Dizilerdeki yakınlaşma ile başlayan aşklar reklam mı?

Magazin

20 Şubat ’14

Kategori
Magazin
Dizilerdeki yakınlaşma ile başlayan aşklar reklam mı?

Günümüzde aşk ve drama dizileri izleyici tarafından ilgi görmekte ve izlenmektedir. Bugüne kadar en yüksek reyting alan dizilerin aşk dizileri olduğunu görüyoruz.

Bu dizilerin başrol oyuncuları arasında, dizi konusunda geçen aşk hikayesi nedense gerçek hayatlarında da, gerçek aşka dönüşmektedir. Bazen dizinin reklamı yapmak isteyen yapımcı ya da yayıncı kuruluşlar tarafından bu iş körüklenmektedir.

Son olarak, Show TV.de yeni başlayan “Adını Kalbime Yazdım” dizisi başrol oyuncuları İpek Karapınar ile Serhan Yavaş arasındaki yakınlaşma konuşulmaktadır. Mardin’de iki aydır çekilen bu dizideki oyuncularımız, reklam olmasın ya da dizileri etkilenmesin diye saklamak istemişler. Ama bu aşk su yüzüne çıktı. Dizide Ömer karakterini oynayan Serhan Yavaş ile Doktor Leyla’yı canlandıran İpek Karapınar’ın bu aşkı gerçek hayata taşıdıkları konuşulmakta.

Bundan öncede Fatih Harbiye dizisinde oynayan Kadir Doğulu ile Neslihan Atagül arasında aşk dedikoduları geçti. Neriman karakterini canlandıran Neslihan Hanım, Macit karakterini canlandıran Kadir Doğulu’ un gizemli ve yakışıklığından etkilenmiş olacak ki bunu gerçek hayata da taşımışlar. Etrafındaki dostları da bu birlikteliği onaylamaktaymış.

Gene son olarak da, Medcezir dizisinde oynayan Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya arasında dizide geçen bol öpüşme sahnelerinden elektriklendiler ki, gerçek yaşamlarında geçen gece La Boom ‘da el ele görülmüşler. Böyle bir reklama da ihtiyaçları yok amma. Gönül bu, hayat onların, bize laf düşmez. Ancak bu tür yakınlaşmalar bazen dizilerini de olumsuz etkilediğini unutmamak lazım. Sevenleri beğendiği başrol oyuncusunu dizideki aşkını onaylasa da, iş gerçek hayata taşınınca onu kıskanır. Bu da dizinin reytinglerini etkiler.

Geçen yıl Çağatay Ulusoy, Emir’in Yolu dizisinde Gizem Karaca ile rol icabı çok güzel bir aşk yaşamıştı. Sonra basında çıkan haberlerde gerçek hayatta da aşk yaşadıkları iddia edilmişti. Bu o zamanlar aslında reklam kokan bir ilişkiydi. Dizinin reytingi yapımcı tarafından arttırılmak istenmişti. Bazen bu tür dedikodular ters tepip, diziyi olumsuz etkilemektedir.

Çağatay Ulusoy’ un ilk dizisi “Adına Feriha Koydum” da Hazal Kaya ile dizide yaşadıkları aşk tertemiz ve çok saftı. Bu dizi ilişkisini hiçbir zaman gerçek hayata taşımadılar. Bu onları daha da yüceltti, çok sevilen birer Fenomen sanatçı olmalarını sağladı. Bu Hazal-Çağatay sevgisi, bitmeden gittikçe daha geniş kitlere yayılarak devam ediyor.

İşte böyle Sayın Okuyucularım. Dizilerde de oynayan sanatçılar da, bizler gibi etten kemikten, bazen çok yoğun yaşadıkları duyguları var. Bu rol de olsa, birbirlerinden elektriklenmeler olabilir doğal karşılamak lazım. Ama bu aşkın ölçüsü, dozunu kaçırmaları da gerektiğini unutmamalılar.

Son söz; Aşk ile işi karıştırmamak lazım.  Yoksa yapılan helva kimseye tat vermez.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir