Geçen Haftanın (18 – 24 Şubat 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 18 – 24 Şubat 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz(Atv), Halka (TRT1),  Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Vurgun (Fox Tv), Kuzgun (Star Tv), Jet Sosyete (Tv8), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (ShowTv), Tek Yürek (TRT1), Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Elimi Bırakma (TRT), Savaşçı (Fox Tv) ve Kardeş Çocukları (Star Tv) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,32 puan ile birinci sırada yer alıyor.  Total’in 10.sırasında Star Tv’nin “Kardeş Çocukları” dizisi 7,34 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 17,62 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Tv8‘in “Kızım” AB’de aldığı 5,99 puan ile yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 136.Bölüm (TRT1)…………………………15,32

2.Bir Zamanlar Çukurova 21.Bölüm (Atv)…………………13,19

3.Kadın 50.Bölüm (Fox Tv)………………………………………11,91

4.Arka Sokaklar 506.Bölüm (Kanal D)……………………….9,74

5.Çukur 53.Bölüm (Show Tv)……………………………………9,39

6.Sen Anlat Karadeniz 41.Bölüm (Atv)………………………8,68

7.Söz 70.Bölüm (Star Tv)……………………………………….…8,38

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 125.Bölüm (Atv)…8,34

9.Savaşçı 64.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,38

10.Kardeş Çocukları 5.Bölüm (TRT1)………………………….7,34 _____________________________________________

11.Erkenci Kuş 31.Bölüm (Star Tv)………………………………6,64

12.Gülperi 21.Bölüm (Show Tv)…………………………………..6,26

13.Yasak Elma 33.Bölüm (Fox Tv)……………………………….6,21

14.Bizim Hikaye 58.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,99

15.Elimi Bırakma 30.Bölüm (TRT1)…………………………….5,07

16.Kızım 20.Bölüm (Tv8)……………………………………………5,05

17.Kuzgun 2.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,05

18.Avlu – 31.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,02  

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 136.Bölüm (TRT1)………………………..17,62

2.Kadın 50.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….10,96

3.Bir Zamanlar Çukurova 21.Bölüm (Atv)………………..10,45

4.Çukur 53.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,34

5.Kardeş Çocukları 5.Bölüm (TRT1)………………………….8,03

6.İstanbullu Gelin 73.Bölüm (Star Tv)……………………….6,89

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 125.Bölüm (Atv)…6,40

8-Payitaht Abdülhamid 75.Bölüm (TRT1)…………………..6,20

9.Söz 70.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,20

10.Kızım 20.Bölüm (Tv 8)…………………………………………5,99 ___________________________________________

11.Erkenci Kuş 31.Bölüm (Star Tv)……………………………5,66

12.Elimi Bırakma 30.Bölüm (TRT1)………………………….5,30

13.Savaşçı 64.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,28

14.Vuslat 7.Bölüm (TRT1)………………………………………..5,17

15.Arka Sokaklar 506.Bölüm (Kanal D)…………………….5,16

16.Söz 70.Bölüm (Star Tv)……………………………………….5,14  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması : Bu hafta ilk 5’de; Total grubunun 4 dizisi yer alıyor. AB’den bir dizi yer alıyor.

 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) :

TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul” un Çarşamba akşamı 136.bölümü ekranlara geldi. AB grubunda yüksek puanla 17,62 reyting puanı ile 1.sırasında yer aldı.

Ertuğrul artık obanın beyi olmuştur. Obada yeni sorunlar baş göstermişti. Göç yolunda yorgun düşen Kayılar ülküleri ve nefisleri arasında sıkışıp kalmıştı. Onlar için bu imtihan hiç kolay olmayacaktı. Dışarıda düşmanlarıyla mücadele veren Ertuğrul Bey’i içeride ise yeni sorunlar bekliyordu. Göç yolunda sevdiklerinden ayrı düşen ve kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kayılar birliklerini koruyabilecekler miydi? 

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA :

Atv’nin çok sevilen dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini koruyor. 3.sırada yer alıyor. Total reyting puanı 13,19 ile iddiasını devam ettiriyor. Çukurova’da, nefret ve sevgi birlikte yaşanıyor. Duyulan nefretler sevgiye, sevgi de nefrete mi dönüşüyor?

Hünkar’ın, ömrü boyunca ayağına taş değmesin diye uğraştığı oğlu Demir Yaman eşyalarını toplayıp konağı terk ediyor. Bir mühlet sonra Gaffur’un oyun düzenleri ile tekrar dönmek zorunda kalıyor. Önce Haminne kayboluyor, arkasından Hünkar Hanım.
Gaffur bu kayıp haberlerini Demir Beyine ulaştırıyor. Demir bensiz bunlara sahip olamayacaksınız deyip geridönüyor.
Müjgan, saf ve koşulsuz bir sevgiyle yaklaştığı Yılmaz’ın zalim yüzünü görüyor. Kendiyle ilgili gerçeklerle ilk defa yüzleşen Yılmaz ise Müjgan için yüzük alıyor. Nişan yakın gibi duruyor. Demir, doğduğu, büyüdüğü, bu yaşa kadar hiç ayrılmadığı konaktan yıllar sonra Züleyha, oğlu Adnan ve mürebbiye Nimet ile birlikte gidiyor. Sonunda yakasını Hünkar’dan sıyırdığını düşünen Züleyha, bu fırsatı değerlendiriyor ve ipleri eline alıyor. Tabi ki bu radikal değişikliğin keyfini sürecek tek kişi o değil. Gaffur da Saniye’ye rağmen harekete geçiyor.
 

3.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin kadın oyuncusu ile ödül alan alan dizisi “Kadın” geçen hafta olduğu gibi yine 3.sırada yer aldı. Total’de aldığı puan 11,91. Yeliz’in öldüğünü Emre’den öğrenen Bahar ne yapacağını ve nasıl davranacağını bilemez. Çaresizlik içinde bütün bu olayların tek suçlusunun Sarp olduğunu düşünür. Masum bir insanın ve en yakın arkadaşlarından birinin öldüğü gerçeğiyle yüzleşen Bahar, eli kolu bağlı daha fazla beklemek istemez ve Arif’i arayıp onu almasını ister. Bahar’ı almaya gelen Arif ise Bahar’ı ne kadar özlediğinin bir kez daha farkına varır. Yeliz’in yanına gitmek isteyen Bahar, Arif ile beraber yola çıkar. Arif ile Bahar’ın baş başa gitmesinden rahatsız olan Sarp ne yapacağını bilemez. Onların sevgili olma düşüncesini aklına bile getirmek istemeyen Sarp’ın yüzüne Pırıl tarafından tüm gerçekler vurulacaktır. Annesinin yanına giden Şirin’i ise bir sürpriz beklemektedir. Oltasına yeni bir isim alacağı için de oldukça heyecanlıdır.

4.ARKA SOKAKLAR (KANAL D) : Uzun soluklu sezon dizisi olan Arka Sokaklar 13.sezonunda. Geçen hafta 506.bölümü ekranlara geldi. Önceki hafta olduğu gibi yine 4.sırada yer alıyor.

Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan’ın başrollerinde yer aldığı dizinin bu bölümünde Umut’un ölümü herkesi derinden sarstı. Selin’in annelik yaptığı Umut, bombalı saldırı sonucunda ölüyor ve herkesi hüzne boğuyor! Mesut, Dermanların kendilerini takip ettiğini fark eder. Onların önünü kesmek için Volkan’ın kullandığı ve içinde Umut’un da olduğu arabadan iner. Yolda onları beklerken büyük bir patlama duyar. Derman, arabanın üzerindeki uzaktan kumandalı bombayı patlatmıştır. Mesut vakit kaybetmeden Volkan ve Umut’u bulmak için onların gittiği yöne doğru gider. Vardığı yerde gördüğü manzara karşısında şok olur. Volkan’ın kullandığı araba yanmaktadır. Volkan arabadan çıkmış ve ağır yaralı olarak yerde yatmaktadır. Mesut’un tek düşündüğü Umut’un kurtulup, kurtulamadığıdır… Arabaya yaklaşır ve acı görüntüyle karşı karşıya kalır. Umut ölmüştür. Olay yerine gelen ekip ve özellikle Selin patlayan arabayı gördüklerinde ne yapacaklarını şaşırır. Selin, Umut’u arar. Acı gerçekle o da karşılaşır ve büyük bir yıkım yaşar.

 

5.ÇUKUR (SHOW TV) : Çukur bu hafta “Sen Anlat Karadeniz’in elinden beşinciliği aldı. Totalde aldığı 9,39 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

Koçovalılar ve Karakuzular, bu sefer Çukur’da karşı karşıya gelecek. Aliço sayesinde İdris Baba da eski günlerdeki gibi takım elbisesini giyerek Çukur sokaklarına geri dönüyor.

Mahallede yeniden birlik duygusu oluşurken Koçovalılar, eski işlerini geri almak için harekete geçecekler. Ancak her seferinde Karakuzularla karşılaşmaları işlerini zorlaştıracak. Yücel’i bir koz olarak kullanan Koçovalılar, Çeto ve Mahsun’un üstünde olan kişiye ulaşmak için çabalayacak. Çeto’nun geçmişine dair çıkan ilk izler Çeto’yu zor durumda bırakırken, yaşanacak sürpriz bir gelişme ekran başındakileri şoke edecek.

Yamaç; Çukur ile birlikte mahallenin liderliğini tekrar ele geçirebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv 3 dizi, TRT1 ve Fox Tv 2 dizi. Kanal D, Show ve Star Tv. birer dizi yer aldı.

AB’de ; TRT1 3 dizi. Atv ve Star Tv. 2 dizi. Show Tv, Fox Tv ve TV8. birer dizi yer aldı.

Bu hafta Total’de TRT1 2 dizi. AB’de 3 dizi ve Atv; Total’de 3 dizi ve AB grubunda 2 dizi ile yine bu hafta da berabere kaldılar. Atv Total’de 3 dizi, AB’de 2 dizi ile haftanın kanalı oldu.

 

KUZGUN ÇIKIŞ YAPACAK BİR DİZİ

Önceki hafta ilk bölümü ile, geçen hafta da 2.bölümü ile ekranlara gelen Kuzgun bana göre haftanın dizisi . İlk iki bölümü ile çok iyi başladı ve seyirciyi büyüledi. Çarşamba akşamı ekranlara gelen 2.bölümü ile Diriliş Ertuğrul’un hemen ardından 2.sırada yer aldı. Reyting puanı 4,95 pek yüksek değil. Sen Anlat Karadeniz’in izleyicisi Kuzgun’a kayacak gibi duruyor. 

Bu dizide;  Barış Arduç ve Burcu Biricik rol alıyor. “Kuzgun” da ilerleyen bölümlerde reytingleri çok iyi olacak. Kuzgun çıkış trendi yüksek olacak bir dizi… Dila ile Kuzgun’un çocukluk aşkı onları, bilhassa Dila’yı çok etkilemiş, Kuzgun’u unutamamış. Seyredin pişman olmazsınız! Benden söylemesi…

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir