Çağatay Ulusoy, Dünya Starı olma yolunda…

Magazin

CIU3iKxUMAAZzJc (1)

Çağatay Ulusoy 2011 Ocak ayından bu tarafa 4,5 yılda, bir sinema filminde, 2 dizide oynadı. Adını Feriha Koydum (67 Bölüm), Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu (4 Bölüm), Emir’in Yolu (8 Bölüm) ve son iki sezondur Medcezir (77 Bölüm), toplam 156 Bölüm eder. İlk dizisi Hazal Kaya ile “Adını Feriha Koydum” Dünyanın bir çok ülkesinde yayınlandı. Pakistan, İran, Abu Dabi, Afganistan, Kazakistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Slovakya, Ukranya, Bulgaristan ve Romanya’da gösterilmiş, yada hala gösterilmektedir. Serenay Sarıkaya ile baş rol oynadığı, 2 sezon devam eden Medcezir dizisi de KKTC, Arnavutluk, Bulgaristan, Şili, Makao, Pakistan, Hırvatistan, Yunanistan ve Romanya’da gösterime girmiştir. Çağatay Ulusoy, bu ülkelerde milyonlarca Tv izleyicisi tarafından tanındı ve oyunculuğu takdir kazandı. Ülkemizde Medcezir En İyi Dizi, Çağatay Ulusoy da onlarca ödüle layık görülmüştür. Ayrıca, kendisi de kısa zamanda çok büyük deneyim kazandı ve adını duyurdu. Çağatay Ulusoy bana göre kendi jenerasyonun en başarılı oyuncusu oldu. Çağatay Ulusoy ismi bir marka olmuş, aranan bir oyuncudur. Bundan sonra oynayacağı dizi ile ününe ün katacaktır.

Twitter’da okuyorum, menajeri Engin Aykanat’ı eleştirenler, Çağatay Ulusoy’u iyi yönlendirmediğini yazanlar oluyor. Engin Aykanat Ulusoy’u sosyal medyada, (Twitter, facebook, You Tube, instagram) iyi yönlendirmiştir. Bundan sonra gerek dizi sektöründe, sinema dünyasında, hatta Dünya ülkelerinde ona ön ayak olacağını inanıyorum. Çağatay Ulusoy bu tür laflar üzerine Twitter hesabından açıklamada bulunmuş, “Tüm menajerlik, basın ilişkileri ve sosyal medya danışmanlığım Engin Aykanat Management tarafından yürütülmektedir” diye twir atmıştır.

Çağatay Ulusoy, artık dünya ülkelerinin yarısında tanınan bir oyuncu. Dünyanın en iyi oyuncuları sıralamasında adı geçiyor. Ülkemizde 23 ödül aldı. Baş rol oynadığı Medcezir, geçen yıl en iyi drama dizi dalında, Güney Kore’de Seul’de 2.oldu. Çağatay Ulusoy en iyi drama dizi oyuncular arasında aday olarak gösterildi. Şu sıralarda İtalyanlarla ortak bir sinema projesinde oynamak üzere temas halindeler.

Çağatay Ulusoy dünya basınında dergi kapaklarında da yer aldığını görüyoruz.

CIHr_2yUEAA2ECr CIHsAcgUsAAGdMr

CIHsAXcUMAApCDQ                CIHsAE0UwAAfKdG

Ayrıca Dünya basınında da sıkça hakkında yazılar çıkıyor. Yazının ana başlığı aynen şöyle:

Çağatay Ulusoy – genç Türk aktörlerin kendi kuşağının lideri –

CIIOGvnUEAABb7D

Çağatay Ulusoy ile konuşmasam da kendisini çok iyi tanıyorum. Tüm dizilerini seyrettim. Hakkında onlarca blog yazısı yazdım. Hep söylemişimdir, Çağatay Ulusoy seyrettiğim oyuncular arasında o karakteri yaşayan, izleyenine yaşatan, rolün hakkını veren oyunculardan biridir. İstikbali çok parlaktır. Şayet İtalyanlar ile ortak yapım bir sinema projesinde yer alabilirse, çok yakında Dünya Starı olarak, Dünya oyuncuları arasında yerini alacaktır.

Ekran Alıntısıçu.astane tv

Çağatay Ulusoy’un dün akşam (25 Haziran 2015) Kazakistan’ın Astana Tv’de yapılan röportajı yayınlandı. Beş yıllık geçmişini, geleceğini kendi ağzından anlattı. Bir daha gördük ki Çağatay, Dünya Starı olma yolunda…

CJBJr40UMAALQTh

Çağatay Ulusoy kısa zamanda oyun gücü ile kendisini aştı, Dünya standartlarında olduğunu kanıtladı. Medcezir’deki performansı ile The O.C.nin yapımcısı Warner Bros şirketi tarafından çok beğenilmiş, takibe alınmıştır.

11535926_965

Çağatay Ulusoy önümüzdeki günlerde 2.sinema filmi olan “Delibal”ın çekimlerine başlayacak.  Ay Yapım’dan Ali Bilgin’in çekeceği Sinema filmi 20 Temmuzda başlayacaktır. Sinema filminde Tarık karakteri olarak çılgın bir bateristi canlandıracaktır. Filmde sevgilisi Leyla Lydia Tuğutlu olacaktır. Bu film ile sosyal medyada şimdiden büyük yankı uyandırmıştır. Ulusoy yıllar önce verdiği bir röportajda hangi ödülleri almak istersiniz, hedeflerin nelerdir? Diye sorulduğunda gülerek, “Oskar” demiş, “Ardından da tabi hayal diye eklermiş, görüyorum arada bir rüyalarımda falan da yani…” Oskar alabilmek için yurt dışına açılman lazım Çağatay, var mı böyle bir projen? Diye sorulduğunda; “Yurt dışına bir dört sene sonra çıkmayı düşünüyorum, planlarım var. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra, gidip o tarafta da bir, farklı kültürler, farklı vizyonlar adına orda da kendimi  geliştirmek istiyorum. Yurt dışından birlikte oynamak istediği oyuncular sorulduğunda; Ecdi Tiçır ve Robert De Niro. Kadın oyunculardan da Angelina Jolie adını vermiştir. Kasım 2011 yılında verdiği bu röportajda söylediği, hayal gibi gördüğü Oskar ödülü niye almasın ki?. Çağatay Ulusoy Dünya starı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Çağatay Ulusoy’a sinema filminde ve oynayacağı yeni dizisinde başarılarının devamını dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller Çağatay Ulusoy Twitter sayfasından ve internetten alınmıştır. Görselleri Twitter sayfasına atan, emeği geçenlerin eline sağlık.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir