Geçen Haftanın (03 – 09 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats-10-ekim

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 03 – 09 Ekim 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta da diziler arasındaki yarış başladı. Kanallar kendi dizilerini öne çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor. Pazartesi gecesi başlayan yarış hafta boyunca devam ediyor. İşte gösterimdeki diziler. İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Hayat Şarkısı, Gülümse Yeter, No:309, Kara Sevda, Aşk Laftan Anlamaz, Bodrum Masalı, Yüksek Sosyete, Kördüğüm, Yeter, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Kertenkele, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, O Hayat Benim ve Arkadaşlar İyidir devam eden diziler. Önümüzdeki günlerde Poyraz Karayel, Diriliş Ertuğrul ve Kösem 4.Murad gibi diziler de yarışa dahil olacaktır. Önümüzdeki 16 Ekim Pazar Akşamı Anne Star Tv’de gösterime girecektir.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1. sırasında, Atv’nin Oktay Kaynarca’nın Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, 8,34 puan ile ilk sırada yer aldı. Total’ın 10.sırasında da Star Tv’nin Yüksek Sosyete 4,50 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da, Show Tv’nin yeni dizisi İçerde 3.haftasında AB’de aldığı 8,24 gibi yüksek bir reyting puanı ile zirvedeki yerini koruyor. AB’nin 10.sırasında ise, Fox Tv’nin yeni dizisi Bana Sevmeyi Anlat, 4,71 puan ile yer alıyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 41.Bölüm (Atv)…8,34 – 22,66

2.Arka Sokaklar 411.Bölüm (Kanal D)………………………7,36 – 20,09

3.İçerde 3.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,10 – 18,21

4.No:309 16.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..6,64 – 18,84

5.Kırgın Çiçekler 53.Bölüm (Atv)…………………………….6,25 – 16,06

6.Kiralık Aşk 55.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,10 – 16,59

7.Kara Sevda 38.Bölüm (Star Tv)……………………………5,70 – 16,09

8.O Hayat Benim 104.Bölüm (Fox Tv)……………………4,90 – 12,90

9.Seviyor Sevmiyor 13.Bölüm (Atv)………………………..4,85 – 12,64

10.Yüksek Sosyete 15.Bölüm (Star Tv)…………………….4,50 – 11,84

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 3.Bölüm (Show Tv)…………………………………….8,24 – 21,61

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 41.Bölüm (Atv)…8,23 – 21,78

3.Kiralık Aşk 55.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,82 – 18,94

4.No:309 16.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..6,74 – 19,23

5.Kara Sevda 38.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,87 – 16,75

6.Seviyor Sevmiyor 13.Bölüm (Atv)………………………….5,17 – 13,61

7.Kırgın Çiçekler 53.Bölüm (Atv)……………………………..5,15 – 13,54

8.Arka Sokaklar 411.Bölüm (Kanal D)………………………5,06 – 14,10

9.Hayat Şarkısı 24.Bölüm (Kanal D)………………………..4,84 – 13,13

10.Bana Sevmeyi Anlat 6.Bölüm (Fox Tv)…………………4,71 – 13,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Atv’nin Salı gecesinin iddialı dizisi, geçen sezonda olduğu gibi iddiasını sürdürüyor. Total’de aldığı 8,34 reyting puanı ile 1.sırada yer almaya devam ediyor.

2_b-eskiya-dunya

Meryem ve Hızır’ın aşkı başlarına gelen son olayla bir kez daha sınanmıştır. Düşmanlarının yapmak istediklerinin aksine, her felaketten sonra birbirlerine daha sıkı sarılır Çakırbeyli çifti. Aile biraz olsun toparlandığında sıra yarım kalan bir meseleyi halletmeye gelir. İlyas ve Esra’yı evlendirmeye… Beklenen düğünün gecesinde gelişen olaylar ve karşılaşılan acı sürprizler herkesin tadını kaçıracaktır. En çok da Meryem’in… Hızır’ın eski aşkı Ceylan’ın ortaya çıkması onun için tehditlerin en büyüğüdür. Birbirlerinin arkasından iş çevirmekten geri duramayan masa üyeleri bu kez birlik olup ortak düşmanlara karşı savaş açacaklardır. Hainlerin cezası kesilirken Alparslan’ın büyük sırrının ortaya çıkması da an meselesidir. Hızır Çakırbeyli’nin ihanetin hiç bir türlüsüne tahammülü yoktur. O’nun kurallarına göre “ihanet eden ölür”.

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin polisiye dizisi yeni sezona damgasını vurmaya devam ediyor. 3.bölümünde de AB Grubunda zirvede yer aldı. Bu hafta, 3.bölümünde AB’de aldığı 8,24 puanla 2.sırada yer aldı.

3-1

“İçerde”nin 3. bölümünde; Ömer’in, Davut tarafından infaz edildiği gece Sarp, Komiser Mert’in hayatını kurtarmak için kendi kendini omzundan vurmak zorunda kalır. Bu durum Mert’in ve Sarp’ın arasında sır olarak kalmak zorundadır. Mert kaçıp kendisini kurtarmaya çalışırken yaralı olan Sarp’ı, Davut o gece ormanda ölüme terk eder. O gece ormanda öleceğini düşünen Sarp’a son anda hiç beklemediği birinden yardım eli uzanır. Alyanak, otoparka yaralı halde gelen Sarp’a birinin yardım ettiğinden şüphelenmektedir. Füsun bütün gece Sarp’ı aramıştır fakat ulaşamaz. Başına bir şey geldiğinden endişelenen Füsun soluğu Alyanak’ın otoparkında alır. Sarp’ın yaralandığını Füsun’dan gizlerler. Kebapçı Celal Sarp’ı gizli bir göl evinde tedavi ettirir. Onu yalnız bırakmayan Melek’le aralarında duygusal bir yakınlaşma başlar.

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar yine yeni sezonda da iddiasını sürdürüyor. 411.Bölümünde, Total grubunda aldığı 7,36 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

arka-sokaklar-411-yeni-bolum-fragmani-yayinlandi-mi-7726544

Arka Sokaklar 411. Bölüm’de; Hakan, mahkemeye çıkarılır ve tutuklanmasına karar verilir! Hakan mahkemeye çıkarılır ve tutuklanmasına karar verilir. Hakan’ın annesi Nesrin kendinden geçer. Aylin hem Nesrin’e destek olmaya çalışır hem de sevdiği adam gerçekten terör örgütü üyesi olabilir mi diye düşünür. Hakan, cezaevine henüz giriş yapmış bir tutuklu olarak gardiyanlar eşliğinde koğuşuna götürülür. Rıza, Mesut, Hüsnü, Ali ile beraber ne olacağını konuşurlar. Kimse bu duruma asla inanmak istemez. Ekip arkadaşlarından şüphe etmezler. Ancak, Rıza baba ve Arif Müdürün olaya fazla sert bakışı herkesin aklına bir “Acaba mı?” ihtimalini getirir.

Tekin’in okulda gösterisi vardır. Gösteride de kanto söyleyecek, kadın kılığına girecektir. Bu konuda Nazike’den yardım ister. Kostümlü genel provaya Nazike, Zeliha ve Metin’de gider. Bu sırada prova olduğunu duyan Suat Hüsnü’yü arayıp durumdan habersiz bir şekilde Tekin’e gidip hem sürpriz yapmak hem de oğullarını sahnede izlemek için okula giderler. Hüsnü hiçbir şeyden habersiz olarak Tekin’i sahnede kadın kılığında görünce olanlar olur…

Tunç’un Ebru ile ilişkisi devam etmekte, gittikçe baba oğul ilişkileri de yıpranmaktadır. Ebru eski sevgilisi Oktay’ın evinde Tunç ile birlikte takılmakta ve yavaş yavaş uyuşturucuya alıştırmaktadır.

 

4.KİRALIK AŞK : Star Tv’nin sevilen dizisi yeni sezonda AB’de aldığı 6,82 puanla geçen hafta olduğu gibi yine 4.sırada yer almıştır.

70394-kiralik-ask

Defne, son karşılaşmadan sonra Ömer’e içinde kalan her şeyi söyledi. Şimdi ise sıra Ömer’de… Ömer’in bundan sonraki adımı şaşırtıcı ve oldukça iddialı! Ömer ve Pamir’in arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. Defne etrafına duvarlar örerken, Ömer bu duvarların gerisinde durmaya ve arkadaş kalmaya niyetli değil. Köşeye sıkışan Defne artık rolleri belirlemek zorunda.

Diğer yandan şirkette işleri yoluna koymaya çalışan Ömer’in imdadına can simidi Necmi yetişiyor. Bir de şirkette tadilat telaşı var. Tadilat tarihinde uzlaşma sağlanabilecek mi? Seda ve Sinan yakınlaşmasında yeni bir perde aralanıyor. Bir anda ortaya çıkan gerçek, bu gergin ortamı az da olsa yumuşatıyor. Pamir rengini belli etti. Artık “bende oyuna dahil oluyorum” diyor ve kartlarını açıp Neriman’a meydan okuyor. Neriman’ın kumandası artık Pamir’de! Koray yeniden dedikoduya çağ atlatacak bir performansta. İso ise yine fırtınalı sularda ve pusulası yine yüreği… Dükkana gelen sürpriz misafir İso’yu heyecana boğuyor. Defne’nin sürpriz cesaret gösterisi hepimizi şaşkına çeviriyor. Defne artık hiçbir şeyden çekinmez halde ve belki de hiç olmadığı kadar kendinde… Ömer ve Defne çıkmazında sizi ekrana kilitleyecek bu finali sakın kaçırmayın! Ve beklenen Defne Ömer karşılaşmasında kazanan aşk mı yoksa gurur mu olacak?

 

5.NO:309 : Fox Tv’nin yaz dizisi sezon dizileri arasında tutundu ve ilk beşteki diziler arasında yer alıyor. 16.bölümünde AB’de aldığı 6,74 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

no-309-16-bolum-640x360

Onur ve Pelinsu’nun bar çıkışı yakalanmaları ertesi gün manşet olur. Haberleri gören Songül , Lale’nin etkilenmemesi için haberleri saklamaya karar verir. Bu arada olayın iç yüzünü araştıran Songül, kızlarla işbirliği yapar. Songül’ün gazabına uğrayan Onur ise Lale’yle aralarındaki ilişkinin bozulmasından korkar ve olanları anlatmak için doğru zamanı bekler.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, No:309, Kara Sevda, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk ve Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv ve Star Tv 3 dizi. Fox Tv 2 dizi. Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Atv 3 dizi. Kanal D, Fox Tv ve Star Tv 2 dizi. Show Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3 dizi ile yer alan Atv olmuştur. Star Tv Total’de 3 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

cuzctntxyaemflc

“İçerde” dizisiyle ekranlarda boy gösteren Çağatay Ulusoy, L’Officiel Hommes dergisine samimi açıklamalarda bulunmuş. Ulusoy, arada ise senaryo yazdığını söylemiş. Kamera arkasında yapılan işlemleri sevdiğini ve merak ettiğini ifade eden yakışıklı oyuncu, “Arada karalıyorum bir şeyler ve kendi çapımda bir şeyler çekiyorum ama öyle ha dediğinde olacak bir şey değil bu. Şu an sadece gözlemliyorum” diyerek bir dizi senaryo yazdığını itiraf etmiş. Ben de diyorum ki; Daha çok erken Çağatay, sevenlerin seni kamera önünde oyuncu olarak görmek istiyor. Henüz daha 3 dizi, 2 sinema filminde oynadın. En verimli yaşındasın, kamera arkasına geçeceğin günler de gelecek. Acele etme olur mu?

cteftf1xyaag99d

Geçen Sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad’ın fragmanları dönmeye başladı. Beren Saat’in yerine yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay giriyor. İlk bölümde Beren Saat son defa yer alacak, sonraki bölümde zaman atlaması yapılarak Nurgül Yeşilçay dizide yer alacak. ıv.Murad da Metin Akdülger oluyor.

Seçkin Özdemir, Kiralık Aşk’a Pamir Maden karakteri olarak girdi. Yakışıklı oyuncu Ömer’in elinden kur yaparak Defne’yi almaya çalışıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç dizinin başrolünü oynuyorlar.

cesur-ve-guzel

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”de çekimleri başladı. Ve setten ilk kare resim geldi. Ekim ayı sonlarında yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor.

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde dizi sektörü oldukça hareketli. 2016 – 2017 dizi sezonu devam ediyor. Bu sezon diziler yönünden oldukça verimli geçecek. Bütün ünlü oyuncular kamera karşısında… Seranay Sarıkaya ve Kerem Bursin’in dizileri şimdilik netlik yok.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir