Netflix Dizisi Hakan: Muhafız’ın 5. Sezonunu çekecek mi?

TV Programları

Çağatay Ulusoy’un başrolü oynadığı Netflix dizisi Hakan: Muhafız’ın dört sezonu çekildi. Bunlardan ilk 2 sezonu Internette yayınlandı.  3. ve 4. sezonlarının çekimleri tamamlandı, yayınlanması bekleniyor. Önümüzdeki Mart ayı sonunda 3.sezonu Netflix tarafından Internette yayına verilecek. Muhtemelen 4.sezonu da 2020’nin son aylarında yayına girecektir.

Hakan: Muhafız (The Protector) ilk sezonu çok sevilmiş, 10 milyonun üstünde izlenmiştir. 2.Sezon da yayınlanmış bilhassa Latin Amerika, Afrika, Arap ülkeleri,  Avrupa ülkeleri ve ülkemizde seyredilmiş ve sevilmiştir. Yayına girecek 3.sezon da merakla bekleniyor. Aldığım izlenime göre 3.sezon oldukça iddialı olarak geliyor. Şayet 3.sezon beklenenden daha fazla ilgi görürse (görecektir) Netflix 5.sezonun çekimlerini izin verecektir.

Bu durumu tahmin eden N.İpek Gökdel şimdiden kolları sıvadı ve romanın 3.kitabını şimdiden yazdı. Karakalem III Muhafızname. Bu romanında Yavuz’un serüvenleri devam eder. Gökdel’in romanında kahramanımızın adı Yavuz olarak geçer. Senaristler hikayede onu Hakan karakteri olarak canlandırıyorlar.

İpek Gökdel Netflix’e ilham veren romanında yeni hikayeden şöyle bahseder. Güneşe tapan Şemsiler, Ezidiler, Ermeniler, Türkler, Süryaniler, Keldaniler, Araplar, Kürtler, Yahudiler, Müslümanlar,  Hıristiyanlar… Mardin’e izlerini kazıdılar, taşa kaderlerini yazdılar, duvarlara ruhlarını sakladılar…

Mardin’de sabaha karşı gözleri bağlı bir delikanlı sokaklar dolaşıyor, bazı evlere çarpı çiziyor. “Uyansız halklar! Uyansın koruyucular! Toplanma vaktidir,” diye fısıldıyor. Gizlice Şam’dan Türkiye’de doğru yola çıkan, Süryanilerin dini lideri Ortodoks Patriği Mor Mirza Matay göğsüne bastırdığı eski el yazmasını açıp okuyor, dehşetle gözlerle kendi kendine mırıldanıyor: “Tanrım! Ya doğruysa!”  Yavuz ayladır bir hastane yatağında şuursuz yatıyor,  Aslı (Zeynep) onu sevmeye devam ediyor; başını, Yavuz’un tılsımlı dövmelerle kaplı göğüs kafesine koyup, gizemli ayetler arasında atan kalbini dinliyor, ellerini içinde büyüttüğü bebeği taşıyan karnında bağlıyor…

Evet, sevgili okurlar; Netflix 5. Sezonu çekerse bu romandan ilham alacak senaristlerimiz bizlere yine güzel bir fantastik serüven sunacaklardır. Çağatay Ulusoy da Hakan karakteri olarak 10 yıla yaklaşan deneyimleri ile sanatsal kariyerine devam edecektir.

N. İpek Gökdel, bir röportajında sorulan bir soruya bakın nasıl cevap vermiş; Çağatay’ın Yavuz’u (Hakan) canlandırmasını düşünmüş müydünüz? Evet, Çağatay Muhafız olmak için, bu karakter için yaratılmış, bütün oyuncuları severek seyrettim, hele ki Çağatay Ulusoy’u beğenerek izledim. Romanda, tarihi şahsiyetler ve mekanlar gerçek, kurgu karakterleri hayal gücü ürünü olduğunu ifade etmiştir.

 

190 ülkede, 167 milyon üyenin seyredeceği bir yapım Hakan: muhafız… Çağatay Ulusoy, ilerleyen gelecek sezonlarında gösterimleri ile daha da devleşecek, zirvede yer alacaktır. Onda o yüz ve oyun gücü var. Ulusoy, Hello dergisi Şubat 2020 saysında çıkan röportajında; “Yaptığım her yeni iş kendime bir meydan okuyuş ve hayatımın bu dönemine farklı notalarla basıyorum” ifadesini kullanmıştır.

Gökdel’in romanında tarihi mekan Ayasofya da öne çıkıyor. Ayasofya için, Ayasofya dünyanın çivisidir, 532 yıllında ı.Jüstinyen tarafından düzenlenmiş, Fatih Sultan Mehmet 1453 yılında fetih sonunda ilk ziyaret ettiği yer olmuştur. Ayasofya gizemli efsanesinin kaynağı, dünyanın merkezi, batının sınır kalesi olarak gösterilmiştir. Ayasofya, Ortadoks ve Kataliklerin birleştiği bir mabet olmuştur.

Bütün gelişmelerin ışığında Netflix, Hakan: Muhafız dizisini öne çıkaracak, 5.sezonu çekilecek ve Çağatay Ulusoy’un yıldızı hep parlayacaktır.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Not: N. İpek Gökdel röportajı, Hello Şubat 220 Dergisi.

 

 

 

 

4 thoughts on “Netflix Dizisi Hakan: Muhafız’ın 5. Sezonunu çekecek mi?

  1. It’s an amazing paragraph in support of all the internet users; they will obtain advantage from it I am sure.

  2. As I web-sіte possеssor I beⅼieve the content material here is rattling fantastic
    , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever!

    Good Luck.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir