Çağatay Ulusoy’dan sıra dışı bir aşk hikayesi filmi: Delibal!

Sinema

CSgh14PVAAAQs7c

Çağatay Ulusoy‘dan sıra dışı bir aşk hikayesini anlatan sinema filmi DELİBAL dün vizyona girdi. Bir Ay Yapım projesi olan Delibal, Ulusoy’un ikinci sinema filmi oluyor.

Delibal’ın başlıca rollerini; Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Nazan Kesal, Hüseyin Avni Danyal, Laçin Ceylan, Mustafa Avkıran, Toprak Sağlam ve Bahtiyar Engin gibi isimler rol alıyor.

Yönetmenliğini Medcezir’den tanıdığımız Ali Bilgin yapıyor, senaryoyu Yıldırım Türker yazmış. Sezen Aksu da sözlerini yazdığı, bestesini Ozan Bayraşa ile birlikte yaptığı “Mutlu Sonsuz” adlı şarkısını doyumsuz olmuş. Çağatay Ulusoy da, kendi sesi ile o kadar güzel ve dokunaklı söylemiş.

DELİBAL’IN OYUNCULARI FİLMDE CANLANDIRDIKLARI KARAKTERLERİ ŞÖYLE ANLATIYORLAR.

Çağatay Ulusoy – Barış Ayaz :

delibal-Baterist Barış

Delibal, bu zamana kadar yaptığım projeler arasında en uzun hazırlanma süreci geçirdiğim proje. Bateri dersleri aldım ve oynadığım karakterin özellikleri üzerine birtakım görüşmeler yaptım. Barış, çok duygusal ve duygularını çok yüksek yaşayan biri. Yakın çevresine, kız arkadaşı Füsun’a zarar verdiğini gördüğünde olay kopuyor. Tutkulu bir aşk Barış ve Füsun’un aşkı. Hayatlarını değiştirme pahasına da olsa aşklarının peşini hiçbir zaman bırakmıyorlar.

Leyla Lydia Tuğutlu – Füsun:

Füsun

Delibal, daha önce rol aldığım projelerden farklı ve beni duygusal anlamda zorladı. Füsun karakteri, üstüne düşündüğüm, çalıştığım ve kafa yorduğum bir iş oldu. Füsun, orta halli bir ailenin iki kızından küçüğü. Babasının hedefleri, isteklerine göre hareket ediyor. Okulunu dereceyle bitirip yurt dışında master yapmayı amaçlıyor. Hayatında hiç aşık olmamış, heyecan yaşamamış. Barış’a aşık olduktan sonra hayatı tümüyle değişiyor. Delibal’da seyirciyi hem ağlatıp hem de çok güzel bir aşk hikayesi izletiyoruz. Seyircinin şimdiye kadar pek görmediği tutku ve acı dolu bir hikaye…

 

Nazan Kesal – Selma-Füsun’un annesi:

Füsun anne-baba ve ablası

Selma, aşkı seçmediği için çok da mutluluk yaşayabilmiş bir anne değil. Aşkı yaşamamış ama aşkı her zaman destekleyen, sevgi dolu, fedakar ve cefakar bir anne. Senaryoyu ilk okuduğumda çok etkilendim. Sarsıcı ve ezber bozan bir yerden anlatıyor aşkı. Delibal, aşkı hayatın da üstünde tutan tutku dolu iki gencin hikayesi.

Mustafa Avkıran – Hayri-Füsun’un babası:

Hergün sokakta göreceğimiz, metroda otobüste karşımıza çıkacak babalardan biri. Karısını, kızını çok seven bir adam. Onun başına da bir filme konu olabilecek şeyler geliyor. Hem Leyla hem de Çağatay hakikaten bu süreçte, çok çalışkan, saygılı ve yaratıcıydılar. Onlarla tanışmak heyecan vericiydi.

Toprak Sağlam – Filiz-Füsun’un ablası:

Filiz, aşkının peşinden gitmiş. Babasının istediği hayatı değil, kendi istediği hayatı yaşamış. Türk toplumunda karşılaştığımız bir genç kadın aslında. Çok keyifli bir set süreci geçirdik. Her şeyden önce çok gerçek, çok yaşanılası. Bu zamana kadar izlemediğiniz bir aşk hikayesi.

 

Laçin Ceylan – Macide-Barış’ın annesi:

Barış'ın anne-babası

Macide biraz gizemli. Filmde, bir sır sakladığını ya da anlatmakta güçlük çektiği bir konuyla yaşadığını öğreniyoruz. Tabii ki bu filmin başında olmayacak. Delibal, gerçekten çok gülümseten ama gözünüzü de dolduran birçok detayla dolu.

Hüseyin Avni Danyal – Tarık-Barış’ın babası:

Tek çocukları olan bir anne-baba. Tarık mimar, mimarlık ofisi var. Oğlu Barış da mimarlık son sınıfta ve tezini vermeye çalışıyor. Mutlu ve sorunsuz bir aile. Aslında düşündükleri kadar da her şeyin huzurlu ve mutlu gitmediğini sonradan fark ediyorlar.

 

Barış Aytaç – Onur-Füsun’un en yakın arkadaşı:

Füsun'un arkadaşı Onur

Leyla’nın okuldan arkadaşı, sırdaşı. Yaşanan aşka birinci elden tanık olan biri, duygusal bir çocuk. Leyla harika biri. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Sıkıştığım yerlerde beni rahatlatan bir enerjisi oldu.

 

Gelelim filmin konusu ve olaylarına:

delibal Barış -Füsun

Barış Ayaz mimarlık fakültesinde okuyan, hayatın uçlarında yaşayan deli-dolu bir genç. Hobi olarak bir orkestrada bateri çalar. Aynı zamanda motor tutkunudur. Hayatını yaşayan, bal gibi tatlı bir genç. Füsun da aynı üniversitede okuyan kendi halinde çok tatlı ve güzel bir kız. Barış bir gün onu kantinde garsonluk yaparken görür ve ilk görüşte çarpılır. Peşini bırakmaz, bin bir şaklabanlıkla kızın kalbini kazanır, kendisine aşık eder. Füsun ona ‘Delibal’ lakabını takmıştır. ‘Delibalım’ diye sever. O da Barış’a aşık olur. Onlarınki artık sıra dışı, masalımsı bir aşktır. Dolu dolu yaşarlar, birlikte çok güzel günleri geçer.

Sevdiği kız için her çılgınlığı yapar. Sevdiğinin arkasından Adalara giden vapura binmek için denize atlar, yüzerek yakalama çalışır.

Ekran Alıntısıdelibal-9

Barış, Füsun’a bütün arkadaşlarının içinde görkemli bir evlenme teklifi yapar.

delibal-6

Füsun’un ve babasının idealleri vardır, Amerika’da master yapmaktır. Babasının karşı çıkmasına rağmen Barış’ın evlenme teklifini kabul eder. Ve evlenirler.

Ekran Alıntısıdelibal-8

Sevdiği için bestelediği ‘Mutlu Sonsuz’ şarkısını düğün hediyesi olarak çalar ve söyler.

Ekran Alıntısıdelibal-14

Barış ile Füsun’un birlikte çok mutlu günleri geçer. Ta ki, masalımsı, büyülü aşk bozulana kadar.

Ekran Alıntısıdelibal-2

Birbirini seven çift olarak, çok güzel bir aşk yaşarlar.

Ekran Alıntısıdelibal-17

Aylar sonra Barış’ın geçirdiği depresyonla bu mutluluk bozulur.

Ekran Alıntısıdelibal-3

delibal Füsun-Barış

Evlilik sonrası çok güzel giden hayatları Barış’ın hastalığının tekrar nüksetmesi ile hayatları allak pullak olur. Hayatın iyi ya da kötü en uçlarında yaşatan bu (Bipolar Bozukluk) hastalık her şeyi bozar.

Barış -Füsun mutlu günler

Mutlu günler geride kalır.

Ekran AlıntısıDELİBAL FR

Barış, yemez, içmez, uykusuz günler, geceler geçirir. Deli gibi bateri çalar. Füsun kocasını tanımakta güçlük çeker.

delibal-11

Motoru ile arkasında karısı Füsun olduğu unutacak kadar hız dener. Füsun çok korkar.

Ekran Alıntısıdelibal-12

Hiç olmadık sokak kavgalarına bulaşır. Çok dayak yer, her tarafı yara içinde kalır. Çok yakınında olan sevdiği genç çocuğu bile dövebilecek kadar ileri gider.

Ekran Alıntısıdelibal-7

Sevdiği adamın bu hallere düşmesi, Füsun’u çok üzer.

Ekran Alıntısıdelibal-13

O yakışıklı, mutlu yüzü görmeye alışan Füsun kahrolur.

Ekran Alıntısıdelibal-10

Benden bu kadar, İstanbul gala gecesinde izledim ama bir kere daha izlemek istiyorum. İçim köz gibi yandı dersem yalan söylemiş olmam.  Siz anlattıklarımın daha fazlasını ve anlatamadıklarımı sinemada seyretmelisiniz. Zaten, anlatmakla olmaz, görmek, yaşamak lazım.

Oyuncuların performanslarına gelince: Çağatay Ulusoy, kendini aşmış, oyunculuğunun zirvesinde. Süper, oynamıyor, rolü sanki yaşıyor. Siz de seyrederken onunla hissediyor, adeta yaşıyorsunuz. Medcezir’den Çağatay’ın şarkıcılık yönünü biliyoruz. Sezen Aksu’nun şarkısını, yumuşak, buğulu sesi ile çok da duygusal söylemiş. ‘Mutlu Sonsuz’ şarkısının sözleri Barış’ın yaşadıklarını özetliyor adeta… Çağatay Ulusoy, daha önceki dizlerde seyrettiğimiz karakterlerden, Medcezir’in Yaman’nından çok farklı bir karaktere bürünmüş, seyirciyi şaşırtıyor. Oyuncu budur işte dedirtiyor. Takdire Şayan, daha söylenecek övgü dolu sözler çok, fazla lafa gerek de yok.

Leyla Lydia Tuğutlu’yu Karadayı dizisinde ben hiç seyretmemiştim. Bu filmde performansı süper buldum. Çağatay ile çok iyi bir ikili olmuşlar, uyumları çok güzel. Ayrıca Barış’ın çaldığı orkestra önünde söylediği “Love me” parçası çok profesyonelce. Diğer oyuncuları da rollerinin hakkını vermişler. Bir yönetmen olarak Ali Bilgin, bu ilk sinema filminde oldukça başarılı. Ay Yapım’ın kalitesini biliyoruz. İnşallah bunun gibi daha da güzel sinema filmlerine imza atar.

Netice: Bu film sinemada seyredilmeli… Bu bir aşk hikayesi… Hem de sıra dışı bir aşk hikayesi… Yürek yakan cinsten. Yıllar önceki 1971’de üniversite öğrencilik yıllarımda seyrettiğim Ryan O’Neal & Ali MacGrav filmini hatırlattı bana. O filmde çok ağlamıştım. Bu bir ‘Love Story‘ Aşk Hikayesi… Gençler yüreklerindeki aşkı, yaşlılar gençlik aşklarını hatırlayacaklardır. Siz gene de yanınıza bolca kağıt mendil alın!

Delibal, film kalitesi ve oyuncuların performansları ile ödüle layık bir yapım olmuş. Mutlaka ödüller gelecektir.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller tarafımdan filmin fragmanından alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir