Geçen Haftanın (30 Ocak – 5 Şubat 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats6 ŞUBAT

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 30 Ocak – 5 Şubat 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Bana Sevmeyi Anlat (Final), Hangimiz Sevmedik, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Son Destan, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Poyraz Karayel, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel,Umuda Kelepçe Vurulmaz, Ölene Kadar, Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Yıldızlar Şahidimdir, Dayan Yüreğim (Yeni), Sevda Kuşun Kanadında, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Aşk Laftan Anlamaz, Adı Efsane (Yeni), Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Candır ve Bodrum Masalı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde Total’in ilk sırasında bu hafta, 12,61 reyting puanı ile TRT1’in Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin Cesur ve Güzel 6,07 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında Total’de olduğu gibi TRT1’nin Diriliş Ertuğrul 15,23 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, Fox Tv’nin sevilen dizisi Kalbimdeki Deniz 15.bölümünde aldığı, 4,87 puanla yer aldı.

Star Tv. Cuma akşamı ekranlara gelen Berk Cankat‘ın Yıldızlar Şahidim dizisinin 2.bölümü yayınlandı. Maalesef aldığı reyting puanları yine düşüktü. Total’de 2,63 ile 23.sırada, AB’de 2,18 puanla 18.sırada yer aldı. Tam konu anlaşılmadan finalsiz yayından kalkabileceği dedi-koduları ediliyor.

czqjvykxaaadlrs-1

Fox Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem IV.Murat, Cuma gününden Salı’ya geldi. Bu hafta yayınlanmıyor. Haftaya 14 Şubat’tan itibaren 11.Bölümü ile ekranlarda olacak. Bildiğiniz gibi geçen hafta Cansel Elçin ve Ece Uslu’nun başrolü oynadığı, “Dayan Yüreğim” adlı yeni dizinin ilk bölümü ekranlara gelmişti.

Atv’nin Pazar akşamları ekranlara gelen Seviyor Sevmiyor dizisi 12 Şubat akşamı 28.Bölümünde final yapıyor ve ekranlara veda ediyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 75.Bölüm (TRT1)………………………….12,61 – 28,21

2.Arka Sokaklar 427.Bölüm (Kanal D)………………………9,88 – 22,45

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 55.Bölüm (Atv)…9,38 -20,81

4.İçerde 19.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,12 – 20,41

5.Aşk ve Mavi 13.Bölüm (Atv)…………………………………..8,27 – 18,97

6.Kırgın Çiçekler 69.Bölüm (Atv)………………………………7,83 – 17,62

7.Anne 13.Bölüm (Star Tv)……………………………………….6,65 – 14,61

8.Vatanım Sensin 14.Bölüm (Kanal D)………………………6,38 – 14,65

9.Kalbimdeki Deniz 15.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,21 – 14,50

10.Cesur ve Güzel 12.Bölüm (Star Tv)……………………….6,07 – 14.00

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 75.Bölüm (TRT1)………………………….15,23 – 36,42

2.İçerde 19.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,54 – 25,53

3.Vatanım Sensin 14.Bölüm (Kanal D)………………………9,97 – 25,48

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 55.Bölüm (Atv)…7,62 – 18,32

5.Cesur ve Güzel 12.Bölüm (Star Tv)…………………………7,08 – 18,16

6.Anne 13.Bölüm (Star Tv)………………………………………5,79 – 13,87

7.Hayat Şarkısı 40.Bölüm (Kanal D)…………………………5,59 – 13,64

8.Arka Sokaklar 427.Bölüm (Kanal D)………………………5,35 – 14,43

9.Adı Efsane 2.Bölüm (Kanal D)……………………………….4,99 – 13,47

10.Kalbimdeki Deniz 15.Bölüm (Fox Tv)…………………….4,87 – 12,46

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1. DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın başarı ile canlandırdığı Ertuğrul Bey karakteri ile TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” bu hafta da, 75.bölümü ile AB’de aldığı 15,23 reyting puanı ile ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

eb781cf1-04ad-462d-a8b7-cc2137970a79

Vakit, Adalet Vaktidir…
Tekfur’u öldürten ve suçu Ural’a yıkmak niyetiyle Lazkaris’i Çavdar Obasına gönderen Vasilius, hain emellerinde başarıya ulaşmış gözükmektedir. Lazkaris, Ertuğrul ve Aliyar’ın konuşturmaları neticesinde bu cinayeti ona Ural’ın yaptırdığını söylemiştir. Bu itirafı duyduğunda irkilen Aliyar, Ertuğrul’un yanında yer alacak mıdır?
Tekfur cinayetiyle alakası olmadığı halde şimdi büyük bir tehlikenin içinde olan Ural, bu durumdan kurtulabilecek midir? Lazkaris’in itiraflarını duyan Köpek, Candar, Aslıhan, Çolpan ve Kutluca’nın tutumu ne olacaktır?
Saadettin Köpek sonunda istediği cevabı almış, Aslıhan evlenmeye razı olmuştur. Fakat Lazkaris’in itirafı bütün obayı karıştıracak mahiyettedir. Ayrıca Ural tarafından sürekli Aslıhan’la evlendirileceği vaadiyle avutulan Batuhan bu evliliğe asla razı gelmeyecektir. Bütün bunlardan habersiz olan Köpek, bu sorunları aşarak Aslıhan’la nikâhlanabilecek midir?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvedeki yerini koruyor. AB Grubunda 19.bölümünde aldığı 10,54 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor.

İçerde (4)

Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

Ekran AlıntısıİÇ.19.FR.1

İçerde’nin 19. bölümünde; Melek, Celal’in yıllardır kendisinden sakladığı gerçeği öğrenmiştir. Artık Celal’i hayatında istemiyordur. Annesinden geriye kalan akrabalarını bulmaya karar verir. Mert, Coşkun’u Sarp’ın öldürdüğünü zannediyordur. Ailesini bulma şansının yok olup gittiğini düşünüyordur. Şimdi Mert olanların cezasını kesmeye kararlıdır. Sarp’a çok öfkelidir. Füsun dükkanına yapılan silahlı saldırıdan sonra Sarp’ın seçtiği hayatın nelere yol açtığının farkına varır. Sarp’ı vazgeçirmek ister. Yaşar, Celal ve Sarp’ı öldürmek istiyordur. Artık ne Füsun’un ne de Eylem’in can güvenliği vardır. Sarp için olaylar gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alır.
3.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin milli duyguları kabartan heyecanlı dizisi bu hafta 14. bölümde AB’de aldığı 9,97 puanla, haftanın dizileri arasında geçen hafta olduğu gibi yine 5.sırada yer aldı.

5893a5b2a781b61464eee1b8 vatanım sensin 14

2 Şubat Perşembe 2017’de yayınlanan Vatanım Sensin 14. Bölümde, Mustafa Kemal’den mektup alan Cevdet, bitti sandığı oyuna kaldığı yerden devam etmek zorunda kalıyor çünkü “Önce Vatan” diyor. Eşref’in taraf seç uyarısına Cevdet ne cevap verecek? Mustafa Kemal, Yüzbaşı Yakup aracılığıyla Cevdet’i göreve çağırıyor! Bunu öğrenen Eşref Paşa, Cevdet’i engelleyecek mi? Eşref Paşa ile Tevfik’in ortak amacı ne?

Silahların peşinde olan Cevdet, Ivan’dan kendisini tutan kişinin Tevfik olduğunu öğrenir. Tevfik’e kurduğu tuzakla, gemide artık başbaşalardır. Tevfik, düştüğü tuzağın kimin tarafından tezgahlandığını tahmin edemez. Ta ki Eşref Paşa, Cevdet’I durdurana kadar…

Mustafa Kemal’in mektubunu alan Cevdet, bu görevi yerine getirecek mi? Azize’den Osmanlı üniformasını isteyen Cevdet’in yeni planı ne olacak? Yunan Ordusu’ndaki görevi açığa çıkacak mı? Mustafa Kemal’in kendi tarafında görmek istediğini beyan ettiği mektubu, Eşref Paşa nasıl karşılayacak? Bir karar vermek zorunda olan Cevdet, vatanı ve ailesinin geleceği için hangi tarafı seçecek? Anadolu direnişinin İzmir’deki yankıları Yunan Ordusu’nu nasıl etkileyecek?

 

4.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin yılların uzatmalı dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total’de aldığı 9,88 reyting puanı ile 4.sıraya geriledi.

Arka-Sokaklar-427.

Arka Sokaklar 427. Bölüm’de; Rıza Baba, üzerine atılan cinayet komplosundan hapse girer. Ekip, Rıza Baba’yı içeriden kurtarabilecek mi? Sezgin’in, Rıza Baba ve ailesi üzerindeki korkunç planları ne? Silah kaçakçısı ve Sezgin ile işbirliği içinde olan Kenan Arslan, Müfettiş Veysel’in cinayetini Rıza Baba’nın kayıp silahını kullanarak üstüne yıkmıştır. Savcılığın başlattığı soruşturmanın kilit ismi ve Rıza Baba’nın aklanmasına sebep olacak Faruk Acar ise, yurt dışına çıkmıştır. Rıza Baba hapse girer ve onu orada bekleyen tehlikeler vardır… Rıza Baba, davasını beklediği zaman içinde hapiste kendisini nasıl bir hayat bekliyor? Ekip, Sezgin ve Kenan’a ulaşıp gerçeği açığa çıkarabilecek mi? Rıza Baba’nın kızı Pınar’ı bekleyen büyük tehlike ne?

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 55.bölümü ile Total’de aldığı 9,38 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

8_d eşkıya 55.bl

Hızır Çakırbeyli CIA’e kafa tutmasının bedelini ağır öder. Tutuldukları yerde yapılan eziyetler karşısında güçlü durmaları çok zor olacaktır. Çakırbeylilerin ortadan kaybolmasının nedeni kısa sürede anlaşılır. Ünal Kaplan, Hızır’ın kaybının zayıflığına yol açacağını bildiğinden her türlü pazarlığa hazırdır. Masaya oturmak isteyen Ercüment herkesin oyunu istemektedir. İlyas ise böyle bir pazarlığa asla yanaşmaz. Abisinin bu şartlar karşısında gerekirse oğlunun ölümüne göz yumacağını bilir. Masa üyeleri de Hızır’ın uzlaşmaktansa ölmeyi isteyeceğini bildiği halde Ercüment’in isteklerine boyun eğer. Diğer yandan yeğeni CIA’in elinde olan Davut operasyon için harekete geçer.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Arka Sokaklar ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi, Kanal D ve Star ikişer dizi. Fox, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Kanal D 4 dizi. Star Tv 2 dizi. Fox, Show, TRT1 ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 4 dizi ve Total’de 2 dizi ile Kanal D. olmuştur. Total’de ve AB’de ikişer dizi ile Star Tv 2.sırada yer almışlardır.

 

YENİ DİZİLER :

YENİ GELİN (Show Tv) :

1360625_1920x1080 yeni gelin

Süreç Film’in yapımcılığını üstlendiği, Ersoy Güler’in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı “Yeni Gelin”, şehirli genç bir kızın yeni gelinlik hallerini konu alıyor. Yeni Gelin’de başrolleri Jessica May ve Tolga Mendi paylaşıyor. Dizide Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Lale Başar, Renan Bilek, Yonca Şahinbaş, Burçin Bildik, Zeynep Kankonde, Esin Gündoğdu, Murat Kocacık ve daha birçok ünlü oyuncu da yer alıyor. Yakında Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak. İlk fragmanı yayınlandı.

PAYİTAHT  ‘ABDÜLHAMİD’ (TRT1) :

payitaht abdülhamid1(1)

Osmanlı İmparatorluğu‘nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıyla Şubat ayında TRT1 ekranlarında başlıyor!

Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alacak. Zaman zaman Yeşilçam’ın usta ve emektar oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapacak.

 

İÇİMDEKİ FIRTINA (Star Tv):

icimdeki-firtina

Başrollerini Merve Boluğur, Yusuf Çim, Gizem Karaca , Burak Yamantürk, Mehmet Özgür, Levent Can, Tarık Pabuççuoğlu, Bilge Şen, Servet Pandur ve Hatice Aslan’ın paylaştığı ‘İçimdeki Fırtına’ heyecan dolu sahneleriyle yürekleri hoplatacak! İlk bölümleri İtalya’da çekildi.

Bütün çocukluklarını birlikte, dayanışma içerisinde geçiren iki kız kardeşin zamanla birbirinin can düşmanı olmasını anlatan hikaye, hiç beklenmedik olayların birbiri ardına gelmesi, geçmiş sırların ortaya çıkması konusu işleniyor. 11 Şubat Cumartesi akşamı ekranlara geliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir