Geçen Hafta (05 – 11 Ekim 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 12 ekim

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 05 – 11 Ekim 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Ekim ayının ilk haftasını da geride bıraktık. Bu hafta 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’daki acı terör saldırısı ve ölümler nedeniyle ülke genelinde 3 gün yas ilan edildi. Cumartesi akşamı yayınlanması gereken Güllerin Savaşı, Kiraz Mevsimi gibi diziler yayınlanmadı. Burada laf sırası gelmiş iken, terörü lanetliyor ve yapanları bulunup cezalandırılmasını diliyorum.

Bu hafta reytinglerde çıtanın iyice yükseldiğini görüyorum. Total’de en düşük reyting yüzdesi 5,57 ve AB’de ise 9 dizinin reyting yüzdesi 5 puanın üstünde sadesi 10.sıradaki dizi 4,65 almıştır.

Yeni diziler ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi Total’de 1.sıraya oturdu. Diğer taraftan Atv’nin ilk bölümü bu hafta yayınlanan Evli ve Öfkeli  AB’de 8.sırada ilk 10’a girdi. Bu hafta yayınlanacak star Tv’nin Kara Sevda ve Kösem Sultan dizileri de oldukça iddialı geliyorlar.

Yaz dizilerinden sezon dizisi olarak devam edecek Kırgın Çiçekler, Güneşin Kızları, Çilek Kokusu ve İlişki Durumu Karışık iddialı diziler arasına girdi. Artık yaz dizelerinin bir kısmı final yaparak bitecek, Kanal D’nin Yazın Öyküsü ve Fox Tv’nin Adı Mutluluık final yapıyor ve bitiyorlar. Yarışı önde sürdüren dizler de kanallarında sezon dizileriyle beraber devam edecek. Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Kurtlar Vadisi Pusu, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi geçen sezon dizileri başladı. Bu hafta da Filinta, Poyraz Karayel, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Seksenler, Diriliş Ertuğrul, Maral En Güzel Hikayem ve Karagül kaldıkları yerden yarışa devam edecekler.

Kanallar yeni silahları olan yapımları ile yarışa başlıyor. İşte onlardan bir kaçı: ATV; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Başladı), Evli ve Öfkeli (Başladı), Leyla ile Alper ve Beyaz Gece. FOX TV; Ya Her Şeyim Ya Hiçim ve  Şehrin Melekleri. KANAL D; Düş Tarlası, Umut Rüzgarları ve Bir Deniz Hikayesi (Başladı). SAMANYOLU TV; Çınarın Gölgesinde, Habil Kabil  ve Ekip 1. SHOW: Mayıs Kraliçesi. STAR TV; Hatırla Gönül, Kara Sevda, Kösem Sultan, Cesaret ve Göç Zamanı. TRT 1; Aynadaki Gökyüzü, Son Çıkış ve Baba Candır. Görüldüğü bir hayli dizi ile yarışa giriyorlar.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10.

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 5.Bölüm (Atv)…..8,16 – 21,30

2.Kiralık Aşk 16. Bölüm (Star Tv)…………………………….8,09 – 21,46

3.Kırgın Çiçekler 15.Bölüm (Atv)…………………………….7,59 – 20,88

4.Karagül 90.Bölüm (Fox Tv)…………………………………6,76 – 17,94

5.Kurtlar Vadisi Pusu 266.Bölüm (Kanal D)…………….6,69 – 17,62

6.O Hayat Benim 63.Bölüm (Fox Tv)………………………6,44 – 17,52

7.Diriliş Ertuğrul 28.Bölüm (TRT1)………………………..6,01 – 15,78

8.Paramparça 34.Bölüm (Star Tv)………………………….5,88 – 16,51

9.Aşk Yeniden 22.Bölüm (Fox Tv)………………………….5,72 – 14,88

10.Poyraz Karayel 26.Bölüm (Kanal D)………………….5,57 – 15,46

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 28.Bölüm (TRT1)…………………………8,82 – 22,03

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 5.Bölüm (Atv)…8,65 – 21,51

3.Kiralık Aşk 16. Bölüm (Star Tv)……………………………8,36 – 21,44

4.Poyraz Karayel 26.Bölüm (Kanal D)……………………..7,15 – 18,82

5.Kırgın Çiçekler 15.Bölüm (Atv)…………………………….6,16 – 16,03

6.Aşk Yeniden 22.Bölüm (Fox Tv)…………………………..6,08 – 14,92

7.Paramparça 34.Bölüm (Star Tv)…………………………..5,88 – 15,57

8.Evli ve Öfkeli 1.Bölüm (Atv)………………………………..5,09 – 13,58

9.Güneşin Kızları 15.Bölüm (Kanal D)…………………….5,06 – 12,97

10.Kurtlar Vadisi Pusu 266.Bölüm (Kanal D)…………..4,65 – 12,21

 

 TOTAL VE AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

 

1-Dirilik Ertuğrul: TRT1’in görkemli dizisi bu hafta yeni sezondaki ilk bölümü ile,AB’de aldığı 8,82 reyting ile ilk sıraya girdi. Engin Altan Düzyatan’ın başarılı oyunu ile tarihimize ışık tutmaya devam ediyor. Entrika, tehlike ve ölümle harmanlanan dizide, Aykız’ın cenazesi büyük bir acıyla toprağa veriliyor.

cc9f8c8e-diriliş - aykız

 

2-Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz: Oktay Kaynaca’nın baş rolü oynadığı dizi ilgi çekmeye devam ediyor. Bu bölümde Hızır Çakırbeyli, devlet adamı Nevzat Çankırı’nın ölümünden sorumlu tutulmuş ve tutuklanmıştı. Bu bölümde Hızır’ın boğulma sahnesi damga vurdu. AB’de aldığı 8,65 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-5-bolum-

 

3-Kiralık Aşk : Defne ile Ömer’in yüzleşmesi devam ediyor. Ömer’in karşısında artık bambaşka bir Defne vardır.  Ama Defne Ömer’i esi sevgilisinden kıskanmaktadır. Ömer gözünün önündeki Defne’yi gördükçe aşk acısı çeker. Diğer tarafta Sude Sinan’ı kendisine aşık etme çabasındadır. Korkuyorum diyerek, Sinan’ı yatağına alır.

kiralik-ask-16-bolum

 

4- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 7,59 reyting ile bu hafta 4.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Tevfik Beyin geçirdiği trafik kazasında ölmesi, ortalığı karıştırır. Cemre hakkı olan mirastan mahrum kalır. Eylül’ün annesi Mesude Kemal’in gerçek yüzünü öğrenir. Kemal onu kapı dışarı edecektir.

kırgın-çiçekler-16-bölüm

 

5-Poyraz Karayel: Bu hafa AB grubunda aldığı 7,15 reytingle 5.sırada yer alıyor. Sevilen dizide Sinan yaşam savaşını kazanıyor. Ancak bu işin peşini bırakmayan Poyraz intikam ateşiyle kavruluyor. Peki, Poyraz’a kim engel olacak?

56154ed6 poyraz karayel

 

6- Karagül : Fox Tv’nin Cuma gecelerinin iddialı dizisi Karagül bu hafta Total’de aldığı 6,76 reyting yüzdesi ile 6.sırada yer aldı. Narin yaşam savaşı veriyor. Baran ve Ebru şokta. Kadriye Ana, kızını ipin ucunda   görmesi ile ve taşıdığı sırrın altında ezilir.

12074816_karagül

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Aşk Yeniden, Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Badisi Pusu ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Fox Tv 3, Atv, Star ve Kanal D 2 dizi, TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Atv ve Kanal D 3’er dizi, Star Tv 2 dizi ve Kanal D, Atv ve Star 2 dizi ve TRT1 bir dizisi ile yer almıştır.

Ekim ayının ilk haftasında bütün sezon dizileri başladı. Yeni dizler de bomba gibi geliyor. 14 Ekim Çarşamba akşamı Kara Sevda yeni ilk bölümü ile Star Tv’de geliyor. Kösem Sultan dizisinin ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. Kasım sonuna ertelendiği söyleniyor. Dizide huzursuzluk devam ettikçe izleyici tedirgin oluyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir