Geçen Haftanın (08 – 14 Mayıs 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 15 MAYIS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 08 – 14 Mayıs 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, İsimsizler, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Evlat Kokusu (Final), No:309, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, İkisini de Sevdim, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Lise Devriyesi ve Seni Kimler Aldı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta haftanın birincisi Diriliş Ertuğrul, 87.bölümünde aldığı, 11,03 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin sevilen dizisi Yeni Gelin aldığı 5,94 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi 87.bölümünde aldığı 13,09 puanla birinci sırada yer almıştır. Star Tv’nin yeni dizisi Cesur ve Güzel 26.bölümde aldığı, 4,87 puanla 10.sırada yer almıştır.

FİNAL YAPAN VE YAPACAK DİZİLER 

EVLAT KOKUSU (KANAL D) :

Kanal D’nin yeni dizisi reyting kurbanı oldu ve 9.bölümde erken final yaparak ekranlara veda etti.

evlat-kokusu-kanal-d-2

Dizinin Konusu : Zeyno Amsterdam’da bir yetimhanede büyümüştür. Aynı yetimhanede bulunan tek Türk olan ve ‘abla’ dediği Nesrin‘den başka kimsesi yoktur. Zeyno, bir hastanede çocuk hemşiresi olarak çalışmaktadır. Hayatında bir kez âşık olmuş ve âşık olduğu adamdan da hamile kalmıştır. Sevdiği adam ve çocuğu ile mutlu bir aile kuracaklarını sanan Zeyno, gerçek hayatın kendisi için yaptığı planlardan habersizdir. Zeyno’nun bir anlık öfkesi onu hayallerinden ve evladının kokusundan uzaklaştırırken, Akbaş Ailesi ile arasında koparılması imkânsız bir bağ oluşturur.

BİR DELİ SEVDA (SHOW) :

Show Tv’de ekranlara gelen bir Deli Sevda, ilk bölüm Çarşamba, sonra Pazara, daha sonra da tekrar Çarşambaya alındı. Ve Salıya geldi ve bu hafta erken final yapıyor. Yazık emeklere, yazık oyuncularına ve de yapım ekibine…

bir-deli-sevda

Bahar (Cansu Tosun), İstanbul’un kenar mahallerinden biri olan Telli Kavak’ta annesi Nermin’le (Esra Kızıldoğan) birlikte yaşamaktadır. Babası Cengiz’i (Erdinç Gülener) öldü bilen Bahar’ın tek amacı hasta annesine daha iyi bir yaşam sunmaktır. Mahalleden arkadaşı Kemal’in (Cankat Aydos) kendisine olan aşkını görmezden gelen Bahar, hiç beklemediği bir anda karşısına çıkan Mehmet’e (Erkan Kolçak Köstendil) aşık olur. Mehmet’in hayatına girişiyle kendini bir deli sevdanın içinde bulan Bahar’ın hayatı öğrendiği sırlarla alt üst olacaktır.

BABA CANDIR (TRT1) :

02 Ağustos 2015 Tarihinde TRT1 ekranlarında başlayan dizi, ne yazık ki, 18 Mayıs Perşembe akşamı 66.bölümünde ekranlara veda ediyor. Daha önceleri Pazar akşamları ekranlara gelen dizi, Nisan başından bu yana Perşembe akşamına alınmış, 2 haftadır yayınlanmıyordu.

baba-candir-16918

Dizi, uzun yıllar önce eşini kaybedince, üç çocuğuna hem babalık, hem annelik hem de “hayat koçluğu” yapmak zorunda kalmış, emektar taş fırın ustası Salih’in ve ailesinin başından geçen bazen neşeli, bazen de hüzünlü hikâyelerini anlatıyordu.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 87.Bölüm (TRT1)…………………………..11,03 – 26,24

2.Söz 6.Bölüm (Star Tv)……………………………………………8,89 – 16,20

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 68.Bölüm (Atv)….8,59 – 20,17

4.Savaşçı 6.Bölüm (Fox Tv)………………………………………8,46 – 22,67

5.Aşk ve Mavi 27.Bölüm (Atv)……………………………………7,76 – 18,74

6.Anne 27.Bölüm (Star Tv)……………………………………….7,38 – 17,14

7.İçerde 33.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,09 – 16,20

8.Kırgın Çiçekler 83.Bölüm (Atv)……………………………..6,83 – 15,51

9.Arka Sokaklar 441.Bölüm (Kanal D)………………………6,57 – 15,48

10.Yeni Gelin 10.Bölüm (Show Tv)……………………………5,94 – 16,07

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 87.Bölüm (TRT1)…………………………13,09 -32,37

2.İçerde 33.Bölüm (Show Tv)…………………………………10,27 – 24,37

3.Vatanım Sensin 27.Bölüm ( Kanal D)…………………….8,72 – 21,86

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 68.Bölüm (Atv)..8,32 – 20,09

5.Anne 27.Bölüm (Star Tv)……………………………………..6,95 – 16,57

6.Söz 6.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,65 – 15,61

7.Savaşçı 6.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,38 – 16,74

8.İstanbullu Gelin 11.Bölüm (Star Tv)……………………..6,37 – 15,87

9.Payitaht Abdülhamit 11.Bölüm (TRT1)………………….6,09 – 14,78

10.Cesur ve Güzel 26.Bölüm (Star Tv)……………………4,87 – 12,17

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in haftanın reyting karalı olan Diriliş Ertuğrul bu hafta da AB’de aldığı 13,09 reyting puanı ile haftanın birincisi olmuştur.

dirilis-ertugrul-87-bolum-2-fragmani-10-mayis-car

Ural hain beylerle bir olup son kozunu oynayarak obasını almak üzere harekete geçmiştir… Vasilius ise Ural’a destek sözü vermiştir. Birlikte Çavdar obasına darbe yapmaya giderlerken, yaptığı hata neticesinde obayı terk eden Dündar onları görmüş ve bu durumu Ertuğrul Bey’e iletmiştir. Ertuğrul önce hain beyleri, ardından Çavdar Obasındaki başta Ural olmak üzere tüm hainleri Aliyar ve alplarıyla birlikte öldürmüştür. Vasilius ise bir olmuş Türk Beyleriyle baş edemeyeceğini anlayarak orayı terk etmiştir. Peki Vasilius şimdi hangi yoldan Ertuğrul’a saldıracak? İntikam almak için neler yapacaktır? Ertuğrul, Vasilius’un hamlelerine karşı nasıl bir önlem alacaktır? Diğer yandan Aslıhan, Ilgın’dan dönmüş; döner dönmez Ural’ın hain darbe teşebbüsüyle karşılaşmıştır… Aslıhan Ilgın’da olmaktan pek memnun olmadığını, yurdundan ayrılmak istemediğini ima etmiştir… Peki Aslıhan Sadettin Köpek’le evlenmek istemeyecek midir? Eğer istemezse Aliyar’ın ve Ertuğrul’un tepkisi ne olacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 10,27 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer almıştır. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi.

İÇERDE 33.BÖLÜM (4)

İçerde’nin 8 Mayıs’ta yayınlanan 33.bölümünde; Mert, Sarp’ın polis olduğunu öğrenmiştir. Artık hem Sarp hem de Mert, içerde değildir ve birbirlerinin ezeli düşmanıdırlar. Gerçekler karşısında öfkeden deliren Mert, bunu Celal’le paylaşmak ister. Ancak Eylem ve Füsun’un hayatını tehlikeye atmamak için bu bilgiyi şimdilik kendine saklar. Mert’in önceliği Kudret’tir, onunla hesabını kapadıktan sonra Sarp’ın cezasını kesmeye kararlıdır. Kudret’in paralarını alan Alyanak, ayrıca tüm dengeleri değiştirecek değerli bilgilere sahip bazı dosyaları da bulur. Gözü pek birine dönüşen Alyanak, Celal’i bitirmek için harekete geçer. Bu sırada Sarp ve Yusuf da Mert’e deşifre olduklarından habersiz yeni bir plan yapar. Celal ise Kudret’in işini bitirmek için yeni bir hamlede bulunur. Tüm bunlar yaşanırken Celal’in, kendisinden saklanan büyük gerçeği öğrenmesi sıcak savaşı başlatır. Kılıçlar kuşanılacak ve taş taş üstünde kalmayacaktır.

3.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz oldukça sevildi. Bu hafta 2 basamak yükselerek, Total’de aldığı 8,89 puanla haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı. 6 bölümdür ekranlara gelen dizide Tolga Sarıtaş öne çıktı. Sosyal medyada en çok konuşulan oyuncular arasında yer alıyor.

Yavuz, kritik bir kararın eşiğinde…

74157 söz

Tim, Çolak’ı nihayet ele geçirmiştir ancak ortada büyük bir kriz vardır. Aynı anda altı tane özel kuvvet askeri de Çolak’ın adamları tarafından alıkonmuştur. Yavuz kritik bir kararın eşiğindedir. Ya Çolak’ı adalete teslim edecek, ya da arkadaşlarını kurtarmak için Çolak’ı serbest bırakacaktır. Çolak ve Yavuz arasında büyük bir psikolojik savaş yaşanmaya başlar. Öte yandan teröristlerin elindeki Hafız ağır yaralıdır. Onun hayatına karşılık Yavuz ve tim de yaralı bir teröristi yaşatmak zorundadır. Bu konuda doktor Bahar, Tim’e yardımcı olur. Yavuz, hem Hafız’ı kurtarmak hem de Çolak’ı elinde tutmak için cesur bir karar verir. Ancak Çolak’ın da aklında büyük bir infial yaratacak sinsi bir plan vardır.

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 27.bölümde AB’de aldığı 8,72 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sıraya yer almıştır. İşgal altında Türkler ve düşmanlar arsında aşk öne çıktı.

22(1) vatanım sensin 27.

Misak-ı Milli kararlarının kabul edilmesi, İngiliz Charles Hamilton ve Yunan Ordusu’nun kendilerini mağlup hissetmelerine yol açar. Rıza Bey’in oğlu Mahir’in kendisini feda etmesi sonucu, yapılan oylama Türk halkı için yeni bir başlangıç olur. Hamilton, Rıza Bey’in bu kararının sorumlusu olarak Mirliva Tevfik’i görür. Mağlubiyetin sorumlusunun Tevfik olduğunu düşünen Hamilton, gizli planını harekete geçirmeye karar verir. Bu planı uğruna Yunan Ordusu Kumandanı Vasili ile iş birliği yapmak ister.

images vatanım sensin 27.bl

Hamilton, aynı zamanda kendileri için büyük tehlike olduğunu düşündüğü Azize’yi de ortadan kaldırmayı planlamaktadır. Tevfik’in ona karşı hassasiyetini anlayan Hamilton, güç durumdan kurtardığı ve Angela adını verdiği Eftalya’dan, Azize’yi zehirlemesini ister. Yörüklere yardım etmek için giden Azize, etrafında Eftalya’yı bulur. Eftalya, vereceği kararla hiç beklemediği bir sonuçla yüzleşmek zorunda kalır. Öte yandan Stavros, hiçbir zaman güvenmediği Cevdet’i takip etmeye başlar. Bu takibi sonucu tahminlerinde haklı çıktığını görse de büyük bir sürprizle karşılaşır. Yunan Ordusu’nun peşinde olduğunu bilen Leon, Hilal ve kuvvacılara katılma niyetindedir. Hiçbir zaman yanlarında olmasını istemeyen Mehmet, bir kez daha Ali Kemal ve Hilal ile karşı karşıya gelir.
5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin macera dizisinin 68.bölümünde bu hafta 2 basamak gerileyerek Total’de aldığı 8,59 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

JPEGmini

Hızır Çakırbeyli’ye kurulan pusu İlyas’ın alınmasına sebep olmuştur. Hızır bozduğu oyun yüzünden pişmandır. İlyas’ı kaybetmemek için kendini feda edecek kararlar almak üzeredir. Çakırbeyli ailesinin etrafındaki herkesi endişe içerisindedir. Nitekim bu endişenin boş bir endişe olmadığı Şahin Ağa’nın da alınmasıyla kanıtlanmış olur. Bir an önce karşı atağa geçilmelidir. Serkan’ın merhamet yoksunu olduğunu bilen masa üyeleri, İlyas ve Şahin Ağa’nın saklandıkları yeri bulmak için seferber olurlar.İlk bakışta hedef Hızır’ı zayıf bırakmak gibi görünse de, Davut asıl hedefin kendisi olduğunun farkındadır. Olanlar yüzünden Rüstem ve Ünal’ın anlaştığı düşünülür. Üzerine kurulan ölümcül planları bozmak için Rüstem’in kapısını çalma sırası Davut’a gelmiştir. İlk fırsatta yanına Ceylan’ı alarak bu ziyareti gerçekleştirir.Ünal engeli yüzünden elinden bir şey gelmeyen Suzi perişandır. Olaylara seyirci kalamayan Meryem’e bu aşamada büyük iş düşecektir. Bu kez plan yapma sırası kadınlardadır.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv Tv. 3 Dizi. Show Tv ve Star Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. TRT1. 2 dizi. Atv, Fox, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 4 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

YENİ DİZİLER :

Kalp Atışı (Show Tv) :

Show TV’nin yeni yaz dizisi olan Kalp Atışları’nın yapımcılığını MF Yapım’ın üstleniyor. Başrollerini Öykü Karayel ve Gökhan Alkan’ın paylaştıkları Kalp Atışı dizisinin çekimleri Mayıs ayının ikinci haftası başladı. Çok yakında Show TV ekranlarında izleyicisi ile buluşmaya hazırlanan Kalp Atışı dizisinde Öykü Karayel ve Gökhan Alkan ile birlikte Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek, Fatih Dönmez, Barış Aytaç, Metin Coşkun, Vedat Erincin, HASAN Şahintürk, Selahattin Paşalı, Barış Aytaç, Başar Doğusoy, Burcu Türünz, Ceylan Ceylan, Erdem Kaynarca ve Rüçhan Çalışkur eşlik ediyor. Kore dizisi uyarlaması olan Kalp Atışı dizisinin yönetmenliğini Yusuf Pirhasan yapıyor. Senaryosunu Makbule Kosif ve Eda Tezcan yazıyor.

kalp-atisi-dizisi

Konusu : “Dünya ne kadar berbat bir yer olsa da, iyilerin mutlaka kazanacağını kanıtlayan birileri her zaman vardır. Belki de O size hiç adil davranmayan kaderin sunduğu ilk ve tek şanstır. Henüz on sekiz yaşındaki lise öğrencisi Eylül (Öykü Karayel)’ün de kaderini değiştirecek o şansın adı Ali Asaf Denizoğlu (Gökhan Alkan)’dur. Hikayenin başladığı yer Ege’de bir kasabanın lisesi… İkilinin yollarının ayrılıp yıllar sonra tekrar kesiştikleri yer ise İstanbul’un en iyi Hastanesinin çatısıdır!

Deli Gönül  (Fox Tv) :

Başrollerini Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay’ın oynadığı 25 Film’in yapımcısı olduğu dizinin konusu ise şöyle: Murat Ünalmış dizide her şeyini kaybetmiş bir öğretmen rolünü oynayacak.

deligonul

Deli Gönül’ün yönetmenliğini Selim Demirdelen ve Berat Özdoğan üstleniyor. Başarılı yönetmenin çekeceği diziyi Rahşan Çiğdem İnan yazıyor. Deli Gönül’ün çekimlerine Mayıs ayında start verildi. Deli Gönül çekimleri Hatay’ın Antakya semtinde başladı. Hatay’dan İstanbul’a uzanan hikayenin çekimleri daha sonra İstanbul’a taşınacak. Yaz dizisi olarak Fox Tv’de ekranlara gelecek.

Bu yaz, sezon dizilerin final ya da sezon finali yapması ile kanallar yerini doldurabilmek için yaz dizleri hız verecekler. Güzel yapımlar ortaya çıkması dileğiyle…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir