Medcezir / Çağatay & Serenay aşkı diziyi etkileyecek mi? Yeni sezonda muhtemel senaryolar!

TV Programları

24 Temmuz ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir / Çağatay & Serenay aşkı diziyi etkileyecek mi? Yeni sezonda muhtemel senaryolar!

Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir Eylül başlarında ikinci sezonuna başlayacak. Şu sıralarda akla gelen soru, bittiği söylenen Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya aşkı diziyi olumsuz etkileyecek mi? Dizide Mira-Yaman aşkı gel-gitler olsa da çok güzel devam ediyor. Bilindiği gibi geçen sezon bu dizi aşklarını özel hayatlarını taşımışlardı. Her ne kadar her iki ağız da bu aşkı basın karşısında itiraf etmese de, görüntüler iki sevgili olduklarını teyit eder cinstendi. Çok güzel giden bu aşk, Yunan adalarına yapılan kaçamak tatilden sonra aralarına kara kedi girdi. Serenay Sarıkaya’nın Altın Kelebek Ödül törenine Çağatay gelmedi. Bu da gerginliğin başlangıcı oldu sanırım.

Şu sıralar bir arada gözükmeyen sevgililerden Serenay Sarıkaya Bodrum’a gitti. Çağatay önce Ayvalık’ta 2-3 gün kaldıktan sonra şu sıralarda İstanbul gecelerinde yalnız gözüküyor.

Bu aralarında esen soğuk rüzgârlar diziye yansır mı? Ay Yapım patronu Kerem Çatay birlikte görünmemeleri için kendilerini sık sık uyarmıştı. Dizinin zarar görmesini istemiyordu. Geçen sezonda araları çok iyi olmasından, dizideki performansları süperdi. Her sahne tek seferde provasız çekiliyordu. Kerem Çatay da kendilerine bu başarıdan dolayı teşekkür bile etmişti.

Şimdi magazin basının ifadesine göre Çağatay Ulusoy, Serenay’ın ismini bile duymak istemediğini yazarken, bu ikili kamera karşısına nasıl bir uyum yaşayacak. Yaman Mira’ya nasıl davranacak, elini nasıl tutacak, o aşkla bakan gözlerde aynı heyecan olacak mı? Aralarında ne de olsa bir soğukluk olacaktır. Dileyelim diziye kötü yansıması olmasın. Profesyonel oyunculukta iş ve aşk karıştırılmaması lazım diyorum. Geçen yıl Medcezir daha başlamadan ilk tanıtım filmi çekildiği sıralarda yazmıştım. “Çağatay Ulusoy, aşk zamanı değil, iş zamanı” adlı blog yazımda dizi için doğabilecek tehlikelerde bir bir anlatmıştım. (Çağatay Ulusoy, aşk zamanı değil, iş zamanı / TV Programları / Milliyet Blog   )

Sosyal Medyada bu aşkın reklam aşkı olduğunu iddia edenler de oldu. Bence reklam aşkı olsa Çağatay Ulusoy özel yat tutup da Yunan adalarına Serenay Sarıkaya ile tatile gitmez. Hele hele kamaralara Serenay’ın çok sevdiği papatya çiçekleri ile süsletmezdi.

Ben her ikisinin de profesyonelliklerini öne çıkartarak işlerini yapmalarını, aşktaki küskünlüklerini işe yansıtmamalarını diliyorum. Yoksa bindikleri dalı kesmiş olurlar, çok güzel giden diziye de yazık olur.

Medcezir’in 39.bölüm çekimlerine Ağustos ayının ikinci yarısında başlanacak. Muhtemelen de bu bölüm 12 Eylül Cuma akşamı ekranlarımızda olacak.

Bildiğiniz gibi dizinin “Ender Serez” karakteri, Mine Tugay diziden ayrıldı. 38.bölüm sonunda meydana gelen trafik kazasında öldürülecekmiş. Orijinal senaryo gereği deseler de ben inanmadım. The O.C. de Mert’in annesi öldürülmüyor.

Bu nedenle Ender Serez karakteri yaşatılmalı. Mert annesiz, Selim Serez eşsiz olmaz. Diziye yeni karakter olarak, Kurt Seyit ve Şura dizisinden ayrılan Aslı Orcan girdi. Geçen sezon final bölümünde 2-3 dakikalık, röportaj yapan gazeteci olarak izledik.

 

Bu bayan pek ala Ender Serez karakterini canlandırmaya devam edebilir. Bu ilk defa olmayacak, geçtiğimiz yıllarda Adını Feriha Koydum dizisinde Emir’in babasını oynayan karakter 25. bölümde değişmişti. Tip olarak da taban tabana zıt tipler olsa da seyirci kabullendi. Aslı Orcan, daha önce oynayan Mine Tugay’a da andırıyor. O kaza sonunda yüzündeki yaralar nedeniyle Ender Serez estetik ameliyatı geçirmiş olarak karşımıza çıkar. Zira Ender Serez karakteri başrol oyuncularından sonra önemli bir karakter bu dizide.

Sayın Senaristimiz Ece Yörenç bu durumu uygun görmezse ne olacak? Selim Serez koca köşkte bekâr olarak mı yaşayacak. Bu da pek hoş değil. O gazeteci ile tanışacak, beğenecek ve evlenecekler. Mert’e cici anne olarak köşke getirecektir. Bu da akla gelen başka bir senaryo.

Senaristimiz Ece Yörenç’e daha önceki yazılarımda gene mutlaka Melek Gençoğlu ile çalışmalı demiştim. İlk bölümlerin yazılımını beraber yapmışlardı. Sayın Yapımcı diziye güçlü bir senaryo ile devam etmek istiyorsa, bu birlikte çalışma olmalı. Bir elin nesi, iki elin sesi var. Şayet Cuma reyting liderliğini ellerinde tutmak istiyorlarsa…

Dizi karakterleri benim rolüm az dememeli. Senaryo ne gerektiriyorsa o yapılmalı. Birde burada değinmek istiyorum. Başrol oyuncuları ve ana karakterlerin, karakterleri ile fazlaca oynanmamalı. İzleyici o karakteri nasıl sevdi ve de kabul ettiyse öyle devam etmeli. Çağatay Ulusoy’un ilk dizisi “Adını Feriha Koydum” da olduğu için söylüyorum. Bu dizinin başarısında bir ana unsur da başrol oyuncularının duruşu. Emir karakteri, son derece düzgün, dik ve karizmatik duruşu ile sevildi. Medcezir de de Yaman karakteri şimdilik pırlanta gibi. Orijinalinde Ryan son derece çapkın ve zampara biri imiş. Mira bizde hastalıklı bir tip, orijinalinde Marissa da alkolik bir karakteri canlandırıyor. Şunu demek istiyorum, orijinali ne olursa olsun bizim örf ve adetlere uygun bir hayat tarzı yaşatılması seyirci tarafından benimsenecektir.

Medcezir’de bu ikinci sezon sonunda final olacağı söylenir. Bu finalde de Mira malün hastalığından ölecekmiş, yani acı final. Bence çok erken çıkartılmış bir söylenti. Bu ikinci sezon dizi çok iyi giderse niye final yapsın ki. Üçüncü sezon da devam edebilir. İzleyici her zaman mutlu son ister, senaristlerimiz bunu unutmasın.

Dizinin başarısı güçlü senaryo ile olacaktır. Ana karakterler üzerinde yazılımın çalışılması daha uygun olacağı kanısındayım. Alakasız alt kadro karakterlerinin olayları seyirciyi pek ilgilendirmemektedir. Olayların mutlaka başrol oyuncuları ile akalı olmalıdır. Bu iş sayın senaristlerin işi olsa da, dikkatlerini çekmek istedim.

Medcezir yeni sezonda çok başarılı olacaktır. Dilerim, Çağatay ile Serenay’ın gerçek hayattaki yaşadıkları olumsuzluklar diziyi etkilemez. Bu noktada yapımcıya çok iş düşmektedir. Kerem Çatay da bu durumun bilincindedir.

Star Tv.de, yeni sezonda Medcezir’de izleyenlerin beklentisi çok fazla, umarım bu beklenti boşa çıkmaz.

Bu sabahki Hürriyet’in haberine göre, Serenay Sarıkaya Bodrum’da çıktığı tatilde konuşmuş. Kendisine sorulan soruya ayaküstü verdiği cevapta; “Bu programı annemle önceden yapmıştık, altında başka sebep aramayın. Çağatay’la ayrı ayrı tatile çıkmamız da gayet doğal. Zaten ‘medcezir’in çekimleri önümüzdeki hafta başlıyor, sette olacağız.” Demiştir. Dilerim her şey söylediği gibidir, bu kırgınlık nedeniyle dizi zarar görmesin. Ayrıca “Medcezir’in yeni bölümlerinin Bayram sonu Ağustos başında çekileceğini öğrenmiş olduk.

Yeni sezonda tüm Medcezir kadrosuna (kamera önü ve arkası) izleyici adına başarılar diliyorum.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir