Medcezir / 59.Bölüm; Yaman ile Mira’nın evlilik kararı!

TV Programları

B9Ot1oSIEAAz5Up

Star Tv’nin fenomen dizisi “Medcezir” dün akşam 59.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Yaman Mira’ya evlenme teklif etmiş, artık her şey tozpembe bambaşka olmuştur. Sanki Mira bu teklifi bekliyormuşcasına onlarca eveti arka arkaya söyler. Mira Yaman’ın gözlerine baktığında içini görebiliyor, bu nedenle amasız net bir evet diyordu. Yaman onu çok seviyor, hayatının ondan başka kimseyle geçirmeyi düşünmüyordu. Bu aşk ve sevgi sözcükleri uzar gider.

Medcezir dün akşamki reytinglerde Total’de 5,13 ile 2.sırada, AB’de 4,93 ile 5.sırada yer almıştır ama, Beyaz Show ve Güldür Güldür Show programları dizi değil, saymazsak bence AB’de de Karagül’ün ardından 2.sıra yer almıştır.

Sevilen diziye “İnanç Pars” karakteri olarak, Çağlar Ertuğrul girdi. Şimdilik misafir sanatçı yazıyor ama, kalıcı mı bilemiyorum. Ece Yörenç artık konuyu toparlamalı. Kadro çok genişledi, bazı gereksiz oyuncular diziden çıkartılması lazım. Asım Şekip Kaya’nın kızı Ada ve annesi sessiz sedasız diziden kayboldular. Bence Sedef’in kardeşi olarak kalabilirdi. Bazı karakterler var ki, diziden çıkartmak lazım. Ayşe, Giray, Burak hatta, kızlardan bazıları gibi.  Dizi artık başrol oyuncuları Yaman (Çağatay Ulusoy) ve Mira (Serenay sarıkaya) üzerine kurgu yoğunlaşmalı, Mira Yaman evliği işlenmelidir. Şayet bu sezon sonunda dizi final yapacaksa çalışmalar ona göre şekillenmelidir diyorum.

Geçen bölüm sonunda Mira’ya şakına çeviren evlenme teklifi gerçekleşti.

Ekran AlıntısıMD59.1

O sırada içeri tekrar giren Eylül, gözlerindeki mutluluk gözyaşlarını görünce; “Siz ağlıyor musunuz” deyince, Mira Yaman bana evlenme teklif etti diyerek cevap verir. Eylül, Mira’ya sarılır, sevincini paylaşır.

Ekran AlıntısıMD59.2

Deniz Hanım Sedef’i ısrarla arar, Sedef Selim beyin odasına giderek, ne oldu? Diye sorar. Selim, tereddüt içinde bana bir şey sorma, sen de konuşmazsan sevinirim. Sedef Deniz’e kızıp acısını bizden çıkarma lütfen.

Ekran AlıntısıMD59.3

Mert, bu güzel haber karşısında tarifsiz sevinir. Benim kardeşim hedefe kilitlenmiş yapmış teklifini.  Ben bunu babama haber vermem lazım. Eylül, ne zaman diye sorar. Konuşmak lazım, büyüklere söylemeden daha kararlı olmalısınız.  Yaman okul bittiğinde deyince Mira, bekletmeyelim bir an önce evlenelim. Ben uzun bir nişanlılık süresi istemiyorum.

Selim Beyin nasihatleri, söyleyecekleri dinlenir. Mert ile Eylül olacakların düşünce jimnastiğini yaparlar. Sıra Mira’yı ailesinden istenme süreci gelir. Neler olacağı tahmin edilir.

Ekran AlıntısıMD59.5

Mira kahveleri getirişi, Yaman’ın kahvede tuz var mı diye tereddütle alışı güzel sahnelerdir. Beren an an olayları cep telefonundan kayda alır. Bakalım seni ne kadar seviyor der ve gözü Yaman’dadır. Yaman, çok güzel eline sağlık lafı herkesi rahatlatır. Selim Bey, her ikisi hakkında uzunca övgü dolu sözlerden sonra, adet yerini bulsun der ve Allah’ın emri, Peygamberin kavli ile sevgili kızımız Mira’yı, canımız Yaman’ı istiyoruz.

Ekran AlıntısıMD59.6

Kız babası Faruk, çocuklar birbirlerini sevmişler, anlaşmışlar. Bize de onların bu kararını saygı göstermek düşer. Fakat biz Sude ile düşündük taşındık, o an Sude Faruk’un kolundan tutarak lafını keser. Ve biz bu eviliğe onay vermiyoruz der. Yaman’ın ve Selim Beyin suratının rengi değişir. Yaman, yok ya olmaz öyle şey, ben hepsini ikna ederim.

Ekran AlıntısıMD59.7

Oda temizliği anında Yaman’ın sözleri herkesi şaşırtır. Bu işi bir an önce Selim abi ile konuşmamız lazım. Hep beraber odadan çıkarlar. Selim Bey teyzesi Bahriye Hanımdan adına gelen telefondan rahmetli olduğu öğrenir. Mert, bil bakalım ne oldu siyerek söylemek ister. Selim, kötü haberi verir.

Selim Bey, Mert ve Yaman Ankara’ya cenazeye gitmek için yola çıkarlar. Arabayı Yaman kullanır. O sırada Deniz Hanımdan gelen telefonu Selim Bey açmaz.

Ekran AlıntısıMD59.7AA

Selim Beyleri uğurlamadan sonra Deniz Hanım eve gelir. Sedef, teyzesinin vefat ettiğini Ankara’ya gittiğini söyler. Deni’i içeri davet eder. Mira ile Eylül Yaman’ın odasındaki kaz tüylerini temizlerler.

Ekran AlıntısıMD59.8

Asım Bey Sude’ye telefon eder, akşam kulüpte buluşup konuşmayı teklif eder. Sude, göz önünde olmayalım, akşam 8’de benim evde buluşalım, der.

Deniz Hanım Sedef’e olanları anlatmak ister. Sedef, ben hiçbir şey bilmek istemiyorum diyerek lafını keser. Selim’in anlatmadığını senden öğrenmem doğru olmaz. Deniz, toparlamaya çalıştıkça saçmalıyorum.

Yol boyunca Bahriye teyzeden konuşurlar. Duygusal anlar yaşanır. Yaman, en güzeli Bahriye teyze Amerika’ya uğurlamışız gibi davranalım der. O sırada Yapımcı Cenk Bey Selim Beyi arar. Selim Bey tekrar bir araya gelmemize gerek kalmadı, Yaman teklifinizle ilgilenmiyor. Zeki Bey, İnanç Pars’ta vazgeçtiler. Ama Mira Beylice varmış, İnanç yeni filminde ona rol vermek istiyor. Selim Bey, bunları bana niye söylüyorsunuz deyince, Yaman da olduğu gibi onu da siz temsil edersiniz. Ben Ankara yolundayım, kendisiyle konuşursunuz. Yaman ne diyor diye sorar. Mira’ya rol teklif edecekmiş lafını duyunca Yaman çılgına döner.

Ekran AlıntısıMD59.9

Yaman Mirayı arar. Yaman, sen bu herife filminde oynarım mı dedin. Mira, hangi gazetede yazıyor. Yaman, bana niye söylemiyorsun rol teklif ettiğini. Selim abiye söylediler. Mira ile aralarında tartışırlar.

Ekran AlıntısıMD59.10

Yapımcı Cenk Bey Deniz Hanımı da arar. Mira Beylice’yi tanıyıp tanımadığını sorar. Deniz, çok iyi tanıyorum.

Hale kuaförde dergide Kenan’ın resimlerini görür. Çok beğenir, mesaj atar. Kenan, yakından görmek ister misin diyerek cevap atar. Sude de akşam için kuafördedir.

Mira ile Eylül havuza giderler. Eylül Yaman’ın ünlü olamasını konuşurken, sen ünlü oluyorsun der. Mira, bunun şakasını bile yapma Yaman’ın yanında, zaten kaldıramıyor.

Yaman direksiyonda düşüncelere dalar. Mira ile İnanç’ı sette film çevirirken hayal eder, hali bile Yaman’ı  çileden çıkartır. Kes be diye bağırır, uyuyan Mert’i uyandırır.

Ekran AlıntısıMD59.11

Eylül havuzda Mira’nın bombasını herkesin içinde yumurtlar. Yaman Mira’ya evlenme teklif etti. Uzay, olayı beyler duydunuz mu Yaman ile Mira evleniyormuş diyerek seslendirir. Orkun da duyunca bozulur. Mira evet dedim deyince Orkun, Sude Hanım ne diyor bu işe? Mira, müjdeyi bu akşam vereceğim.

Ekran AlıntısıMD59.12

Akşam otele yerleşirler. Sedef Selim Beyi arar, Deniz’in uğradığını çok üzgün olduğunu, büyük saçmaladığını söyler. Yaman uzanır, Mert duşunu alır, Cem’in yanında metanetli olmak lam der.

Ekran AlıntısıMD59.13

O sırada televizyondaki magazin programında İnanç Pars ile Mira Beylice’nın sürpriz aşkı bomba gibi düştü diye haberi Yaman’ı çok sinirlendirir. Yuh, avucunu yalarsın diye bağırır. Mert’in biz seni ünlü yapalım derken piyango Mira’yı vurdu şakası Yaman’ı üzer. Yaman hava almak için dışarı çıkar. Mira’yı arar, Mira fön makinasının sesinden duymaz. Son anda görür o arar, döner. Yaman basın toplantısındasındır diye fazla çaldırdım deyince Mira, ne oldu sen hala orada mısın? Evet magazinde vardı. Mira bir saat önce Deniz’e de söyledim istemiyorum diye.

Sude Hanım Deniz Hanıma, İnanç Parsın yarınki temel atma törenine gelmesi için ikna etmesini ister. Deniz, hiçbir törene katılmıyor ama, Mira için gelebilir.

Beren ablası ile İnanç Pars yüzünden kavga eder. Annesi onları ayırır. Sude ben yarın onun gönlünü alacağım, sen de törene gelirsin der. Mira tamam gelirim der. İnanç Pars’ın geleceğinden habersizdir. Mira annesine Yaman bana evlenme teklif etti der.

Ekran AlıntısıMD59.14

Sude sessiz kalınca, Mira bir şey söylemiyecekmisin deyince, Ne diyeyim. Sen söyleyeceğim her şeyi Yaman vurulduğunda kestin attın. Ben senin mutlu olmanı istiyorum. Ne yazık ki bunun Yaman’la mümkün olmayacağını da biliyorum. Ama akacak kan damarda durmaz. Ben sizin önünüzde bir engel olmayacağım. Ne yaşaman gerekiyorsa yaşa… Ben sana ne desem sen kalbine inanacaksın. Aşk bir masal Mira… Masalı gerçeğe evlilik dönüştürür. Bunu yaşayarak öğreneceksin. Mira, bize hiç inanmıyorsun değil mi? Sude, hayır, ben tecrübelerimi söylüyorum. Senin mutlu olman, beni de mutlu eder.

Ekran AlıntısıMD59.15

Sedef, Deniz’e gelir. Evinin kapısında karşılaşırlar. Konu gene aynıdır. Deniz, sizin aranızda bir şey olduğunu ima etmem mümkün bile değil. Bu lafı duyan Sedef, ne dedin sen diyerek sert çıkış yapar. Deniz baltayı taşa vurmuştur. Sedef yumruklarını sıkar, seni tokatlayabirim, aklımı kaçırdın sen, umarım uzun bir süre görüşmeyiz, der ve biner arabasına gider.

Ekran AlıntısıMD59.16

Eylül’lerde Can bebeği okşarlarken Beren gene ablasını laf çarptırır. Ayağına gelen kısmeti teptiğini, dizilerde oynayacağını falan söyler. Eylül de Beren’i destekler, ben de kabul et dedim.

Ekran AlıntısıMD59.17

O sırada Yaman’ın annesi Nevin Hanım bebeği alır, uykuya yatırır.

Sude gayet şık giyinir, Asım Beyi beklerken kapı çalar. Adamı boşanma ile ilgili bir dosya getirir. Sude dosyayı Asım Beyin iş yerine giderek masaya  çarpar, ne istiyorsun onu yap, diyerek çok sinirlenir. Çıkar biner arabasını Kenan’ın evine gider.

Ekran AlıntısıMD59.18

Mert rahatsız olunca otele dönerler. Lobide Merve diye bir kız Yaman’a seslenir. Geçen yaz Datça’dan tanışıyorlardır. Mert odaya çıkar, Merve ben gececiyim bu akşam, akşamüzeri bir kahve içelim. Yaman yok, hiç fırsatım olmaz diyerek ret eder.

Mert Eylül ile görüntülü konuşurken Yaman da gelir. Bir arkadaş rastladıklarını söyler. Mira bu hangi limandaki sevgilin diye takılır.

Ekran AlıntısıMD59.19

Yaman Mira’ya bozulmadın di mi diye sorar. Yaman pat diye karşıma çıktı. Mira, ben de bana rol teklif edileceğini bilmiyordum. İnsanın karşına çıkabiliyormuş. Yaman o konu ayrı, o herif sana alenen yazıyordu. Mira, benim senden başkasıyla alakam yok, der. O sırada kapı çalar, Merve Hanımın oda servisi ikramı diye bir dolu şeyler gelir. Mira, daha fazla dayanamayacağım, iyi geceler, afiyet olsun size der ve kapatır.

Gamze Hanım ile Mira konuşurken  ağzından laf kaçırır, kıskandığı için mi Yaman evlenme teklif etti der. Gamze Hanım, Yaman sana evlenme teklifi mi etti? O sırada Nevin Hanım da duyar. Sen ne dedin der. Mira evet dedim. Sonra da kızım benim, çok sevindim der ve müstakbel gelinine sarılır.

Ekran AlıntısıMD59.20

Nevin Hanım, hayırlısı der, gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Sude Hanım, Kenan’ın evine gelir, kapıyı çalar. Kenan kim o der ve git buradan git. Sude, bana kızgınsın biliyorun, Lütfen aç, konuşmak istiyorum. Kenan, dışarı çıkar. Sude, özür dilerim, yalnız olmadığını düşünemedim. Kenan içeride Hale ile beraberdir. Biner arabasına gider.

Ekran AlıntısıMD59.21

Hale, lafı gediğine koyar. Arada takıldığın bir tek ben değilmişim demek ki? Kenan, tek kelime etmeyeceksin tamam mı, tek kelime bile istemiyorum.

Sude Hanımın morali çok bulmuştur. Yolda bir köprü üstünde durur, bariyerler gider, aşağı bakar. Niyeti kötüdür, gözlerinden yaşlar boşalır.

Ekran AlıntısıMD59.22

O sırada telefonu çalar, arayan kızı Mira’dır. Açmak zorunda kalır. Merak ettim seni…  Kötü mü geçti. Sude, eve dönüyorum, yarım saat sonra geliyorum. Sude evde kızlarına açıklama yapar, buraya kadarmış.

Ekran AlıntısıMD59.23A

Oturur konuşurlar, Mira, yeter ki üçümüz birlikte olalım. Sude, yeniden buraya taşınırım. Beren, anlaşılan babama yol göründü. Belki yenden bir araya gelirsiniz. Sude, o konuda sakın hayallere kapılma. İleri doğru planlar yaparlar. Beren ile 10 günlük bir tatil planlarlar. Mira’ya sana teklif etmiyorum, Yaman’ı bırakmazsın.

Ekran AlıntısıMD59.24

Mira ile Yaman karşılıklı görüntülü konuşma yaparlar. Annesini konuşurlar. Yarın bütün günümü ona ayırdım, temel atma töreninde yanında olacağım. Yaman, bu aralar yalnız bırakmamak lazım. Yaman, herkesin sevgi anlayışı farklı kimisi sevdiğini güvenir, kimisi de güvendiğini sever. Bende hepsi aynı kapıya çıkıyor, köprüden önce son çıkışım yok, adım attıysam istikamet belli…  Mira, bana güveniyor musun. Yaman, ben sana bakıp yolumu buluyorum. Birbirlerine sevgi üzerine güzel sözler söylerler. Ekrandan birbirlerini öperler. Yaman, sen benim şansımsın.

Sabah Ankara’dan otelden ayrılırlar. Son görevlerini yapıp, İstanbul’a döneceklerdir. Merve, Yaman’a belki bu sefer ararsın beni diyerek not bırakmıştır. yırtar çöpe atar. Selim Bey bu harekete aferin hiç riske girme der.

Ekran AlıntısıMD59.25

İstanbul’da temel atma töreninde herkes oradadır. Beren huysuzlanır. Hale de oradadır, Sude Hanıma dün geceye göre çok iyi görünüyorsunuz diyerek laf atar. O sırada İnanç gelir. Mira görünce bunun ne işi var burada der. Sude ses getirsin istedim. İnanç Pars, Mira’ların yanına gelir. Beren’in elini sıkar. Mira elini uzatmaz ama zoraki mecbur kalır. Bu arada poz poz resimleri çekilir.

Ekran AlıntısıMD59.26

Selim Beyler eve gece yarısı dönerler. Mert arabada uykudan zorla uyanır. Niye ışınlanmayı icat etmediniz diye sızlanır. Selim Bey Yaman’a bizi toparladın sağ ol diyerek teşekkür eder.

Mert kendisini yatağa zor atar, Sedef üstünü battaniye örter. Sedef, keşke Cem’i de getirseydiniz. Selim Bey, hemen Amerika’ya dönecekmiş. Sedef Selim beye, yarın Paris’e gideceğini söyler. Bir süredir yokum, der.

Ekran AlıntısıMD59.27

Yaman odasına çekilir, internetten magazin haberlerini izler. İnanç Pars ile Mira’nın o günkü resimlerini görünce çok bozulur. Laptopu hızla kapatır.

Sabah kalkınca Beren ablasına olaylar olaylar diyerek gazeteleri göstermek ister. Mira görmek istemiyorum. Beren, selim amcanın arabası kapıda gelmişler. Mira hemen Yaman’ın kapısına koşar, kapıyı çalar, içeride gazeteleri ve resimleri görür. Mira, Allah kahretsin diyerek gazeteleri yere çarpar. O sırada kapıdan giren Yaman, ben de okuyunca aynısını dedim. Mira, Yaman çok özür dilerim benim hiç haberim yoktu. Haberim olsa yemin erdim ben gitmezdim. Yaman çok sakin karşılar, biliyorum der ve Mira’ya sarılır.

Ekran AlıntısıMD59.28

Mira, sen şaka mı yapıyorsun bana ya… Yaman, verdiğim sözü tutuyorum, üçüncü şahıslar yüzünden aramızın bozulmasını istemiyorum. Mira seni çok özledim.

Ekran AlıntısıMD59.29

Sude Hanım spor salonunda çalışırken Hale gelir. Hale, bu benim saatim idi der. Masör Emre, Sude Hanım günleri değiştirdi. Sude, son günlerde ne kadar sık karşılaşıyoruz di mi? Hale, çok ortak yönümüz var. Sude, tehdidini savurur. Bana bak kız çocuğu, benimle uğraşma sen zararlı çıkarsın. Hale, aramızdaki sırra rağmen beni tehdit mi ediyorsunuz.

Ekran AlıntısıMD59.30A

Orkun’un babası ile annen arasındaki ilişki benim sayemde ört bas edildi. Bu kavga Kenan yüzünden yapılır. Hale çok bozulur.

Mira, sen Selim abiye söyleyemedin mi diye sorar. Giderken o uyuyordu, dönüşte de ben bayılmışım. Olmadı. Mira aceleye getirmeye de gerek yok. Önce babanla konuşmak daha doğru olacak. O sırada Faruk Bey eve gelir. Yaman Faruk Beyle bir kahve içmek ister. Mira ben de kahveleri yapayım. Beren babasına ne oluyor diye sorar. Yaman benimle konuşmak istedi. Faruk önceden bilmem gereken bir şey var mı? Beren olaylar, olaylar diye söze başlar. Siz konuşun sonra ablam beni öldür.

Ekran AlıntısıMD59.31

Mira beren’i seslenir. Çıkarken kapıdan “Yaman Mira’ya evlenme teklif etmiş diyerek” tiyoyu verir.

Mira kahveleri yaparken Yaman da başında bekler. Mira’nın eli ayağı dolaşır. Yaman, kahveye öylesine söyledim, sanki kız istenmek gibi oldu.

Faruk Bey aşağı iner, Yaman gel diyerek çağırır. Mira söylemedin değil mi? Beren, ufak bir bilgilendirme yaptım.

Ekran AlıntısıMD59.32

Yaman söze başlar. Ben buraya geldiğimde eksik parçalarımın ne olduğunu biliyordum. Haddimi aşarak bir hayal kurdum. Mira da benim bu hayelime evet dedi. Yani, biz karar verdik. İkimiz de durumun ciddiyetini biliyoruz. Asla çocukça bir heves değil. Bu yüzden ilk önce sizin haberiniz olsun istedim. Faruk Bey, sen şimdi haber mi veriyorsun, izin mi istiyorsun. Yaman, açıkçası ben sizin onayınızı almak istiyorum. Eğer siz gönülsüz olursanız, bu beraberliğin bir kısmı yarım kalır, Mira mutsuz olur. O mutsuz olursa ben de olurum. O yüzden bu beraberliği onay vermeniz için elimden ne gelirse yapacağım. Faruk, ben Mira’nın da bir fikrini duymak istiyorum açıkçası…

Ekran AlıntısıMD59.33

Mira’nın eli titrer, kahveleri Beren getirir. O sırada kapı çalar. Mira kapıyı açar. Mira Beylice bunlar size ait deyip bir demet gül verir. Devamı da var. Mira nereden çıktı bunlar deyince Çiçekçi İnanç Pars beyefendi gönderdi. Mira ben istemiyorum der, Yaman Mira’nın elinden aldığı buketi alır, şunları sahibine iade edip geliyorum.

Ekran AlıntısıMD59.34

Gülleri arabanın içine atar, çiçekçi ile giderler. İnanç Pars saunadadır. Yaman içeri dalar. İnanç yüzündeki havluyu açınca karşısında Yaman’ı görür. Yaman İnanç’ın suratına okkalı bir yumruk atar. Niye uğradığını şaşıran İnanç pars, ne oluyor ya…

Ekran AlıntısıMD59.35

Yaman hırsını alamaz bir güzel pataklar. İnanç benim alakam yok, magazinciler yazmış değince gülleri göstererek bunlar ne o zaman. Madem gülü seviyorsun diyerek, gül demetini sağlı sollu suratına çarpar.

Ekran AlıntısıMD59.36

Akşam evde hep beraber İnanç Pars’ın beyanatını seyrederler. Mira kim? Ben bugüne kadar hep profesyonellerle çalıştım. Asparagas haber arkadaşlar der. Gözünüzü ne oldu soran muhabire kit boks der. Yaman, spor kazası diyerek güler.

Ekran AlıntısıMD59.37

Yaman ile Mert’e birer adet zarf gelir. Yaman, zere kadar merak etmiyorum der yırtmak ister. Mert açar, içinden harita çıkar. Yaman okur, elindeki haritayı iyi bak, seni bana getirecek. Mira ile Eylül koro halinde: Kalbini dinle, gözünü dört aç, İstanbul da güzel, İstanbul kadar güzel. Yaman siz mi yolladınız, Eylül, evet beyler sevgililer gününe kadar bu haritayıihtiyacınız olacak. Mert, define avı diye bağırır.

Mira, benimle oynamaya hazır mısın Koper. Yaman, hazırım prenses. Mira, o zaman oyun başlasın. Ve 59.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD59.SON

Ay Yapım’ın bu süper dizisinde şimdi ne olacak, Evlilik konusunda Faruk Bey son sözü söylemedi! Selim Beyin daha haberi bile yok. Haftaya sevgililer günü, 60.bölüm çok güzel olaylara gebe… Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir