Bugün WhatsApp sayfama son Trabzon gezisinde birlikte olduğumuz arkadaşlardan (Levent Gökçeer ve Fatma Hanımdan) sarsıcı bir haber yazısı dökümü geldi. Okudum, düşündüm. İnanın gözlerim yaşardı. Bu yazı (haber) TC.nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgiliydi.
İnternette araştırdım, bu önemli haberin son 4 yılda hiç bir büyük gazetemizde yer almadığını üzülerek gördüm. Görsel Yayın kuruluşlarında yer aldı mı bilemiyorum. Sadece aşağıda belirttiğim 3 bölgesel yayıncı kuruluşta çıktığını gördüm.
ULUS Adana – ATATÜRK BİR GERÇEĞİN ANATOMİSİ… (30 Nisan 2017 – 23:40 ‘de eklendi)
BİR GERÇEĞİN ANATOMİSİ… – Hüseyin Atılgan (Muğla Haber Gazetesi -18.09.2013 Çar, 11:10)
Hür Gazate (BİR GERÇEĞİN ANATOMİSİ… 17 Ağustos 2013, 14:13
Yazıyı aşağıda aynen aktarıyorum.
Adı; Arnold LUDWIG; ABD’li bir Psikiyatri Profesörü…
Hayatında Türkiye’ye hiç gelmemiş…
Bir kitap yazmış, kitabın adı; “KING of the MOUNTAIN”…
Kitapta bir bölüm var; “In one of the most comprehensive and insightful studies of political leadership ever undertaken.”
İsminden anlaşılacağı üzere dünyada ülke yönetmiş politikacılarla ilgili bir kitap…
20. yy’ da Dünya liderleri ile ilgili bir seri araştırmayı kapsıyor kitap… Dünyadaki liderler arasında 2000 (iki bin) kişiyi belli ama aynı ölçütlere göre değerlendirmiş…
Ülkeleri yönetmiş, Saddam’dan Kaddafi’ye, Mao’dan Roosevelt’e, De Gaulle’den Nehru’ya, Churchill’den Hitler’e, Mussolini’den Mandela’ya, Stalin’den Nasır’a ve Arafat’a hepsini incelemiş…
Kitap çalışması tam 18 yıl sürmüş…
Bu kapsamlı araştırma sonunda öne çıkan belli başlı 377 devlet adamını yukarıda ifade ettiğim gibi belli ölçütlere göre değerlendirmiş… Öne çıkan liderlerin hepsine aynı olmak üzere 200 kadar değişik kıstas uygulamış, bu kıstaslara göre, 1′den 31′e kadar değişken puanlar verip değerlendirmiş ve bir sıralama yapmıştır…
Uyguladığı testin tam adı, “Political Greatness Scale” (PGS) olarak tanımlamış.
Buna göre bir sıralama yapmış.
Örneğin; en çok Roosevelt ve Mao 30’ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puan almışlar.
Sadece tek bir lider; 31 puanla ilk sırayı almış…
Bu lider de “Visionary” sıfatıyla, 20. yy’ın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanına layık görülmüş… Kim olabilir diye merak ettiniz haklı olarak; evet işte o lider devlet adamı, Mustafa Kemal ATATÜRK !!!
En ilginç olan husus, yazılı ve görüntülü Türk basını bu haberi duyurmamış olması… Türk halkı, gurur duyduğu Atası hakkındaki bu güzel haberden mahrum bırakılmış…
Bizlerin ilk görevi sizden gizlenen bu gerçek bilgileri size iletmek.
Saygıyla…
Prof. Vural Cengiz, PhD.
Gurbetteki Atatürkçü Bilim Adamları Derneği, A.B.D.
Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Atamıza sahip çıkalım, onun eserlerine ve devrimlerine yaşatalım. Dünya insanın takdir ettiği Atamızı “Visionary” (düşsel) bir lider olduğunu unutmayalım. Sadece 20.yy’ın değil bundan sonraki yüzyılların adamı olacaktır.
Bu haberi geçen Prof. Vural Cengiz (Florida Turkish American Chamber of Commerce’de Meclis Başkanı) burada huzurlarınızda teşekkür eder, saygılar sunarım.
Saygılar ve sevgiler.
Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever
Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası
Not: Ulus Adana – “Atatürk bir gerçeğin anatomisi” yazınından alınmıştır.
Not: Prof. Vural Cengiz; ATAA Başkanı Vural Cengiz 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. (1960 (?) Antakya doğumlu) Lisansüstü eğitim için Amerika’ya gelen Cengiz 30 yıldır Amerika’da yaşıyor. Ekonomi ve İşletme dallarında Georgia Tech ve Georgia State üniversitesilerinden master derecesini alan Cengiz, Prof. ünvanına sahiptir.