Geçen Haftanın (08 – 14 Ağustos 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 15 agustos

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 08 – 14 Ağustos 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta 10 yaz dizisi gösterime girdi. Total ve AB’de aldıkları reyting puanlarına göre sıralamaya girdiler.

Total’de Fox Tv’nin yaz dizisi, No:309 aldığı 4,80 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Star Tv’nin Şahane Damat 1,98 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da gene Fox Tv’nin No:309 aldığı 4,56 reyting puanı ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise Kanal 7’nin günlük dizisi 1,00 puan ile yer aldığını gördük.

Kanal D’nin yeni dizilerinden, Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in başrolü oynadıkları “Hayatımın Aşkı” 12.bölüm ekranlarımıza geldi. Total’de 2,28 puan ile gecenin 6. sırasında yer aldı. Ab’de de gecenin 4.sırasında yer almıştır.

Bu hafta ekranlara gelen Gülümse Yeter 4.bölümleri ile gene ilk 5’e girmeyi başardı ve Show Tv ekranlarında yayınlanan diziye usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ın payı çok büyüktür.

Kanal D’nin “Kanıt: Ateş Üstünde” dizisinin 4.bölümü geçen hafta ekranlara gelmemişti. Bu hafta seyirciyle buluştu. Ancak Total’de aldığı 1,87 ile ilk 10’a girmedi. AB’de 9.sırada yer alabildi.

Bu hafta her nedense Tatlı İntikam yeni bölümü yoktu. Önceki bölümün tekrarı vardı. Hanım Köylü de geçen hafta final yapmış, sona erdiği için yoktu.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.No:309 Özel 9.Bölüm (Fox Tv)………………………4,80 – 18,08

2.Yüksek Sosyete 8.Bölüm (Star Tv)………………….4,73 – 18,31

3.Hayat Sevince Güzel 9.Bölüm (Fox Tv…………….4,60 – 16,59

4.Gülümse Yeter 4.Bölüm (Show Tv)…………………4,45 – 16,59

5.Aşk Laftan Anlamaz 7.Bölüm (Show Tv)…………4,36 – 16,39

6.Seviyor Sevmiyor 5.Bölüm (Atv)…………………….3,57 – 12,88

7.N”olur Ayrılmayalım 5.Bölüm (Fox Tv)…………..2,75 – 10,72

8.Hayatımın Aşkı 12.Bölüm (Kanal D)………………2,28 – 9,08

9.Yalancı Bahar 60.Bölüm (Kanal 7)…………………2,16 – 7,72

10.Şahane Damat 6.Bölüm (Star Tv)………………….1,98 – 7,47

 

AB’de ilk 10 :

1.No:309 9.Bölüm (Fox Tv)…………………………..4,56 – 18,46

2.Yüksek Sosyete 8.Bölüm (Star Tv)……………….4,72 – 18,40

3.Aşk Laftan Anlamaz 7.Bölüm (Show Tv)………3,63 – 14,64

4.Gülümse Yeter 4.Bölüm (Show Tv)………………3,58 – 13,54

5.Seviyor Sevmiyor 5.Bölüm (Atv)…………………..3,50 – 13,17

6.Hayat Sevince Güzel 9.Bölüm (Fox Tv)…………2,64 – 10,78

7.Hayatımın Aşkı 12.Bölüm (Kanal D)……………..2,33 – 8,70

8.N”olur Ayrılmayalım 5.Bölüm (Fox Tv)…………2,19 – 9,09

9.Kanıt: Ateş Üstünde 4.Bölüm (Kanal D)………..2,18 – 8,28

10.Yalancı Bahar 61.Bölüm (Kanal 7)……………….1.00 – 3,93

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 9.bölümünde Total’de aldığı 4,80 puanla 1.sırada yer almıştır.

Son bölüm’de erkek bebek sahibi olacağını öğrenen Onur ve Lale’nin heves dolu halleri izleyenleri ekrana kilitledi. Bebekleri için birlikte alışverişe çıkan ve bir sürü şeyler alarak evlerine dönen Lale ve Onur nikah işlemleri için kolları sıvamış durumda. Oğulları olacağını öğrenen Onur ve Lale soluğu alış verişte alır. İkisi de şimdiden bebekleriyle ilgili hayal kurmaya başlamıştır bile. İddiayı kazanan Onur’un isteği Lale’yi şaşırtacaktır. Bebeğin erkek olacağı iki ailede de sevinç yaratır. Özellikle, Yıldız çok mutludur. Pelinsu ise Onur’la baş başa kalmanın ve onu etkilemenin yollarını aramaktadır.. Düğüne az bir zaman kalmıştır.

No-309-son-9.-bolum-ve-FOX

 

2.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin sevilen dizisi 8.bölümünde Total’de aldığı 4,73 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

Yalnızca bir gece… Kerem, Cansu’ya unutulmaz bir gece için söz verir ve sözünü tutar. İlk kez özgür bir gece yaşayan ikili birbirlerine sırılsıklam aşık olurlar ama sabah olduğunda gerçek dünyanın acımasızlığı onları karşılar. Ece, Mert’e karşı koymak için kendiyle bir savaş verir. Mert ise Ece’yi kazanmak için sıra dışı bir yol dener. Levent ve Bedia’nın yeni işbirliği sayesinde ise Levent, Süreyya’dan “evet” yanıtı almayı başarır. Gerçeği, Kerem olduğunu söylemek ister ama, Mert’e araba çarpması her şeyi alt üst eder.

57ac470618c7732150944538 yüksek soyete 8

 

3.Hayat Sevince Güzel : Fox Tv’nin ilginç dizisi Hayat Sevince Güzel’in 9.Bölümünde, aldığı 4,60 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır.

İlk defa Zeynep’e karşı yumuşar ve aklı karışır. Bakalım bu kez Zeynep Barış’ın kalbine girmeyi başarabilecek mi? Osman ve Samet arasındaki Emine rekabeti düelloya dönüşür. Bu düello Osman ve Samet arasındaki gerilimi iyice arttırır. Bir yandan da Osman İlknur’la zorla evlendirilmek üzeredir. Birbiriyle evlenmek istemeyen bu komik ikili, ailelerini bu işten vazgeçirmek için her şeyi yaparlar. Fakat Rüstem ve Muhtar’ı ikna etmek pek kolay olmayacak… Zarife ve Savaş tüm günlerini beraber geçirirken başlarına öyle bir şey gelir ki, Savaş hayatını tehlikeye atmak zorunda kalır. Zarife’nin gözünde Savaş’ı kahraman yapan şey ne olacak?

hayat sevince güzel

 

4.Gülümse Yeter : Usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ın henüz 4 bölümü ekranlara gelmesine rağmen dizi dolu dizgin gidiyor. Total’de aldığı 4,45 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sıraya yer aldı.

Yıllarca Gül’ün hayaliyle yaşayan Sarp, Gül ve ailesinin evlerine yerleşmesiyle bir yanda büyük heyecan yaşarken bir yandan da Yasemin’in ortalığı karıştırmaları ve şımarıklıklarıyla uğraşır. Gül ise birlikte çalıştığı Kemal’in ilgisine karşılıksız kalamaz ve aralarındaki çekim Gül’ün ayaklarını yerden kesmeye başlar. Sarp’a iş teklif eden ama reddedilen Cem ise Sarp’ın ders vereceği üniversiteye bağış yaparak onu şirketinde çalışmaya zorlar. Amerika’ya gitme kararında ısrarcı olan Lütfü, uçak biletlerini Hasan Efendi’ye aldırır ama bu hayali akşam yemeğinde gelen büyük haberle ikinci defa sekteye uğrayacaktır…

abEgj gülümse yeter 4.bölüm

 

5.Aşk Laftan Anlamaz : Bi Yapım-Burak Sağyaşar’ın, Hande Erçel ile Burak Deniz’in başrolü oynadıkları dizinin 7.bölümünde Total’de aldığı 4,36 puanla 5.sırada yer almıştır.

Aşk Laftan Anlamaz’da; Hayat Murat’ı Didem’le, Murat da Hayat’ı Cenk’le gördükten sonra aralarında buzdan duvarlar örülür. Üstelik Hayat yaşadığı kötü olayı Murat’tan saklar. Didem ve Murat’ın göl evinde çekilen samimi pozları gazeteleri doldurur. Azime bunun üzerine heyecanlanır ve Didem’le tanışmak ister. Murat ise son derece sinirlidir ve kendini aklamaya çalışır. Sarte, konsept fikri için çalışmalara devam etmektedir. Murat ve Doruk, tasarımcılardan gelen hiçbir fikri beğenmedikleri için iş başa düşer. Tuval ve Hayat da ekibe dahil olur.

1279843_6b200ffcf7f000515db5f7023c8d97cc
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Gülümse Yeter, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, N”olur Ayrılmayalım,Seviyor Sevmiyor ve Hayatımın Aşkı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 3 dizi. Star ve Show Tv ikişer dizi. Atv, Kanal D ve Kanal 7 birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv 3 dizi. Kanal D ve Show Tv ikişer dizi. Star, Atv ve Kanal / birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3’er ile Fox Tv haftanın birinciliğini almıştır.

 

Geçen haftaki gibi yaz dizi ekranları maalesef çok sönük geçiyor. İzleyiciyi ekran başına kilitleyecek dizler yok gibi. Bu hafta boyunca 12 dizi gösterime girdi ve 10 tanesi de ilk onda yer aldı. Kanal D’de 18 Ağustos tarihinde başlayacak merakla beklenen “Bodrum Masalı” var. Bir gençlik dizisi olarak da iddialı geliyor.

Cp0PvjlWYAAaHt3

Geçen hafta Çağatay Ulusoy’un yeni dizisi “İçerde” çekimleri başladı. Çağatay Ulusoy saçlarını üç numaraya vurdurdu. Sakalı haliyle, yeni imajıyla haftaya damgasını vurdu. Ancak Türk Polis Akademisinde ben sakallı bir öğrenci görmedim. Biliyorum Çağatay bu sakallı halini çok sevdi. Ama rol için uygun olmadı. Saçlarını bu kadar kısa kesebiliyorsan, sakalı da kesmen lazımdı Çağatay. Halbuki bu sakal, Delibal filminde Barış Ayaz’a aitti. Olmadı sayın Yapımcı, müdahale etmen gerekirdi. Her nedense Ay Yapım, bu dizi ile ilgili ayak sürüdü. Çekimler başladı, tam cast açıklanmadı. Bayan oyuncu hakkında (Bensu Soral) netlik yok. Çağatay Ulusoy, Sarp karakteri olarak hırslı, gözü pek polisi canlandıracak. Bu iş için yakın dövüş ve silah eğitim dersleri alarak bir yıldır hazırlanıyordu. Eylül ayında reytinglerin en tepesinde yer alacak dizilerden biri olarak gözüküyor.

Eski sezon dizilerinin yeni bölümleri yeni bölümlerinin çekimlerine başlıyor. Eylül ayından itibaren yarışa katılacaklar. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç ve Kadir Doğulu’nın yeni diziler de merakla bekleniyor.

Saygılar ve sevgiler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir