Güllerin Savaşı / Cihan intihar ederek, Ömer Amerika’ya giderek Gülru’yu cezalandırdı!

TV Programları

Ekran AlıntısıGS48.KP

Medyapım’ın aşk ve drama dizisi Güllerin Savaşı, bir ölüm, bir ayrılıkla sezon finali yaptı. Cihan karısı Gülru’nun kendisinden boşanmasına, ablasının da çocukluğunda ona yaptıklarını dayanamadı, başına bir kurşun sıktı ve intihar etti. Ömer de Gülru’yu sahip oldu ve onu terk etti. Amerikalı sevgilisi ile o da Amerika’ya uçtu.

Gülfem koskoca köşkte tek başına kaldı. Müştemilattaki Mesude ve ailesi eski baba evine döndüler. Cihan’ın intiharını Gülfem ile Gülru el ele tutuşarak seyrettiler.

Başlıca rollerde, Damla Sönmez, Canan Ergüder, Barış Kılıç, Sercan Badur, Yiğit Kirazcı ve Meltem Pamirtan yer alıyor. Yeni Sezonda ‘Cihan’ karakterini can veren başarılı oyuncu Sercan Badur dizide yer almayacak.

Güllerin Savaşı sezon finali reytinglerine bakarsak, AB’de 1.sırada, Totalde 4.sırada yer almıştır.

Gülru Ömer’in baskısı ile Cihan’dan ayrılma kararı alır ama bir türlü bu karını Cihan’a söyleyemez. Cihan da onu konuşturmaz, dinlemez. Kapıda ağlayan Gülru’yu gören Ömer, sen hiç bir şeyden vazgeçemiyorsun diyerek hakaret eder, çeker gider.

Ekran AlıntısıGS48.1A

Ömer Gülru gidecek, beni terk edecek diyerek odasında ağlar. Bir tarafta da Gülru, nasıl terk edeceksin, Cihan’ı o canavara bırakacak nasıl terk edeceksin diyerek için içini yer. Çocukluğunda sırf babası Cihan’ı daha çok ilgi gösteriyor diye yastıkla boğmak isteyen Gülfem de acı ve bunalım içindedir. Gülfem hem Cihan’ı teselli etmek için, hem de içini rahatlatmak için Cihan ile konuşur, onu teselliye çalışır.

Ekran AlıntısıGS48.2A

Gülfem diğer taraftan Halide’nin annesi olmasını içine sindiremez, çocukluğu geçmişi ile yüzleşir. Gülfem polisten aldığı sürpriz bir telefonla Halide’nin intihar ettiğini öğrenir. Gazetecilere tanınmamak için siyah peruk takar ve hastaneye ziyarete gider. Gülfem, öfkesine yenilir. Bana her şeyi anlatacaksın diye bağırır, çağırır.

Ekran AlıntısıGS48.5A

Ömer havuzda yüzerken Amerikalı kız arkadaşı ile karşılaşır, magazin gazetecileri de resimlerin i çekerler. Ömer Bruke sen bana iyi geliyorsun der. Kız da seni kurtarmadan inanmam.

Ekran AlıntısıGS48.3A

Duygu Gülru Sipahi’nin atölyesinde alacaklılar sıkıştırır. Duygu Gülru’nun daha önce yapmak istediği sokak defilesini yapmak için Gülru’yu ikna eder. Mert de Hale’nin isteği üzerine küçük bir defilede çıkması gereklidir, bu defile onun için fırsat olur.

Ekran AlıntısıGS48.4A

Ömer ile Boreke’nin basında çıkar bu haberi, Yonca hemen Gülru’yu yetiştirir. Gülru hışımla Ömer’in kaldığı otele gider. Sen bana ne yapıyorsun diye hesap sorar. Bana boşan gel diyen adam, o kadınla ne yapıyorsun? Ömer cevap sende, boşanabildin mi? Her şey senin elinde Gülru… Gülru, ben artık kalbimi dinlemek, seni istiyorum. Gülru kaldığı yerden işine döner,  5 gün sonra defileyi yapmak ister.

Ekran AlıntısıGS48.6A

Çiçek kocası Taner’i ikna eder ve köşke  babaannesinin evine dönmeyi kabul ettirir. Cahide Hanım’ın babasını öldürmesini af eder.

Ekran AlıntısıGS48.10AD

Gülfem kocası Ömer’den tek celsede boşanır. Ama hala Gülru ile, kendisine davetiye göndermedi diye Gülru ile uğraşır. Psikiyatrist Onur, Gülfem’i her şeyi bir tarafa bırak, kardeşin Cihan’a bak.

Gülru defilesini başarı ile yapar, tam not alır. Gülfem’in kırmızı güllü çelengi bile ilgi görür. Cihan da defileye gelir. Ömer da kenardan seyreder. Mert mankenliği başarılı bir şekilde yapar. Mert’i Duygu ile Hale paylaşamaz.

Ekran AlıntısıGS48.7A

Defile sonrası Cihan ile Gülru konuşurlar. Gülru zor da olsa gerçekleri Cihan’a söyler. Gülfem de, seninle neden evlendiği gerçeğini söylemesini ister. Bu gerçekler Cihan’ı Gülru’dan kurtaracaktır. Ve Gülru, ben seninle Gülfem’den intikam almak için evlendim der. Gözyaşlarını tutamaz, yüzü güzü akar. Bu konuşmalar her üçünü de paramparça eder. Ve Gülru yüzüğünü bırakır, çıkar.

Ekran AlıntısıGS8AD Ekran AlıntısıGS48.8B

Gülru toplar valizini köşkten çıkar. Yukarıdan pencereden Cihan bakar, Gülru el sallar. Cihan da cevap verir.

Ekran AlıntısıGS48.2D Ekran AlıntısıGS48.1

Gülru müştemilata döner, ailecek evi boşaltırlar, eski mahalleye baba evine dönerler. Cihan dışarı dolaşmaya çıkar, Gülfem Gülru’yu arar, köşke çağırır. Gülru köşke gelir, Gülfem’in avukatının hazırladığı boşanma şartlarını kabul eder ve imzalar.

Ekran AlıntısıGS48.11A

Sonra da Gülfem ile son konuşmalarını yaparlar. Kardeşine yaptıklarını ne zaman anlatacaksın? O sırada gelen Cihan bu konuşmaları duyar. Cihan duydukları ile iyice sarsılır.

Ömer annesine gelir, Taner ile Çiçek’i evde görünce şaşırır. Çiçek ablamlar mahalleye döndü, boşanıyor diye haber verir.

Cihan odasına kapanır, başını kapılara vurur, ağlar, ağlar. Gülfem ısrarla Cihan’ın kapısını çalar. Cihan kapıyı açmaz. Gülfem, ablan her zaman yanında…

Ekran AlıntısıGS48.8

Gülru köşkten çıkar, o sırda gelen Ömer biti mi diye sorar. Gülru bitti diyerek Ömer’e sarılır. Ömer, artık benimsin der. Ömer ile Gülru otele odaya gelirler. Ayların özlemi ile birbirlerine sarılırlar. Ömer, pişmanlık olacak mı diye sorar, Gülru pişmanlık yok, der.

Ekran AlıntısıGS48.3

O gece birlikte birbirlerinin olurlar.

Ekran AlıntısıGS48.5

Ömer o sabah uyandığında Gülru’yu seyreder.

Ekran AlıntısıGS48.6

O sırada Taner amcasını arar, telefonu kapalıdır. O sabah kahvaltısına çağırmışlardır. Kapı çalar, babaanne onca zaman sonra ailece kahvaltı yapacağız. İçeri Taner’in babası girer. Herkes şaşırır.

Ekran AlıntısıGS48.7

Ömer, üstünü giyer. Gülru da uyanmıştır, çok da mutludur. Ömer eskiden konuşmak istemez. Gülru, ben bir gün gelicem gözlerine bakıp, orda ne gördüğün söyleyeceksin. Ömer önce hiç der ve gözlerine baktığımda artık hiç bir şey görmüyorum Gülru… Gülru’nun gözleri dolar, Ömer sen ne yapıyorsun. Kapıdaki valizi de görünce, sen bize ne yapıyorsun. Ömer, biz diye bir şey yok artık Gülru. Sen ve ben varız, av ve avcı… Sadece yer değiştirdik. Av avcı oldu, avcı da av… Gülru, bu gerçek değil. Ben de senin söylediğini söylemiştim. Cihan ile seni nikah masasında gördüğüm gündü. Nasıl karar verdiğini bilmiyorum. Şu an bildiğim tek şey var, yetişmek zorunda olduğum bir uçak var. Hoşça kal Gülru. Ömer valizini odayı terk ederken bu da benim intikamım olsun.

Gülru çılgına döner, bu böyle olmaz Ömer diye bağırır, peşinden koşar. Gülru  otelin önünde Boreke görünce daha da şaşırır. Uğruna boşandığı adam onu terk etmiştir. Birlikte arabaya biner ve oradan ayrılırlar.

Ekran AlıntısıGS48.14 Ekran AlıntısıGS48.15B

Gülfem Cihan’ım odasının yedek anahtarı ile kapıyı açar, içeri girer. Gördüklerini inanamaz. Cihan elindeki tabancayı şakağına dayamıştır.

Ekran AlıntısıGS48.9

Gülfem Hanım, ağlayarak göz yaşları içinde Cihan’a yalvarır. Yapma, indir o silahı.. Gülfem hemen Gülru’yu arar. Telefonu açan Gülru, Gülfem Ömer bana ne yaptı biliyor musunuz? Gülfem, gel, hemen buraya gel, Cihan kendini öldürüyor. Cihan, seni bu kabustan kurtaracağım ablacığım.

Ekran AlıntısıGS48.10

O sırada koşarak Gülru içeri girer.  Cihan, üzülmeyin, benim masalım bitmezdi zaten. Güzel karım, ablam. Benimle el eleler. O sırada Gülru ile Gülfem el ele tutuşmuşlardır. Ölmeden önce göreceğim son manzara buymuş. Benim için savaşmadılar, ama beni el ele uğurluyorlar.

Ekran AlıntısıGS48.11

Ömer, elindeki tabancanın tetiğini çeker. Kan pıhtıları el ele tutuşan, kardeşi ve karısının elleri üzerine sıçrar. Cihan’ın cansız bedeni yere düşer.

Ekran AlıntısıGS48.12

Gülru canhıraş bir çığlık atarak yere diz üstü çöker. aynı anda Gülfem de çığlık atarak yere düşer. Bu acı tablo ile sezon finalinin sonuna gelinir.

Ekran AlıntısıGS48.SON

Güllerin Savaşı acı bir sezon finali yaptı. Yeni sezon Eylül’de kaldığı yerden devam edecek. Cihan öldü, Ömer de Amerika’ya gitti. Gülfem ile Gülru bakalım yeni sezonda kimin için savaşacaklar. 3 ay bekleyip, neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Cihan karakteri hayat veren Sercan Badur’un diziden ayrılması gerçekten dizi için büyük kayıp olduğunu belirtmek isterim.

Güllerin Savaşı kamera önü ve arkası tüm ekibine iyi tatiller.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not. Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir