Medcezir / 12 Haziran’da 77.Bölümde tamam mı? Devam mı?

TV Programları

Ekran md70.son

Star Tv’nin aşk ve drama dizisi “Medcezir” dün akşam 70.bölümü ile ekranlarımızdaydı! Bu bölümde Yaman & Mira aşkından çok, hemşireyi çarpıp kaçan katilin peşinden koşarken, Sude’nin emniyette ter dökmesini ve Orkun’un bitmeyen çevirdiği fırıldak oyunlarını izledik.

Keyif verdi mi? Bana göre fazlasıyla verdi. İzleyici daha çok Yaman & Mira aşkını görmek istese de, bu olgunlaşan aşk geçen bölüm sonunda nişan yüzüklerin takılmasıyla, biraz duruldu. Biz daha çok yan rol aşklarının peşine takıldık. Eylül Mert aşkı arasına Uzay girdi. Uzay’ın ümitsiz Eylül aşkı onu Japonya’ya uçurdu.

Medcezir’in dün akşamki reytinglerine göz atarsak, AB’de % 4,63 ile 3.sırada, Total’de  % 4,08 ile 6.sırada yer aldığını gördük. Ayrıca Medcezir, sosyal medya reytinglerinde Beyaz Show’un ardından 2.sırada yer almıştır.

Son aylarda kötü giden reytingler nedeniyle dizinin final yapacağı dedikodusu çıkrtıldı. Zaten hangi dizinin reytingi biraz düşse o dizi bitiyor diye bu söylentiler çıkartılıyor. Akla gelen soru? 12 Haziran’da Medcezir, sezon finali mi? Yoksa final yapıp, dizi sona erecek mi?

Bu konuda karar verecek olan Ay Yapım yönetimidir. İzleyici isteği, birkaç çatlak sese kulak vermez isek, 3.sezonda da devamı yönündedir. Dizinin yapımcısı Kerem Çatay, yönetmeni Ali Bilgin ve senaristi Ece Yörenç de aynı doğrultuda düşündüklerini biliyorum. Tabii ki başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın da kararı önemli. 3-5 hafta önce Ulusoy ile Sarıkaya boğazda bir yemek yemişler, aşklarını ve diziyi bitirmeye karar vermişler ve bu kararlarını yönetime de iletmişler diye bir dedi-kodu çıkmıştı. Ay Yapım’dan bir açıklama gelmedi. Çağatay ile Serenay özel hayatlarında aşklarını bitirmiş olabilirler. Çok iyi giden dizlerini bitirecek, bindikleri dalı kesecek kadar düşüncesiz olduklarını zannetmiyorum. Güçlü oyuncu kadrosunu bünyesinde barındıran dizide, konu sıkıntısı yok, daha yaşanacak çok güzel günler var.

Bütün bu nedenlerden dolayı Medcezir, Haziran ayında sezon finali yapacak, Eylül ayında da 3.sezona devam edecektir.

Medcezir, internette de en çok seyredilen dizilerden biridir. Twitter da en çok konuşulan, hakkında twit atılan bir dizi. Her nedense Medcezir izleyen erkeklerle dalga geçme durumu var. Twiter da pembe renk gömlek ve pantolon giyen, pembe telefon kullanan,  pembe arabası olan erkeklere resimlerle gırgır geçiliyor? Ben bunları dizinin reklamı, birer espri olarak kabul ediyorum.

Medcezir izleyen erkeğin arabası;                     Medcezir izleyen erkeğin kamyoneti:

CDbmEmPW0AEc2hx CDbGiWxVEAAd9cW

Söz renkten açılmışken ben de Yaman’ın saç renginden ve modelinden bahsetmek istiyorum.

İlk bölümlerde Yaman’ın bakımsız, ya da dağınık göstermek için midir, saçlarını taramaz, tarakla küskün bir hali vardı. Öne inen perçemlerini son bölümlerde, Mira ile birliktelikten sonra, sanki kendisine güven gelmiş gibi taramaya başlandı ve güzel bir şekil aldı, karizmatik bir görünüm kazandı.

1535540 CDboPeoVAAA-cvJ

Bir de saç rengi her bölümde farklı, bazen siyah, bazen kumral, bazen de kahverengi.

CDbQsldUUAAUBPR Ekran AlıntısıMD70.8

Mira’n ın saçları istikrarlı, hep açık kumral renkli. Dizinin stil ve imaj danışmanı (image maker) bir karar verse de Yaman’ın saçları da tek renk olsa!

Ekran AlıntısıMD70.6

Bu bölümde bir vefa örneği gördük. Mira’nın konfeksiyon fabrikası hayalini gösterdi. Yaman, karısını ziyarete küçük kızı Ender ile geldi. Bildiğiniz gibi, Ender Selim Serez’in kazada ölen karısının adı. Yaman, bir vefa örneği göstermiş kızlarının adını Ender ismini koymuştur. Tam anlayamadım ama sanki bir de küçük oğlundan bahsetti.

Ekran AlıntısıMD70.7

 

Medcezir, bu sezon bitimine sayılı bölümler kaldı. 12 Haziran’da sezon finali yapacak.

CDbvzXyUIAE55oG

Medcezir’de yukarıda görüldüğü gibi belirsizlik devam ediyor. Ya Final, ya da sezon finali. İzleyicinin arzusu 3.sezonda da devam etmesi yönünde…  Bu konu son bölüme kadar, sosyal medyada tartışılacak, twitter da çok yazılıp, çizilecektir.

CDbbIG

Netice olarak Ay Yapım’ın fenomen dizisi Medcezir, bana göre 3.sezonda da izleyicisine Yaman & Mira aşkını anlatmaya devam edecek, bir sezon daha sevenleri ile birlikte olacaktır. Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya arasında müthiş bir uyum var. Ben Medcezir’in 1.sezonunu çıraklık, 2.sezonunu kalfalık (bu sezon), 3.sezonu ustalık dönemi olacak, oyunculuklarının doruğuna çıkacaklardır, diyorum.

Dün akşamki 70.bölümü sizlere gribal durumum nedeniyle uzun, uzun anlatamadım, affınıza sığınırım.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not:Görseller Medcezir twitter sayfasından ve tarafından diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir