Geçen Haftanın (16 Eylül – 22 Eylül 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 16 Eylül – 22 Eylül 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 24 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.  

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (6 Dizi): Çukur (Show), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D), Çocuk (Star ), Can Evim (Atv)

SALI (2 Dizi) : Kimse Bilmez (Atv), Kardeş Çocukları (Star)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Afili Aşk (Kanal D), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (4 Dizi): Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Mucize Doktor (Fox), Şampiyon (TRT1), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Her Yerde Sen (Fox), Payitaht (TRT1)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kalk Gidelim (TRT1), Kuzey Yıldızı (Show Tv), Bir Aile Hikayesi (Fox)

PAZAR (2 Dizi): Elimi Bırakma (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv)  

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in yeni dizisi Mucize Doktor son zamanların en yüksek puanı olan Total grubunda 12,36 puan ile ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Yasak Elma” dizisi 5,08 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da 13,61 puanla Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Fox Tv’nin “Bir Aile Hikayesi” 4,39 puanla yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Geçen hafta yeni sezon dizileri ekranlarda birer birer yer almaya başladılar. Eski dizlerin seyredilen dizilerin yanına yeni diziler de girdiler.  Bu yeni 2019 – 2020 sezonunda da kıyasıya bir rekabet olacak gibi duruyor.

 

YENİ SEZONA KATILAN YENİ DİZLER; Çocuk (Star Tv), Mucize Doktor (Fox Tv), Şampiyon (TRT 1), Kuzey Yıldızı (Show Tv), Aşk Ağlatır (Show Tv), Benim Adım Melek (TRT 1) ve Yaz dizilerinden Afili Aşk yarışa başladılar bile…  

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 2.Bölüm (Fox)……………………………….12,36 – 31,46

2.Bir Zamanlar Çukurova 36.Bölüm (Atv)………………….9,16 – 25,12

3.Çukur 68.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,71 – 22,75

4.Hercai 13.Bölüm (Atv)…………………………………………..8,56 – 22,22

5.Kuzey Yıldızı 2.Bölüm (Show Tv)……………………………7,14 – 19,75

6.Afili Aşk 14.Bölüm (Kanal D)…………………………………6,94 – 20,02

7.Arka Sokaklar 523.Bölüm (Kanal D)………………………6,07 – 15,85

8.Sen anlat Karadeniz 56.Bölüm (Atv)………………………5,99 – 17,26

9.Aşk Ağlatır 3.Bölüm (Show Tv)……………………………..5,98 – 15,60

10.Yasak Elma 49.Bölüm (Fox Tv)……………………………5,08 – 12,69  

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 2.Bölüm (Fox)……………………………….13,61 -35,98

2.Çukur 68.Bölüm (Show Tv)…………………………………..6,83 – 18,69

3.Afili Aşk 14.Bölüm (Kanal D)…………………………………6,79 – 20,22

4.Bir Zamanlar Çukurova 36.Bölüm (Atv)…………………6,58 – 18,29

5.Payitaht Abdülhamit 89.Bölüm (TRT 1)…………………5,52 – 14,37

6.Hercai 13.Bölüm (Atv)………………………………………….5,32 – 13,89

7.Kuzey Yıldızı 2.Bölüm (Show Tv)……………………………7,14 – 19,75

8.Yasak Elma 49.Bölüm (Fox Tv)……………………………..4,78 – 12,46

9.Çocuk 2.Bölüm (Star Tv)……………………………………….4,65 – 11,91

10.Bir Aile Hikayesi 14.Bölüm (Fox Tv)……………………..4,39 – 12,76    

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayının 2.haftasında AB’de aldığı 13,61 yüksek reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer almıştır.

Taner Ölmez’in başrolü oynadığı “Mucize Doktor” karakteri Doktor Ali Vefa, babası tarafından evlatlıktan reddedildikten sonra yetimhanelerde büyüyen savant sendromlu deha bir çocuk Ali’nin hikayesi. Ali’nin, tıp fakültesini  birincilikle bitirmesinin ardından özel bir hastanede asistan cerrah olarak işe başlar. Başta baş cerrah Ferman tarafından kabul görmez. Ameliyatlara sokulmaz, genç doktor Ali ortada kalır, ne yapacağını bilemez. Doktor, hastane sahipleri idareciler ve hasta sahipleri arasında bir kargaşa anlatılmaya çalışılmış. Baş cerrah Ferman karakterini can veren Onur Tuna da dizide kendisini gösterdi. Medcezir’den tanıdığımız, Murat Aygen ve Bizim Hikaye dizinin ayyaş babası Raha Özcan yer alıyor.

 

2.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) :

Geçen sezon haftanın birincisi olan diziyi tahtından Mucize Doktor indirmiştir. 2.sırada yer alır.

Züleyha rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılır. Yapılan test sonucu hamile olduğu ortaya çıkmıştır. Demir kısır olduğunu bildiği için bu çocuğun Yılmaz’dan olduğunu inanır. Züleyha’yı söylemediğini bırakmaz yerin dibine sokar, tabancasını çeker öldürmekle tehdit eder. Fekeli ile Hünkar Hanım her zamanki buluşma yerlerinde buluşurlar. Demir’in Yılmaz’a silah çekmesini konuşurlar. Hünkar’ı Yılmaz’ın düğününe davet eder. Bu arada Demir, İstanbul’a gider tekrar testler yaptırır. Baba olabileceği söylenir, tekrar baba olabileceğini öğrenen Demir çok mutlu olur. Bu haberi karısı Züleyha’yı söylemek  ister ama, Züleyha çoktan çocuğu aldırmak için doktora gitmiştir.  Götüren de Şermin Hanımdır.  Demir bu nedenle Şermin’in evine benzin dökerek yakar. 

Demir, annesi, karısı ve çocuğunu alarak İstanbul’a gider. Demir yokluğunda işyerine vergi memurları baskın yapar ve tüm evrakları el koyarlar. Demir yapanın eski dostu olduğunu zannetse de, bana göre Şermin Hanımdır. Şimdi ne olacak, bir tarafta Yılmaz, yeni evlenmiş, her şeyi öğrenmiştir. Bir tarafta karısı doktor Müjgan, bira tarafta eski sevgilisi çocuğunu annesi Züleyha…

 

3.ÇUKUR (SHOW) :

Bu hafta da haftanın dizileri arasında sezon finalinde 5.sırada yer almıştı ve 3.sıraya yükselmiştir. Puanı 8,71. Yeni sezonun ilk bölümünde Akın Koçovalı fırtınası esmeye devam eder. Yamaç akıl hastanesinde tedavi görür ve müzikle kendizini tedavi eder ve çıkar, Çukur’a döner. Diğer ağabeyleri hapistedir. Babasını öldürmenin suçluluğunu bir türlü üstünden atamaz. Bu işleri başına getiren Yücel’den intikamını alır. Aliço da “Ali Çoban” olarak Çukur!a dönme sinyali verir.

 

4.HERCAİ (Atv) :

Hercai de yer yerinden oynamıştır. Yerinden olan dizi de Hercai 4.sıraya düşmüştür. Miran artık babaannesinin boyunduruğu altından çıkar ve sevgili Reyyan Şadoğlu’nun gönlünü kazanmak için her şeyi göze alır. Reyyan da babasına ve dedesine rağmen Miran aşkı galip çıkar.

 

5.KUZEY YILDIZI (Show Tv) :

 

Show Tv’nin yeni dizisi 2.haftasında haftanın dizileri arasına 5.sıradan girdi. Takip edilmeye değer bir köy dizisi olduğunu gösterdi.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv ve Show Tv 3 dizi. Kanal D ve Fox Tv 2’er dizi. Star Tv  ve  TRT1 birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Fox Tv. 3 dizi ile başta. Atv ve Show Tv 2’er dizi ile 2.sırada yer alıyor. Kanal D, TRT 1 ve Star Tv birer dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.  ATV ;  Total’de 3 ve AB’de 2 dizi ile; aynı şekilde Show TvTotalde 3 ve AB’de 2 dizi ile haftaının kanalı olmaya hak kazanmıştır.

Önümüzdeki hafta kanallarda tüm dizileri le gösterimde olacaklar. Kıyasıya bir rekabet sizleri bekliyor.

2019 – 2020 dizi sezonu hepinize hayırlı olması dileklerimle…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir