Televizyonların yaz dizileri ve Eylül 2015 yeni sezon dizileri!

TV Programları

cats yaz dizi

Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde Tv. kanallarının sezon dizilerini final, ya da sezon finali yapmakta, oyuncular ve set çalışanları yaz tatiline girmektedirler. Kanallarda boşalan günlerin yerine yaz dizileri yer almaktadır. Şimdi belli olan yeni yaz dizilerini ve yeni Eylül sezon devam edecek dizilerin hangileri olduğunu görelim.

Yaz Dizilerini kanalların alfabetik sıraya göre, hangi dizilerin yer aldığını sıralayalım.

Burada yer alan dizler tarımdan yapımcı ve kanalların basın bültenlerinden ve internetten araştırılarak tespit edilen diziler yer almıştır. Sezon boyunca kanallarda onlarca dizi yayınlanmaktadır. Şayet yer vermişsek gözden kaçmıştır. Herhangi bir kasıt ve öncelik yoktur.

atv_tv_logo_amblem   ATV :

AŞK ZAMANI:

423310 aşk zamanı

Atv’nin Yaz dizisi, romantik ve komedi türündeki “Aşk Zamanı” çok yakında Atv’de başlayacak. Baş rollerini Yavuz Bingöl, Deniz Uğur, Bekir Aksoy, Ali Ersan Duru ve Burcu Binici’nin paylaşıyor.

Aşk Zamanı’nın konusu kısaca şöyle: Ölüm döşeğindeki eşi Güliz’in isteği üzerine kabadayılığı bırakan Orhan, kızlarını da alıp bir Ege kasabasına yerleşmeye karar verir. Burada eski mesleği kabadayılığı bırakıp huzurlu bir hayat kurma hayalinde olan Orhan, özellikle kasabanın belediye başkanı Reyhan tarafından çok da hoş karşılanmayacaktır. Dizinin yapımcısı Medyalab.

KIRGIN ÇİÇEKLER:

1433148227479 kırgın çiçekler

Rüzgâr aileyi savurup gittiğinde geriye kırgın çiçekler kalır… Yapımcılığını NTC Medya’nın üstlendiği dizide; Özgür Çevik (Toprak), İpek Karapınar (Feride), Biran Damla Yılmaz (Eylül), Mehmet Aykaç (Serkan), Veda Yurtsever (Nazan) ve Sacide Taşpınar (Neriman) karakterlerini canladırıyorlar.

Dizinin genel hikayesi şöyle: Eylül 16’sında bir kız. Bir gecekonduda annesi Mesude, kız kardeşi Büşra ve üvey babası Kemal’le birlikte yaşıyor. Eylül, Kemal’in tacizine uğruyor. Durumu annesine anlatıyor. Annesi düşünüp taşınıp bir çözüm buluyor, Eylül’ü yetimhaneye teslim ediyor.
Yetimhanenin karşısındaki binada Cemre oturuyor. Yetimhanenin iki üç metre ilerisinde bambaşka bir hayat yaşanıyor Cemrelerin evinde. Zengin bir hayat…
Annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Eylül’ü yetimhanenin müdür yardımcısı Feride avutmaya çalışıyor. O geceden itibaren Eylül’ün yetimhane günleri başlıyor. Kırgın çiçekler yakında Atv ekranlarında olacak.

 

Final yapacak dizileri: Kara Para Aşk, Karadayı, Bedel (Kesin değil)

Eylül ayında devam edecek dizileri: Kertenkele, Kara Ekmek,

 

——————————————————————————————————————-

foxtv    FOX TV :

ADI MUTLULUK:

mutluluk-dizisi

Süreç Filmin yeni dizisinde baş roleri, Kaan Yıldırım ve Ezgi Eyüpoğlu paylaşıyor. Romantik komedi türündeki dizinin konusu: Üniversite için İzmir’den İstanbul’a gelen ve öğrenci yurdunda kalan bir öğrencinin öğrenci yurdunda ve İstanbul’da yaşadığı olayları anlatılıyor.

İNADINA AŞK:

İnadına Aşk4

İnadına Aşk dizisi yaz sezonunda Fox Tv ekranlarında izleyicisi karşısına çıkacak. Fox Tv’nin yaz sezonu başlatıp 2015 2016 sezonunda da devam ettirmeyi düşündüğü diziler arasında olan İnadına Aşk dizisinin başlıca rollerini Can Yaman, Açelya Topaloğlu, Cem Belevi, Nilay Duru, Yeşim Dalgıçer ve Eren Vurdum oynuyor.

Yapımcılığını Sinegraf’ın üstlendiği dizinin, yönetmen koltuğunu Osman Sınav ve oğlu Yusuf Ömer Sınav paylaşıyor. Senaryosunu Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in üstlendiği dizide, Laz kızı ‘Defne’yle ‘Yalın’ın aşk hikayesi anlatılıyor.
O AŞK BENİM:
o-ask-benim-dizisi-oyunculari
Fox TV ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan yeni dizilerden biri O Aşk Benim çekimleri hızla devam ediyor. başrol oyuncuları ise; Ünlü şarkıcı Gökhan Keser, Rüveyda Öksüz, Güven Hokna, Seda Akman, Ruhi Sarı ve Ekin Türkmen rol alıyor. Dizinin konusunu kısaca; Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Ejder, paraya önem vermemektedir. Askerlik zamanı gelen ve daha sonra askerliğini yapan Ejder, istanbula gelerek işlerin başıan geçer. Burada ise güzel bir kız ile tanışır ve onunla hayatını devam ettirmeye çalışır fakat Ejderin ailesi bu durumdan son derece rahatsızdır. İşte O Aşk Benim adlı dizide birbirlerine Aşık iki genç ve bir tarafta onların evlenmelerine karşı gelen aile.

Final yapacak diziler: 1 Erkek 1 kadın 2 çocuk, Unutma Beni,

Eylül ayında devam edecek dizileri: Karagül, Kocamın Ailesi, O Hayat Benim, Kiraz mevsimi, Kiraz mevsimi, Aşk Yeniden,

———————————————————————————————————————–

untitled kanal d   KANAL D :

GÜNEŞİN KIZLARI:

555c95ed6ce43717d0b24e58

Başlıca rollerini Emre Kınay, Evrim Alasya, Burcu Özberk, Hande Erçel, Miray Akay, Tolga Sarıtaş ve Berk Atan’ın oynadığı dizide, Güneş, 35 yaşında, 3 çocuklu İzmirli bir edebiyat öğretmenidir. 17 yaşındaki birbirinden tamamen zıt karakterli, çift yumurta ikizi olan kızları Nazlı, Selin ve onlardan iki yaş küçük Peri ile kendi hallerinde, mutlu bir hayat sürmektedirler. Derken, Güneş’in karşısına İstanbullu bir iş adamı olan Haluk Mertoğlu çıkar. Haluk ve Güneş birbirlerine âşık olurlar. Haluk’un kısa sürede evlenme teklifi etmesi, Güneş’i şaşkına çevirir. ve olaylar bundan sonra başlar. Güneş ve kızları Mertoğlu ailesinin yaşantısının ortasına bomba gibi düşerler. Mertoğlu ailesinin hayatı, hiç de dışarıdan göründüğü kadar mükemmel değildir. Güneş’in kızlarının gelişiyle, tüm dengeler değişecek ve bütün sırlar ortaya dökülecektir. Güneşin Kızları çok yakında kanal D ekranlarında gösterime girecek.

YAZ’IN ÖYKÜSÜ:

Yaz_n_yk_s_Konusu

Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, baş rollerini Vildan Atasever, Tansel Öngel, Ece Çeşmioğlu ve Çağdaş Onur Öztürk’ün paylaştığı, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, senaryosunu İlker Arslan, Cem Görgeç, Cenk Boğatur, Gamze Arslan’ın kaleme aldığı, yeni dizisi “Yaz’ın Öyküsü” nde Vildan Atasever ilk kez anne rolüyle ekranlarda olacak.

Çekimleri büyük bir hızla devam eden dizi, deneyimli isimlerle genç yetenekleri kadrosunda bir araya getiren “Yaz’ın Öyküsü” Haziran ayında Kanal D’de başlıyor.

KALBİM EGE’DE KALDI:

55641b9a04207c0fa4d22a7c

Limon Yapım – Hayri Aslan’ın yaz dizisinin yönetmeni Ömer Uğur – Eray Koçak, senaryosunu Gül Abus Semerci yazıyor. baş rollerini Alper Saldıran (Mustafa), Oya Unustası (Zeliş) ve Celile Toyon (Iraz Nene) paylaşıyor.

Dizinin konusu: Zeliş ve Mustafa birbirine tamamen zıt iki kutup olsa da çok önemli bir ortak noktaları vardır, o da Iraz Nene’dir. Iraz Nene, 1970 Yılı Gediz Depremi’nde iki tane kız çocuk evlat edinir. Kızları büyüyünce iki delikanlı ile evlendirir. Ancak iki bacanak, günün birinde birbirlerine düşman olurlar. Nedeni ise paradır. Iraz Nene’nin bu düşmanlığa son verecek bir fikri vardır; bu, iki düşman ailenin çocukları olan Zeliş ve Mustafa’nın evlenmesidir. Iraz Nene, böylece tüm mirasını da Zeliş ve Mustafa’ya bırakacaktır. Formalite evliliği yapan Zeliş ve Mustafa, başlarda boşanmak için ellerinden geleni yapsalar da zaman geçtikçe ikili arasında başlayan aşk, her şeyin gidişatını bir anda değiştirecektir. “Kalbim Ege’de Kaldı” Haziran’da Kanal D’de başlıyor.

BEŞ KARDEŞ:

2 (1)

Ay Yapım’ın dizisi “Beş Kardeş” daha önce Ocak ayında Kanal D’de ekranlara gelmiş, 5 bölümde reyting alamadığı için yayından kaldırılmıştı. Şimdi yaz dizisi olarak kaldığı yerden devam edecek. Baş rollerini Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer, Osman Sonat ve Fatih Artman’ın oynadığı dizinin senaristliğini ve yönetmenliğini Onur Ünlü yapıyor.

Final yapacak diziler: Şeref Meselesi, Güllerin Savaşı (Kesin değil)

Eylül ayında devam edecek dizileri: Kurtlar Vadisi Pusu, Arka Sokaklar, Poyraz Karayel, Alın Yazım,

————————————————————————————————————————-

 Digiturk-Samanyolu-TV       SAMANYOLU TV:

TX :

Dizi yeni sezonda ekrana gelecek. Dizinin ismi ise ”TX” olarak açıklandı. Dizinin oyuncu kadrosu ve konusu ile ilgili ise bir detay yok. Dizinin birinci bölüm çekimleri ise tamamlandı. Yeni dizinin müjdesini ise Samanyolu Tv yayın planlama ve programlar koordinatörü Murat Keskin verdi. Dizi ile ilgili ”İlginç, sevimli, heyecanlı, romantik, ibretlik” notunu düşen Murat Keskin dizinin Eylül’de başlayacağını söyledi.

Final yapacak diziler: Nizama Adanmış ruhlar (Kesin değil), Ötesiz İnsanlar (Kesin değil).

Eylül ayında devam edecek dizileri: Küçük Gelin, Sungurlar, İki Dünya Arasında,

——————————————————————————————————————-

untitled show    SHOW TV :

FABRİKA KIZI:

fabrika-kızı-dizi

Baş rollerini Fulya Zenginer (Aylin) ve İsmail Demirci (Ferhat) oynadığı “Fabrika Kızı’ izleyenlerini güldürmeye amaçlıyor. Amerika’da okumuş, bakımlı, deli dolu ve bir o kadar da renkli bir karakterle ekrana gelecek olan Zenginer, fabrikanın kızı ‘Aylin’ olarak yaz ekranında büyüleyecek.

Yapımcılığını Organize Filmler/Sercan Çiçekçioğlu-Engin Acuner, yönetmenliğini Hakan Arslan’ın yaptığı Fabrika Kızı’nın senaryosunu Gökhan Horzum yazıyor. Organize Filmler yapımı ‘Fabrika Kızı’ çok yakında Show Tv’de başlıyor.

 

NE MÜNASEBET:

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 60

Yakışıklı oyuncu Sarp Levendoğlu ile güzel oyuncu Pelin Akil’in başrollerini paylaştıkları dizinin yapımcısı Fatih Enes Ömeroğlu. Yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın yaptığı ve senaryosunu da Hakan Haksun, Barış Başar ve Fatih Enes Ömeroğlu yazdığı Ne Münasebet birbirinden tamamen farklı iki kişinin zorunlu olarak iş arkadaşı olmalarıyla başlayan mücadeleleri ve sonunda da birbirlerine aşık olmaları. Komedi aksiyon karışımı olan dizi gene Show Tv’nin bu yaz iddialı dizilerinden biri olarak geliyor ekranlarımıza.

İLİŞKİ DURUMU: KARIŞIK :

kiralık-aşk-dizisi

Baş rollerini Berk Oktay ve Seren Şirince’nin oynadığı dizinin yapımcısı MF Yapım, Yönetmen Barış Yöş. Seneryo: Banu Kirimitçi Bozkurt. Aşk, kıskançlık, gurur, dostluk ve yanlış anlamaların el ele gideceği bir aşk oyunu hikayesi olan İlişki Durumu: Karışık’ta neşe, duygusallık ve heyecanda hiç eksik olmayacak. Dizi Haziran ayı içinde yayına girecek.

 

TUTAR MI TUTAR:

tutar-mı-tutar-dizisi

Eski Yeşilçam filmleri tadında ve “mahalle dizileri” sıcaklığında absürd bir mahalle komedisi olan “Tutar Mı Tutar”ın yönetmenliğini Şenol Sönmez yapıyor. Yapımını BMK’nin, yapımcılığını Necati Akpınar’ın üstlendiği dizinin hikayesi; iki yakın arkadaşın, bir gün uyandıklarında kendilerini bir dizinin başrol karakterleri olarak bulmalarıyla başlıyor. Bu iki yakın arkadaşın, başrolünde yer aldıkları diziden kurtulmaya çalışırlarken, mahalledeki karakterlere gittikçe; aşk, aile, dostluk gibi sımsıcak ilişkilerle bağlanmalarıyla da hikaye gelişiyor.  Başrollerini; Paşhan Yılmazel, Cahit Gök, Ahmet Kürşat Öçalan, Bahadır Efe, Hilmi Özçelik, Zeynep Kankonde, ve Ceyda Ateş’in paylaştıkları “Tutar Mı Tutar”, yaz ekranın vazgeçilmezlerinden olmaya aday dizilerinden biri gibi gözüküyor.

 

Final yapacak diziler: 

Eylül ayında devam edecek dizileri: Yılanların Öcü, Asla Vazgeçmem, Acil Aşk aranıyor (Yaz aylarında da devam edecek)

———————————————————————————————————————

hqdefault STAR TV     STAR TV :

ÇİLEK KOKUSU:

Çilek-Kokusu

Yaz dizisi olarak geliyor Çilek Kokusu. Gold Film’in yapımcısı olduğu dizide başlıca rolleri; Demet Özdemir, Yusuf Çim, Mert Engin Duymaz, Mahir Gürşiray, Mine Tugay, Murat Başoğlu ve Laçin Ceylan paylaşıyorlar. Konusu kısaca; Aslı ve Burak aslına bakıldığı zaman, ortak bir şeklide birbirlerine zıt karakterli iki insan tanışırlar. Daha sonra bu tanışmanın kısa süreceğini düşünürler. Fakat sürpriz bir şekilde Bodrum’da tekrar karşılaşırlar. Tatlı ve eğlenceli bir aşkın hikayesi anlatılacak olan “Çilek Kokusu”, Güzel Köylü dizisinin sezon finali yapması ile haftasında Star Tv. ekranlarında olacak.

 

DÜŞ BAHÇESİ:

020520151153343158848

Baş rollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Melisa Aslı Pamuk ve Zerrin Tekindor’un canlandıracağı dizinin henüz konusu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ama dizinin konusunun tahmin edebileceğiniz gibi genç aşıklar üzerine ilerleyecek, Neslihan Atagül zengin kızı, Burak Özçivit is fakir oğlanı canlandıracak. Merakla beklenen dizi yaz dizisi olarak ekranları gelecekti. Birimci bölüm çekimlerine başlanmıştı ama sette çıkan bir tartışma yüzünden ara verildi. Düş Bahçesi dizisinin çekimlerine Eylül ayında devam edileceği öğrenildi.

 

KİRALIK AŞK:

311551a8-fc3f-4d8e-88ed-6044a080bbf0

Baş rollerini Elçin Sangu (Defne), Barış Arduç (Ömer), Salih Bademci (Sinan) ve Sinem Östürk’ün canlandırdığı dizinin yapımcısı Ortaks Yapım- Müge Turanlı. Yönetmen Metin Balekoğlu, Meriç Acemi’in senaristliğini yaptığı dizide; Kendi halinde yaşayan garson bir kızın bir günde değişen hayatı ve aşkın komik halleri anlatılıyor.

Dizinin konusu;Tam her şey bitti dediği anda kapısını çalan mucizeye hayır diyemeyen Defne, 6 aylık bir aşk oyunu teklifini kabul eder. Buna göre, ülkenin en başarılı iş adamlarından birini kendisine aşık etmek zorundadır. Bu yoldaki en büyük yardımcısı ise gerçekten aşık olduğu adamdır. Bu korkunç karmaşa, çılgın bir aşk üçgenine dönüşürken, hayatın en gerçek sorularından biriyle yüzleşir Defne: Aşkımızı biz mi seçeriz, yoksa o mu bizi seçer?

Final yapacak diziler: Medcezir, Kardeş Payı, Gönül İşleri, Serçe Sarayı.

Eylül ayında devam edecek dizileri: Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Güzel Köylü, Beni afet, Aşkın Bedeli, Deniz Yıldızı,

———————————————————————————————————————–

untitled trt     TRT 1 :

ZEYREK İLE ÇEYREK:

CGFwXLlWgAAvSon

TRT’nin sevilen dizisi ‘Filinta’dan tanıdığımız ‘Zeyrek ile Çeyrek karakterlerinin baş rolde olduğu Es Film’in ikinci projesi Zeyrek ile ÇeyrekBir Ramazan Temaşası Ramazan’da TRT1 ekranlarında başlıyor.

“Ah o eski Ramazanlar kalmadı” dedirtecek tatta, dönemin İstanbul’unda farklı tarzı ile Ramazan ayının neşesi olacak Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası Ramazan ayında her gün TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

YUNUS EMRE AŞKIN YOLCULUĞU:

yunus emre

Ramazan ayı süresince yayınlanacak yeni dizisi ”Yunus Emre Aşkın Yolculuğu”nun ilk fragman yayınladı. Yapımcılığını ”Diriliş Ertuğrul” dizisinin de yapımcısı olan Tekden Film’in yaptığı dizide Yunus Emre rolünü; Yusuf Gökhan Atalay canlandıracak.  Ünlü mutasavvıf ve filozuf’un hayatı ”Yunus Emre Aşkın Yolculuğu” Ramazan ayı boyunca 18 Haziran Perşembe 20,30’da ilk bölümü yayınlanacak. Hafta içi her gün TRT1 ekranında olacak.

1321 yılında Eskişehir’de doğan Yunus Emre Tasavvuf şiirinin öncüsüdür. Yaratılan severiz Yaratan’dan ötüsü sözü ile kalplere kazınmış Yunus Emre 1991 yılı Unesco tarafından Yunus Emre yılı olarak kabul edilmiştir.

Allah aşkını kalbine kazımış olan Yunus Emre’nin hayatı anlatılacak dizi izleyicilere çok farklı duygular yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Final yapacak diziler: Zengin Kız Fakir Oğlan (Kesin değil), Milat (Kesin değil)

Eylül ayında devam edecek dizileri: Diriliş Ertuğrul, Filinta, Seksenler, Yelil Deniz,

—————————————————————————————————————-

içerik TV8     TV8 :

maral-en-guzel-hikayem-12-bolum-ile-sezon-finali-yapiyor-izle-5651441

Acun Ilıcalı sahibi Tv8’in eğlence kanalı olduğunu belirtmişti. Sonra Hazal Kaya’nın Maral En Güzel Hikayem dizisi geçtiğimiz Mart ayında başladı 13.Bölümünde sezon finali yaptı. Önceleri yaz ayı boyunca yayınlanacağı söylenmişti. Sonra da ilk sezon finali yapan dizilerden oldu. Tv8 haftanın 5 günü Survivor All Star yarışma programını yayınlıyor. Reytinglerde de oldukça başarılı.

 

Final yapacak diziler: —

Eylül ayında devam edecek dizileri: Maral En Güzel Hikayem, Bana Baba dedi.

 

İşte böyle sayın okuyucularım, bir yaz boyunca final yapan, yada sezon finali yapan dizilerin yerine yaz dizileri devreye girmeye başladı. Bu yaz dizilerinden sevilenler, iyi reyting alanlar Eylül ayında sezon dizisi olarak devam edebilir. Hep birlikte göreceğiz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir