Adnan Menderes Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’de dostum Can iyileşti.

Köpek Bakımı

20 Haziran ’13

Kategori
Köpek Bakımı
Adnan Menderes Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'de dostum Can iyileşti.

Geçtiğimiz 19 mayıs 2013 de köpeğim dostum can hastalanmış Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Hayvan hastanesine götürmüştüm. Pazar olması nedeniyle hastane kapalıydı. Bu konuyla ilgili bir blok yazısı yazmıştım. (Hayvanlar Pazar günleri hastalanamazlar mı?) Serzenişte bulunmuş, niye acilde nöbetçi bir veteriner hekim yok diye.

Bugün Fakülte sekreteri Murat Durmaz’ dan aldığım bilgiye göre ilgili Bakanlıktan hastanesinin ruhsat alma aşamasında olduğu, takribi  1- 1,5 ay içinde açılacağı haberini verdi. Hayvan Hastanesi 24 saat hizmet verecek acilde bir nöbetçi veteriner bulundurulacağını bildirdi. Hayvan severler ve kendi adıma çok sevindim.

Gelelim dostum Can’ın hastalığına. 20 Mayısta hastaneye tekrar getirdim. Gerekli kan tahlilleri ve muayeneler yapıldı. Serum verildi. Köpeğim Kene ısırmasından oluşabilen (Ehrlichiasis) teşhisi kondu.Kan bağışıklık sistemini yok eden bir hastalıkmış. Köpek yemeden içmeden kesildi, kendini kaybetmiş baygın bir haldeydi. Yaşam ihtimali % 50 denildi. Çok üzüldüm.

Sağ olsunlar, başta Prof.Dr.Hüseyin Voyvoda, Araştırma Görevlileri Ceren Diler, Mehmet Gültekin ve Emek Tuna’ ya, ilgi ve alalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ererim. Uygulama ve araştırma hastanesi olması nedeniyle Hoca Sayın Prof. Voyvoda son sınıf 20 stajyer öğrencisine tahlil sonuçları üzerine açıklamalı ders verdi. Bu sırada masada köpeğim Can baygın yatıyor serum veriliyordu.

Edindiğim bilgiye göre bu kene, kan yapan hücrelerin yapını ve üretimini bozarak anemiye yani kansızlığa sebep oluyor. Bunun dışında etkenin en önemli özelliklerinden biri ise kanın pıhtılaşma mekanizmasında rol oynayan trombositerin içine girer ve yapısını bozarmış. Vücudun savunma mekanizması hücrelerinden olan lökositlerin sayısında azalma olur ve anemiye yani kansızlığa neden olurmuş.

Dört hafta götürdüm kan tahlilleri yapıldı. Antibiyotik ve ilaç tedavisiyle iyiye gittiği saptandı.

Şimdi tam bir ay oldu. Köpeğim can iyi.

Üniversitelerin bu gibi uygulama hastanesi olması çok iyi. Hem yeni Veteriner çıkacak, öğrenciler deneyim sahibi oluyorlar. Diğer taraftan hayvanlar geniş tedavi imkanlarından istifade ediyor. Hayvan sahipleri de mutlu oluyorlar.

Tekrar ilgililere teşekkür eder, (İnsanlar için söylenir ama), Allah ne düşürsün ne de doktorların eksikliğini göstersin.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir