Geçen Hafta (28 Eylül – 4 Ekim 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 5 ekim

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 28 Eylül – 4 Ekim 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Ekim ayının girmesi ile hemen hemen bütün diziler yeni sezonuna başladılar. Yeni dizler de birer-ikişer yayına girmeye başladı. Yeni diziler ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet başlamış oldu. Yaz dizilerinden sezon dizisi olarak devam edecek Kiralık Aşk, Kırgın Çiçekler, Güneşin Kızları, Çilek Kokusu ve İlişki Durumu Karışık iddialı diziler arasına girdi. Artık yaz dizelerinin bir kısmı final yaparak bitecek, Kanal D’nin Kalbim Ege’de kadı final yapacak denmişti, şimdilik devam ediyor. Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Maral En Güzel Hikayem, Kocamın Ailesi, Kurtlar Vadisi Pusu, Karagül, Kara ekmek, Filinta, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Kiraz Mevsimi, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi geçen sezon dizilerinin neredeyse tamamı başladı.

Kanallar yeni silahları olan yapımları ile yarışa başlıyor. İşte onlardan bir kaçı: ATV; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Başladı), Evli ve Öfkeli (Başladı), Leyla ile Alper ve Beyaz Gece. FOX TV; Ya Her Şeyim Ya Hiçim ve  Şehrin Melekleri. KANAL D; Düş Tarlası, Umut Rüzgarları ve Bir Deniz Hikayesi (Başladı). SAMANYOLU TV; Çınarın Gölgesinde, Habil Kabil  ve Ekip 1. SHOW: Mayıs Kraliçesi. STAR TV; Hatırla Gönül, Kara Sevda, Kösem Sultan (1 Ekimde başlayacağı ilan edilmişti, başlayamadı), Cesaret ve Göç Zamanı. TRT 1; Aynadaki Gökyüzü, Son Çıkış ve Baba Candır (Başladı). Görüldüğü bir hayli dizi ile yarışa giriyorlar.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10.

1.Kiralık Aşk 15.Bölüm (Star Tv)……………………………..8,81 – 23,83

2.Karagül 89.Bölüm (Fox Tv)…………………………………8,32 – 21,74

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 4.Bölüm (Atv)…7,25 – 19,38

4.Kurtlar Vadisi Pusu 265.Bölüm (Kanal D)……………7,21 – 19,49

5.Kırgın Çiçekler 14.Bölüm (Atv)…………………………….6,91 – 20,00

6.Paramparça 34.Bölüm (Star Tv)…………………………..5,96 – 17,27

7.Güneşin Kızları 15.Bölüm (Kanal D)……………………..5,81 – 18,24

8.İlişki Durumu Karışık 13.Bölüm (Show Tv)……………5,72 – 15,92

9.O Hayat Benim 63.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,64 – 16,30

10.Diriliş Ertuğrul 27.Bölüm (TRT1)………………………..5,27 – 14,21

 

AB’de ilk 10:

1.Kiralık Aşk 15.Bölüm (Star Tv)……………………………..9,02 – 23,90

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 4.Bölüm (Atv)….8,63 – 22,95

3.Diriliş Ertuğrul 27.Bölüm (TRT1)………………………….8,28 – 21,29

4.Güneşin Kızları 15.Bölüm (Kanal D)………………………7,43 – 19,34

5.Paramparça 34.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,26 – 16,83

6.Poyraz Karayel 25.Bölüm (Kanal D)………………………6,07 – 16,55

7.Kırgın Çiçekler 14.Bölüm (Atv)………………………………5,44 – 14,65

8.Güllerin Savaşı 52.Bölüm (Kanal D)………………………5,18 – 14,84

9.Kurtlar Vadisi Pusu 265.Bölüm (Kanal D)………………5,10 – 13,14

10.Karagül 89.Bölüm (Fox Tv)…………………………………4,93 – 12,85

 

TOTAL VE AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Kiralık Aşk : Önceki hafta bayram haftası nedeniyle yayınlamamıştı. Bu hafta  altığı yüksek reyting puanaı ile ilk sıradaki yerini aldı. AB’de aldığı 9,02 puanla 1.sırada yer alıyor. Defne Ömer aşkı kaldığı yerden başladı. Ömer Defne’nin bırakıp gitmesini, kendisini terk etmesini içine sindirmez. Defneye küser, ona trip atar. Defne’nin kendisine açıklama yapmasına izin vermez. Defne peşinden koşar. Defne’nin üstüne çay dökülür, Ömer dayanamaz üstündeki gömleği giymesi için çıkartır verir.

kiralık aşk

 

2-Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz: Oktay Kaynaca’nın “Hızır” adlı bir mafya babasını. Deniz Çakır ise Hızır’ın eşi ‘Meryem’i canlandırdığı dizide, yeraltı dünyasının ünlü ismi Hızır’ın hikayesini çarpıcı bir şekilde anlatmaya devam ediliyor. Hapse giren Çakırbeyli’ye  koğuşta da rahat vermezler. Bu hafta, AB’de aldığı 8,63 reyting puanı ile 2.sırada yer alıyor.

eskiya_dunyaya_hukumdar 4

 

3-Karagül : Geçen yıl olduğu gibi Karagül Cuma günleri yüksek reyting toplamaya devam ediyor. Bu defa karşında Medcezir yok, Kiralık Aşk gibi sevilen bir dizi var. Bu nedenle Totlal’de aldığı 8,32 puanla 2.sıraya yerleşti. Haziranda sezon finali yapan dizide heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

Oilmh karagül

 

4-Diriliş Ertuğrul : TRT1’in tutulan dizisinde Osmanlının kuruluş yılları öncesindeki olaylar ele alınıyor. Tarihi gerçekler ele alınarak çok güzel anlatılıyor. Ertuğrul Gazi rolünü hayat veren Engin Altan Düzyatan dizide çok başarılı. At binmesi, kılıç kullanması takdire şayan. Yeni sezon bölümü bu hafta başladı. Aldığı reyting puanı ile 4.sırada yer aldı. AB grubunda 8,28 puan almıştır.

dirilis-ertugrul-27

 

5-Güneşin Kızları: Bu hafa AB grubunda aldığı 7,43 reyting ile bu hafta da 5.sırada yer alıyor. 15.Bölümde Nazlı başını belaya sokar Haluk, İnci’yi evden kovar. Nazlı’dan uzun süre haber alınamaması Savaş’ı çok üzer. Son olarak da kendisini aramıştır. Telefonu açmadığı için vicdan azabı çeker. Selin ile Ali birbirlerine en gizli sırlarını anlatırlar. İkisinin acısı onları birbirine yaklaştırır.

güneşin kızları

 

6- Kırgın Çiçekler : Total’de aldığı 6,91 reyting ile bu hafta 6.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Eylül’ün annesinin intihar etmesi herkesi büyük şok yaşattı. Tevfik ise ölüm ile burun buruna. Neriman Hanım yurda teftişe gelen müfettişleri yanlış yönlendirir ve Feride’yi suçlu gösterir.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Güneşin Kızları, Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kurtlar Vadisi Pusu, Kiralık Aşk ve Karagül her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star, Fox Tv, Atv  ve Kanal D 2’er dizi, Show Tv ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Kanal D 4 dizi, Atv ve Star 2 dizi ile yer alıyor. Fox ve TRT1 bir dizisi ile yer almıştır.

Ekim ayı başı, bütün sezon dizleri başlaması ile, rekabet de başladı. Geçen hafta ilk onda yer alan bir çok dizi, bu hafta kendisine yer bulamadı.  Yeni dizler de bomba gibi geliyor. Önümüzdeki haftalarda, Perşembe akşamları Kösem Sultan ve Kara Sevda (14 Ekim Çarşamba) gibi dizilerin başlaması ile yarış iyice kızışmış olacak.

İyi seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir