Hazal Kaya’nın “Maral En Güzel Hikayem” neden bitiyor?

TV Programları

maral-en-güzel

Baş rollerini Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli‘nin oynadığı “Maral En Güzel Hikayem” TV8 yönetimi final kararı almış. Nedense beklenen reytingleri bir türlü alamamıştı. Dizi 29 Ekim 17.bölümde final yapacakmış.

Geçen mart ayında başlayan dizi geçtiğimiz Mayıs ayında 12.bölümde sezon finali yapmıştı. Maral dizisi TV8 ile 28 bölüm anlaşma yapmıştı. Ancak TV8 yönetimi çok düşük olan reytingler karşısında bu kararı almıştır.

Bu Hazal Kaya’nın şansızlığı mı diyelim. Yazık oldu güzelim diziye, reyting kurbanı oldu.

Maral yeni sezonda son üç bölüm reytingleri:

1  Ekim : 13.Bölüm Total: 1.46 reyinng puanı ile 30.sırada. AB: 2,75 ile 12.sırada.

8  Ekim : 14.Bölüm Total: 1,18 reyting puanı ile 40.sırada. AB: 1,55 ile 20.sırada.

15 Ekim : 15.Bölüm Total: 1,23 reyting puanı ile 36.sırada. AB: 1,74 ile 18.sırada yer almıştır.

Görüldüğü gibi reytingler oldukça düşük. TV8 yönetimi de bu kararı almıştır.

Başrol oyuncuları Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli Maralın ilk başladığı günlerde, “Aramızda Kalsın” programına konuk olmuşlar ve o zaman duygularını şöyle paylaşmışlardır. Hazal Kaya “Maral: En Güzel Hikayem”le yeniden sevenlerinin karşısına çıkan Hazal Kaya, “Bir dizi yapmam bekleniyordu. Benden beklenen hep çok ağlamamdır ya. İlk defa ağlamadığım, sadece bir sahnesinde ağladığım bir birinci bölüm oldu. O yüzden çok mutluyum. Zaten bizi tavlayan şey senaryo idi. Ama bizim senaryoda okuduğumuz umuda ihtiyacımız vardı.

Bazı dizi ve filmler vardır. İzledikten bir süre sonra tekrar o tebessüm yüzünüzde kalır ve bu iyi bir şeydir. Tekrar izlemek istersiniz. Maral: En Güzel Hikayem de öyle. O yüzden en güzel hikayelerimizden biri olmuş” diye konuşmuştur.

Halbuki Hazal Kaya’nın binlerce seveni ve fanı mevcuttur. Bu kararı en çok onlar üzülmüşlerdir.

Hazal Kaya Aşk-ı Memnu dizisinden sonra, 2011 yılında Çağatay Ulusoy ile “Adını Feriha Koydum” dizisinde müthiş bir uyum yakalamıştı. 2.sezon sonunda (Haziran 2012) Hazal Kaya diziden ayrılmış ve finalinde ‘Feriha’ karakteri öldürülmüştü.

Ekran Alıntısı.PNGafk67.4

Daha sonra ‘Son Yaz Balkanlar 1912‘ dizisine Tardu Flordun ile başlamış, o dizi de 4-5 bölüm sonra yayından kaldırılmış, beklenen reytingleri almamıştı.

son yaz

Bundan sonra Hazal Kaya, 2013 yapımı aşk ve drama dizisi A.Ş.K’ta, ( Kanal D) Hakan Kurtaş ile başrol oynamış ve  bu dizide 13 bölümde final yapmak zorunda kalmış reyting kurbanı olmuştur.

ask-dizi-seti-cekimleri-hazal-kaya-3

Hazal Kaya sonraki 2014 çok titiz davranmış hiç bir dizide rol almamıştı. 2015 Mart ayında TV8 yapımı olan Maral dizisini kabul etmiş, Aras Bulut İynemli ile başrol oynamıştır. Maalesef bu dizi de reyting kurbanı oluyor.

hazal-aras

Peki, Maral’ın bitme nedenlerine gelelim. Tv8 reytinglere bakarak diziye son veriyor. Kanal haklı, tabi ki reytinglere, dolayısı ile reklam gelirlerine bakar. İşin en başında Hazal Kaya bu diziyi kabul ederken, kanal seçimi yanlıştı. Tv8 Acun Ilıcalı ile daha çok eğlence kanalı olarak yayın yapıyor, öyle biliniyordu.

Konu güzeldi, ancak partner konusunda uyumsuzluk var mıydı, ben pek göremedim. Aslında aralarında uyum vardı. İzleyici daha önceden Feriha ile Emir arasındaki aşkı unutamadıkları için hep onları görmek istediler. Bu istek hala daha devam ediyor.

İsmini vermekte mahsur görmediğim, Yurt Dışından Keyvan Shakiba adlı bir okuyucum tarafıma attığı mailde Maral final kararının nedenleri hakkında neler yazmış. Aynen aktarıyorum.

Neden? Cunku Hazal Kaya ve Aras Bulutlu arasindaki uyum yoktu, nokta. Bunu kabul edin artık! Hazal Kaya bugune kadar sadece Cagatay Ulusoy’la muthis bi uyum yakaladı. Zaten bu muthis uymu sayesinde Feriha-Emir askini izleyiciye aktardi. Onlarin yakaladıgi uyumu hic kimseyle yakalayamaz. Hazal ve Cagatay (HAZATAY) efsane oldular yerini kimse alamaz.

Hazal Kaya ile Çağatay Ulusoy’un ortak Fanları ve sevenleri onları hala bir dizide oynamasını istiyorlar. Onların ilk dizileri “Adını Feriha Koydum” hala dünyanın bir çok ülkesinde gösterime girdi, oynadı ve devam edenleri var. Bu nedenledir ki onların yurt dışında da binlerce fanı var.

adini-feriha-koydum-50-bolum

Şayet Ay Yapım, Çağatay Ulusoy‘un yeni dizisi için Merve Boluğur Dalkılıç ile anlaşmamış olsaydı. Şimdi yeni bir dizi için tekrar bir araya gelebilirlerdi?

Evet, Maral bitiyor. Oysa ki beklenen reytingleri alsaydı pek ala devam edebilirdi. Hazal Kaya artık bundan sonra ne yapacak? Güzel, güzel olduğu kadar da yetenekli bir oyuncumuz. Bir gün bu şansızlığını kıracaktır.

hazal_kaya

31 Aralık 2013 yılında yazdığım, “A.Ş.K. final yaptı ve bitti! / Peki neden?” Blog yazımın sonunda yazdığım aynı cümleyi buraya da tekrar koyuyorum.

Hazal Kaya, dilerim bu son yarım kalan dizin olsun. Yüzün hep gülsün, bahtın açık olsun. Umutma sevenlerin senin yanında ve arkanda.”

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Kaynak haber, Dedikodu Çocuk Twitter sayfasından alınmıştır.

 


	

1 thought on “Hazal Kaya’nın “Maral En Güzel Hikayem” neden bitiyor?

  1. Hazal Kaya, dilerim bu son yarım kalan dizin olsun. Yüzün hep gülsün, bahtın açık olsun. Umutma sevenlerin senin yanında ve arkanda.” “Unutma” sevenlerin senin yanında ve arkanda. yazmak istediniz herhalde!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir