Güneş ve kızları köşkün hayatına bomba gibi düştü!

TV Programları

gunesin-kizlari-oyunculari

Yaz dizileri kanallarda birbiri ardına başladı. Hepsi de birbirinden ilginç, izleyici ikilemde bırakan türden… Kaçırdığın Güneşin Kızlarının ilk iki bölümünü internetten izledim. İlk bölümü beni resmen ekran karşısına çiviledi, soluksuz izledim. Lakin ikinci bölümde İstanbul köşkteki kim eli kimin cebinde anlamakta zorlandım. Neticeye itibariyle diziyi seyretmeye karar verdim. Emre Kınay ve diğer rollerdeki karakterler diziyi seyredilir kılıyor.

Evet, Kanal D’nin yeni dizisi Güneşin Kızlarının ilk iki bölümü izleyici ile tanıştı. Güneş Hanım daha Haluk’un nikahına girmeden, 3 kızı ile köşkün hayatına bomba gibi düştü. Kısaca konuyu özetleyelim, sonra da karakterleri tanıyalım.

Bir gençlik dizisi olan Güneşin Kızları ilk bölümü 18 Haziranda Kanal D‘de ekrana geldi. Güneşin Kızları dizisinin konusu ise şöyle: Güneş İzmir Kız Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan kendi halinde bir kadındır. Üç kızı olan Güneş’in tek amacı çocuklarına iyi bir gelecek sunabilmektir. Güneş, Haluk ile 6 aylık bir birliktelikten sonra, Zengin bir iş adamı olan Haluk Beyin ani evlenme teklifini kabul eden Güneş kızlarından Nazlı önce karşı çıkar. Ailesi ile tanıştırmak üzere İstanbul’a çağırır. Güneş iki kızı, Selin ile Peri ile İstanbul’a gider. Nazlı önce onlarla gelmez, sonra ani bir karala arkadan gelir. O gece Haluk’un köşkte ablası Rana Hanımın doğum günü partisi vardır. Son anda gelen Nazlı ile partinin suyu çıkar, kızlardan elin alkolün de etkisi ile havuza atılır. Arkasından Peri de havuza itilir. Bu kötü tanışmadan tadı kaçan Güneş, uçuk kaçık kızı Nazlı çatıya çıkar, şayet evlenirsen kendimi atarım tehdidi Güneş’i bu evlilikten vazgeçirir. Haluk Beyin Güneşe takmak istediği yüzüğü aynı partide takamaz.

E. AlıntısıGK1.KPD E.AlıntısıGK1.GÜNEŞ

Selin o gece otelde çok üzülen, ağlayan annesine dayanamaz. İzmir dönüşünde bir sürpriz yapar ve kaptan pilotun da yardımı ile Haluk yüzüğü Güneş’in parmağına takar ve evlilik için toparlanır İzmir’den İstanbul’a köşke dönerler.

Bu evliliğe başta Haluk’un ablası Rana Hanım karşı çıkar. Haluk’un boşandığı ilk karısı Sevilay ve oğlu Ali de karşı çıkar. Engellemek  için Rana, kız kardeşi İnci ve eski karısı Sevilay iş birliği içindedir.

Nazlı, sırf annesi üzülmesin diye kabul ettiği bu evliliğin olmaması için, Haluk Beyin peşini bırakmaz. Onun arabasının bagajına binerek de takip eder. Odasına girer, çekmecelerini karıştırır. En sonunda özel yatında bir kadın ile yakalar ve annesini acilen çağırır. Ama baltayı taşa vurur. Haluk Bey, bayan belediye başkanı nikah için ayarlamaya çalışır. Başkan okul arkadaşıdır. Güneş’e sürpriz yapmak, nikahı teknede ayarlamaktır. Sürpriz anlamını yitirince, nikah hemen o saat orada kıyılır.

Ekran AlıntısıGK2.GÜNEŞ-HALUK

Güneş zaten kalabalık ortamdan sıkılmaktadır. İstediği olur hemen nikahlanır. Nazlı bir pot daha kırar, Haluk Beyin çekmecelerinde bulduğu kolyeyi annesine takmasını ister. Halbuki bu kolye Savaş’ın sevdiği kıza taktığı kolyedir. Haluk Bey bozuntuya vermez, ama ileride başını ağrıtacaktır. Bu ani nikah sonunda 2.bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıGK2.SON

Güneşin Kızları dizisinin yapımcısı, İnci – İsmail Gündoğdu ikilisi. Yönetmen koltuğunda Sadullah Celen oturuyor.  Senaryo yazarları ise Deniz Dargı ve Cenk Boğatur ikilisinden oluşuyor.

Şimdi tek tek dizinin karakterlerini tanıyalım:

Emre Kınay – Haluk Mertoğlu

E. AlıntısıGK1.HALUK

İstanbul’de oteller zinciri olan, köklü bir ailenin oğlu ve zengin bir iş adamıdır. Daha önce Sevilay Hanım ile evlenmiş, mutsuz evlilikten bir oğlu Ali vardır. Yaşına göre yakışıklı, son derece kibar olan Haluk Bey, şimdilik tam bir kapalı kutu. Oğlu Ali’nin evliğini karşı gelmesi sonunda Oğlunu kırbaçlaması af edilir gibi değil. Eski karısı Sevilay Güneş’in içine kurdu düşürdü. Sen onu daha yeni tanıyacaksın, dedi. Biz de ilerleyen bölümlerde Haluk Beyi tanıyacağız.

Evrim Alasya – Güneş :

E.AlıntısıGK1.GÜNEŞ

Güneş Hanım çocuklarına düşkün, genç yaşta talihsiz bir evlilik yapmış, 5 yıl içinde ayrılmıştır. Çok munis, hanım hanımcık bir kadın. Çok da güzel. Bakalım Haluk Mertoğlu ile yaptığı bu evlilik yüzünü güldürecek mi? Güneş Hanım Haluk Beyi fazla mükemmel bulmaktadır. İçinde daha fazlası var dese de o içindekiler ona nasıl dönecek ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

Burcu Özberk – Nazlı :

Ekran AlıntısıGK1.NAZLI

Nazlı, Güneş’in ikiz kızların son derece asi, son dinlemez bir tip. Erkeklere de pek pas vermez. Ancak Rana Hanım’ın oğlu Savaş ile yakınlaşırlar. Nazlı, görünüşünün aksine annesini düşkün ve onun iyiliğini istemektedir.

Hande Erçel – Selin :

Ekran AlıntısıGK1.SELİN

Selin, hayatı seven, yakışıklı gençlere dayamayan uçarı bir kızdır. Bu nedenle aşına gelmedik kalmaz. Ali ile arkadaş olmak istese de ondan yüz bulamaz. Emre ile arkadaş olur. Bu defa da Emre’nin eski kız arkadaşı ona tavır alır.

Miray Akay – Peri :

Ekran AlıntısıGK1.PERİ

Peri, Güneşin küçük kızı, anneye çok daha düşkün. İstanbul’a gelmekten, annesinin yaptığı evlikten çok mutludur. Köşkte o da Mert ile anlaşır.

Tolga Sarıtaş – Ali :

Ekran AlıntsıGK1.ALİ

Ali, Haluk beyin ilk evliliğinden tek oğludur. Köşkte babası ve halası ile birlikte yaşar. Son derece hırçın, kırgın, uyumsuz bir tiptir. Belli ki baba baskısı, baba dayağı ve annesinin ayrılması onu anne sevgisiz büyütmüştür. Annesi Sevilay’a gider, ama bu defa da annesi onu istemez. Ali, babasının evliliğini de istemez, Güneş Hanım’ın kızlarının köşkte varlığı onu deliye döndür. İkinci bölümde sehpaları yumruklar, eli parçalanır. İlerleyen bölümlerde onu en iyi anlayacak olan Selin olacaktır.

Berk Atan – Savaş :

Ekran AlıntısıGK1.SAVAŞ D

Rana Hanım oğlu, Motor ile dolaşan, sorumsuz bir tip. Biraz da asi ruhlu. Katil damgası yemiştir. Melisa’yı öldürdüğünü Mert söyler. Nazlı ile huyları bir noktada örtüşür ve bu nedenle anlaşırlar. Arkadaşlıklarının daha başındalar. İlerleyen bölümlerde sevgili olabilirler.

Meltem Gülenç – Rana :

E.AlıntısıGK1.RANA

Rana Hanım, köşkün Hanım ağası, Haluk’un ablasıdır. Son derece otoriter, köşkü ve herkesi çekip çeviren bir tiptir. Kardeşi Haluk’un bu evliliği yapmasını istemez, ama engelleyemez. Güneş Hanımın servet avcısı olduğunu düşünmektedir. Savaş onun oğludur.
Funda İlhan – Sevilay :

Ekran AlıntısıGK1.SEVİLAY

Sevilen Ali’nin annesi ve Haluk’un eski karısıdır. Eski kocasını hala sevdiğini söyler. Onun yeniden evlenecek olması kıskançlık krizine sokar. Son derece kötü kalpli, haris bir kadındır. Oğlu Ali’ye bile sevgisizdir. Güneş Hanıma, sen daha Haluk’u tanımıyorsun diye lafları sokar.

Süreyya Güzel – İnci :

Ekran AlıntısıGK2.İNCİ

İnci Rana Hanımın kız kardeşidir. Güneş Hanıma acır, yardımcı olmak ister. Ablasının sözünden de çıkmaz. Güneşin ağabeyi ile evlenmemesi için laf taşır. Onu Haluk Beyin eski karısı Sevilay’a götürür.

İrem Helvacıoğlu – Tuğçe :

Ekran AlıntısıGK1.TUĞÇE

Tuğçe Emre’nin eski sevgilisidir. Emre’nin Selin’e olan ilgisinden dolayı düşman kesilir. Tenis maçında Selin’e yenilince iyice sinirleri bozulur.

Sarpcan Köroğlu – Emre :

E.AlıntısıGK1. EMRE

Emre, Ali’nin arkadaşıdır. Selin ile arkadaş olmaya çalışır. Eski sevgilisi Tuğçe engel olmaya çalışır. Hatta bu nedenle Selin’e düşman olur.

Kanat Heparı – Mert :

Ekran Alıntısıgk1.mert

Mert, Savaş’ın Melisayı öldürdüğünü, katil olduğu inanmaktadır. Savaş’ı bitireceğini söyler.

Güneşin Kızları, kaliteli bir yapım. Ben şimdilik favori dizilerim arasına aldım. 18 Hazirandaki ilk bölümünde diziler arasında Kocamın Ailesi’nden sonra Total’de ve AB’de 2.sırada yer almıştır. 25 Haziranda ekranlara gelen 2. bölümü, Hem Total’de (6,11 reyting), hem de AB’de (6,10 reyting) ile gecenin birincisi olmuştur.

Güneş’in Kızları, gerek kurgusu, gerekse zengin oyuncu kadrosu ile tutulan yaz dizileri arasında yerini alacaktır.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir