“Hercai” 10 Numara Bir Dizi!

TV Programları

Mia Yapım’ın “Hercai” dizisi çok iyi bir başlangıç yaptı. Yönetmenliğini Cem Karcı’nın yaptığı, senaryosunu Eda Tezcan ve Feraye Şahin’ın yazdığı dizinin dün akşam 2.bölümü ekranlara geldi.

Hercai’nin oyuncu kadrosu: Akın Akınözü (Miran Aslanbey), Ebru Şahin (Reyyan Şadoğlu), Ayda Aksel (Azize Aslanbey), Serhat Tutumluer (Hazar Şadoğlu), Macit Sonkan (Nasuh Şadoğlu), Gülçin Santırcıoğlu (Sultan Aslanbey), Oya Unustası (Gönül Aslanbey), İlay Erkök (Yaren Şadoğlu) ve Tansu Taşanlar (Azad Şadoğlu)

Kısaca Konusu:

Midyat’a, İstanbullu bir iş adamı olarak gelen Miran Aslanbey, Nasuh Şadoğlu’na ortaklıktan fazlasını teklif eder ve torunu Reyyan’ı da ister. Ancak yörenin en güçlü aile reisi Nasuh’un çok iyi bir kısmet dediği Miran için farklı planları vardır. Ona bir torun verecektir ama istediği torunu değil. Nasuh, Miran’ı kendi planına ikna etmeye çalışırken, Miran’ın planlarından habersizdir. İki erkek arasındaki verilecek karar merakla beklenirken, gelen haber Reyyan ve Yaren’in hayatını derinden etkileyecektir. Midyat’ın binlerce yıllık geçmişinin izleri üzerinde yeşeren bir aşk hikayesi, iki ailenin kaderini nasıl etkileyecek? İstanbullu yakışıklı iş adamı ile Midyat’ın güzelliği dillere destan Reyyan ile evlenmek ister.

Hercai Mardin’in Midyat ilçesinde “Midyat Konuk Evi Müzesi” olarak bilinen Mardin Midyat Sıla Konağı’nda çekiliyormuş. Sıla Konağı’nın ismi geçmişte çok başarılı bir yapıt olan ‘Sıla’ dizisinden geliyor. Konak, gerek mimari yapısı, gerekse tarihi havası ve görkemi ile dikkati çekiyor.

İlk bölümü 15 Mart Cuma akşamı yayınlanan dizi, daha ilk bölümde aldığı reyting puanı ile kendini göstermiştir. Total grubunda; 5,85, AB grubunda 3,56 puan almıştır. Cuma akşamı ekranlara gelen 2.bölümü ile Totalde aldığı 9,92 puanla gecenin birincisi olmuştur. AB’de de küçümsenmeyecek 6,79 puan almıştır. Atv ekranlarında yayınlanan bu Güneydoğu Anadolu dizisi  tuttu demektir.

 

Mardin yöre düğünlerine özgü gelenekler çerçevesinde gerçekleştirilen düğün yöreni, hem görsel, hem müzik ve yöre oyunları olarak görülmeye değerdi.

Miran’ın Reyyan’a salıncak testi çok cesurcaydı. Tepedeki bu testi Reyyan da geçti. Benim bile seyrederken yüreğim ağzıma geldi. Miran Reyyan’ı çok sevmiş olacak ki, “Ne kadar uzağa gidersen git hep bulacağım seni, ne zaman düşecek olsan tutacağım seni, işte böyle sırılsıklam.”

Reyyan: “Ya tutamazsan, ya düşersem.”

Miran; “O zaman ben de atlarım arkandan, ben de düşerim seninle.”

Ve Reyyan kendisini sevdiğini anlar.

Kan, kin, intikam duyguları ile depreşmiş bir dizi… Kardeş, yeğen, akraba ve hısımlığın hiç önemi yok. Öfke var, kan var, intikam duyguları var.

İlk iki bölümde olanlar, gelecekte olacakların aynası gibiydi. Her şey vardı, Öfke, kin, intikam ve kan…

Miran, Reyyan’a yaptığı kötülüğün cezasını çekecek mi? Reyyan intikamını nasıl alacak! Amca kızı Yaren’ın ahı tutacak mı?

Güneydoğu töre yasası o kadar katı ki… Seven kalpleri bile taşlaştırıyor. Miran Reyhan’ı çok sevmişti ama; nafile .. Töre yasası, intikam uğruna, kirli bir çamaşır gibi arkasında bırakıyor, gözyaşları içinde terk etmek zorunda kalıyor. Ve 2.bölüm burada sona eriyor.

Neler olacak önümüzdeki 29 Mart Cuma akşamı 3.bölümde göreceğiz. Yine izleyici beğenileri doğrultusunda reytinglerin tepesinde yer alacak bir yapım olarak gözüküyor. Parantez içinde söylüyorum bana göre 10 numara bir dizi…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir