Beni Böyle Sev / Nail Usta’dan Eda Hanıma; Benimle evlenir misin?

TV Programları

 

TRT 1.in Üniversite gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” dün akşam ekranlarımızdaydı. Eğlenceli dizinin reytinglerine bakarsak, AB’de 14.sırada, Total’de biraz alt sıralara doğru düşmüş, 31.sırada yer alıyor.

Bu bölümde Nail Usta ile Eda Hanımın ikinci bakar aşkı damgasını vurdu. Belli yaş üstündeki Anadolu erkeğinin ne kadar sıkılgan olduğunun örneğini verdi. Ama gecenin sonunda ağzındaki baklayı çıkardı, Eda Hanımın beklediği teklifi yaptı. “Benimle Evlenir misin?”.  Eda Hanım da, cevabını verdi. “Evet.”

Geçen bölümde Furkan, Burak ile tartışmış ve yere düşmüş, şuurunu kaybetmiştir.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.1

Parktan geçenler fark etiler ve yerden kaldırdılar, hastaneye götürmek isterler. Furkan, hallederim ben deyip, gitmez. Annesi safiye Hanım ısrarla oğlunu arar, telefonuna cevap alamaz. Çok merak eder.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.2

Ayşem Ömer’e, Furkan’ı sorar. Ömer, Furkan’ın çok sinirli olduğunu konuşmak istemediğini ve Seda ile kesin ayrıldıklarını söyler.

Ekran Alıntısı.PNGbbs 3

Seda, Fahri’ye ve Reyhan Ayşem’e bebek ziyaretine inerler. Ayşem, bebek konusunda temizlik yönünden çok titizdir. Kızların dokunmasını istemez.

Furkan, dükkana gelir. Ne olduğunu sorarlar, hiçbir şey hatırlamadığını söyler. Ömer ile konuşmuştur. Safiye Hanım hemen Ömer’i arar, sen ne istedin benim çocuğumdan, cani diye bağırır. Ömer çok şaşırır. Telefonu, Nail Bey alır. Telaşlanmayın ben sonra arayacağım.  Hemen hastaneye götürürler. Önemli bir şey olmadığı söylenir.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.6

Furkan’ı merak eden Ayşem sabah lokantaya gelir. Ömer, evde bebeği bakar, bebek ağladıkça panikler. Annesi ve yardımcısı Sevgi gelir. Bir dolu yiyecek getirirler.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.5

Babaannesi bebeği kucağına alır, avutur. Nail Usta da kızına köfte ve yiyecekler verir. Ayşem, baba Eda Hanım ile nasılsınız diye sorar. Nail Bey de bu işi resmiyete dökmek istediğini söyler. Ayşem çok mutlu olur, babasının boğazına sarılır.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.7

Giderken de Eda Hanımın yanaklarından öper.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.8

Mazhar, okul kantinini devren satın alır. Haluk Beye de ortaklık teklif eder. Reyhan,  Mazhar’ a bin bir suratlı olduğunu söyler. Deniz, babasının resmen kantini devir aldırıldığını söyler.

Ayşem eve gelir, Ömer’de derse yetişmek için okula gider. Ayşem, evdeki yemekleri görünce şaşırır. Ömer yaptı zanneder.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.9

Seda okula girerken, Furkan gelir. Seda ne olduğunu sorar. Furkan, Burak konusunu açınca, dinlemek istemez. Furkan’ın sert hareketlerini gören Ömer de gelir. Furkan, Burak’ın tuzak kurduğunu, yaptıklarını anlatır.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.10

Seda ve Ömer’e ikna edemez. Furkan, ben o adamın maskesini yere düşüreceğim ve ben bunu sırf size değer verdiğim için yapacağım. Ömer derse gider. Dersten sonra Burak’ı arayıp konuşalım derler.

Nail Usta, Eda hanıma bu akşam balıkçıya gitmeyi teklif eder. Baş başa yeni öğrendiği balık lokantasında yemek yiyeceklerdir.

Furkan doğruca Taner’e gider. Konuşmamız lazım, Taner’i ikna etmek için Furkan bütün olanları anlatır. Vicdanın seni rahat bırakması için, kendisine yardım etmesini, Seda’nın kendisini terk ettiğini, Burak’ın istediğini anlatır. Taner pek dinlemek istemese de kısmen ikna olur.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.11

Burak, Seda ve Ömer’in yanına gelir. Konuyu enine boyuna konuşurlar. Burak bütün ustalığı ile onları ikna eder. Kendisinin suçu olmadığını, bütün suçu Furkan’ a atar, ruh hastası, tekin bir adam değil. Bu arada Reha Bey arar, konuşmaları ile ona da kıvırır. Toplantıya gitmem lazım der. O sırada telefonu çalar. Arayan Taner’dir, ona da şov yapar. Taner ile konuştuğunu yanındakilere hissettirmek istemez. Dükkana gelirsen konuşuruz.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.13

Eda Hanım Ayşem’e bebek ziyaretine gelir. Bebeği kucağına alır, bebeği sever. Ayşem Eda Hanıma 50 yaşına kadar anne olunabilirmiş diyerek, bir kardeş istediğini ima eder. Ayşem, bu akşam babam sana evlenme teklif edecek, cevabınız hayır olacaksa, bilmek ister. Babasının üzülmesini istememektedir. Eda, sus bi şe deme diyerek çok heyecanlanır, garip hareketler yapar. Ayşem, tuhaf, tuhaf, bakar.

Burak’ın işyerine Taner gelir. Furkan’ı öyle bıraktığı için hesap sorar. Burak sert çıkınca olanları Seda’ya anlatmamı ister misin? Burak, seni mi beni mi inanırlar?

Ekran Alıntısı.PNG bbs.14

Nail Usta ile Eda Hanım balıkçıda karşılıklı yemek yerler. Nail Bey fazlasıyla heyecanlıdır, lafı dolandırır durur. Eda Hanım ağzından o teklifi bir türlü duyamaz. Havadan sudan konuşurlar. Eda Hanım, huzursuzluğunu tatlı olmamış diyerek bahaneler uydurur. Nail Usta hesabı ister. Balıkçıdan çıkarlar.

Reyhan evde Seda ve Fahriye’ye merak eder. Telefon eder, cevap alamaz. Seda mesaj atar, mazeretini bildirir. Kapıdan çıkışta Mazhar Beyi görür, Fahriye yok diye ağlar sızlar. Beraber aramaya çıkarlar. Aklına kaza geldiği için hastanelerden başlarlar.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.4

Ayşem ile Ömer akşam yemeğinde konuşurlar. Ayşem babasını merak etmektedir. Burak ile ne konuştuklarını sorar. Ömer, duyacakların hoşuna gitmez dese de, Ayşem ben Burak’ın doğru söylediğini nereden bileyim. Ömer, erkekler sevgililerini kaybedeceklerini anladıkları anda saçmalarlar. Ayşem, Furkan abi saçmalamaz. Aralarında hiç yoktan karı-koca tartışması çıkar. Ömer mutfağı toparlar.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.17

Ayşem yastık ve yorganı Ömer’in eline tutuşturur. Akrabalarım hakkındaki kararını gözden geçirmek istersin diye düşündüm, der.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.15

Taner parkta Seda’nın önünü keser, Seda bağırmak istese de, ağzını kapatır, kötü bir niyetinin olmadığını söyler. Biraz konuşacağım. İstanbul’dan ayrılıyorum, bunları söylemeden gidemem. Bilmen gereken şeyler var. Ben her şeyi Burak’la beraber tezgâhladım. Sana şantaj yapmak isteyen de oydu. Seda ne diyeceğini bilmez, şaşkınlıkla Taner’in yüzüne bakar kalır.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.16

Nail Bey taksi ile Eda Hanımı bahçe kapısına kadar getirir. İçeride köpek havlar, ben sizi iç kapıya kadar geçireyim. Tam kapıda, Eda hanım yemek için teşekkür eder. Reha Bey de sesi duyar, kapıya siner, konuşmaları dinler. Nail Bey, seni utandırır mıyım diye tedirgin olduğunu söyler. İyi geceler der ve döner. Eda bakar kalır.

Ekran Alıntısı.PNG bbs.18

Nail Bey son bir cesaretle geri döner, “Benimle evlenir misin?”  Eda, sevinçle “Evet” der. Hemen sarılırlar, Eda ben bunu bekliyordum, Ömür boyu bunu bekledim.” Eda iki eliyle Nail Beyin yüzünden tutar ve 54.bölüm burada biter.

BSK Yapım’ın bu güzel dizisinde bir ikinci bahar düğünü haftaya bizleri bekliyor olacak tahminim.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir