Geçen Haftanın (22 – 28 Mayıs 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 29 MAYIS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 22 – 28 Mayıs 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik (Final), İsimsizler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, Kara Sevda, No:309, Bu Şehir Arkamdan Gelecek, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar (Yeni), Kalbimdeki Deniz, Seksenler (Final), Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Lise Devriyesi, Seni Kimler Aldı ve Türk Malı (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’de Diriliş Ertuğrul, UEFA kupa maçı medeniyle 89.bölüm ekranlara gelmedi. Star Tv’nin Söz dizisi aldığı, 8,89 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin Arka Sokaklar, 5,86 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin İçerde dizisi 35.bölümünde aldığı 10,31 puanla birinci sırada yer almıştır. TRT1’in Payitaht Abdülhamit 13.bölümde aldığı, 5,41 puanla 10.sırada yer almıştır.

FİNAL YAPAN DİZİLER

Hangimiz Sevmedik (TRT1) :

hangimiz-sevmedik

Pazartesi akşamlara ekranlara gelen dizi bu akşam 40.bölümü ile ekranlara veda etti. Aile Romantik, komedi dizisi olan dizi Adile Naşit ve Münir Özkul’un 36 yıl önceki bir yeşilçam aşkını konu almıştı.

Seksenler (TRT1) :

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

TRT1’in uzun soluklu dizilerinden biri daha ekranlara veda ediyor. 27 Mayıs Cumartesi akşamı 228.bölümü ile son defa ekranlara gelecek. Seksenler dizisi Türkiye’nin 1980’lerin başından günümüze değin geçen 32 yıllık geçmişini ve değişimin hikayesidir. Klasik bir Türk ailesi üzerindeki etkilerini hedefleyen eğlenceli bir dönem anlatılıyor. Dizi sosyal hayattaki değişimin, hayatımıza giren yeniliklerin bizleri nasıl etkilediğini gözler önüne sermektedir.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Söz 8.Bölüm (Star Tv)……………………………………………8,89 – 19,42

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 70.Bölüm (Atv)….8,58 – 19,86

3.İçerde 35.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,41 – 18,46

4.Yeni Gelin 12.Bölüm (Show Tv)……………………………..7,28 – 17,07

5.Anne 29.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,25 – 17,42

6.Türk Malı (Yeni) 1.Bölüm (Star Tv)………………………7,24 – 17,54

7.Savaşçı 7.Bölüm (Fox Tv)………………………………………7,17 – 17,90

8.Kırgın Çiçekler 85.Bölüm (Atv)……………………………..7,05 – 15,75

9.Aşk ve Mavi 29.Bölüm (Atv)………………………………….6,60 – 16,17

10.Arka Sokaklar 443.Bölüm (Kanal D)……………………..5,86 – 14,20

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 35.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,31 – 23,80

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 70.Bölüm (Atv)..9,05 – 21,95

3.Vatanım Sensin 29.Bölüm ( Kanal D)……………………8,44 – 21,78

4.İstanbullu Gelin 13.Bölüm (Star Tv)……………………..7,77 – 20,16

5.Türk Malı (Yeni) 1.Bölüm (Star Tv)……………………..7,60 – 18,74

6.Anne 29.Bölüm (Star Tv)…………………………………….6,16 – 15,33

7.Savaşçı 7.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….5,99 – 14,84

8.Söz 8.Bölüm (Star Tv)………………………………………….5,87 – 13,47

9.Kırgın Çiçekler 85.Bölüm (Atv)……………………………..5,50 – 12,96

10.Payitaht Abdülhamit 13.Bölüm (TRT1)…………………5,41 – 13,80

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :
1.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta 35.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 10,31 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 1.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi, Sarp’ın bir numaralı düşmanı oldu.

4e1770d86ed64f9dd00df15ef435712f_840

“İçerde”nin 22 Mayıs’ta yayınlanan 35. bölümünde; Melek’inin ardından babası bildiği Yusuf Müdür’ün ani ölümü ile sarsılan Sarp, büyük bir yıkım yaşar. Tüm deliller, Yusuf Müdür’ü Sarp’ın öldürdüğüne işaret etmektedir. Kendini nezarethanede bulan Sarp, tüm organize ekibi hem suçsuz hem de polis olduğuna inandırmak zorundadır. Ancak Sarp’ın yaşadığını öğrenen Celal intikam ateşiyle nefes aldığı sürece bu hiç de kolay olmayacaktır. Sarp, Celal’den Yusuf Müdür’ün intikamını almaya kurulu bir bombaya dönüşürken, Yusuf Müdür’ün ölümünü kaldıramayan Mert ise kendiyle büyük savaş halindedir. İçinde gelgitler yaşayan Mert’e gelen beklenmedik bir telefon, onu harekete geçirir. Bu telefon “içerde” tüm dengeleri değiştirecek, ekran başındakiler için de büyük bir sürprize yol açacaktır.

DAbnUwFWAAAGmjE

İçerde tüm hızı ile devam ediyor. Dizinin başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy ile ilgili geçen hafta bir yazı yazmıştım. “Çağatay Ulusoy, İçerde ile efsane oldu!” http://blog.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy–icerde-ile-efsane-oldu-/Blog/?BlogNo=561420 Bu blog yazım okuyucular tarafından çok ilgi gördü. İnternette en çok okunan haberler arasında yer aldı. Çağatay, benim oyunculuğunu takdir ettiğim, 2011 yılından bu yana nereden nerelere geldiğini görebildiğim, gerçekten efsane  bir oyuncumuz.

2.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin macera dizisinin 70.bölümünde bu hafta geçen hafta olduğu gibi AB’de aldığı 9,05 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

4_d

Davut’un ölümü kimse için sürpriz olmasa da bu sarsıcı olayın ardından toparlanmak zor olmuştur. Hızır Çakırbeyli en önemli cephesini yani devleti kaybeder. Sıra mantıklı düşünüp intikam için hazırlanmaya gelir. CIA’in en önemli adamını öldürme planlarında Ceylan kendini öne atar. Bu iş gerçekleşirse hem intikam alınmış hem de devlet pisliklerden bir nebze temizlenmiş olacaktır. Ceylan üstlendiği bu ölümcül görev için herkesi ikna eder.

Bundan sonra sıradaki isim Davut’u öldürebilmenin verdiği güvenle kendini masanın lideri olarak gören Rüstem’dir. Serkan’ın oyunlarının ortaya çıkmasından sonra başa geçen Nevzat bir an önce Rüstem’i de alabilmek için pazarlık masasına oturur.

İşkence esnasında sevdikleriyle ilgili şüpheye düşürülen Tipi ve Şahin Ağa kırdıkları kalbi onarmak için çabalarlar fakat bu öyle kolay olmayacaktır. Tipi’nin, Gönül ve Hızır ile barışmak için tek çaresi Çakırbeyli hanesinin reisi olan Meryem’dir. Ünal Kaplan ise Ceylan’ın kendisinden bir iyilik istemesinin karşılığı olarak ona evlenmeyi teklif edecektir.

3.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz oldukça sevildi. Bu hafta 2 basamak yükselerek, Total’de aldığı 8,89 puanla haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı.

Yavuz, Çolak’ın yaptığı bombayı durdurmak için hayatını ortaya koyuyor

74456 söz 8.bl.

Çolak, Karabayır’da sonuçları felaket olabilecek biyolojik bir bomba patlatmak için harekete geçer. Öncelikli hedefi Aydan’ı ve tüpleri ele geçirmektir. Bahar ve Yavuz’un arası davette yaşananlardan sonra iyice gerilir. Hafız, hastane yatağında eli kolu bağlı şekilde durmaktan bunalmıştır. Time yardımcı olmak istemektedir. Aradığı fırsat ayağına gelir. Davetteki tetikçi ile Eylem arasındaki ilişki araştırılmaya başlanır. Tetikçi, büyük bir sırrı barındırmaktadır. Yavuz, Çolak’ın yaptığı bombayı durdurmak için hayatını ortaya koyar ve ölüm ile burun buruna gelir.

 

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 29.bölümde AB’de aldığı 8,44 puanla, haftanın dizileri arasında geçen hafta olduğu gibi 4.sıraya yer almıştır.

25 Mayıs Perşembe 2017’de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde Tevfik, Cevdet hakkındaki hakikati Vasili’ye söylüyor; Cevdet kimliğinin ortaya çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor! Maskesinin düşmesiyle vatan haini olduğu ortaya çıkan Tevfik, köşeye sıkışır. Yörüklere yapılan katliamı kuvvacılar üzerine atmak isteyen Tevfik, hakikatin ortaya çıkmasıyla linç edilmek istenir. Tevfik’in kurtuluş yolu, zevcesi Azize sayesinde olur.

fragman224563

Azize’yi kullanarak kaçmayı başaran Tevfik, onun hayatını da tehlikeye atar. Azize’yi kurtarma görevi Cevdet’e düşer ve Tevfik’i yakalamak için büyük uğraş verir. Tevfik kurtulma yolunun, yurt dışına kaçmak olduğunu bilmektedir. Lakin kaçmadan evvel Cevdet hakkındaki gerçeği de Vasili’ye bizzat söylemek ister. Vasili öğrendiği bu bilgiyle büyük bir şaşkınlık yaşar. Cevdet ile yüzleşmesinde, tüm gerçekler su üstüne çıkar.

images vat.sen 29

Leon ile Vasili’nin görüşmesi ise Leon için büyük bir yıkımla sonlanır. Babası Vasili’den, Hilal ve ailesinin İzmir’i terk edeceğini öğrenen Leon, neye uğradığını şaşırır. Leon’a asıl darbe ise Ali Kemal’den gelir. Ali Kemal ile büyük bir kavgaya tutuşan Leon, Hilal’in arada kalmasına yol açar. Hilal’in vereceği karar ise tarafını belli edecektir.

 

5.İSTANBULLU GELİN : Özcan Deniz’in İstanbullu Gelin Cuma geceleri sevildi. Yanılmıyorsam ilk defa haftanın dizilerinde ilk 5’e girdi. AB2de aldığı 7,77 puanla 5.sırada yer aldı.

Faruk tüm aileyi etkileyecek bir karar alıyor

74535
Emir’in sürprizi konağa bomba gibi düşer. Faruk için artık bu bardağı taşıran son damladır; aileyi derinden sarsacak bir karar alır. Kararın etkisi dalga dalga yayılırken gelen acı haberle Boranlar yıkılır. Süreyya tüm yaşananlara karşı dirayetli durmaya çalışırken tahmin edemeyeceği bir durumla karşılaşır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Türk Malı ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Star Tv ve Atv 3 Dizi. Show Tv 2 dizi. Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Atv 2 dizi. TRT1, Kanal D, Fox ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 3 ve AB’de 4 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

Şevkat Yerimdar (Fox Tv) :

18089038678806396254

Başrollerinde Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Salih Kalyon, Murat Akkoyunlu, Suzan Aksoy ve Pascal Nouma’nın yer aldığı Şevkat Yerimdar geçen Cuma akşamı FOX izleyici ile buluştu. Ancak aldığ reytinglere bakarsak pek güz güldürmedi. Total’de 4,85 – 12,38 ile 5 sırada, AB’de 3,67 – 10,11 reyting puanı ile 6.sırada yer aldı. Limon Film’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Erol Hizarcı’nın kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda Bülent İşbilen’in oturduğu merakla beklenen Şevkat Yerimdar projesi, izleyiciyi güldürmeye hazırlanıyor.

Başrol oyuncularının yanı sıra Ayşe Kökçü, Mazlum Çimen, Burak Demir, Barış Murat Yağcı, Eser Eyüboğlu, Pelin Orhuner ve Canan Maktal’dan oluşan deneyimli oyuncu kadrosunun izleyicisiyle buluşmasına sadece sayılı günler kaldı.

Dizinin konusu:
Asi ruhlu mahalle delikanlısı Şevkat, İstanbul’da eski bir mahallede yaşamaktadır. Çarşıda esnaftır ve yumurtacı dükkanı vardır. Mahallede renkli kişiler yaşamaktadır. Acı ve tatlı yanlarıyla hayatı birlikte yaşar, eski mahalle kültürünü yaşatırlar. Mahalledeki evlerin ve çarşıdaki dükkanların çoğu Cevdet Bey’e aittir.

Cevdet, zengin bir antikacıdır. Bir zamanlar o mahallede rahmetli karısıyla yaşamış ve kızı Esin orada doğmuştur. Mahalleyi korumak için kazandığı paralarla mülk almaktadır. Kiracılarını arayıp sormaz, kirayı artırmalarını talep etmez. Mahellede saygı duyulan biridir.

Türk Malı (Star Tv) :

turk_mali_aile_komedisi

Şafak Sezer ile Mehmet Ali Erbil gibi iki komedyeni bir araya getiren dizi çok beğenildi. ‘Türk Malı’ dizisi ünlü oyuncu kadrosu, esprileri ve yenilikleriyle 28 Mayıs Pazar 20.00’da Star Tv’de ekranlara geldi. Aldığı reytinglere göre çok iyi bir başlangıç yaptı. Her iki kategoride günün birinci sırasında yer aldı. Total’de 7,24 – 17,54 ve AB’de 7,60 – 18,74 reyting puanı aldı.

Türk Malı’nın konusu: Şafak Sezer’in canlandırdığı Erman Kuzu’nun başına gelen olayları komik bir şekilde ele alan Süreç Film imzalı dizinin senaristliğini Tayfun Güneyer üstleniyor. Güçlü cast listesine sahip olan dizide Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren, Nergis Kumbasar, Anıl İlter, Burcu Binici, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Polina Ch, Selen Görgüzel, Serkan Şengül, İlke Korkmaz ve Buse Narcı rol alıyor.

Artık Haziran ayına giriyoruz. Aynı zamanda Ramazan ayı… Şu günlerde sezon dizileri final ya da sezon finali yapmaya hazırlanıyor. Bir taraftan da yaz dizileri için hazırlıklar yapılıyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir