Geçen Haftanın (27 Mayıs – 2 Haziran 2019) En Çok İzlenen Dizileri.

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 26 Mayıs – 2 Haziran 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 23 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

 

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (6 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D), Can Evim (Atv)

SALI (4 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1, Leke (Kanal D)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (3 Dizi): Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Avlu (Star Tv)

CUMA (5 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1)

CUMARTESİ (1 Dizi): Kalk Gidelim (TRT1)

PAZAR (1 Dizi): Elimi Bırakma (TRT1)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında her zaman olduğu gibi Diriliş Ertuğrul’u görüyoruz.  Diriliş Ertuğrul Total grubunda 11,44 puan almıştır. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin Zalim İstanbul dizisi 4,96 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 10,80 puanla yer alıyor.  10.sırada ise Fox Tv’nin Yasak Elma 4,11 puanla yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen hafta dizilerin yaprak dökümü haftasıydı. Seyredilen diziler, sezon finali yaptılar çalışanları tatile çıktılar. Konusu biten sonu gelen diziler de kesin final yaptılar ve yayın hayatlarını son verdiler.

FİNAL YAPAN DİZLER; Tolga Sarıtaş’ın sevilen dizisi Söz, Kıvanç Tatlıtuğ’un Çarpışma, Özcan Deniz’in 3 sezondur devam eden dizisi İstanbullu Gelin ve Buğra Gülsoy’un Tv8’de oynayan dizisi Kızım dizileri final yapan diziler.

SEZON FİNALİ YAPAN DİZİLER; Çukur (Show Tv), Zalim İstanbul (Kanal D), Yasak Elma (Fox Tv), Vuslat (TRT1), Kadın (Fox Tv), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Halka (TRT1), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Avlu (Star Tv), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1) ve Kalk Gidelim (TRT1) sezon finali yaparak tatile çıktılar. Ağustos sonu, Eylül ya da Ekim başında tekrar yeni sezonları ile ekranlara gelecekler.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Diriliş Ertuğrul 150.Bölüm (TRT1)………………………..11,44

2.Bir Zamanlar Çukurova 35.Bölüm (Atv)…………………10,30

3.Kadın 64.Bölüm (Fox Tv)………………………………………8,54

4.Hercai 12.Bölüm (Atv)…………………………………………..8,05

5.Çukur 67.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,34

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 139.Bölüm (Atv)..6,31

7.Söz 84.Bölüm (Star Tv)…………………………………………6,25

8.Arka Sokaklar 520.Bölüm (Kanal D)………………………5,29

9.Sen anlat Karadeniz 53.Bölüm (Atv)………………………5,34

10.Zalim İstanbul 9.Bölüm (Kanal D)………………………..4,52 

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Diriliş Ertuğrul 150.Bölüm (TRT1)………………………..10,80

2.Bir Zamanlar Çukurova 35.Bölüm (Atv)…………………8,88

3.Kadın 64.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,92

4.Çukur 67.Bölüm (Show Tv)…………………………………..6,49

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 139.Bölüm (Atv)..5,86

6.Hercai 12.Bölüm (Atv)…………………………………………..4,99

7.İstanbullu Gelin 87.Bölüm (Star Tv)………………………..4,78

8.Zalim İstanbul 9.Bölüm (Kanal D)…………………………..4,37

9.Söz 84.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..4,35

10.Yasak Elma 47.Bölüm (Fox Tv)………………………………4,11

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması : Bu hafta da geçen hafta olduğu gibi ilk 5 dizinin tamamı Total Grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.  

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”,  150.bölümde Total’ de aldığı  11,44 puanla 1.sırada yer alıyor. 

Ertuğrul Bey, Berkehan’ın yanına giderken yolda Arıkbuka tarafından tuzağa çekilmişti. Kurulacak her türlü oyuna karşı hazırlıklı olan Ertuğrul Bey ve Alplar, Arıkbuka ve adamlarını etkisiz hale getirip Artıkbuka’yı öldürecekken o yine kaçmayı başarmıştı.
 
Umuroğlu obasında ise hileyle oba beylerini kendi safına çeken Sırma, Taşkın Bey’i oba beyi olarak seçtirmiş ve onun evlenme teklifini Kabul etmişti. Beylik seçiminde bir hile olduğunu fark eden İlbilge, Gündoğdu Bey’den yardım istemiş ve bu oyunu bozup Taşkın Bey’i etkisiz hale getirmişti. Ertuğrul Bey, Berke Han’a en yakın adamlarından birinin casus olduğunu ve Anadolu’da başlatacakları büyük cengin bilgilerini Moğollara aktardığını söylemek üzere onun yanına gitmiş ve haini deşifre etmişti.


 

Umur obasında ise Sırma ve Taşkın beyin çevirdiği işler ve kirli ortaklıkları ortaya çıkmış, Taşkın beyin cezası kesilmişti. Sırma şimdi ne yapacak? Töreye muhalefeti ve Türk obalarına ihanetinden dolayı ağabeyi Beybolat’ı gözden düşüren İlbilge bacısı Sırma’yı da tek kalemde silecek mi?
 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde bu hafta yine, 10,30 Total puanı ile ikinci sırada yer alıyor.

Züleyha rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılır. Yapılan test sonucu hamile olduğu ortaya çıkar. Yılmaz da düğün davetiyelerini hastaneye Müjgan’a (Melike İpek Yalova) getirmiştir, haberi duyar. Demir kısır olduğunu bildiği için bu çocuğun Yılmaz’dan olduğunu inanır. Züleyha’yı söylemediğini bırakmaz yerin dibine sokar, tabancasını çeker öldürmekle tehdit eder.

Seher’den sonra Züleyha’nın da hamile olduğunu duyan Gaffur’un karısı Saniye; “Bir tane de bana ver Allah’ım” diye ağlar, çocuğu olmadığı için dertlenir.

Fekeli ile Hünkar Hanım her zamanki buluşma yerlerinde buluşurlar. Demir’in Yılmaz’a silah çekmesini konuşurlar. Hünkar’ı Yılmaz’ın düğününe davet eder.

Bu arada Demir, İstanbul’a gider tekrar testler yaptırır. Baba olabileceği söylenir, tekrar baba olabileceğini öğrenen Demir çok mutlu olur. Bu haberi karısı Züleyha’yı söylemek üzere arabasını keyifle sürer ve gözyaşlarını da tutamaz. Ama çok geç kalmıştır. Karısı Züleyha Şermin Hanımın yardımıyla çocuğunu aldırmak için doktora gider.

Yılmaz ile Müjgan’ın düğünleri vardır. Yılmaz Müjgan’ın babasını neredeyse silah zoruyla tehditle İstanbul’dan Adana’ya düğüne getir. Uçak biletlerini verir, Adana’da düğün gecesi otelde odalarını ayırttığını söyler. Müjgan, babası ve annesinin düğünlerine gelmesini çok memnun ve mutlu olur. Yılmaz’ın zorla getirdiğinden bihaberdir.

Görkemli bir düğün ile evlenirler. Nikahları kıyılır. Danslar edilir, horonlar tepilir. Sona gelinir, gelin damat Yılmaz’ın kucağında yatak odasına kadar götürülür. Düğün gecesi sabahı çekmecedeki nüfus cüzdanları ve Züleyha’nın yazdığı yırtık mektup Yılmaz’ın eline geçer, okur. Yüzüne pişmanlıkla karışık bir hüzün çöker, nefes almakta zorlanır. Kendini dışarı bahçeye atar, mektup parçasını bir daha okur.

Züleyha, kendisini ipten kurtarmak için evlenmiştir Demir ile… Yılmaz nefes almakta zorlanır, gözünde bir damla yaş belirir. Ve burada sezon final bölümü sona erer.

 

3.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin beğenilen dizisi “Kadın” geçen haftaya  göre bir basamak yükseldi ve 3.sırada yer aldı. Total grubunda aldığı puan 8,54.

 

İspanya’nın en büyük medya kuruluşlarından Atresmedia TV Grubu’nun “Kadın” dizisini satın almasının ardından İstanbul’a gelen İspanyol basını, dizi oyuncuları ile sette röportajlar gerçekleştirdi.

Salı günleri FOX’ta izleyiciyle buluşan ve başladığı günden bu yana büyük beğeni toplayan “Kadın” dizisi, İspanya’nın büyük medya kuruluşlarından biri olan Atresmedia TV Grubu’na satıldı. Türkiye’de reyting rekorları kıran dizi yeni sezonda İspanya’da yayına girecek.

 

4.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin oldukça yeni aşk dizisi Hercai, bu hafta bir basamak geriledi ve 4.sırada yer alıyor. Totalde aldığı puan 8,05.

Reyyan ve Miran’ın dillere destan yasak aşkını anlatan dizinin son bölümde yer yerinden oynuyor. ATV’nin fenomen dizisi Hercai son 12.bölümde Reyyan Miran’a bir şans daha veriyor. Miran geçmişi unutturmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. İlk geceyi geçirdikleri ev yanmıştı. Miran, o evi yeniden yaptırır ve yeni eşyalarla döşer. Rayyanı sürpriz yapar ve o eve götürür.

 

5.ÇUKUR (SHOW) : Bu hafta da haftanın dizileri arasına 5.sırada yer alıyor. Sezon finali bölümünde puanı 7,89.

Görkemli bir sezon finali yapan Çukur’da yer yerinden oynar. Akın Koçovalı, bütün aile fertlerine ders verir. Yamaç’ın yakarak öldürdüğünü zannettiği Yücel ile işbirliği yapar ve Çukur’un başına geçer. Babaannesi dahil bütün Koçovalılara elini öptürür. Aliço da ortaya çıkar ve Çukur’a Akıllı bir Aliço olarak dönme hazırlığı yapar.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda ; Atv 4 dizi. Kanal D 2 dizi. Fox Tv, TRT1, Show Tv ve  Star Tv  birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi ile başta. Fox Tv. ve Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Show Tv, Trt1 ve Kanal D de birer dizi ile yer almıştır.

ATV ;  Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

Önümüzdeki hafta kanallarda gösterimde dizi kalmadı. Geçmiş dizilerin gösterimini yapacaklar. Önümüzdeki haftalarda yaz dizileri birer birer gelecektir.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir