Çağatay Ulusoy – Serenay Sarıkaya yeni dizi adı “Medcezir” oldu!

TV Programları

29 Temmuz ’13

Kategori
TV Programları
424000-3-4-047e6

Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya’ ın aylardır beklenen dizisinin adı sonunda Ay Yapım’ın değerli senaristi Ece Yörenç tarafından Twitter’ da “MEDCEZİR” olarak açıklandı.

Ocak ayında ilk olarak,  Ay Yapım bu projesiyle ilgili teklifi Çağatay Ulusoy’ a götürüp, prensip anlaşması yaptıklarında dizinin adı açıklanmıştı. Aşk Hikayesi olacaktı.  Ocak ayından bu tarafa Çağatay Fanlarını,  bir heyecan sarmıştı. Aşk Hikayesi adına Fan Kulüpleri oluşturulmuş, dilden dile, kalpten kalbe tatlı bir sevinç içinde yaşıyordu fanları ve sevenleri.

Daha sonra Mart içinde Fox TV.de başlayan Güney Kore uyarlaması olan “Özür diliyorum, seni seviyorum”  dizi başladı. Her nasılsa dizinin yönetmeni Barış Yöş, dizinin adını aniden, “Bir Aşk Hikayesi” olarak değiştirildi. Burada ben biraz kıskançlık kokusu aldım. Eski oyuncusu Çağatay’ ı elinden kaçıran Barış Yöş, bir adım önlerine geçmek istedi ve Ay Yapımın açıkladığı ismi koydu.

Aylardır dizimizin adı “Aşk Hikayesi” olarak anıldı. Ben 6 Mart tarihinde yazmış olduğum,  “Çağatay Ulusoy’un yeni dizinsin adı”  başlıklı blok yazımda, Ece Yörenç’ in dizimizin ismini değiştirmek zorunda kalacağını belirtmiştim. O yazımda 3 isim önermiştim. Takdir Ece Hanımın demiştim. Ben aslında dizinin adının “Aşk Hikayesi” olarak kalması taraftarıydım. Ece Hanıma birkaç kez twit attım. Amma takdir onundu. Adını böyle koydu. “ Medcezir”.

Doğrusunu söylemek gerekirse “MEDCEZİR” ismini okur okumaz hoşuma gitti.  Hemencecik de ısındım. Medcezir biliyorsunuz ayın denizlerdeki suyun çekimiyle ilgili bir doğa olayı. Gelgit bir coğrafya terimidir. Müzik grubu Ceza’nın medcezir adlı parçasını da anımsıyoruz burada.

Dizinin konusu malum, fakir gencin, zengin kızıyla aralarındaki aşk hikayesi. Hemen aklıma gelen Serenay, Çağatay’ı görür görmez aşık olacak ve çekim alanına girecek. Gençlerin aşkları da “Medcezir” gibi gelgitler olacaktır.  Coğrafyada, Güneş veya Ay’ın yer çekimi etkisiyle okyanuslarda görülen suların alçalması ve yükselmesi olayına gelgit yada med cezir denilmektedir. Nede güzel düşünüp bulmuş Sayın Ece Yörenç, sizi buradan kutluyorum. Dilerim ismi kadar konu da su gibi aksın. Hem gözümüze, hem de gölümüze…

Daha önce duyurulduğu gibi önümüzdeki Cuma 2 Ağustos’ ta tanıtım çekimleri başlayacak. Daha sonrada tüm kadronun açıklanmasıyla dizinin ilk bölümden başlayarak çekimleri başlayacak. Star TV. de Eylül içinde ilk bölümünü göreceğiz “Medcezir” in.

Şu sıralar Çağatay valizini alıp tek başına Bozcaada’ a gitmiş, tatil yapmış. Ne de iyi etmiş gözden ırak başını dinlemiş, moral depolamıştır, yeni diziyle ilgili yoğun çalışma öncesi.

Serenay Sarıkaya da Marmaris taraflarında su sporları yaparak kendini hazırladı. Enerji ve moral depoladı.

Ay Yapımın bu dizisi bence çok iddialı olacak. Şimdiden hangi güne konacağını bilmiyorum ama, o gecenin reyting birincisi olacağını söyleyebilirim.

Amerikan dizisi O.C. yerli versiyonu dizimiz “MEDCEZİR”  hayırlı olsun diyorum.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir