Geçen Haftanın (15 – 21 Nisan 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 15 – 21 Nisan 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 31 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.  

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (6 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Jet Sosyete (Tv8), Avlu (Star Tv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv)

CUMARTESİ (4 Dizi): Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv), Nöbet (Show Tv)  

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,36 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin “Savaşçı” dizisi 7,15 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 16,16 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Star Tv’nin “Kardeş Çocukları” AB’de aldığı 5,3 puan ile yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 144.Bölüm (TRT1)…………………………15,36

2.Bir Zamanlar Çukurova 29.Bölüm (Atv)………………..13,98

3.Hercai 6.Bölüm (Atv)………………………………………….12,82

4.Çukur 61.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,65

5.Kadın 58.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,28

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 133.Bölüm (Atv).8,83

7.Söz 78.Bölüm (Star Tv)…………………………………………8,12

8.Sen Anlat Karadeniz 48.Bölüm (Atv)……………………..7,88

9.Arka Sokaklar 514.Bölüm (Kanal D)………………………7,61

10.Savaşçı 11.Bölüm (Show tv)…………………………………6,56 __________________________________________

11.Zalim İstanbul 3.Bölüm (Kanal D)……………………….6,23

12.Yasak Elma 41.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,22

13.Kardeş Çocukları 12.Bölüm (Star Tv)…………………..5,16 

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 144.Bölüm (TRT1)………………………..16,16

2.Bir Zamanlar Çukurova 29.Bölüm (Atv)………………..10,18

3.Çukur 61.Bölüm (Show Tv)……………………………………9,45

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 133.Bölüm (Atv)..8,69

5.Kadın 58.Bölüm (Fox Tv)………………………………………8,51

6.Hercai 6.Bölüm (Atv)……………………………………………7,39

7.Zalim İstanbul 3.Bölüm (Kanal D)…………………………6,04

8.İstanbullu Gelin 81.Bölüm (Star Tv)………………………5,50

9.Bir Aile Hikayesi 7.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,36

10.Kardeş Çocukları 12.Bölüm (Star Tv)……………………5,30 _________________________________________

11.Kuzgun 10.Bölüm (Star Tv)…………………………………..5,10

12.Elimi Bırakma 37.Bölüm (TRT1)…………………………..5,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in tamamı Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  ani bir kararla haftaya 144.bölümde final yapacağını duyurdu. AB’ de aldığı  16,16 puanla 1.sırasında yer aldı.      

Ertuğrul Bey, Uranos’u yakalar ve Söğüt çarşısında öldürür. Zangoç’un Oğuz Alp’i öldürüp, Melikşah’ı yaralaması sonucu gerçek kimliği ortaya çıkmıştır. Ertuğrul Bey artık Zangoç’un Dragos olduğunu biliyordur.


 Zangoç, Ertuğrul Bey’in kurduğu tuzağa düşüp kimliğinin ortaya çıktığından şüphelendiği için tam zindana atılacakken Oğuz’u  ve Melikşah’ı yaralar ve Oğuz Alp şehit olur. Zindandan kaçan Zangoç, tüccar kılığında gizlice Söğüt’ten çıkarak lefke kalesine gider. Artık zangoç kılığında değil gerçek kimliği olan zalim Dragos’tur. Kaleye ve askerlere el koyan Dragos, Ertuğrul Bey tarafından öldürülen komutanı Uranos için intikam yemini eder. Dragos’un yeni oyunu ne olacak?
Beybolat, Dragos’un yardımıyla kaçırdığı   Bamsı’nın oğlu Aybars  karşılığında Bamsı’dan Alıncak’ı ister. Bamsı bu oyuna gelerek Ertuğrul Bey’in tutsak olarak aldığı Alıncak’ı Dragos’a teslim eder  ve tuzağa çekildiğini anlamaz. Alıncak’ı alan Dragos Bamsı’yı öldüreceğini söyler. 
 Ertuğrul Bey tüm bu oyunları anlamış fakat Bamsı Ertuğrul Bey’in sözünü dinlememiştir. Peki Ertuğrul Bey Bamsı ve oğlu Aybars’ı kurtarabilecek mi? İlbilge Hatun abisi Beybolat’ın gerçek yüzünü görecek mi?
 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini korudu ve 2.sırada yer alıyor. Total grubunda reyting puanı 13,98 ile iddiasını devam ettiriyor.

Hünkar gelini Züleyha sinir krizi geçirip bileklerini kesmesi ile onu akıl hastanesine yatırır. Kanlı bezleri çöp bidonunda görenler, Züleyha çocuk düşürdüğü dedi-kodusunu çıkartırlar. Demir karısını çok sevmektedir. Akıl hastanesine gönderildiğini duyunca çılgına döner, gider hastaneden zorla da olsa çıkartır. Karısının gönlünü almak için, çocuğuna götürür ve onu okşamasına izin verir.

Diğer taraftan Müjgan Yılmaz’ın aşkı uğruna ailesini çizer ve tekrar Adana’ya döner. Yılmaz, bütün gerçeği Müjgan’a anlatır. Onu bir daha kaybetmek istememektedir. Ama arada daha okunmamış Züleyha mektubu vardır. Bu mektubu Müjgan okur, bir de oğlu olduğunu öğrenirse ne yapacak.

Gaffur karısı Saniye’den çok korksa da Seherin cilvelerini dayanamaz, onunla fındık kırmaya devam eder. Saniye bir şeyler olduğunu farkındadır. Ama gözüyle görmemiştir.

Fekeli ile Hünkar olan olayları engellemek, konuşmak için sıkça bir araya gelir. Fekeli eski içine gömdüğü aşkını Hünkar’a anlatır. Aralarında küllenmiş aşk su yüzüne çıkar. Bu bahar aşkı onları sanki evliliğe doğru götürür.

Bir Zamanlar Çukurova’da sular durulmuyor ve heyecan dolu dizi bütün hızıyla devam ediyor.

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni dizilerinden Hercai rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 6.bölümü ile rekorlarına devam ediyor. Total Grubunda aldığı 12,82 puanla 3.sıradaki yerini koruyor.

Miran Reyyan’ı çok sevdiğini göstermek ister. Onu yaylada hazırladığı meydan sofrasına götürür. Reyyan’ı bir türlü memnun edemez.

Reyyan da Miran’ı gerçekten çok sevmektedir ama, bir türlü dillendiremez.

Reyyan’ın küçük kız kardeşi eniştesi Miran’ı çok sever.

 

4. ÇUKUR (SHOW TV) : Bu hafta bir basamak yükselerek 4.sıraya çıktı. Total grubunda 9,28 puan aldığını görüyoruz.

 

Yamaç, hiç beklemediği anda, farkında olmadan Yüzüklü ile yan yana gelecek. Yüzüklü’nün, Yamaç’a Sena’nın ölümüyle ilgili ipucu bırakması Yamaç’ı, Meliha ile karşı karşıya getirecek. Sedat’ın hayatını kaybetmesi Çukur’a yepyeni bir düşman kazandıracak. Gözlerin Yüzüklü’ye çevrildiği sırada Timsah izini belli etmeden, Yamaç’a ulaşabilmek ve Sedat’ın intikamını alabilmek için Çukur’da ortalığı karıştıracak. Vartolu Salih’in değerli taşların peşine düşeceği bölümde, Yamaç sürpriz şekilde Baykal’dan telefon alacak. Herkesin Yüzüklü ve Baykal’a odaklandığı bölümde Timsah’ın, Koçovalı erkeklerinden biriyle yüzleşmesi şaşırtıcı bir sonla bitecek.

Yamaç bir türlü toparlanamaz. Olayları çözmede Aliço on un tek dostu ve yardımcısıdır.

 

5.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevilen dizisi “Kadın” geçen haftaya göre bir basamak gerileyerek 5.sıraya düştü. Total’de aldığı puan 9,28…

       

Hapisten kurtulan Arif bir an önce Bahar’ın yanına gitmek ister. Kısmet ise Arif’in bu heyecanını hisseder ve bu konuda abisine yardımcı olur. Yaşadığı zor günlerden sonra Bahar’a kavuşan Arif’e onu görmek çok iyi gelir. Olanlardan habersiz, her şeyin yavaş yavaş düzeldiğini düşünmektedir. Ceyda’nın Bahar’a olan tavrına anlam veremeyen Hatice ise Ceyda’ya büyük bir rest çeker. Bir anne olarak artık çocuklarının üzülmesini ve birilerinin onları üzmesini istememektedir. Nezir’in onları neden serbest bıraktığına anlam veremeyen Sarp, hayatına artık Sarp Çeşmeli olarak devam edebilecektir.

Hatice, Şirin’in Emre ile birlikte değiştiğini düşünse de Enver buna asla inanmaz. Emre, Şirin’i gerçekten değiştirmiş olabilir mi? Yoksa Şirin, Sarp’ı gördükten sonra eski takıntılı günlere geri dönecek mi?

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv 4 dizi. Show Tv. 2 dizi. TRT1, Fox Tv. Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi. Fox Tv. ve Star Tv. 2’er dizi ile yer alıyor. TRT1, Show Tv ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

Bu duruma göre geçen hafta olduğu gibi ; ATV. Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

HAKAN: MUHAFIZ 2.Sezon Yeni Bölümleri geliyor.

Hakan: Muhafız dizisinin 1. Sezon bölümleri (10 bölüm) 14 Aralık 2018 Cuma günü yayınlanmıştı. Şimdi de 2.sezona ait 8 bölüm 26 Nisan 2019 Cuma günü yayına giriyor.

Dizinin yönetmenlerinden Can Evrenol; Netflix dizisi Hakan: Muhafız’ı götüren Çağatay Ulusoy ve onun karizması olduğunu söylüyor, diyor ki; çok sevdiğini ve karakteriyle kavga eden çok yetenekli bir oyuncumuz olarak bu diziyi götürüyor. Daha geride 3. ve 4.sezon bölümleri daha var.

Oyuncular:  Çağatay Ulusoy (Hakan Demir), Ayça Ayşin Turan (Leyla Sancak), Hazar Ergüçlü (Zeynep), Okan Yalabık (Faysal Erdem), Yurdaer Okur (Kemal), Mehmet Kurtuluş (Mazhar Dragusha), Mehmet Yılmaz Ak (Tekin), Erol Gedik (Murat), Cem Yiğit Üzümoğlu (Emir Türker), Fatih Dönmez (Orkun Akın), Yücel Erten (Neşet Korkmaz), Özgür Bayraktar (Sadık adam), Defne Kayalar (Suzan Bayraktar), Saygın Soysal, Burçin Terzioğlu, Engin Öztürk 

Konusu: Bu hikaye, ailesini küçük bir çocukken yitirmiş bir delikanlının kahramana dönüşmesinin hikayesidir. Doğu ve Batı’nın birleştiği 15 milyonluk şehirde sıradan bir genç olarak hayatını sürdüren Hakan kahraman olmaktan çok uzaktır. Ancak şehrinin tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altında olduğunu öğrendiğinde onları durdurmaktan başka çaresi kalmaz. Hem henüz hazır olmadığı hem de kabul etmek istemediği bir görevle karşı karşıya olan Hakan, kaderindeki son muhafızı olarak ölümsüzlerle mücadele etmek zorunda kalın. Bu defa karşısında 7 ölümsüz vardır. Bu sezonda Muhafız olarak kardeşi ağabeyi de ortaya çıkar. Heyecanla izlenecek 8 bölüm sizleri bekliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir