Geçen Haftanın (10 – 16 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-17-ekim

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 10 – 16 Ekim 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Sezon dizileri ve yeni diziler arasındaki yarış devam ediyor. Kanallar kendi dizilerini ayakta tutmak, devam ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.öne çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor. İşte gösterimdeki diziler. İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Hayat Şarkısı, Gülümse Yeter, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Aşk Laftan Anlamaz, Bodrum Masalı, Yüksek Sosyete, Kördüğüm, Yeter, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Kertenkele, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, O Hayat Benim, Arkadaşlar İyidir ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler. Önümüzdeki günlerde Diriliş Ertuğrul ve Bağdat Fatihi 4.Murad gibi diziler de yarışa dahil olacaktır. Ay sonuna doğru Cesur ve Güzel ve önümüzdeki 25 Ekim Salı Akşamı Anne Star Tv’de gösterime girecektir. Kanal D’nin sabırsızlıkla beklenen dizisi Vatanım Sensin fragmanları dönmeye başladı. Çok yakında Kanal D ekranlarında olacak ve yarışa katılacaktır.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1. sırasında, Oktay Kaynarca’nın Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, 7,86 puan ile ilk sırada yer aldı. Total’ın 10.sırasında da Star Tv’nin Yüksek Sosyete 4,69 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da, Show Tv’nin süper dizisi İçerde 4.haftasında AB’de aldığı 9,68 gibi yüksek bir reyting puanı ile zirvedeki yerini koruyor. AB’nin 10.sırasında ise, Star Tv’nin Yüksek Sosyete, 4,69 puan ile yer alıyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 42.Bölüm (Atv)…7,86 – 21,76

2.Arka Sokaklar 412.Bölüm (Kanal D)………………………7,84 – 21,25

3.İçerde 4.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,48 – 19,59

4.No:309 17.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..7,38 – 19,41

5.Kırgın Çiçekler 54.Bölüm (Atv)…………………………….6,53 – 17,16

6.Kara Sevda 39.Bölüm (Star Tv)……………………………6,06 – 16,76

7.Kiralık Aşk 56.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,82 – 15,83

8.O Hayat Benim 105.Bölüm (Fox Tv)…………………….5,42 – 15,59

9.Bana Sevmeyi Anlat 7.Bölüm (Fox Tv)…………………4,85 – 13,06

10.Yüksek Sosyete 16.Bölüm (Star Tv)…………………….4,69 – 13,30

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 4.Bölüm (Show Tv)…………………………………….9,68 – 24,26

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 42.Bölüm (Atv)…7,93 – 21,85

3.No:309 17.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,76 – 20,63

4.Bana Sevmeyi Anlat 7.Bölüm (Fox Tv)…………………..6,57 – 18,12

5.Kiralık Aşk 56.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,42 – 17,70

6.Kara Sevda 39.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,78 – 15,93

7.Hayat Şarkısı 25.Bölüm (Kanal D)………………………..5,23 – 14,59

8.Kırgın Çiçekler 54.Bölüm (Atv)…………………………….5,19 – 13,27

9.Tatlı İntikam 26.Bölüm (Kanal D)………………………..5,03 – 14,45

10.Yüksek Sosyete 16.Bölüm (Star Tv)…………………….4,69 – 13,38

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.İÇERDE : Show Tv’nin polisiye dizisi İçerde dizi sektöründe ezber bozdu, bütün dallarda reytingleri alt-üst etti. 4.bölümünde de AB Grubunda haftanın zirvesinde yer aldı. Bu hafta, 4.bölümünde AB’de aldığı 9,68 puanla 1.sırada yer aldı. Çağatay Ulusoy ile Aras Bulut İynemli bu dizi ile hem kardeş, hem de çok güzel bir ikili oldular.

indir-icerde-4-bolum

“İçerde”nin 4. bölümünde; Füsun, Sarp’ın polis olmak yerine Celal’in adamı olmasından dolayı üzüntü içindedir. Bir sabah rahatsızlanır, bayılır. Eylem hemen Füsun’u hastaneye kaldırır. Bu arada Sarp ormanda yaşanan olaydan sonra Yeşim’in şoförlüğünü yapmak üzere Celal tarafından görevlendirilmiştir. İyileşir iyileşmez yeni görevine başlar. Mert’in; Füsun ve Eylem’le yakınlığını fark eden Celal, Mert’i hiç olmadık bir yerde görünce çok sinirlenir. Bu konuda Mert’i cezalandırmaya karar verir. Melek’e aşık olan Davut, Sarp’la ikisini göl evinde gördüğünden beri Sarp’a karşı dolmaktadır. Melek’e bu konuda bir hamle yapmaya karar verir. Füsun’un rahatsızlanmasının üzerine annesini daha fazla üzmek istemeyen Sarp, duygusal olarak içinde bulunduğu görevle annesi arasında kalmış hissetmektedir. Bunu sezen Yusuf Müdür’ün bir planı vardır.

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Atv’nin iddialı dizisi, geçen sezonda olduğu gibi iddiasını sürdürüyor. AB’de aldığı 7,93 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

timthumb-eskiya-42

Hızır Çakırbeyli hayatının en büyük darbesini kardeşinin en mutlu gününde alır. Nihayet yeğeni Alparslan’la ilgili tüm bilinmeyenler su yüzüne çıkmıştır. Yüzleştiği bu acı gerçekler neticesinde bir karar almak zorunda kalır. İhaneti hazmedemeyecek olan Hızır’ın kestiği ceza, karşısındaki canından da olsa, yine ölümden yanadır. Peki, Alparslan bu ölüm kalım savaşında İlyas’ın ona tanıdığı hakkı hangisinden yana kullanacaktır. Ölümden mi, kalımdan mı?
3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 412.Bölümünde, Total grubunda aldığı 7,84 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Arka Sokaklar 412. Bölüm’de; Rıza Soylu ve ailesi, Albay Yüksel tarafından tehdit edilmiştir! Rıza Soylu ve ailesi, Albay Yüksel tarafından tehdit edilmiş ve çok ciddi tehlikededir. Bu sırada, eş zamanlı olarak uyuşturucu bağımlısı Gamze’nin yüksek dozdan ölümü sonrasında Oktay nezarete alınır. Bu sırada, güvenlik kamerası kayıtlarından Tunç’un da o eve gelişi görülmüş Mesut’a bilgisi verilmiştir. Mesut, çıldırmış durumda Tunç’u bulmaya çalışır.

Rıza, tehdit durumunu Arif’e haber verir. Rızaların evi koruma altına alınır. Rıza, Ali’yi alıp çıkar. Durumu Ali’ye anlatır, eve gidip Pınar ve Ayla’ya konu ile ilgili bilgi verip korkmamalarını sağlamak isterler. Necla ve Kerim evde eşyaları toparlarken eve bir büfenin çırağı gelir. “Siparişiniz” diye Necla’nın eline tutuşturup gider. Kadın, biz sipariş falan vermedik demeye çalışsa da, çırak adres doğru ödemesi yapıldı deyip basıp gider. Kerim’in sevdiği tost çeşitlerinden biridir. Kerim paketi açar, tostu saran kağıdın iç kısmında bir not görür. “Aslan oğlum” diye başlayan bir nottur. Oğlunu buluşma yerine çağırır. Kerim annesine çaktırmadan babasıyla buluşmaya gider.

Kerim, ekip tarafından takiptedir. Buluşma yeri Kerim’in babaannesinin mezarıdır. Kerim gidip, babasıyla görüşeceği sırada ekip baskın verir. Çıkan çatışmada Albay oğlu Kerim’i alıp kaçırmayı başarır, Cevdet yakalanır. Albay oğlu Kerim’i de bindirdiği aracıyla kaçarken araçla birlikte uçurumdan aşağıya yuvarlanır. Kerim baygındır, Albay Yüksel ekibin elinden kaçmayı başarır. Kerim’e öldü süsü verilir. Ve Albay son silahını kullanıp Rıza’dan intikam almak için ailesini yok etme planını hayata geçirir. Ayla, Pınar ve çocuklar tehlikenin tam ortasındadır.

 

4.NO:309 : Fox Tv’nin romantik komedi türündeki yaz dizisi No:309 ilk beşteki diziler arasında yer edindi. 17.bölümünde AB’de aldığı 7,76 reyting puanı ile 4.sırada yer alıyor.

no-309-fragmani-17-bolum

Lale’nin çıkan haberleri öğrenmesi Onur’la arasının tekrar açılmasına sebep olur. Onur Lale’nin kendisine inanmamasına üzülürken, Lale olanların kendisinden saklanmasına sinirlenir.. Evlilikten vazgeçme kararı alırlar. Bunu öğrenen İsmet babaanne hemen duruma el koyar.. Lale ve Onur ‘dan birbirlerine bir hafta süre vermelerini ister.. Bu süre onlar için nasıl sonuçlanacaktır?

 

5.Bana Sevmeyi Anlat : Kadir Doğulu’nun sevilen dizisi “Bana Sevmeyi Anlat” 7.bölümü ile ilk beşe girdi ve AB’de aldığı 6,57 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

bana-sevmeyi-anlat-4

Leyla’yı İrfan’da gören Haşmet öfkesini zor dizginlemektedir. İrfan ile mecburi bir anlaşma yaparlar. Haşmet’in öfkesi Engin’e sıçrar. Alper için kurtulma şansı Leyla’dır ancak Alper Leyla’nın ismini vermek istememektedir. Bir görüntüyle özgürlüğüne kavuşan Alper için dava esas şimdi başlamıştır. Alper’in büyük bir delil ele geçirdiğini öğrenen Onur boş durmaz. Leyla, Alper için bir şeyler yapmak için çırpınırken Alper’le tartışırken bulur kendini. Onur’un planından habersiz Alper ve Leyla büyük bir tehlikenin içine sürüklenmektedir.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, No:309, Kara Sevda, Yüksek Sosyete, Kiralık Aşk ve Bana Sevmeyi Anlat her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox ve Star Tv 3 dizi. Atv 2 dizi. Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Kanal D, Fox Tv ve Atv 2 dizi. Show Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3 dizi ile yer alan Star Tv olmuştur. FoxTv Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

 

vatanim-sensin

Halit Ergenç çok yakında Kanal D ekranlarında “Vatanım Sensin” dizisi ile ekranlara geliyor. Dizinin fragmanları Kanal D ekranlarında dönmeye başladı. Balkan Harbi ve İzmir’in işgal dönemiyle başlayan, kimin hain, kimin kahraman olduğunun ilk bakışta asla anlaşılamayacağı büyük bir savaşın içerisinde, parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesini ekrana taşıyacak “Vatanım Sensin” büyülü, tutkulu ve unutulmaz bir aşkın, bir savaşın gölgesinde ayakta kalma mücadelesidir.

 

alkolik-karsiti-4-murad-han

Bu sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad’ın fragmanları dönmeye başladı. Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay oldu. Osmanlı’nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad’ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Anne ile Oğul Karşı Karşıya! ıv.Murad da Metin Akdülger oldu.

 

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün‘ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel“de çekimleri hızla devam ediyor. Ekim ayı sonunda ya da Kasım ayı başında yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor. Dizinin fragmanı henüz yayınlanmadı.

 

23382_8353-hazal

Ekim ayının ortasını geçtiğimiz şu günlerde dizi sektörü oldukça hareketli. Her an bir sürpriz dizi haberi gelebilir. Aşçılık kursunu başarı ile bitiren Hazal Kaya İstanbul Moda Haftasında objektiflere takıldı, tekrar dizilere dönebileceği sinyalini verdi. Gelen 4 tekliften ikisini eleyen Kaya, Maral dizindeki erken finali yaşamamak için seçiminde titizlik gösteriyormuş. Ocak ayında yeni bir dizi ile gelebilir. Ay Yapım ile anlaşması olan Kerem Bursin ile yeni bir dizide oynayabileceği konuşuluyor. Hadi inşallah diyelim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir