Medcezir / Yaman’ın çaresizliği, Mira’nın dayanılmaz üzüntüsü!

TV Programları

Star Tv.in artık fenomen olan aşk ve macera dizisi “Medcezir” de heyecan doruktaydı. Tan’ın Yaman’ı kaçırması, Mira ile kavuşmak için koz kullanması, Yaman’ı kurtarma girişimleri, Mira’nın feryatları izleyenleri gerdi ve de çok üzdü. Netice mutlu bitti. Mira, Yaman’ına kavuştu. Tan polis kurşunlarına hedef oldu ve öldü.

Kim ne söylerse söylesin, Medcezir izleyicinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dün akşamki 34.bölümün reytinglerine bakarsak, her hafta olduğu gibi, AB’de 1.sırada, Total’de 2.sırada yer almıştır.

Geçen bölümde, Tan Yaman’ı tuzağına düşürmüş, annesi Nevin Hanımı yem olarak kullanmıştır. Tozludere’deki eski evlerine gelen Yaman, şok tabancası ile bayıltılmıştı. Nevin Hanımın eli ayağı bağlanmış evde bırakılmış, Yaman Tan tarafından Altınkoy açıklarına denize bir tekneye götürülmüştü.

Ekran Alıntısı.PNG 34.1

Mira’nın konser bitiminden sonra Yaman’ın yokluğu fark edilir. Herkes panikler, araştırmalar hızla başlar. Leyla aranır, eski evlerine bakması istenir. Leyla gider bakar, kapılar kapalı olduğu için bir şey fark edemez. Telefon trafiği devam eder. Taksici Nevin Hanımı Tozludere’ye bırakmıştır. Nevin Hanımın ağzı bantlı olduğu için sesini çıkartamaz.

Giray, Hasan ve Turunç Nadir de seferber olur. Yaman’a bir şey olmamasını istemektedir. En çok perişan olan Mira’dır. Kendi konser ısrarı nedeniyle, Yaman’ın kaçırılmasında kendisini suçlamaktadır.

Selim Bey ve Kenan da eve gelip bakarlar, tam geri dönerlerken içeriden ses gelir. Kapı camlarını kırıp içeri girerler. Mira, telefonda Kenan ile irtibattadır. Nevin Hanım, Yaman’ın kaçırıldığını söyler. Bu haberi duyan Mira adeta yıkılır, kaynar sular adeta başından aşağı dökülür.

Ekran Alıntısı.PNG 34.2

Nevin Hanım, karakola getirilir. Her şeyi polise anlatır. İzmir’e gelip arayan Turunç Nadir’in adamlarıdır. Tan çok güzel organizasyon yapmıştır. Karakolda Mira bayılır. Selim Bey alır, hastaneye götürür. Mira, kabuslu rüyalar görür, Beren’in Yaman geldi sözü ile karşısında Tan’ı görür. Bu hali mevcut hastalığını tetikler.

Nevin Hanım, Ender Hanımların evine getirilir. Mira, annesi bildiği Nevim Hanıma candan sarılır, üzüntüsünü paylaşır. Nevin Hanım, olayları tekrar yaşarcasına anlatır. Bütün polis teşkilatı her yerde Yaman’ı arıyordur.

Ekran Alıntısı.PNG 34.3

Tan ile Yaman sahilde bir teknededir. Tan, sakallarını keser, görüntüsünü değiştirir. Sanki ölürken yakışıklı olmak istemiştir. Kavuşmada Mira’nın karşısına çıkmak için hazırlanıyordur.

Ekran Alıntısı.PNG 34.4

Tam, tıraş esnasında, usturayı Yamanın gırtlağında gezdirir. Yaman’ın ağzı bantlı olduğu için böğürürcesine konuşur, söyledikleri anlaşılmaz. Tan, Mira’yı hiçbir şey yapmayacağım, merak etme der. Mira geldiğinde onun gözleri önünde seni öldüreceğim. Bu da onun cezası olacak. Aylardır planlıyorum, yattığım yerde hep bu kavuşmayı planladım.

Orkun Mira’yı arar, konuşamayacağı için telefonu Eylül açar. Orkun, Mira’nın ödevini hala teslim etmediğini hoca söyledi. Sosyoloji ödevi gelmezse çakacak der. Eylül, Mert’e bu ödevi beraber hazırlayıp vereceğiz.

Asım Bey de Yaman’ı kurtarma çalışmalarında kolları sıvar. Kötü bir olay Altınkoy’un adını lekeleyeceğini söyler. Turunç Nadir de, Asım Beye ziyaret eder, Altınkoy’da bir villa alabileceğini söyler.

Ekran Alıntısı.PNG 34.5

Tan, elinde dürbün devamlı sahili gözetlemekte, Mira’yı beklemektedir. Yaman içeride kıvranmakta, kurtulmak için çareler düşünmektedir. Tan’ın usturasını alayım derken düşer. Tan fark eder, tekrar yerine oturtur.

Mira, kardeşi Beren ile bahçede oturur konuşurlar. Sonra da, bahçede havuza gözlerini diker, dalar gider. O an havuzda beraber yüzdükleri saatler aklına gelir. Mira, evdeki Tan’dan gelen dergileri karıştırır, bir ipucu arar. Kenan’ın ben çıkıyorum Sude lafı, Beren’in dikkatini çeker. Sude Hanım diyerek düzeltir. Annesini sinirlenir, Sude’cim desin bari…

Ekran Alıntısı.PNG 34.6

Yaman su ister, Tan ağzını açacağım, avazın çıktığı kadar bağırsan da seni hiç kimse duyamaz. Açar ağzını şişeyi boca eder, Yaman neredeyse boğulacak gibi olur. Bu yaptıkların yanına kalmayacak hücreye koyacaklar, zincire vuracaklar. Hayatının sonuna kadar orada tek başına yaşayacaksın. Tan, ben her şeyi düşündüm, kaçış planım bile hazır.

Mira pişmanlıklarını yaşar, en başından hastaneye gidebilirdim. Öfkeden kendini kaybeder bağırır, çağırır. Onu zor sakinleştirirler. Karakolda, Yaman’ın hangi araba ile kaçırıldığı mobesa kameralarından tespit edilir. Kimlik olarak, bir hastabakısıcının kimliğini kullanmıştır.

Fotoğraf: "Ben iyiyim Prenses..."

Mira, Yaman ile geçmişteki güzel günlerini düşünür. sıkça hayalleri dalar, Yaman’sız yapamayacağını anlar.

Eylül, Mira’nın toplumun güzellik algısı ile ilgili ödevini hazırlamak için zorlanır, babasından da yardım alır.

Mira, şifrelerden hareketle sahilde bir teknede olabileceğini çözer. Herkes sahilde toplaşır.

Yaman seven adam böyle yapmaz, sen sanatçı birisin, içinde güzellikler barındırmalısın. Yaman usturayı ele geçirir ama, o sırada Tan elinden alır. Bir helikopter geçerken, Yaman avazı çıktığı kadar bağırır, duyuramaz.

Ekran Alıntısı.PNG 34.7

Faruk Bey, Nadir Bey ile görüşür. Bir tekne ile kaçırılmış olabileceğini söyler. Nadir Bey adamlarına talimat verir, araştırılmasını ister. Nadir Bey, ölen adamın kız kardeşi ve erkek kardeşinin evinde, tartışır. Adamı her ikisini de vurur. Tabancayı erkeğin eline tutuşturur. Ortalık kana boyanır, Nadir Beyin gömleğine de kan sıçrar.

Ekran Alıntısı.PNG 34.8

Mert ile Eylül okula giderler. Güzellik yarışmasına katılacak kızların çalışması vardır. Mert’in gözü kızlara takılır, kendisini onların arasında dans ederken hayal eder. Ceza grubunun “Koyuver gitsin” adlı güzel bir parçası eşliğinde adeta dans eder. Eylül, kenardan bağırır. Ancak mıncıklayarak hayallerinden uyandırır. Mira’nın güzellik üstüne sosyoloji ödevini başarıyla hazırlarlar. Ödevin kaybolmasını Mira bir türlü anlayamaz, bunu Hale yaptı diyerek, teşhisini koyar.

Beren, annesinin Kenan ile konuşmasını duyar. Baban ile konuşuyordum dese de inanmaz. Babası Faruk Beye, annemin erkek arkadaşı var, diyerek yumurtlar. Faruk Bey, ya… Diyerek geçiştirir.

Ekran Alıntısı.PNG 34.10

Yaman sıkışmıştır, Tan öyle bir lüksün yok. Sen o pisliğin içinde gebereceksin, der. Yaman eli ayağı bağlı kurbanlık koyun gibi, teknede koltuğun üzerinde yatıyordur. Çaresizliğini, Mira’sını düşünür, gözlerinden yaşlar boşanır.

Selim Bey, Nadir Bey’i cinayet davası ile ilişkilendirmektedir. Nadir Beyi Hasan arayarak, Nevin Hanımın Selim Beyin evinde olduğu bilgisini verir. Nadir Bey, onunla yavaş, yavaş, tanışma vakti gelmişti zaten.

Mert, Mira’ya çok üzülür. Ağabeyi gibi sevdiği çok da bağlandığı Yaman için çok üzülür, geceleri uykuları kaçar. Kenan lokantada masada otururken, kibritleri çakar, yakar. Parlayan ışıkları gören Tan, bu ışıkları sinyal zanneder. Elindeki ışıldağı sahile çakar.

Ekran Alıntısı.PNG 34.9

Mira, Orkun, Eylül, Beren ve Mert olayı çözmeye çalışırlar. Aralarında tartışırlar. Mira, Tan ile eski ders aldığı sıradaki konuşmalarını zihninden geçirir. On an bir şey hatırlar, dergiyi karıştırır. Bir sayfayı açar, işte bu. Mira doğruca sahile gider, o tekne diye gösterir.

Mira, kıyıdaki bir tekneye binip gitmek ister. Tan, Mira geliyor, mesajımı aldı. Mira’yı zor zapt ederler. Sahil güvenlik de tekneye doğru yola çıkar. Tan, Yaman’ın cep telefonundan Mira’ya telefon eder. Mira, Yaman’a ne yaptın? Hiç bir şey yapmadım seni bekliyoruz. Hadi gel… Tan, yanındakileri uzaklaştırmazsan, onu şimdi öldürürüm. Tabancası ile havaya bir el ateş eder. Mira, çığlık atar, tamam geliyorum.

Fotoğraf: "Mira'nın gözü önünde öldüreceğim seni"
http://www.startv.com.tr/dizi/medcezir/video-galeri/sayfa/1/miranin-gozleri-onunde-oldurecegim-seni

Mira çılgın gibidir. Hiç kimseyi dinlemez. O ölürse beni de öldürün. Tan, Yaman’ın ağız bandını açar. Yaman, bütün kiniyle haykırır, seni öldüreceğim. Eğer ona zarar verirsen seni lime, lime edeceğim. Yaman, Mira gelme, Mira gelme diyerek bağırır. Yaman beni öldür, onu bir şey yapma. Benden daha çok seviyorsan, ona zarar verme. Tan, bütün hırsıyla Yaman’ın suratına bir yumruk vurur.

Mira’nın yanına Orkun binmek ister. Mira izin vermez. Motoru çalıştırır, son sürat Tan’ın teknesine doğru sürer. Kenan, başka bir bot ile peşinden hareket eder.

Ekran Alıntısı.PNG 34.12

Yaman, ona zarar verme diyerek yalvarır. Gözlerinden boncuk gibi yaşlar boşalır. Tan, kavuşma zamanı geldi diyerek, sabırsızlanır. Tan, Yaman’ı çeker dışarı küpeşteye çıkartır.

Ekran Alıntısı.PNG 34.13

Yaman geri dön Mira diye bağırır. Mira, tekneye çıkar. Tan, geleceğini biliyordum. Sahil güvenlik polisi “Teslim ol”çağrısı yapar. Tan, bu hayatta bir tek seni sevdim.

Ekran Alıntısı.PNG 34.14

Tan, senden bir tek şey istiyorum. O zaman kavuşma olacak. Öp beni… Yaman, hayır Mira yapma diye bağırır. Mira’ya dudaklarını uzatır, öper. O an silahlar patlar, Tan vurulur. Yere düşer.

Ekran Alıntısı.PNG 34.15

Mira, Yaman’ı da alır, sahile çıkarlar. Battaniyeler sarılmış, sarmaş dolaş, sevdiklerine kavuşurlar. Mira, annesi ve babası ile sarılır. Yaman, ikinci annesi olarak gördüğü Ender Hanıma sarılır. Daha sonra manevi babası, Selim Bey ile sarılır. Bu anlar görülmeye değerdi. Daha sonra Mira ile sarılırlar, Yaman seni seviyorum, der ve 34.bölüm burada biter. Bir mutlu son daha…

Ekran Alıntısı.PNG 34.16

Ay Yapım’ın bu süper dizisi bu bölümde de nefes kesti. Herkesi koltuklarında hop oturtup, hop kaldırdı. Serenay Sarıkaya’nın oyunculuğu süperdi, sanki bu olayı gerçekten yaşadı, yaşattı. Taner Ölmez, kızlarla yaptığı show çok profesyonelce idi. Görsel olarak çok da güzeldi.

Çağatay Ulusoy, bu bölümde resmen istirahat yapmış. 105 dakikalık bölümde, geçmiş hayal sahnelerini saymazsak, 10 dakikalık Yaman sahnesi ancak vardı. Kısa da olsa zaten oyunculuğu harika. Ağlaması, izleyenlerini de ağlattı.

Tüm oyuncu kadrosu, her zaman olduğu gibi dört dörtlük… Ece Yörenç, herkese çok güzel rol dağıtıyor.

Hep beraber gelecek güzel bölümlere…

İyi seyirler.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com ve diziden tarafımdan alınmıştır

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir