Geçen Haftanın (19 – 25 Aralık 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-26-aralik

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 19 – 25 Aralık 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

2016 – 2017 dizi sezonunda, 2016 yılının haftasına girdik. Bu sezonda günahıyla sevabıyla, erken final yapanlarla ve devam edenlerle bitiyor. Tatlı İntikam, Babam ve Ailesi, Familya, Yeter, Altınsoylar ve Yüksek Sosyete erken final yapan diziler oldu. Ayakta kalanlar ile 2017 ilk sezonunda devam edecek.

Bu hafta bir dizi daha mutlu sonla ekranlara veda etti. Star Tv’nin “Yüksek Sosyete” de, Cansu ve Kerem aşlarının başladığı salıncakta tekrar bir araya gelerek ailelerine rağmen evliliğe adım attılar.

71656

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Kalbimdeki Deniz, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Baba Candır, O hayat Benim, Bodrum Masalı ve Hayat Bazen Tatlıdır devam eden diziler.

Haftanın dizilerinde Total‘de her hafta olduğu gibi ilk sırasında bu hafta da, 13,17 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Kanal D’nin Vatanım Sensin 5,94 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 16,99 reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Fox Tv’nin No:309, 5,07 puanla yer alıyor.

kalbim-deniz
Cumartesi akşamları ekranlara gelen Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz beğenilerek izlenen diziler arasında. Her hafta hem Total’de, hem de AB’de her iki kategoride ilk on dizi arasına giriyor. Başrollerinde Kutsi ve Özge Özberk‘in yer alıyor. İsteyeceği herşeye sahip olan Deniz bir gün tepetaklak olacaktır. Rahat ve mutlu hayatından bir gün geri kalacak olan Deniz’in eşi iz bırakmadan ortadan kaybolur. Yaşlı babası ve iki çocuğun sorumluluğuyla kalacak olan Deniz’in gerçek aşkı tadacağı Mirat’la kesiştiği hayatı konu alır. Şanlı Urfa’da başlayıp İstanbul’da geçiyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 70.Bölüm (TRT1)………………………….13,17 – 28,15

2.İçerde 14.Bölüm (Show Tv)………………………………….10,10 – 21,97

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 52.Bölüm (Atv)..10,05 – 21,72

4.Arka Sokaklar 422.Bölüm (Kanal D)……………………….9,84 – 21,93

5.Anne 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………………9,47 – 20,77

6.Aşk ve Mavi 8.Bölüm (Atv)…………………………………….8,56 – 19,11

7.Kırgın Çiçekler 69.Bölüm (Atv)………………………………7,74 – 16,34

8.Kalbimdeki Deniz 10.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,86 – 16,00

9.Kara Sevda 49.Bölüm (Star Tv)………………………………6,64 – 14,44

10.Vatanım Sensin 9.Bölüm (Kanal D)……………………….5,94 – 13,18

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 70.Bölüm (TRT1)………………………….16,99 – 36,05

2.İçerde 14.Bölüm (Show Tv)…………………………………..12,42 – 27,06

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 49.Bölüm (Atv)…9,12 – 21,00

4.Vatanım Sensin 9.Bölüm (Kanal D)………………………..8,92 – 21,53

5.Anne 9.Bölüm (Star Tv)………………………………………..8,87 – 20,59

6.Kalbimdeki Deniz 10.Bölüm (Fox Tv)……………………..7,04 – 17,08

7.Cesur ve Güzel 7.Bölüm (Star Tv)……………………………6,64 – 16,12

8.Kara Sevda 49.Bölüm (Star Tv)………………………………6,14 – 13,33

9.Arka Sokaklar 422.Bölüm (Kanal D)……………………….5,50 – 13,88

10.No:309 26.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,07 – 10,97

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 70.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 16,99 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis_ertugrul_70bolum_fragmani_simon

Şüphesiz Allah Sana Fethi Vadetti…
Simon, Turgut’un sadakatini kullanarak Ertuğrul’u zehirlemiş, ancak Ertuğrul bu suikasttan kurtulmayı başarmıştı. Bu suikast girişimini kendi lehine kullanarak Hanlı Pazar’ı basmaya karar veren Ertuğrul Bey, bu baskında başarılı olup Hanlı Pazar’ı fethedebilecek mi? Kayıların baskın yapacağından haberdar olan Simon, Ertuğrul’a rağmen Turgut’tan ve tüm Kayılardan Maria’nın intikamını alabilecek mi?

Akıl İle Gönlün Mücadelesi…
Ertuğrul Bey’in sırrını saklamak zorunda olan Halime, Hayme Ana’nın Ertuğrul için döktüğü gözyaşları karşısında zor anlar yaşamaktadır. Hayme Ana’nın gözyaşları ve Ertuğrul’un planı arasında sıkışıp kalan Halime, Ertuğrul Bey’in sırrını koruyabilecek mi? Bunun yanında öldü zannedilen Ertuğrul Bey’i yeniden karşısında gören Kayıların tepkisi ne olacak?

Gerçek Gözyaşlarına Karışan Timsah Gözyaşları…
Ertuğrul Bey içi yaş döken tek oba Kayı Obası değildir. Çavdar Obası da Ertuğrul’un beklenmedik ölümünün yasını tutmaktadır. Ancak Kayıların bu zor durumundan dahi faydalanmayı amaçlayan Ural hangi stratejinin peşindedir? Tam da Aslıhan’ı Ertuğrul’la evlendirmeyi amaçlayan Candar Bey, gelişen hadiselerden sonra hangi karara varacak? Bütün bunlar yaşanırken Toktamış ve Ertuğrul’un zehirlenmelerindeki benzerliğin peşini bırakmayan Aliyar, ağabeyi Ural’ın izine ulaşabilecek mi?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 14.bölümünde aldığı 12,42 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

c0yr7eawgaah9qs

“İçerde”nin 14. bölümünde; Celal, Melek’in öz kızı olduğunu bilen tek kişinin patron denen adam olduğunu ve patronun da Coşkun’la bağlantısı olduğunu düşünüyordur. Mert, Celal’e Yusuf Müdür’ün istifa ettiğini söyler. Celal sebebini merak eder, Mert’e gelişmelerden haberdar olmak istediğini söyler. İstifa dilekçesini veren Yusuf, gizli polis Sarp’ın dosyasını Mert’e devretmek üzeredir. Celal ve adamları patronun izini sürmeye devam ediyorlardır. Füsun, Melek’e yaptıklarından dolayı teşekkür etmek için evine yemeğe davet eder. Sarp’ın patron Umut planı zannettiği kadar kolay sonuca ulaşamayacaktır. Bu tehlikeli oyunun bir bedeli olacaktır. O bedel ödenir ve Yusuf Müdür Sarp’ı ölümden döndürür ama, kendisi ağır yaralanır, ölümün eşiğine gelir.

ekran-alintisi-ic-14-yusuf

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın Atv’deki iddialı dizisi bu hafta 52.bölümünde Total’de aldığı 10,05 reyting puanı ile 3.sıraya yer alıyor.

img_8834_d-eskiya-52-bolum

Hızır pazarlık masasında…
Gülmezler belası nihayete ermiş sıra ardındakilere gelmiştir. Hızır, Salih Gülmez’in bahsettiği zincirin diğer halkalarına ulaşmak için kolları sıvar. CIA ile pazarlık yapmak üzere masaya oturan Hızır’ın planları yeni düşmanlıklara neden olacaktır. Kaderinden köşe bucak kaçmaya çalışan Özkan’ı arkasındaki güçler de gözden çıkarmıştır. Yaşamak için son şansı saf değiştirerek elindeki belgeleri Ünal Kaplan’la paylaşmaktır. Hızır için ise Özkan’ın hayatta kalması gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Çakırbeyli hanesi yaşanan hareketli günlerin ardından bir nebze durulmuştur. Bir çocuğunun daha ortaya çıkmasından sonra Hızır’ı evde görmek istemeyen Meryem özlemine yenik düşecek ve geri adım atacaktır.

 

4.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin eskimeyen dizisi Arka Sokaklar, geçen hafta 5.sırada yer almıştı. Bu hafta Total’de aldığı 9,84 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

arka-sokaklar-422-bolum-sezgin-ile-veysel-in-is-9092313_3512_m

Arka Sokaklar 422. Bölüm’de; Sezgin ile Veysel, Rıza baba ve ekibinden intikam almak için iş birliği yapar! Veysel ve Sezgin cezaevi görüş odasında ekibin üzerine sağlam delillerle gitmek için görüşmektedir. Sezgin, hücresinden gizlediği cep telefonuyla eşi Sema’yı arar. Sema evladını kaybetmenin acısına dayanamamakta Sezgin’e öfke, kin ve nefretini kusmaktadır. Sezgin, bu görüşmeden sonra Veysel ile iş birliği yapmaya, kızının intikamını Rıza baba ve ekibinden almaya karar verir. Sevgi’nin üvey babası Gürcan arkadaşı Hilmi ile beraberdir. Karısının boşanma davası açtığını öğrenince adam intikam yemini eder. Gürcan evin kapısında duran koruma polislerini bir şekilde atlatıp eve girmeyi başarır. Karısı Tülay ve üvey oğlu Yasin’i öldürür. Sevgi’yi evde hiçbir yerde bulamaz. Köşeye sıkıştığı için kızı aramayı bırakıp kaçmak zorunda kalır. Eve gelen ekip Sevgi’yi kurtarır. Sevgi emniyete götürülüp pedagog eşliğinde ifadesi alınmaya çalışılır. Ancak kızın psikolojisi fazlasıyla kötüdür ve konuşmaz. Selin komiser ile aralarında çok özel bir bağ oluşur. Selin yetimhanede yer boşalana kadar Sevgi’yi evinde misafir eder.

 

5.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta Salı gecesi 9.bölümünde Total’de aldığı 9,47 puanla haftanın dizileri arasında 5.sırada yer alıyor.

39b994a0-anne-9-bolum

Turna’nın okul önünde Şule tarafından apar topar götürülmesiyle Zeynep mahvolur; ancak yapabileceği fazla bir şey yoktur, ne de olsa Turna Şule’nin öz kızıdır. Turna’dan bir haber alabilmek için her yolu deneyen Zeynep, Ali’den Şule’yi bulmasını ister. Ali her yerde Şule’yi ararken Duru da onun peşine takılır. Bir yandan Gamze’nin Mert’le yaşadığı sorunlarla ilgilenmeye çalışan Cahide bir yandan da Zeynep’in perişan haline üzülür, ancak Şule’nin Turna’yı geri almasının doğru olduğunu düşünmekte ve bu duruma içten içe sevinmektedir. Şule kızıyla eski mutlu günlerine dönmek için uğraşır. Ancak Turna yaşadığı olayın etkisiyle içine kapanır ve Şule ile tek kelime konuşmaz. Bu arada Cengiz de Turna’nın gelişiyle iyice gerilir, çocuğa eziyet etmekten geri durmaz. Ortalığın toz duman olmasını fırsat bilen Rıfat ise Zeynep’ten para sızdırmaya başlar. Turna’dan haber alabilmek için yanıp tutuşan Zeynep bu tuzağa düşer. Tüm bunlar olurken Şule’nin çalıştığı pavyonu bulan Gönül onun karşısına çıkar. Bu beklenmedik misafire tepkili davranan Şule ise onun sözleriyle allak bullak olur. Sonunda yaşadıklarına ve kızının uzaklığına dayanamaz, Turna’yı da alıp Zeynep’i şikâyet etmek üzere karakola gider. Orada onu büyük bir sürpriz beklemektedir.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Vatanım Sensin, Arka Sokaklar ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Star ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Fox birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Fox ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Show ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3, Total’de 2 dizi ile Star olmuştur. Total’de 3, AB’de 1 Dizi ile Atv 2.sırada yer almıştır.

icimdeki-firtina
Başrollerini Merve Boluğur, Yusuf Çim, Gizem Karaca ve Burak Yamantürk’ün oynadığı, yapımcısı Aslan Filmin aşk ve drama dizisi “İçimdeki Fırtına” 2017 başlarında Star Tv ekranlarında olacak.
ficipi
Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Mert Baykal’ın yaptığı, senaryosunu Azra Kohen’in yazdığı FİÇİPİ adlı dizinin başlıca rolleride; Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç yer alıyor. 2017 yılı içinde Puhu Tv ekranlarında olacak.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir