Medcezir / Genel İstek; Haziran’da Sezon Finali, Eylül’de 3.Sezona devam!

TV Programları

Ekran AlıntısıMD73.KP

Star Tv’nin fenomen aşk ve drama dizisi Medcezir’in 73.Bölümü dün akşam #affedermisin etiketi ile ekranlarımızdaydı. Yaman Mira aşkından çok, Mert-Eylül gerginliğini seyrettik, Mert kendisini bir türlü af ettiremedi ama, bu uğurda bir tarafik kazasına kurban gitti. Mira da bu kazanın şahidi oldu. Eylül bu elim kazanın müsebbibi olması nedeniyle Mert’i hastanede af edecek herhalde…

Medcezir bana göre bir sezon daha devam edecek, Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya arasında süper bir uyum var. Artık onlar dizide Mira ve Yaman olarak bütün sorunlarını bertaraf etmiş, aşkı kalplerinin en derinliklerinde hisseden iki aşık. Mira, Yaman aşkı ile hastalığını ameliyat sonrası yenecek, ileride yaşanacak çok güzel günleri olacak. Daha yaşanacak aşkları var. Güzel kızları Ender de olacak! Bu nedenlerdir ki, Eylül’de 3.Sezona devam diyorum. Bu benim isteğim değil, milyonlarca izleyicinin isteği… Ay Yapım ve de Ece Yörenç de aynı doğrultada karar verecektir. Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve tüm oyuncular bu karara seve seve uyacaklardır.

Dün akşamki alınan reytingler de bunu destekliyor. Medcezir uzun bir aradan sonra AB’de 4,96 reyting ile 1.sırada yer aldı. Total’de de 3,35 ile  4.sırada yer almıştır.

cats reyting

Geçen bölüm sonunda Mert’lerin evinde herkes bir aradır. Orkun’un elindeki silah’ın kime ait olduğu konuşulur. Selim Bey kasadaki silahın kaybolmasıyla araştırma başlar. Sedef durumu aydınlatır, silahı Ümit’e verdiğini söyler. Herkes derin bir oh çeker. Mert Eylül gerginliği gene damgasını vurur, o sırada yayın evinden gelen çizgi roman kitapları ile ortalık karışır. Eylül, romanda kendi aşklarının konu olmasını problem eder ve çeker gider.  Uzay da peşinden gider. Yolda konuşurken Deniz Hanım ile Giray’ı görür ve Yaman’a resimlerini gönderir. Yaman da Uzay’ı arar. Uzay, bu Orkun Giray’ı maşa yapacağını söyler. Arkanızı kollayın, haberiniz olsun.

Ekran AlıntısıMD73.1

Yaman annesini Tozludere’ye evine bırakır. Kapıda oğlu Yaman’a sarılır, öper. Evden dışarı çıkan Hasan buzları eritmişsiniz, ananın gözüne uyku girecek, hayırlı olsun, der.

Ekran AlıntısıMD73.2D

Yaman gelmişken dükkanda kalan Giray’a gider. Bir Ortaköy’de, bir Orkun’un evinde Deniz Yekeli ile ne iş çeviriyorsun diye hesap sorar ve yakasına yapışır. Benle mi ilgili, Kenan’la mı ilgili.

Ekran AlıntısıMD7

Giray, Kenan’ın Sude Kaya’nın karşısında şahitlik yapmak için Asım Beyden para kopardığını söyler. Ben Asım Beyin ağzından duydum. Kenan Koper parayı kopardı, aynen uzadı. Yaman öğrenmek istediğini öğrenmiştir.

Ekran AlıntısıMD73.4

Sedef ile Selim Bey baş başa konuşurlar. Sedef babasının Kaan Mavideniz’in teklifini kabul ettiğini söyler. Sedef de Kaan Beyi karizmatik bulmuş ve gönlünü kaptırmak üzeredir. Mert, teyzesinin bu kararını tasvip etmez, aileye yabancıların girmesini kabullenemez. Annenin aileye giren Sinan Enveroğlu yüzünden öldüğünü bir türlü içine sindirememiştir.

Mert’in hazırlayıp bilgisayara yüklediği videoyu, teyzesi Sedef bir tıkla gönderiverir. Mert, ne yaptın sen diye çok sinirlenir. Diğer tarafta Eylül, Mert’i çok sevmesine rağmen sırf gururunu yediremez, sinir krizine girer, ağlamaları babasının görmesiyle gülmeye döner. Cep telefonuna gelen Mert’i af et mesajları, mahalle bakkalının Mert’i af et demesi bardağı taşıran son damla olur.

Ekran AlıntısıMD73.5

Eylül kuaförde, kızın uyarması ile Mert’in videosunu seyreder. Af dilemelerini, yalvarmalarını, 3.şahısların söylediği Mert’i af edin söylemlerini, şaşkın bir şekilde seyreder.

Ekran AlıntısıMD73.6D

Okulda radyoda yayına çıkan Mert ve Uzay’ın canlı yayınını Eylül resmen basar. Radyoda Yaman’ın dünyayı durduran şarkısının çalması ayrı bir güzellikti. Mira ile Yaman dışarıdan son derece keyifle dinlerler.

Ekran AlıntısıMD73.7D

Spiker kitap hakkında onlarla röportaj yapar.  Mert Eylül’ü görünce ona aşkını anlatır, benim ilham perim sensin. Eylül stüdyoya girer, spiker müziğe geçse de Uzay muziplik yapar, düğmeye basarak bu kavgayı yayına aktarır. Yaman ile Mira işaretlerle onları zor durdururlar.

Ekran AlıntısıMD73.8

Sonrasında Yaman Mert’i, Mira da Eylül’ü sakinleştirmeye çalışır.

Hastaneye Mira’nın kan tahlili için giderler. Doktor onlara moral verir. O sırada Sude Hanım Yaman’ı arar, abisi Kenan’ı sorar. Peşinden gelen Mira da telefonu sesliye alır.

Ekran AlıntısıMD73.9

Mira anne yeter diyerek devreye girer. Bizi yıpratmayın, öfkenizi de, nefretinizi de kendinize saklayın diyerek keser atar.

Ekran AlıntısıMD73.10

Kaan Mavideniz’e hisse devri yönetim kurulu toplantısında Mert çok gerilir, kararı acele imzalar. Kaan Mavideniz’e pek haz etmez, çıkışta elini bile sıkmaz. Babasına şirketi alıyorsa alsın, ama bizim özel hayatımıza girmesin, teyzemle şakalaşmasın.  Sedef’e resmen seninle flört etmesine izin verdin diyerek laf sokar. Geçen sene Sinan Enveroğlu annemi bizden aldı gitti, şimdi de bu herif.

Mert Yaman ile deniz kıyısında oturup konuşurlar. Mert, bütün sevdiklerinin elinden bir bir gittiğini söyler. O sırada Selim Bey de onları kenardan dinler. Mert tekneye atlayıp açılacağını, buralardan uzaklaşacağını  söyler. Yaman ona öğütler verir, sakinleştir.

Ekran AlıntısıMD73.11

Mert, bu gün olan Kaan Beyin resmen teyzesini asıldığını söyler. İllaki babamın hayatına birisi girecekse bir gün teyzem girsin deyiverir. Selim duyduklarına çok şaşırır. Yaman da öyle…  Mert Eylül detoksu yapacağını, onsuz yaşamaya öğreneceğini söyler. Yaman, eğer bitti diyorsan, onsuz yaşamaya öğrenmelisin, yoksa hayat zor olur.

Eylül ile Mira Süreyya Hanıma çıkarlar. Süreyya Hanım kendi hayat hikayesini ve aşkını anlatır. Eylül merakla, gözyaşları içinde dinler. Eylül’e sen de üzülme, sen de yeniden seversin.

Ekran AlıntısıMD73.12

Mira eve girdiğinde babası Faruk Bey, bir alacaklısı ile sert konuşuyordur. Mira’ya bir sorun olmadığını söylese de, tefeciden para alması ileride tekrar Mira’yı üzecek gibi duruyor.

Yaman ile Mert eve dönerler. Sedef basın davetinin evde vereceklerini söyler. Mert bu habere memnun olmaz. Yaman, Eylül de gelecekmiş Mira’yı söylemiş.

Ekran AlıntısıMD73.13

Yaman, kafasından geçen düşünceyle Sedef ile Selim abisine şöyle bir bakar, acaba evlenseler yakışırlar mı? Düşüncesi aklından geçer, bu nedenle ağzının içinden güler.

Mira gelinlik bakmaya gider. Eda, Hale ve Gaye de gelecektir. Eylül gitmek istemez, Beren ısrar eder. Mira, birkaç gelinlik dener. Kızlar da sanki Mira’nın nedimeleri gibi birer gelinlik giyerler.

73-1

Mira, arkadaşları Eylül, Gaye, Hale ve Eda da giyip poz verirler.

73-3

Mira, karar veremez. Kendi atölyelerinde Süreyya Hanım Mira’ya çok özel bir gelinlik dikebilir, ne dersiniz. Kızlar giydikleri gelinliklerle selfie resmi çekilirler.  Gelen Sedef Hanım, lafı koyar, Eylül’e sarılarak benim gelinlerimin ikisi de güzel.

Ekran AlıntısıMD73.14

Sedef evde verilecek basın davetine Eylül’ün de gelmesini zor da olsa ikna eder.  Bu gelinlik prova sahneleri bu bölümün en güzel kesitlerindendir.

Eylül Mira’ya okuldaki randevularını haırlatır. Mira apar topar gider. Yaman ile Mira okulda evrakları verirler.

Ekran AlıntısıMD73.15

Çıkışta Mira Yaman’a ben kendimden daha çok güveniyorum sana, başaracaksın. Bu konuşmaları Orkun duyar.

Ekran AlıntısıMD73.16

Yaman Orkun’u görünce canı sıkılır. Mira, bana söz verdin Orkun’dan uzak duracaksın. Yaman, sen de biliyorsun yaptığı hiçbir şeyin cezasını cekmedi ki? Ne kötülük yaptıysa yanına kar kalıyor. Bütün suçların üstü örtüldü. İftiraları, yalanları hepsi unutuldu. Herkesin hayatına bir şekilde girdi ama, ona bir şey olmadı. Mira, etrafında kimse kalmadı, bir tane dostu yok, yapayalnız, tek başına, bundan büyük ceza mı olur. Mira, cezasını sen mi vereceksin, Yapma ameliyat öncesi benim içime korku salıyorsun. Yaman, prenses hani asla korku yaşamayaktık diye başını okşar.

Ekran AlıntısıMD73.17

Selim Bey Yaman’a telefon açar, belgelerin yanımda sen de eve gel der. Yaman, tamam abi, Mira’yı bırakayım, hemen geleceğim. Yaman dayanamaz Mira’yı dudaklarından öper.

CFHM48EUEAAld2k

Mert evde teyzesi Sedef ile konuşurken Selim kapıda onların son söylediklerini duyar. Mert, hemen itiraz etme, ben sizden daha iyisini düşünemiyorum. Sedef, Mert’cim olmaz, çok duygusal davranıyorsun, biraz mantıklı düşünmeye çalış. Selim, zanneder ki Mert Teyzesine babası ile evlenmesini iknaya çalışıyor. Hızla içeri girer. Mert, lütfen bazı şeyleri kafanda düşünürken çok anlamlı geliyor olabilir.  Ama dile getirildiğinde tahmin edebileceğinden çok büyük etkileri olur. Lütfen insanların hayatı hakkında olmadık hayaller kurma. Çocuk oyuncağı değil ki bu. Sedef çok şaşırır, neden bahsedildiğini anlayamaz. Mert Eylül’le aramızı yapmak istiyor, ben de daha fazla karışmayalım diyorum.

Ekran AlıntısıMD73.18

Yaman akşam yemeğini Mira’larda yer. Yemekte Beren okulunu anlatır. O sırada Aras eve gelir, kardeşi Ali onu tezahüratla karşılar. Beren’ler de kapıya çıkarlar.

Ekran AlıntısıMD73.19A Ekran AlıntısıMD73.19B

Köşkün bahçesinde basın tanıtım kokteyli başlar. Deniz Hanım, Mert ile Uzay’ın tanıtım açıklamasırı kayda alır. Olcay Hanım geç kalır. Onu Selim Bey karşılar.

Ekran AlıntısıMD73.21

Mira Yaman’a Mert’e göz kulak olmasını ister.

Ekran AlıntısıMD73.20

Asım Bey davete Kaan Mavideniz ile birlikte gelir. Altınkoy kızları Kaan Beyi çok yakışıklı ve karizmatik bulurlar. Eda taş, taş der. Doruk mideni oturmasın dikkat et. Hale, ben onu öğütürüm ya diye lafa karışır.

Ekran AlıntısıMD73.22

Kaan Bey gençlik kulüplerine hediye edilmek üzere 1000 baskıyı satın aldığını söyler. Mert, çok teşekkür ederim ama, rüşvet kabul etmiyorum. Kaan Bey anlamdım, Mert yaklaşır, kısık sesle bizden uzak dur, der.

Beren, Ali ve Aras da gelirler. Uzay Mert’i çağırır. Olcay Hanım ile üçü basına poz verirler. Tam bu sırada Eylül gelir. Eylül gider Uzay’ı tebrik eder. Mert’in elini sıkarken sanki elektrik çarpmış gibi Eylül ay diye çığlık atar.

Ekran AlıntısıMD73.24

Mert’in gözü Eylül’dedir. Çok özledim seni kelebek, ne olur bir mucize olsun.

Ekran AlıntısıMD73.25A Ekran AlıntısıMD73.25B

Doruk, Uzay ile Burak’ın aralarındaki Eylül’ün üstüne arabasına iddiayı girdiklerini açıklar. Beren, o haa… bombaya gel. Yaman, yok artık yoktur böyle bir şey. Burak maalesef var der. Bütün bunları duyan Eylül çöp kovasındaki suyu Uzay’ın başından aşağı döker. Bu anı herkes kaydetmeye çalışır.

Ekran AlıntısıMD73.26

Mert ertesi sabah Eylül’lerin evine gider. Gamze Hanım kapıyı açar. Eylül uyanıksa konuşmak ister. Eylül’ün babası senin onunla konuşacak bir meseleniz keldı mı? Kızım gülmez oldu, evde durmaz oldu. Mert, benim amacım kendimi af ettirebilmek. İzin verin onunla son bir kez konuşayım. Konuş ama, Eylül evde değil. Uzay senden önce davrandı. Ormana birlikte koşmaya gittiler. Mert, hemen biner motoruna peşlerinden orman yoluna gider.

Ekran AlıntısıMD73.27

Yaman o sabah bilgisayardan yabancı dil sınav sonucuna bakmak ister. Selim Beye, biz Mira ile birlikte bakacaktık. Telefon açar, Beren telefona cevap verir. Ablam evde yok, herhalde yürüyüşe çıkmıştır.

Ekran AlıntısıMD73.28

Beren o bakmış, seninki açık önümde… Beren, 87 almışsın, Yaman da bakar çok sevinir. Mira’nın aldığı puanı bakar. 67 almış, Yaman Mira, barajı geçememiş der ve çok üzülür.

Faruk arabanın anahtarını sorar, Beren görmedim, ablam mı aldı acaba. Mira orman yoluna doğru dalgın ve üzgün araba ile ilerliyordur. Halbuki doktoru ona, araba kullanmasını yasaklamıştı.

Ekran AlıntısıMD73.29

Karşıdan bir kamyonet ona doğru geliyordur. Tali yoldan motorlu Mert çıkar. Kamyoneti görünce hakimiyetini kaybeder, havada takla atar ve yere düşer.

Ekran AlıntısıMD73.30

Bütün bunlar Mira’nın gözü önünde olur. Mira acı frenle durur. Olayın şokunu atlatamz ve 73.Bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD73.SON

Bu kazada Mert ne oldu, durumu ağır mı, haftaya hep birlikte göreceğiz. Eylül, büyük ihtimalle kazanın kendi yüzünden olduğu için çok üzülecek Mert’i affedecektir.

Ay Yapım’ın sevilen dizisi Medcezir, genel istek üzerine yeni sezonda da devam etmesidir. Bu bölümde reytingler güzel geldi, Mira’nın gelinlik seçim sahneleri etkili oldu tahmin ediyorum. Tanıtım fragmanları özen gösterilirse daha da iyi olabilir. Mert  – Eylül küskünlüğü biraz gereksizce uzatılmış. Mira & Yaman aşkı biraz es geçilmiş. Mert’in canlı radyo yayınını izlerken gördüğümüz Mira-Yaman birliktelikleri harikaydı. Karar Ay Yapım’ın, bana göre bu dizi bir sezon daha devam etmelidir. Sosyal Medyada, Face Book’ta, Twitter’da genel izleyici isteği bu doğrultudadır.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir