Cihan Menajeriyim der ve 20 bine satar. Üç beste daha geliyor der. Bu işe çok sevinirler.

İnci Hanım Neriman’ın çalışmaları çok beğenir. Ve burs vereceği kişi olarak Neriman’ı seçer. Onu atölyesine çağırır. Neriman, Şahika’nın en şık elbiselerinden birini giyer, süslenir ve evden çıkar. Yolda Şinasi’yi rastlar. Her ikisi güzel haberlerini birbirlerine verirler. Neriman’a atölyeye Şinasi götürmeyi teklif eder ve beraber taksiye binerler.

Macit öğle yemeği için annesi İnci Hanımın atölyesine gelir. İnci Hanım burs vereceği Neriman’ı beklemektedir. Annesi Neriman’ı sorar, Macit Neriman’la görüşmüyoruz cevabını verir.  Neriman atölyeye çıkar. Şinasi kapıda beklemede kalır. Neriman’ın çalışma dosyası Şinasi’de kalır. Arkasından koşar. Neriman “Kimse yok mu” deyince, Macit oradan “Ben varım” diye cevap verir, göz göze gelirler.  Neriman, “Avucundan yüreğime bıraktığın sıcaklığın hatırına çek git” diye mırıldanır. Bölüm burada sona erer.

Bu güzel dizinin çok sevilmesinde, Kadir Doğulu rüzgarın etkisi mutlaka vardır amma, genelinde, diğer oyuncuların, konu anlatımı ve sunumun izleyici beğenisinde etkisi büyük olmuştur diyebilirim.

Yapımcısı Koliba Film, Yönetmen Sadullah Celen ve de tüm ekibin ellerine sağlık diyorum.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir