Bir Aşk Hikayesi, “CUK” oturmuş,

TV Programları

09 Haziran ’13

Kategori
TV Programları
Bir Aşk Hikayesi, “CUK” oturmuş

FOX TV.in yeni dizilerinden “Bir Aşk Hikayesi” bir Güney Kore dizisinden uyarlandı. Orijinal adı, “I’m sorry, I love you”. “Özür dilerim, seni seviyorum”.

Sanki uyarlama değil, bizim toplum içinde yaşanmışçasına “CUK” diye oturmuş. Bu başarı senaristlerin. Dört kişilik bir ekip senaryoyu bize uyarlamış. Funda Çetin, Makbule Kosif, Pınar Uysal ve Zehra Güleray’dan oluşuyor yazım ekibi. Kendilerini kutluyorum.

Dizinin başarısındaki ikinci unsur oyuncular.Seçkin Özdemir (Korkut Ali) ve DamlaSönmez (Ceylan) inanılmaz başarılı. Diğer oyuncular, Zühal Olcay (Gönül), Yamaç Telli (Tolga), Elçin Sangu (Eda) , Ayberk Pekcan (Tahsin), Güneş Sayın (Emine) ve Ayşen Sezerel (Aysel). Hepsi de içimizden biri. Ceylan’ın doğallığı, Korkut’un mimikleri, hissettiklerini yüzünde ve gözünde yaşatması ayrı bir anlam katıyor. Bütün oyuncuları ayrı ayrı kutluyorum.

Başarının üçüncü mimarı, MF yapım ve deneyimli yönetmen Barış Yöş.

FOX TV.in resmi internet sitesine göre konu kısaca şöyle özetlenmiş.

Kadere isyanla, aşka yakılan ağıtların arasına sıkışıp kalmış genç bir adam… Geç kalmışların, keşkelerin, aşkı bulduğunda yitirmenin dokunaklı hikâyesi…

Adı Korkut Ali… Almanya’da yurt dışına evlatlık verilen gençlerle yapılan bir televizyon programında kameralara gerçek ailesi hakkında olumlu konuşan tek gençtir o. Ta ki talihsiz bir olay sonucu ülkesine geri dönene dek… Giderilmez anne hasretini yaşarken bir aşk girecektir Korkut Ali’nin hikâyesine…

Güney Kore ve Amerikan dizilerinden uyarlamalar her zaman başarılı olmayabilir. Amerikan dizileri bire bir kopya çekilirse başarı şansı az. Beren Saat’in oynadığı “İntikam” dizisini izlemedim. O nedenle bir yorumda bulunamayacağım. İzleyicinin sevip izleyeceği diziler, toplumun her kesimine hitap eden, içimizden biri diyebileceğimiz özgün hikâyeler olması şart.

Burada aklıma gelen Ay yapımın Amerikan dizi “OC” den uyarlayacağı Türk versiyonu nasıl olacak. Bütün iş Ece Yörenç’in iyi bir senaryo becerisine bağlı. Kuzey Güney’in deneyimli senaristi Ece Hanım üstesinden geleceğini, iyi bir iş çıkaracağını inanıyorum. Adı henüz kesinleşmese de, “Aşk Hikâyesi” olacak. Oyuncuları, Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya rollerine ısınmış, hazırlar. Bu dizideki aynı başarıyı yakalaması temennisiyle. Eylül ayını bekleyip göreceğiz.

Lafın kısası, Güney Kore uyarlaması ”Bir Aşk Hikâyesi”ni ben tuttum.  Keyifle izliyorum ve izlemeye devam edeceğim. İzlerken Seul havası almıyor, İstanbul havasını teneffüs ediyorum. Ceylan-Korkut aşkını içimizden birileri gibi izliyorum.

Her şeyiniz gönlünüzce olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir