Geçen Haftanın (27 Kasım – 04 Aralık 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-5-aralik

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 27 Kasım – 04 Aralık 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

2016 – 2017 dizi sezonu devam ediyor. Geçen Cuma akşamı Hürrem Bağdat Fatihi IV. Murad, Fox Tv’de 2.sezonun 3.bölümü ekranlarımızda geldi. Acaba reytingleri düzelir mi derken daha da kötü geliyor. AB’de; 16.sırada (2,66 – 6,63). Total’de; 29.sırada (2,21 – 5,12) yer aldı. Dilerim akibeti kötü olmaz.

Aşk ve Mavi, Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel dizileri oldukça başarılı. Beğeni ile izleniyor.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Altınsoylar (6.bölümde final yapması bekleniyordu, 3 bölümde bitti.), İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Bodrum Masalı, Baba Candır ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

Başrollerini Bülent İnal ve Ayça Bingöl’ün oynadığı, Babam ve Ailesi severek izliyorum. Geçen hafta senaristlerini eleştirmiş, sırf iyi reyting almak için bir annenin oğluna yapamayacağı şeyler yaptırmışlar, Olmaz olsun böyle ana dedirtmişti. Ancak saçmalıklar devam ediyor. Geçen bölümde Mert kardeşi Kadir’e yardım etmiş, kardeşleri Hasret’i kötü yoldan döndürmüşlerdi. Buraya kadar normal. Kadir’in annesi bir gecekonduya taşınmış, oraya gelen gelen Mert ve eski sevgilisi kız da dahil olmak üzere evin badanasına yardım etmişler, o gece de o evde kalmaları bana hiç normal gelmedi. Dizinin konusu biraz inandırıcı olmalı. Mert altında arabası orada o gece kalmazdı. Bana hiç de mantıklı gelmedi. Senaristler izleyiciyi enayi yerine koymamalı!

Haftanın dizilerinde Total’de ilk sırasında bu hafta da, 11,68 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Fox Tv’nin Kalbimdeki Deniz 6,52 puanla yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 14,16 reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin Kiralık Aşk 5,39 puanla yer alıyor.

Yüksek Sosyete takip ettiğim, severek izlediğim dizilerden biri. Yeni gününde, kötü gidişat devam ediyor. Bu hafta da geçen haftadan daha aşağılara, reytinglerde oldukça gerilere düştü. Total’de 22.sırada ve AB’de 11.sırada yer aldı. Dilerim kanal erken final kararı almaz.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 67.Bölüm (TRT1)………………………….11,68 – 25,10

2.Anne 6.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,81 – 24,19

3.İçerde 11.Bölüm (Show Tv)……………………………………9,65 – 22,11

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 49.Bölüm (Atv)…9,32 – 21,84

5.Aşk ve Mavi 5.Bölüm (Atv)…………………………………….8,71 – 20,53

6.Arka Sokaklar 419.Bölüm (Kanal D)……………………….8,17 – 18,81

7.Kırgın Çiçekler 61.Bölüm (Atv)……………………………….7,66 – 17,10

8.No:309 23.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….7,20 – 16,12

9.Vatanım Sensin 6.Bölüm (Kanal D)………………………..6,76 – 15,55

10.Kalbimdeki Deniz 7.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,52 – 15,59

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 67.Bölüm (TRT1)………………………….14,16 – 31,71

2.İçerde 11.Bölüm (Show Tv)…………………………………..11,32 – 27,58

3.Anne 6.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,96 – 25,56

4.Vatanım Sensin 6.Bölüm (Kanal D)………………………..9,71 – 23,17

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 46.Bölüm (Atv)….9,27 – 22,38

6.Cesur ve Güzel 4.Bölüm (Star Tv)…………………………..8,76 – 21,13

7.Kalbimdeki Deniz 7.Bölüm (Fox Tv)……………………….6,89 – 16,68

8.Kara Sevda 46.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,03 – 13,62

9.No:309 23.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,89 – 13,74

10.Kiralık Aşk 63.Bölüm (Star Tv)……………………………5,39 – 13,26

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 67.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 14,16 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis-ertugrul-67bolum-fotograflari-39cea

Bu Cihanda Yiğide Dertsiz Gün Olmaz İmiş…
Yaşanan baskının ardından olay yerine gelen Ertuğrul Bey, oğlu Gündüz’ü ağır yaralı olarak bulmuştur. Yediği ok sonucunda yaralanan Gündüz’ün akıbeti ne olacak? Bir yanda Gündüz’ün acısı, diğer yanda Halime ve Aslıhan’ın eşkıyanın elinde olması Ertuğrul Bey’in hangi zor ve tehlikeli adımları atmasına vesile olacak?

Büyük Görevler, Büyük Bedelleri Gerektirir…
Simon ve Selçuklu Sarayındaki casusun gizli görüşmesini izleyen Kayı alpları Philip ve adamlarının pususuna düşmüşlerdir. Alplar bu pusudan kurtulmaya çalışırken hangi bedeli ödeyeceklerdir? Öte yandan gizli görüşmenin takip edilmesini fark eden sadettin Köpek, Simon’un bu zafiyeti karşısında ne yapacak?

Hain İçerdeyse Kapı Kilit Tutmaz Derler…
Ural’ın kurduğu planın işlemeye başlamasıyla Halime ve Aslıhan, eşkıyanın eline esir düşmüştür. Bu gelişme karşısında Candar Bey ve Çavdaroğlu Obasının atacağı adım ne olacak? Ural ise kendini bu işten nasıl sıyıracak?
dirilis-ertugrul-67-bolum

Yiğit Olanın Düşmanı Bir Tane Olmaz…
Eşkıyaların baskın haberini Petrus’tan öğrenen Simon ise bu gelişmeyi kendi çıkarı için nasıl kullanacak? Simon, gizli buluşmanın ortaya çıkmasının ardından Sadettin Köpek karşısında zor duruma düşmüştür. Hangi adımı atarak bu zafiyetini giderecek? Bunun yanında ta en baştan beri Kayıları ve Çavdarları birbirine kırdırmaya çalışan Simon’un, bu amacını gerçekleştirme uğruna yapacağı büyük hamle ne olacak?
2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 11.bölümünde aldığı 11,32 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

cyrr8pywqaao0nh

“İçerde”nin 11. bölümünde; Alyanak, Celal’in adamlarına görünmeden kaçmayı başarır. Şimdi hayatta kalabilmek için plan yapmak zorundadır. Yusuf ve ekibi Köstenceli’nin öldürüldüğünü öğrenirler fakat Celal aleyhine herhangi bir ipucu bulamamışlardır. Artık hem Yusuf ve ekibi, görgü tanığı olarak hem de Celal’in adamları hain olarak Alyanak’ın peşindedir. Yüzüklü adam Coşkun tekrar ortaya çıkar. Eylem üzerinden Celal’e tuzak hazırlığı içindedir.

cyxqmczxeaes8hx

Eylem durumu Mert’e anlatır. Mert bir yandan Füsun için Umut’u ararken diğer yandan Coşkun’un hayatta olduğunu öğrenir. Yusuf, Necip Uyanık kılığında Sarp ile tekrar iletişime geçer. Birbirinden haberdar olmayan iki kardeşin yolu hiç ummadıkları bir yerde kesişir.

 

3.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta 6.bölümünde Salı akşamları her iki kategoride birincisi olmaya devam ediyor. AB’de aldığı 10,96 puanla bu hafta 3.sırada yer alıyor.

71228-anne

Şule, adım adım Zeynep ve Turna’ya yaklaşır. Zeynep, korku içindeki Turna’yı korumaya çalışırken, kendini hastaneye kaldırılan Gönül’ün yanında bulur. Şule, son çare olarak Ali’den yardım ister. Ali, onu yüzleşmekten korktuğu gerçeklerle karşı karşıya getirince, Şule Zeynep’e daha da bilenir. Gönül, hastalığını yok sayıp hastaneden çıkmaya çalışırken, Zeynep ve Turna’nın sayesinde hayatının en güzel gününü yaşar. Şule sonunda kızının izini bulur. Turna ile yüz yüze gelen Şule’nin, geçmişi hakkında kimsenin bilmediği gerçekler ortaya çıkar. Yıllarca Şule’nin yanında Melek olarak yaşayan, yeni hayatında Zeynep’le Turna olmayı seven küçük kız için karar zamanıdır. Şule ile Zeynep arasında kalan küçük kızın seçimi herkesi etkileyecektir.

 

4.VATANIM SENSİN : Halit Ergenç‘in Vatanım Sensin dizisi Milli Mücadele yılları anlatılmaya devam ediyor. 6.Bölümünde AB’de aldığı 9.71 reyting puanı ile 4.sırada yer alıyor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Vatanım Sensin 6. Bölüm’de; Cevdet tuzağa düşüyor;

Tevfik’in oyunuyla tuzağa düşen Cevdet, ölümle yüz yüzedir. Azize ise bir veda bile etmeden çekip giden oğlu Ali Kemal için endişelenmektedir. Çocuklarına sahip çıkmaya çalışan Azize, Yıldız’ı Leon’dan sakınmak için görücüye çıkarır. Yıldız’ın talibi ise herkes için büyük sürpriz olacaktır. Hastanedeki intihar vakasından sonra sarsılan Hilal, kendini tehlikeye atacak bir plan yapar. Cevdet vazifedeyken konakta da gerilim tırmanmaktadır. Cevdet, hem kendi canını kurtarmak hem de kendisini pusuya düşüreni öğrenmek için Ölmez Hasan’a bir teklifte bulunur. Vazifeden dönmeyen Cevdet ve birliğine dair gelen haber tüm aileyi derinden sarsar.

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın Atv’deki iddialı dizisi bu hafta 49.bölümünde Total’de aldığı 9,32 reyting puanı ile 5.sıraya yer alıyor.

1_d-erskiya-49

Davut’un masanın üyeleriyle ilgili kararını etkileyen sır, Çakırbeyli ailesi üzerinde bomba etkisi yaratacaktır. Herkesin kısa sürede salınmasını Davut’un verdiği şahsi kararlara bağlayan Nevzat onunla bir pazarlık yapma peşinde olan Ünal’la bir araya gelir. Masadakiler ise bu kadar çabuk kurtulabilmelerini Alparslan’ın gücüyle ilişkilendirirler. Sorgulamalar sonrasında oklar Özer’in üzerine dönmüştür.Hızır ortalık durulana kadar masayı bir araya getirmek istemez.Babaları Salih’in isteğiyle bir süre ortalıkta görünmeme kararı alan Gülmez kardeşler ise Hızır ve İlyas’ın gazabından kurtulamayacaklardır. Ceylan, Hayriye Ana’ya anlattıklarını bir an önce Hızır’la da paylaşmak istemektedir. Diğer yandan Zeyno’nun evlenme kararıyla ilgili Hızır’ın tavrı Meryem’i çok kızdıracaktır.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, No:309, Vatanım Sensin ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Kanal D ve Fox Tv 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Star Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Fox 2 dizi. TRT1, Show Tv, Kanal D ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 4, Total’de 1 Dizi ile Star Tv ilk sırada yer aldı. Fox; Total’de 2, AB’de 2 dizi ile Atv Total’de 3 ve AB’de 1 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

muebbet-dizisi

Engin Akyürek, Fahriye Evcen ve Sarp Levendoğlu’nun “Müebbet” adlı yeni dizinin adı değiştirildi. Dizinin yeni adı “Ölene Kadar” oldu. Beykoz Kundra fabrikasında hapishane çekimleri ile başlamış. Üzerine kurulan kirli bir oyunla haksız yere hapse giren bir adamla, idealist bir avukatın müebbet aşkı anlatılıyor. Atv’de Ocak ayında ekranlara gelmesi bekleniyor.

serenay-sari-2133

Serenay Sarıkaya nihayet yeni bir diziye başlıyor. Türkiye’de son yılların en çok satan roman üçlemelerinden olan Fi Çi Pİ dizi olarak ekranlara geliyor. Doğuş yayın grubunun online dizi izleme platformu “PuHu”nun lansman projesi olarak seçilen kitabın dizi uyarlamasında Serenay Sarıkaya ve Mehmet Günsür başrolleri paylaşacakmış. Mehmet Günsür ünlü bir psikoloğu, Serenay Sarıkaya’da bir dansçı karakterini canlandıracak. İkilinin arasındaki tutku ve ihtiras dolu ilişki dizide işlenecekmiş. Dizinin Star Tv’de yayınlanacağı söylenir. Zaman konusunda netlik yok.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir