Geçen Haftanın (05 – 12 Mart 2023) En Çok Seyredilen Dizileri!

TV Programları
Bu hafta 2023’ün 10. haftasındayız. Yılın 2 ayı geçti. Zaman her şeyin ilacı derler ya… Deprem acısı içimizde bir nebze soğudu. Hayat devam ediyor, diziler de. Geçen hafta yedi Ulusal kanalımızda ekranlarımızda ekranlara gelen 33 dizinin reyting sıralamasını bakalım. Hangi dizi ilk ona girmiş, tersi çıkmış.

Bu 33 dizinin her iki grupta ilk ona girenleri sizler için sıralaması şöyle: Her hafta olduğu gibi Total ve AB grubunda en yüksek puan alan dizileri sıralıyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

06 MART PAZARTESİ (5 Dizi): Alpaslan Büyük Selçuklu (TRT1), Bir Küçük Gün Işığı (Atv), Yasak Elma (Fox Tv), Veda Mektubu (KanalD), Ömer (Star Tv).

07 MART SALI (6 Dizi) : Ben Bu Cihana Sığmazam (Atv), Üç Kız Kardeş (KanalD), Gecenin Ucunda (Star), Yürek Çıkmazı (Trt1), Taçsız Prenses (Fox), Aile (Yeni) (Show).

08 MART ÇARŞAMBA (4 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Adım Farah (Star), O Kız (KanalD), Çöp Adam (Star Tv.

09 MART PERŞEMBE (4 Dizi): Aldatmak (Atv), Camdaki Kız (KanalD), Gelsin Hayat Bildiği Gibi (Show), Al Sancak  (TRT1).

10 MART CUMA (6 Dizi) : Kızılcık Şerbeti (Fox), Yalı Çapkını (Star Tv), Barbaros Hayrettin (TRT1), Ateş Kuşları (Atv), Tuzak Tv8, Hayatımın Şansı (Fox).

11 MART CUMARTESİ (3 Dizi): Gönül Dağı (TRT1), Kardeşlerim (Atv). Dokuz Oğuz (Fox Tv).

12 MART PAZAR (5 Dizi) : Yargı (Kanal D), Teşkilat (TRT1), Güzel Günler (Show). Ego (Fox), Başım Belada (Atv).

 

Haftanın En Çok İzlenenleri
TOTAL GRUBU:
1-YALI ÇAPKINI 23.Bölüm Star Tv………………………10,01
2-GÖNÜL DAĞI 88.Bölüm  TRT1………………………….9,43
3-KURULUŞ OSMAN 117.Bölüm Atv………………….….8,77
4.KARDEŞLERİM 81.Bölüm Atv……………………………7,09
5.KIZILCIK ŞERBETİ 18.Bölüm Show……………………6,78
6.CAMDAKİ KIZ 69.KanalD………………………………….6,37
7.TEŞKİLAT 67.Bölüm Trt1…………………………………..6,36
8.ATEŞ KUŞLARI 7.Bölüm Atv……………………………..6,29
9.ÜÇ KIZ KARDEŞ 40.Bölüm KanalD…………………….5,99
10.AİLE  1.Bölüm Show YENİ DİZİ…………………………5,89
AB GRUBU
1-GÖNÜL DAĞI 88.Bölüm TRT1……………………………9,12
2-KIZILCIK ŞERBETİ 18.Bölüm Show tv…………….….8,45
3.AİLE  1.Bölüm Show YENİ DİZİ…………………………..8,31
4.YALI ÇAPKINI 23.Bölüm Star Tv…………………………7,95
5.-CAMDAKİ KIZ 69.Bölüm KanalD……………………….6,38
6.KURULUŞ OSMAN 117.Bölüm Atv………………………6,36
7.YARGI 56.Bölüm Kanal D……………………………………6,30
8-TEŞKİLAT 67.BÖLÜM TRT1……….………………………5,05
9.KARDEŞLERİM 81.Bölüm Atv…………………………….5,00
10.ADIM FARAH 2.Bölüm Fox……………………………….5,00

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :

Bu hafta 4 dizinin 3’ü Total grubundan bir dizi de AB.den.

1.YALI ÇAPKINI (STAR): Bu hafta Yalı Çapkını, 23.bölümünde her hafta olduğu gibi Total’de aldığı 10,01 puanla ilk sırada yer alıyor.

Seyran ile Ferit arasındaki kıskançlıklar, aşkın başlayacağını ve yakında vuslat olabileceğini gösteriyor. Bu öpücüklerin sonunda aşk başlayacak demektir. Şimdilik Seyran naz yapıyor, zaten kızlar nazlı olur derler. Ferit de son derece şımarık ve arzulu.

 

2.GÖNÜL DAĞI (TRT1) : Gönül Dağı, bu hafta reyting sıralamasında 2.sıra yer alıyor. Total’de aldığı 9,43 reyting puanı aldı.

Trt1 ekranlarında 88 haftadır devam eden Gönül Dağı izleyen tarafından çok seviliyor. Berk Atan sevilen oyuncu ve karakter. Bu gidişe dizi dalya diyecek.

 

3.KURULUŞ OSMAN (ATV)Kuruluş Osman 117.bölümünde Total grubunda aldığı 8,77 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında yine 3.sırada yer alıyor.

Kuruluş Osman

Nayman beklediği altınların gelmeyişine çok öfkelenmiştir. Osman Bey’in üzerine gider. Eğer Osman Bey altınları getirmezse Nayman; Karesi, Candar ve Germiyan Bey’lerinin oğullarını öldürecektir. Osman Bey şimdi ne yapacaktır?

Osman’ın Nayman’a galip gelebileceğine imkan vermeyen Bey’ler, evlatları için de oldukça tedirgindirler. Osman Bey onlara karşı nasıl bir tavır alacaktır? Osman Bey, Bey’lerin evlatlarını Nayman’ın elinden kurtarabilecek midir?

 

4.KIZILCIK ŞERBETİ (SHOW) : Bu hafta haftanın dizileri arasında 4.sırada bir değişiklik oldu. Show Tv’nin Kızılcık Şerbeti 4.sıraya yerleşti. Bu dizi gerek oyuncu kadrosu, gerekse konu itibariyle bu sıraya hak etti. 18.bölümde Totalde aldığı 8.45 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı. Böylece aynı gece ekrana gelen rakibi sevilen dizi Yalı Çapkını AB grubunda geçerek elde etti.

İyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra dimdik ayakta kalmış, iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım’ın tek isteği çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir.

Dünürleri tarafında durum farklıdır. Tutucu dindar ailede durum farklıdır. Ana-babanın tutumları a. 18.Bölümde Nursema istemediği, halde babasının arkadaşının oğlu ile evlendirilir. Fikri sorulmaz, Nursema gerdek gecesi evin penceresinden kendisini sokağa atar, damat İbrahim de sanki onu iter.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda:  Atv 3 dizi. TRT1, Kanal D ve Show 2’er dizi.  dizi. Star Tv  bir dizi ile yer alıyorlar.

AB’de; Atv, TRT1, KanalD ve Show ikişer dizi.  Star, Kanal D 2’er dizi. Fox Tv ve Star Tv birer dizi ile yer aldılar.

HAFTANIN KANALI 

Bu hafta Total 3 ve AB’de 2 dizi ile toplamda 5 birincilik alan, Atv  bu hafta haftanın kanalı olmuştur.

 

BU HAFTA SHOW TV’DE AİLE YENİ BAŞLADI

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya’nın birlikte paylaştıkları AİLE dizisi Show dizisi ekranlara geldi.

 

Aile bir başladı pir başladı. Bu güne kadar yanlış hatırlamıyorsam yeni başlayan diziler arasında hem Total’de, hem de AB grubunda ilk ona giren dizi oldu. Total’de 5,89, AB’de 8,31 gibi yüksek bir puan aldı. Tabi burada başrol oyuncuları, Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya gibi oyuncuların yanında Ay Yapım faktörü öne çıkıyor. Ay Yapım yaparsa iyisini yapar.

Keyifli Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir