Çağatay Ulusoy’un The Protector 2.Sezonu Neden Beğenilmedi!

TV Programları

Çağatay Ulusoy‘un The Protector (Hakan: Muhafız) dizisinin 3.sezon çekimleri şu günlerde devam etmektedir. 15 Mayıs tarihinde çekimler başlamış, aynı günlerde Çağatay’ın 6 yıldır süregelen, kafasını hep meşgul meşgul eden mahkemesinde karar çıkmış bu dava da sona ermiş. Şimdi tam anlamı ile dizideki rolünü odaklanmıştır.

26 Nisan’da yayınlanmaya başlayan 2.sezon bölümlerini daha önce seyretmiştim. Dün bu 8 bölümü tekrar dikkatlice seyrettim. O kadar da kötü olmadığını gördüm. Şu günlerde İngiltere de en çok seyredilen diziler arasında bizim dizimiz The Protector’ün en çok seyredilen diziler arasında 10.sırada olduğu söyleniyor.

Ulusoy, Hakan karakteri olarak bana göre yazılan senaryoya göre başarılı, ancak senaryo iyi yazılmamış, bölümler arasında bağlantı ve akıcılık yok. Bu bir aşk dizisi değil Fantastik bir dizi ama aşk ön plana çıkartılmış. Hakan İstanbul’u ölümsüzlerden kurtarmak yerine, sevgilisi Leyla ile kafası meşgul. Duygu yönü ağır hale getirilmiş. Bizim Muhafız da çok duygusal, Leyla’nın ölmesi ile ve sık sık ağlamasını pek normal karşılamadım. Senaryo öyle yazılmış! Oyuncumuz Hakan ne yapsın?

Hakan’nın ağabeyi Levent (Engin Öztürk) kötü tohum, muhafızların yüz karası olarak tanımlanır (halbuki aynı babanın çocukları) bunu yazan da senarist.

Kahin olarak çok genç bir oyuncumuz Miray Daner seçilmiş. Halbuki kahin denince yaşı başı olan bir oyuncu seçilseymiş çok daha isabetli ve inandırıcı olurdu. Miray Daner’e illa da bir rol verilmesi gerekli ise yaşına uygun bir rol verilebilirdi. Sadık olanlardan Ceylan ilk sezon sahnelerinde tam çocuksu ve şirindi. İkinci sezonda çok bilge kişi olarak karşımıza çıkıyor, gereğinden fazla olgun bir kişi olmuştur.

Çağatay Ulusoy iyi bir oyuncumuz ama verilen senaryo güçlü olması lazım. İlk sezonda mahalle esnafıyla diyalog içinde sempatik olan Hakan gitmiş, daha sert, ya da daha duygusal bir Hakan gelmiştir.

Dilerim bütün bu senaryo hataları göz önüne alınarak daha yere basan bir senaryo yazılır. Şu günlerde çekilen 3.sezon seyredilir bir Hakan: Muhafız (The Protector) dizisi ortaya çıkar. Yoksa Çağatay Ulusoy gibi güçlü bir oyuncumuza yazık olacak! Sonra keşke yerli bir dizide oynasaydı demeyelim! Her şeye rağmen Çağatay Ulusoy benim çok takdir ettiğim, oyunculuğunu beğendiğim, daima arkasında durduğum bir oyuncumuz, onun oyunculuğunu konuşturmasını senarist ve yönetmenlerden bekliyorum.

Hakan: Muhafız dizisini izleyenlerin aklında kalanlar ; Ayasofya, Boğaz, Kapalı Çarşı  ve Panoramik İstanbul Manzaraları. Bu da iyi yönlerinden, İstanbul reklamımız.

 

Dizinin şu günlerde 3.sezon çekimleri devam ederken, Ulusoy için; “Dağ gibi delikanlıydı Çağatay Ulusoy bu işe girince adam çökmeye başladı resmen.” ifadeleri kullanılmıştır. Ben pek anlam veremedim. Bu ifade Çağatay’ın fiziki görünümü için mi? Ruhsal durumu için mi söylendi bilemiyorum.

Kimi izleyici “Gördüğüm en muazzam internet dizisi” derken bazı izleyiciler de 2. sezona yönelik ciddi eleştirileri olduğu sosyal medyada söylemişlerdir.

Günahı ile sevabı ile 2.Sezon geçen yıl Temmuz ayında çekilmişti. Şimdi de bir aydır İnternet Netflix sayfasında gösterimde…

Çağatay Ulusoy’un Ayça Ayçin Turan ile ateşli sevişme sahneleri dikkati çekiyor.

3.Sezon kadrosu çok iyi. Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu ve Engin Öztürk yanında kadroya; Funda Eryiğit, Taner Ölmez, Bige Önal, İlayda Alişan, Emre Mutlu, Halit Özgür Sarı, Hasan Üner gibi oyuncularımız ilave oluyorlar.

Ben kendi adıma çok kaliteli bir iş bekliyorum. Bakalım Netflix yetkileri, süper kahramanımız Hakan’ın kendini göstereceği çarpıcı sahneler için kesenin ağzını açacaklar mı? Nasıl bir destekte bulunacaklar hep birlikte göreceğiz.

Çağatay Ulusoy ile tüm The Protector ekibine başarılar diliyorum

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir