Geçen Hafta (09 – 15 Kasım 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 16 kasım

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 09 – 15 Kasım 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Diziler insanların en büyük eğlencesi, uzun kış gecelerinde izleyiciyi tv başına oturuyorlar. Sevilen diziler reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu nedenle bu hafta yüksek reytingi AB’de 11,08 ile geçen hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul’un aldığını görüyoruz.

Yeni dizilerden ilk on reyting listesine girenler oldu. Star Tv’nin Kara Sevda ile bu hafta ilk bölümü yayınlanan Kösem Sultan dizisi iyi reyting aldı. AB’de 8,80 ile Perşembe gecesinin birincisi oldu. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk Cuma gecelerinin birincisi olarak yayınına devam ediyor. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler’de Pazartesi gecelerinin birincisi. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan beri Salı gecelerinin fenomen dizisi oldu. Bu dizide Oktay Kaynarca gibi güçlü oyuncunun etkisi çok büyük.

Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi diziler her hafta bu yarışın içindeler.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 10.Bölüm (Atv)…8,89 – 22,42

2.Kiralık Aşk 21. Bölüm (Star Tv)…………………………….8,37 – 21,34

3.Kırgın Çiçekler 20.Bölüm (Atv)…………………………….7,86 – 20,01

4.Karagül 95.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,38 – 18,69

5.Diriliş Ertuğrul 33.Bölüm (TRT1)…………………………7,23 – 17,92

6.Kurtlar Vadisi Pusu 271.Bölüm (Kanal D)……………..7,20 – 18,00

7.Paramparça 40.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,44 – 17,38

8.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 1.Bölüm (Star)…….5,88 – 14,61

9.İlişki Durumu Karışık 19.Bölüm (Show Tv)…………..5,67 – 14,68

10.Kara Sevda 5.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,61 – 14,33

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 33.Bölüm (TRT1)…………………………11,08 – 27,49

2.Kiralık Aşk 21. Bölüm (Star Tv)…………………………….9,36 – 23,19

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 10.Bölüm (Atv)…9,12 – 22,40

4.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 1.Bölüm (Star)………8,80 – 22,02

5.Kırgın Çiçekler 20.Bölüm (Atv)……………………………..6,48 – 16,63

6.Poyraz Karayel 31.Bölüm (Kanal D)……………………….6,21 – 16,23

7.Paramparça 40.Bölüm (Star Tv)……………………………5,57 – 14,79

8.Aşk Yeniden 28.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,28 – 13,40

9.Kara Sevda 5.Bölüm (Star Tv)……………………………….5,21 – 13,26

10.Kurtlar Vadisi Pusu 271.Bölüm (Kanal D)……………..4,97 – 12,13

 

 TOTAL VE AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 33.bölümü ile AB’de aldığı 11,08 reyting ile 1.sırada yer aldı. Diriliş Ertuğrul son bölümde neler oldu? Çarşamba akşamlarının fenomen haline gelen dizisi Diriliş Ertuğrul’un 33. bölümünde Ertuğrul, idam cezasına çarptırılan babası Süleyman Şah’ın emaneti Abdurrahman’ı kurtarmak için tasarladığı planla tehlikeli bir hamle yaptı. Abdurrahman’ı tutsak tutulduğu çadırdan kurtarmak isteyen Ertuğrul, Deli Demir’e planını anlatarak uygulamaya soktu ve çadırda yangın çıkarttı. Yangın esnasındaki paniği değerlendiren Abdurrahman, haksız yere tutulduğu zindandan kaçmayı başardı.

diriliş - 33 - Kopya

 

2-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta AB’de 9,36 reytingle 2.sırada yer aldı. Defne ile Ömer arasındaki tutkulu aşk çok da tatlı devam ediyor. Ömer ve Defne aşkı doruklarda. Peki her şey yolunda gidecek mi? Defne, Ömer’in evlilik teklifini her şeye rağmen kabul edecek mi? Aşk galip gelecek mi? Deniz’in Passionis için yeni planları var! Fakat bu yolda ona yeni bir işbirlikçi lazım. Deniz, amacına ulaşabilecek mi? Sude, Sinan’ı kendi tarafına çekmek için elinden geleni yaptı! Şimdi ise elindeki kartlar onu Helen’e götürüyor! Sude, Helen’in Defne olduğunu öğrenecek mi?

kiralık aşk 21.bölüm

 

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca‘nın baş rolü oynadığı, Salı akşamlarına damga vuran dizi ilgi çekmeye devam ediyor. AB’de aldığı 9,12 reyting puanı ile 3.sıra yer alıyor. Ünal Kaplan’ın masasındaki kan davasının bitmesi için Alparslan Çakırbeyli masaya oturtulur fakat bu hamle yeni bir kanın dökülmesine sebep olur. Ünal Kaplan yaşanan olaylar sonucunda daha da sertleşir. Bir lider olarak tek başına kararlar alıp uygulama yoluna gider. Ticaretin yürütülebilmesi için de artık kin dolu Çakırbeyli ailesinin masadan kaldırılması gerekir. Bu durum ise Hızır’ın canını tehlikeye sokar. Hatta tüm Çakırbeyli erkeklerinin…

EŞKIYA-DÜNYAYA-HÜKÜMDAR-OLMAZ 10.bölüm

 

4-Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan: Bu hafta Kösem Sultan Sosyal Medyada çıkardığı tartışmalar ile AB’de aldığı 8,80 reyting ile 4.sırada yer aldı. Sultan I.Ahmed’in küçük yaşta tahta çıkışı ve bir tabloda görüp aşık olduğu Anastasia’nın bulunup getirilmesi ve kavuşmaları anlatılıyor. Görkemli, biraz masalsı anlatımla izleyiciden tam puan aldı.

kosem-sultan-1-bolum

 

5- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 7,86 reyting ile bu hafta 5.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Kızlar Banu’nun intihar haberiyle hastaneye koşar. Songül suçluluk duygusuyla kıvranmaktadır. Kader’e gerçeği söyleyince arkadaşlıkları bitme noktasına gelir. Gökhan her yerde babasını ararken Necmi valizi elinde yanlarına gelir. Cemre’nin halası Emel, Nazan’ın mirasın üzerine yattığını öğrenerek Nazan’ın kapısına dayanır. İyice köşeye sıkışan Nazan, Serkan’a her şeyi anlatmaya karar verir. Halası aniden ortaya çıkıp onu yetimhaneden almak isteyince Cemre’nin aklı karışır. Onu yetimhaneye bırakan halasına mı yoksa arkadaşlarına mı tutunmalıdır?

kirgin_cicekler_20bolum

 

6- Karagül : Bu hafta Karagül, aldığı 7,38 puanla 6.sırada yer aldı. Ebru ve Narin büyük yüzleşmeye doğru adım adım ilerlerken, Narin, Ebru’yu durdurabilmek için her yolu deniyor. Ama bunun sonunda daha da çıkmaza giriyor. Hayatının artık eskisi gibi olmayacağını bilen Narin son çırpınışlarını yaşıyor. O kaçtıkça hiç beklemediği yerlerden büyük sırrın açıklarıyla eziliyor. Şimdi de katil mi oldum korkusu yaşayan Narin, Ebru’nun başına gelenleri saklamak için neler yapacak? Oğlunu geri almaya kararlı olan Ebru, diğer yandan ondan habersiz yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan kızlarını nasıl geri kazanacak? Karagül’ün önümüzdeki yeni yılda final yapacağı söyleniyor.

95.karagül

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 4 Dizi. Atv 2 dizi. Fox, Kanal D, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Kanal D 2’er dizi. Fox ve TRT birer dizisi ile yer almıştır.

Bu hafta kanallarda Star Tv haftasıydı. Hem Total’e, hem de AB’de 4’er dizisi yer aldı.

Bu hafta Star Tv haftasıydı dedik. Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan ekranlara geldi. Olay oldu, hem lehte, hem de aleyhte onlarca eleştiri aldı. Kösem Sultan önümüzdeki haftalarda hep konuşulmaya devam edecek gibi duruyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir