Geçen Haftanın (26 Şubat – 4 Mart 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 26 Şubat – 4 Mart 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Çukur, Söz, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz Aşk, Kalbimdeki Deniz, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kızlarım İçin (Final), Alija, Diriliş Ertuğrul, Börü (Yeni), Meryem, Sen Anlat Karadeniz, Kanatsız Kuşlar,  Mehmetçik Küt’ül Amare, Yuvamdaki Düşman (Final), Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Adı Zehra, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 6.bölümünde aldığı 19,25 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin “İstanbullu Gelin” dizisi aldığı 6,56 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta “Diriliş Ertuğrul” 108.bölümünde aldığı 20,07 reyting puanı ile AB’nin birinci sırada tekrar  yer aldı. TRT1’in “Payitaht Abdülhamit” dizisi AB’de aldığı 7,29 puanla 10.sırada yer alıyor.

Bu hafta; Meryem (Kanal D), Kızlarım İçin (Kanal D)  ve Yuvamdaki Düşman (Show Tv) olmak üzere 3 dizi final yapmıştır.

Star Tv’de çarşamba akşamı “Börü” 1.bölümü ile dizisi yeni başlayan diziler arasındadır. Serkan Çayoğlu ile Ahu Türkpençe başrolü paylaşıyorlar.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 6.Bölüm……………………….19,25 – 37,24

2.Diriliş Ertuğrul  108.Bölüm (TRT1)……………………….15,13 – 29,20

3.Söz 35.Bölüm (Star Tv)………………………………………..11,70 – 24,24

4.Kadın 18.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..11,23 – 23,62

5.Çukur 18.Bölüm (Show Tv)…………………………………..10,50 – 21,79

6.Arka Sokaklar 471.Bölüm (Kanal D)……………………….8,70 – 18,14

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 92.Bölüm (Atv)….8,32 – 17,15

8.Savaşçı 34.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….7,78 – 16,84

9.Aşk ve Mavi 55.Bölüm (Atv)………………………………….7,21 – 15,11

10.İstanbullu Gelin 39.Bölüm (Star Tv)…………………….6,56 – 13,62

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 108.Bölüm (TRT1)…………………………20,07 – 38,67

2.Çukur 18.Bölüm (Show Tv)……………………………………13,49 – 27,78

3.Sen Anlat Karadeniz 6.Bölüm (Atv)………………………..12,67 – 2,48

4.Kadın 18.Bölüm (Star Tv)………………………………………11,90 – 23,44

5.İstanbullu Gelin 39.Bölüm (Star Tv)………………………..9,55 – 20,45

6.Söz 35.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..9,07 – 18,66

7.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 92.Bölüm (Atv)…..8,39 – 16,33

8.Ufak Tefek Cinayetler 18.Bölüm (Star Tv)………………..8,03 – 15,91

9.Jet Sosyete 3.Bölüm (Star Tv)…………………………………7,42 – 16,25

10.Payitaht Abdülhamit 40.Bölüm (TRT1)…………………..7,29 – 15,64

 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

 

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi AB’de aldığı 20,07 reyting puanı ile bu hafta tekrar  1.sırada yer aldı, birinciliği Sen Anlat Karadeniz dizisinden geri aldı.

108.Bölüm Özet: Sultan, Ares’in itiraflarından sonra Emir Saadettin’i zindana attırmış, nihai kararını sefere gitmeden evvel vereceğini söylemişti. Sultan, sefere gitmeden önce kararını açıklamış, Emir Saadettin’e itham edilen suçların araştırılmasına ve Emir Saadettin’in görevinden azline karar vermiş, Ertuğrul bu karardan hiç memnun olmamıştı. Her şeye rağmen Ertuğrul sözünde durup Ares’i serbest bırakmış, Emir Saadettin ise her şeyi itiraf eden Ares’i öldürmek için peşine adam göndermişti. Göktuğ ve adamları Ares’i yakalamış fakat Ertuğrul yetişip Ares’i onların elinden kurtarmıştı. Ares, Ertuğrul’un kendisi için yaptıklarından etkilenmiş ve Müslüman olmuştu.

Emir Saadettin’in hak ettiği cezayı almadığını düşünen Ertuğrul ne yapacak? Emir Saadettin’in sultana karşı girişeceği hareketlere mani olabilecek mi? Kendisine iyice düşman olan saray erkânıyla nasıl mücadele edecek?

Emir Saadettin, Ertuğrul’un Göktuğ’u öldürüp kendisine göz dağı vermesinden sonra ne yapacak? Ertuğrul’a mani olmak ve onu ortadan kaldırmak için ne gibi bir plan yapacak? Sultana da kinli olan Emir Saadettin, ondan intikam alabilecek mi?

Turgut ve Bamsı, Aslıhan ve Hafsa’yı Titan’ın elinden kurtarmış fakat Hafsa baygın bir halde yere yığılmıştı. Hafsa’nın durumu ne olacak? Karnındaki bebeğine bir zarar gelecek mi? Bamsı ve Turgut, Titan’dan intikam almak için nasıl harekete geçecek?
Müslüman olan ve bundan sonra Ertuğrul’la yoldaşlık edecek Ares’i neler bekliyor? Mahperi Hatun ve Altunaba’nın, sultanın vasiyetinin tersine Şehzade Gıyaseddin’i tahta geçirme planları nasıl işleyecek? Ertuğrul bu planları bozabilecek mi?

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin iddialı dizisi  bu hafta da 6.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total’de aldığı 19,25 puanla 2.sıraya geriledi.

“Nefes’ten Tahir’e yar olmaz…”

Mustafa, Eyşan’ı kaçırarak alamadığı cinayet itirafını, Vedat’a Yiğit’i teslim ederek almıştır ama vicdan azabından kıvranmaktadır. Tahir’in canı emniyettedir ama Vedat’ın Nefes’e karşı eli güçlenmiştir. Vedat, bir anneyi evladıyla tehdit ederse, kazanacağından emindir. O güvenle, Nefes’e şartını koşar. “Yiğit’i görmek istiyorsan, evlen benimle!” Annesinden ilk öğrendiği rakamlar 155 olan Yiğit ise, tutulduğu evden kaçabilmek için türlü planlar yapar. Yiğit’i bir yandan ararken bir yandan onun yokluğuna birlikte katlanan Tahir ve Nefes ise, aralarındaki anlaşmazlıkları rafa kaldırırlar ve birbirlerine sımsıkı tutunurlar. Ancak, birlikte acıya dayanma hali yanlış anlaşılır ve Dağdevirenler cephesinde kıyamet kopar. Bu öfke, Nazar’ın şeytanın inine girmesine neden olur. Tahir, Yiğit’e ulaşabilmek için neler yapacak? Kendisini aldattığını sandığı kocasını evde tüfekle karşılayan Asiye, Mustafa’nın aslında neler çevirdiğini öğrenecek mi? Nefes, Vedat’ın evlenme teklifini kabul edecek mi yoksa oğlunun yokluğuna rağmen şeytana direnmeyi mi seçecek?

3.ÇUKUR : Show Tv’nin fenomen dizisi bu hafta 18.bölümünde 3.sıradaki yerini korudu. Haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 13,47 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Çukur’un 18. Bölümünde Komiser Emrah’ın Çukur’a gelmesiyle Koçovalılar yeni bir düşmana sahip olur. İdris, karşılaştığı büyük tehlikeden kurtulmaya çalışırken, Yamaç ise yeni düşmanını tanıyacaktır. Aynı zamanda ağabeyi olan Komiser Emrah, en çok Sena’yı etkileyecektir. Sena geçmiş korkularıyla yüzleşirken, Selim’in siper olduğu kurşunlar, tüm taşları yerinden oynatacaktır. Bu sırada İdris ise karşılaşacağı sürprizle hayatının en büyük şokunu ve pişmanlığını yaşayacaktır.

Çukur’un çöp toplayıcısı Aliço Yamaç’ın bilgi küpü ve sırdaşıdır. Bu bölümde İdris Baba oğullarına bile anlatamadığı derdini ve üzüntüsünü Aliço’ya  sarılarak paylaşmıştır. Bu sahne izleyiciyi çok duygulu anlar yaşatmıştır.

 

4.KADIN : Fox Tv’nin ilgi çeken dizisi Kadın, bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı. AB’de aldığı 11,90 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Şirin’in son hamlesini kaldıramayan Bahar, çocukları da alıp eski evine döner. Amacına ulaşan Şirin ise bunun sonucunda hiç istemediği bir şeyle karşı karşıya kalır. Enver de Bahar ile beraber eski eve döner.

Arif, Bahar’ın iyiliği için dönmemesini istese de bu duruma içten içe sevinir. Alp ise inandığı büyük yalanlara bir adım daha yaklaşmıştır. Enver’in Bahar ile gitmesini kabullenemeyen Şirin, Enver’in eve dönmesi için elinden geleni yapar. Hatice bir tesadüf sonucu Şirin ile ilgili bir gerçekle daha yüzleşir. Hatice’nin öğrendiği şeyden sonra Şirin’e tepkisi bu kez daha ağır olacaktır. Şirin tüm bu olanlardan sonra gerçekten iyileşecek mi? Yoksa yalanlarına devam mı edecek?

 

 5.SÖZ : Star Tv’nin Söz dizisi 34.bölümünde Total’de aldığı 11,70 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sıraya geriledi.

Çaylak yaşam mücadelesi veriyor…
Bir tarafta Çaylak, diğer tarafta Nazlı ölümün eşiğindedir. Tim bu iki zorlu görevden başarıyla çıkmak için canla başla mücadele eder.

Nazlı’yı kurtarmak için Eylem’in açığa çıkma riskini alan Tim, Erdem komutanlığında Derman’ın gizli mekanlarından birisine baskın düzenler. Karabatak’ın kahramanlığıyla Nazlı Derman’ın adamlarının elinden kurtulur ama durumu ağırdır.

Hafız komutasındaki tim ise Çaylak ve Keşanlı’ya ulaşmayı başarır ama çok fazla kan kaybeden Çaylak’ın nabzı giderek düşmektedir. Hemen Türkiye’ye dönmeleri gerekmektedir. Fakat bu o kadar kolay olmaz. Yolda karşılaştıkları hain pusu Çaylak’ın yaşam mücadelesini giderek zorlaştırır. Çaylak’ı hayatta tutacağına söz veren Keşanlı, bu kıskaçtan kurtulmak için canını bile feda etmeye hazırdır.

Derman’ın peşine düşen Agah, Çolak’la yaptığı anlaşmayı yerine getirmek için kolları sıvar. Fakat Çolak her zamanki gibi yine büyük bir oyun oynayarak Agah’ı karşısına alır. Ama Agah’ın her zaman bir B planı vardır.

Çolak giderek güç kaybederken Derman yavaş yavaş yerini sağlamlaştırır. Onun acımasızlığı sınır ötesindeki topraklarda kendini göstermeye başlamıştır.

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Çukur (Show),  Söz (Star), Kadın (fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve İstanbullu Gelin her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Atv 3 dizi. Star Tv ve Fox Tv 2 dizi. TRT1, Show Tv  ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi,  TRT1 3 dizi. Atv iki dizi. Show bir dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv. AB’de 4 dizi ve Total’de 2 dizi  ile haftanın kanalı olmuştur.

 

Keyifli Seyirler…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir