Engin Akyürek Seul Drama Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı!

TV Programları

cats e.akyürek

Ay Yapım’ın “Kara Para Aşk” dizisinde Komiser Ömer karakterine can veren ENGİN AKYÜREK, Güney Kore’de düzenlenen Seul Drama Ödülleri’nde 2015 En İyi Erkek Oyuncu ödülü’nün sahibi oldu. Candan Tebrikler Engin Akyürek, sen bir tanesin. Oyunculuğunla rakiplerini alt edip, birinci oldun.

Geçen yıl Çağatay Ulusoy aynı yarışmaya katılmış, finale kalmış, ödül alamamıştı. Ancak dizisi Medcezir En İyi Drama Dizisi 2.lik ödülünü kazanmıştı. Bu yarışmaya Çağatay Ulusoy dizinin senaristi Ece Yörenç ile katılmış, ödülü almıştı.

14 Ağustos 2015 tarihli Blog yazımda; “Engin Akyürek, Güney Kore’de düzenlenen Uluslararası Drama Ödüllerinde finale kaldı” yazmıştım. Güçlü rakip Adrien Brody yarıştığını belirtmiştim.

Engin Akyürek kırmızı halıda yürüyerek, yarışmanın sunucuları ile kısa bir söyleşi yapmıştır.

COiFvsUUwAAxvrg

Ödül töreni için geçtiğimiz gün Seul’e giden Engin Akyürek, uluslararası dizi sektörünün yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda dünya çapında iddialı rakiplerini geride bıraktı. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Adrien Brody, Terrence Howard gibi finalistler arasından Altın Ödül’e layık görüldü.

Akyürek’in törende Korece teşekkür ederek başladığı konuşması büyük alkış aldı. Konuşmasınada ülke gündemine de değinen Engin Akyürek “Bu ödül için tüm dünyadaki izleyenlerime ve juriye çok teşekkür ediyorum. Aynı dili konuşamasak da paylaşamasak da duyguları paylaşmak çok güzel bir tecrübe. Buradan yapımcım Kerem Çatay’a, yönetmenim Ahmet Katıksız’a, Hakan Eren’e, senaristlerim Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon’a, bütün oyuncu arkadaşlarıma, tüm Kara Para Aşk ekibine ve çok kıymetli aileme sonsuz teşekkürler. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum ama son zamanlarda ülkemde olan terör olaylarından dolayı büyük üzüntü içerisindeyim. Terörün olduğu yerde söylenebilecek tek şey barıştır.Sadece kendi ülkem adına dilemiyorum bunu, tüm dünya için barış diliyorum”  Engin Akyürek bu konuşmasından sonra izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası Seul Drama Ödülleri, dünya çapında televizyon sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul görüyor. 50 ülkeden başvurunun yapıldığı organizasyonda Engin Akyürek Kara Para Aşk dizisindeki komiser Ömer performansıyla ödüle layık görüldü.

engin akyurek

Engin Akyürek, aldığı ödül sonrası Koreli hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

2-IMG-20150910-WA0015

Ayrıca minik hayranları ile de resim çektirdi.

3-IMG-20150910-WA0013

Bu mutluluğu dizi sektöründe Ülkemize kazandırdığı için Ay Yapım’a ve de Engin Akyürek’e yürekten tebrikler.

COiGNkQXAAAFohR

Engin Akyürek’e (Baş Komiser Ömer) tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Haber ve Görseller Ay Yapım – Perona Sanat Basın Bülteninden ve Engin Akyürek Twitter sayfasından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir