Medcezir / Ada ortalığı karıştırdı, kriz yaşandı!

TV Programları

 Kategori

TV Programları

4654_1264_26032014_5[1]

Star Tv.in fenomen aşk ve macera dizisi  Medcezir her bölümü ayrı bir olay oluyor. 28.ci bölümde Serenay Sarıkaya güzel sesi ile Sezen Aksu’nun “Masum değiliz” şarkısını seslendirdi. Mira’yı sevgilisi Yaman, her zaman olduğu gibi gitarı ile eşlik etti. Bu bölümde Ada krizi yaşandı, varlığı ortalığı karıştırdı. Reytinglerine göz atarsak, bu hafta AB’de açık ara 1.sırada, Total’de 2.sırada yer aldı.

Geçen bölüm sonunda, Asım Şekip Kaya’nın 3.cü kızı Ada açılış gecesine Orkun ile tesadüfen gelmiş, geceye damgasını vurmuştu. Önce iddia uğruna kapıda Yaman’ın dudaklarından bir güzel öpmüş, Mira çok huzursuz olmuştu. Sude Hanım, Ada’yı herkese Reyhan Arsen’ in kızı olarak tanıtmıştı.  Asım Bey adanın uzattığı eli tereddütle sıkar ve salonu terk eder.

Ekran Alıntısı.PNG med.3

Sude Hanım Orkun’a; Bu kızı buraya bilerek getirdin, kendi başına işler çeviriyorsun Orkun, der. Mert, bu Ada benim teyzem olur. Ada, Bay AŞK’ın yıllardır bilinmeyen kızı, diyerek açıklar. Hale, duyar nasıl yani diye sorar, Bir cinlik düşünür.

Ortamın gerginliğini Ada’nın rahat hareketleri ve Orkun ile dans etmesi rahatlatır. İlginç dansı herkes seyreder. Orkun’un garip dans figürleri herkesin ilgisini çeker.

Asım Bey, evine gider. Canı sıkkındır, Reyhan Hanıma telefon eder, Ada’nın benim kızım olduğunu inanmamı istiyorsan DNA testi yapacaksın, der. İçkisini yudumlar, konuşmak için Sude’yi çağırır. Sude, Asım Beyi sakinleştirir, fazla içki almasını da engeller. Asım Bey, bu gece burada kal dese de, Sude hayır, benim iki kızım var. Kalmam için hiçbir sıfatım yok.

Ekran Alıntısı med.18

Mira, sahile çıkar, peşinden Yaman gelir. O kızdan hoşlanmadım, böyle aramıza dam diye girmesi canımı sıktı. Ender Hanımın kardeşi, bir ayağı onlarda olacak. Yaman; sen beni kıskanıyorsun. Mira, sana benden başkası yasak, bu dudağı değecek dudağı silerim vücuttan. Yaman; benim dudağı mı? Onun dudağı mı? Mira; onun dudağını.

Ada, kısa sohbetten sonra salondan ayrılır. Çıkışta Ada, Mira’nın ismini söylediğini duyar yaklaşır. Mira, ilgiye alışıksınız ama, üzgünüm burada kimsenin ilgi alanında değilsiniz. Ada, siz baya baya enteresan bir topluluksunuz ya… Kiminiz gereğinden fazla sıcak, kiminiz gereğinden fazla mesafeli. Oradan uzaklaşırlar. Orkun, Mira için eski kız arkadaşım deyince, senden kıskandı. Orkun Ada’yı evine bırakır. Annesi Ada’yı bir güzel paylar, yarın Londra’ya dönüyorsun.

Diğer taraftan Hale, Ada ile ilgili bir twit atar, “Ünlü iş kadını Reyhan Arsen’in Bay AŞK ile arasındaki 18 yıllık şaşırtan sır bu gece ortaya çıktı” Bu haber basını ayağa kaldırır, ortalık karışır. Mira da, internette görür.

Ender ile Selim Bey evde Ada’yı konuşurlar. Konu kıskançlığa gelir. Ender Hanım kendisini hiç aldatıp, aldatmadığı sorar. Gece Reyhan Hanım arar, Selim Bey telefonlarını açmaz.

Ekran Alıntısı med 20   Ekran Alıntısı 28.1

O gece, Mira tekrar sahne alır, Yaman gitarı ile eşlik eder. Sezen Aksu’nun “Masum değiliz” parçasını çok içten söyler. Arkadaşları zevkle seyreder, büyük de alkış alırlar. Faruk Bey, ara sıra çalarsınız, siz bizim gizli silahımız olursunuz, özel gecelerde çıkarsınız, der.

Ekran Alıntısı 53.2

Daha sonra, herkes evine gider. Yaman ile Mira beraber yürüyerek giderler. Yaman, masum değiliz şarkı sözünü tekrarlayınca, Mira sen masum değilsin, bir gecede iki kız tarafından öpüldün. Yaman, hayır bir kız. Mira, öpücüğü Yaman’ın dudaklarına mühürler ve şimdi iki der.

Ekran Alıntısı.PNG med.5

Yaman, Mira’yı kapıdan uğurlar. Mira, Yaman’ı öper, o kızın öpücüğünü unutturuyorum. Yaman, unutmuştum zaten, söyledikçe hatırlatıyorsun. O sırada gelen Sude onları kapıda görür. Yaman ve Mira hızla uzaklaşırlar. Mira, annesine uyudum ben, der.

Sedef Hanım, babasının yanında Sude olduğunu anlayınca, Faruk Beyin evine gelir. Kapıda bekliyordur, Ayşe’ye aç kapıyı uykum var, der. Faruk Bey de Sude’nin Asım Beyin evinden çıktığını görür.

Ekran Alıntısı med 21

Mert, Eylül’ü motoru ile evine bırakır. Babandan istemeye geleceğiz. Eylül, zamanı gelince der. Eylül Mert’i tekrar tekrar öper. Mert Eylül içeri girinceye kadar, düğün marşını mırıldanır.

Eylül, babası ile karşılaşır. İlk defa birinden bu kadar hoşlanıyorum, sen ona kötü davranıyorsun. Babası ile tartışırlar. Üst kattan karısı Gamze duyar. Bu defa karı koca tartışması başlar. Gamze Hanım, Eylül hakkında güzel laflar söyler. Onun bir annesi var, sadece kardeşinin bir annesi olduğunu bilsin. Gamze, kocası Barış’a bir süre annemde kalacağım, der ve ertesi gün valizini alır gider.

Ekran Alıntısı.PNG med.7

Ada, sabah valizini toparlar evden çıkarken, kapıda bir dolu gazeteci ile karşılaşırlar. Türlü sorular sorarlar. Ada ne oluyor anne deyince, Reyhan Hanım her şeyi anlatacağım.

Asım Bey bürosunda toplantı yapar, toplantıda Orkun’u bir güzel paylar. Kavga sonunda Orkun büroyu terk eder. Kapıda elinde bina maketi olan Yaman ile karşılaşır. Maketi vurur, yer düşürür. Yaman ile gırtlak gırtlağa gelirler. Asım Bey, Yaman’ı suçlar, Orkun’un bana düşmanlığı sensin. Ben Tozludere projesini kabul etmediğim, sırf senin yüzünden. Ben kabul etmeyince Reyhan Arsen ile birlikte oldu. O da bunu kullandı. Senin yüzünden. Yaman hiç sesini çıkartmaz. Ender Hanım sen uzaklaş buradan.

Kızlar Mira, Eylül ve arkadaşları öğle yemeğinde Ada’yı konuşurlar. Onun yerinde olmak istemezdim. Ada, evden çıkar. Annesine bırak beni, nefret ediyorum senden, der ve yere iter. Evi terk eder.

Ekran Alıntısı.PNG med.6

Reyhan Hanım, Orkun’u arar onu bulmasını ister. Ada da Orkun’u arar, yanına gelmek istiyorum.  Orkun, Ada’nın bulunduğu yere gider.

Ayşe, Sude’ye Faruk Bey ile Sedef’in ayrı odalarda kaldıkları bilgisini telefonla aktarır. Ayrıca, Kenan’ın eski nişanlısı olduğunu pek tekin adam olmadığını söyler. Suda, tatmam o iş bende…

Selim Beye karşı tarafın avukatı, girdikleri dava konusunda anlaşma teklif eder. Selim Bey kabul etmez. Restleşirler.

Ekran Alıntısı.PNG med.8

Yaman ağabeyi Kenan’a gider, çalışmasını görünce memnun olur. İki kardeş konuşurlar. Hale de oradadır, Yaman onu görünce, sakın bu kıza bulaşma en dengesiz insan, sakın ondan uzak dur.

Ekran Alıntısı.PNG med.9

Ada ile Orkun buluşurlar. Sen her şeyi biliyordun diyerek suratına bir tokat atar. Orkun bildiğim her şeyi anlatacağım, oturur anlatır.

Ekran Alıntısı.PNG med.10

Yaman, Mira ile buluşmak üzere giderken kapıda postacıyı görür. Postacı annesinden gelen mektubu verir. Bir de Mira’ya daha önce gelen derginin aynısının geldiğini görür. Sakın tutma, der. Göndericinin parmak izleri tespit ettirmek amacındadır. Mert, Mira ile oturup nereden postaya verildiğini araştırırlar.

Ekran Alıntısı.PNG med.11

Tan, kötü emellerine ulaşmak için kullandığı öğrencisi Kadir’e piyano derslerine hastanede devam ederler. Kadir’e sırrını saklamazsa bir daha ders yapamayız, der.

Yaman, hastaneye gelir, içeri giremez. Bahçe etrafında döner, duvardan da atlayamaz. Hastaneden annesi ile çıkan Kadir, Yaman’ı tanır. Tan, rüyalarında Mira’yı gördüğünü doktora söylemez, uçurtma uçurduğunu söyler.

Faruk Bey, Kenan’a kendine başka bir iş aramaya başlasan iyi olacak, varlığınız bazı huzursuzluklara yol açacak gibi, ben de tarafı olmak istemiyorum. Kenan, Ayşe yüzünden mi? Kenan, ben başımın çaresine bakarım. Böylece işten de atılmıştır.

Ekran Alıntısı.PNG med.12

Yaman, Kenan, Mert ve kızlar bahçede mangal yaparlar. O sırada Ender Hanım ile Ada eve gelirler. Üç kız kardeş konuşur, dertleşirler. Bir taraftan yapılan ızgara köfteleri ekmek arası yapıp yerler. O sırada Asım Bey eve gelir. Aralarında konuşurlar, Ada DNA testi yaptırmayacağım. Babalık konusunda hiçbir şey istemediğine dair imza vereceğini söyler. Ada Asım Beye, senin beni istemediğinden çok ben seni istemiyorum.

Ekran Alıntısı.PNG med.14

Yaman, Mira ve Eylül dışarı çıkıp beklerler. Mira, çok duygulanır. Koltuğa Yaman’ın yanına oturur, Yaman’a sevgi ile sarılır.

Ekran Alıntısı.PNG med.15

Ada, sabah erkenden Asım Beyin odasına girer, ne istersen imzalayacağım. Boş kağıda atar imzasını. Hoşça kalın der ve gider. Sedef, Ada dur dese de dinlemez, Yaman’a koş peşinden, onu getir bana.

Selim Bey ile Kenan imza için mahkemeye gitmişlerdir. Çıkışta garajda bir takım kişilerin saldırısına uğrarlar. Aralarında yumruklaşma, itişmeler olur. Birisi bıçak çeker, Kenan kolundan yaralanır. Arabalarına binip kaçarlar. Selim Bey arkadan plaka resmini çeker. Hasan ve Giray’ın tuttukları adamlardır bunlar. Selim Bey, kendisinin bir davasında karşı avukatla tartışmıştı, onun tuttuğu adamlar zanneder.

Ekran Alıntısı.PNG med.16

Yaman bina çıkışında koşar, Ada’yı yakalar. Sakin ol, nereye gidiyorsun, yalnız başına gidemezsin ben de seninle geleceğim. Ada, son iki günde öğrendiğim her şeyden nefret ediyorum. Beraber yürürler, yolda laflarlar. Eve gelirler. O sırada onları Mira karşılar. Ada, herhalde yürüyerek bir İstanbul turu atmışızdır. Mira, güzel der ama, yüzü gergindir. Yaman’a kırgındır, sen de bir odana bak istersen, der.

Ekran Alıntısı med

O sırada Reyhan Hanım gelir, Ada annesine koşar. Sarılırlar.

Yaman odaya girer, Kenan kolundan yaralı olduğunu görür. Kenan, yok bir şey dese de endişelenir. Mira, sen gezerken abin Selim Abiye korumak için yaralanmış. Mira, odayı terk eder. Kenan, Yaman’a gitsene peşinden. Yaman koşar, Mira diye seslenir, Mira arkasına bakmadan gider. Ve 28.bölüm bu anda sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG med.17

Ay Yapım’ın bu süper dizisi hakikaten çok sürükleyici. Her hafta konu soluksuz devam ediyor. Bu da izleyicilerin diziye olan ilgisini devam ettiriyor. Twitter da keşke her gün arkası yarın gibi olsa da seyretsek diyenler çok. Diziye ilgi ve sevilmesinin sebebi bu olsa gerek.

Dizin tüm oyuncuları harika. Başrollerde Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya olsa da, bütün oyuncular başrolde gibi. Bir Ada geldi, bu bölüm onun üstünde döndü. Orkun, Kenan gibi herkes, her biri, bir başrol oyuncusu gibi. Bu oyuncular özenerek seçilmiş belli. Senaristimiz Ece Yörenç de her karaktere göre çok güzel elbise kesip, giydiriyor. Ne de olsa usta terzi.

Mira, Yaman’ı bayağı Ada’dan kıskanıyor. Bu kırgınlık haftaya çözülür.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller diziden tarafımdan alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir