Kara Para Aşk / Tuba Büyüküstün & Engin Akyürek uyumu!

TV Programları

Kanal D.in yeni dizisi Kara para Aşk, dün akşam her iki kategoride iddialı olduğu ispatladı. Muhteşem Yüzyıl’ın ardından 2. Sırada yer aldı. Geçen blog yazımda belirtmiştim. Muhteşem Yüzyıl’ın Mayıs sonunda 138.bölümde final yapmasından sonra, Çarşambaların rakipsiz olarak 1.si olacaktır demiştim. Reytinglerde hem AB’de, hem de Total’de 2.sırada yer aldı.

Tuba Büyüküstün, çok güzel, güzelliği kadar da oyunculuğu tartışılmaz. Engin Akyürek, jest ve mimikleri harika, oyuculukta Tuba’dan geri kalmaz. Çok da birbirlerine yakıştılar. Onların gözlerinde kızgınlık kadar, bakışlarında aşk var. İlerleyen bölümlerde çok ihtiraslı bir aşk yaşayacaklarının sinyallerini veriyorlar. Kara Para Aşk, süpür bir dizi olma yolunda, tahminlerimde pek de yanılmadığımı göreceksiniz.

Şimdi gelelim 3.bölümde yaşanan olaylara.

Elif, Roma’ya kardeşini kurtarmak amacıyla bir valiz dolusu para ile uçuyor. Yanındaki koltukta da, çam sakızı gibi yapışan komiser Ömer var. Roma da Elif’in peşini pek bırakacak gibi durmuyor.

Ekran Alıntısı.PNG 3

Metin de Roma’da, Elif’i hava alanında karşılar. Elif, uçaktan iner inmez, tuvalette valizi açar, paraları görünce ağzı açık kalır. Metin, 3 No.lu çıkıştan geçmesini ister. Kontrol edilmeden çıkar, ama arkadan gelen görevlinin sinyora sesiyle irkilir, tam yakalandı derken, unuttuğu pasaportunu verir. İkinci şok, arkadan koşup gelen İtalyan polisleri olur. Başka bir kaçanı kovalıyorlarmış. Elif’in bir daha yüreği ağzına gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 4

Metin, Elif’i bir özel arabaya alır, konuşurlar. Metin, malların evrakını imzalatır. Yarın sabah araç Elif’i alıp, paraları bankadan hesaba yatıracaktır.

Elif, Roma’daki evine gider. Ömer, İstanbul’dan Elif’in kaldığı ev adresini bulur. Elif pek memnun olmasa da yardımına ihtiyaç duyar. Ömer, Elif’in babası Ahmet Beyin kaldığı otel odasına gitmeyi, elmasları orada aramayı teklif eder.

Zerin Hanım, ölen Selin öğretmenin annesinin evine tanışmak, başsağlığı dilemek için gider.

Oteldeki Resepsiyonist kız babası Ahmet Beyi tanıyor, annesi Türk olduğundan Türkçede biliyordur. Kural gereği odanın anahtarını vermez. Ömer, asansör ile temizlikçi bayandan, oda kartını polislik maharetini kullanarak alır, odaya girerler. İçeri ararken temizleyici kadın fark eder, hırsız var, polis çağıracağım, der ve hızla kaçarlar.

Ömer, odadan bir not defteri alır, Elif o bana sormadan alamazsın, defteri ister.  Ömer; birlikte hareket edeceksek olur. Yoksa havaalanında, şirkette kaybolduğum gibi bir kaybolurum bir daha beni bulamazsın. Birbirimize güvenmek durumundayız, ben deneyeceğim, sen de dene. Elif, tamam, ileride bir yerde otururuz, beraber bakarız.

Ekran Alıntısı 9  Ekran Alıntısı.PNG 12

İtalya, Roma dış mekân sahneleri, görsel olarak çok başarılı! İzleyenleri turistik bir seyahat yaptırmış oluyor. Collesium’a karşı bir yede otururlar, bir şeyler içerler.

Tayyar Bey, oğlu Fatih’e ulaşamaz. Mert, New York’tadır. Şirket’ten Su Hanımı arar, Nilüfer’in adresini ister. Nilüfer’i Amerika’da olduğunu zanneder, babasının cep telefonlarının cevap vermez.

Roma’da not defterinden babasının depo adresini bulurlar. Kapalıdır, Ömer arkadan kırık camdan girer, kapıyı içten açar. İçeride elmasları, ararlar. Ömer, bir resim çerçeve arkasındaki gizli kasayı bulur. Elif, kasayı açmak için aklına gelen her türlü şifreyi dener. Ve açar, içeriden o şifreli kutulardan biri çıkar. İçinden çıkan olarca elmas sahtedir. Elif, çok sinirlenir. Bir an önce bulmam lazım. Ömer, niye diye sorar, her seferinde bana güvenmen lazım dese de, Elif o sırrını bir türlü söylemez.  Aniden, depo bekçisi gelir. Elif, babasının her ayın 17’sinde geldiğini öğrenir. Elif, babası hakkında bir takım sırları öğrendikçe şaşkınlığı artar. Ömer, polislik bilgisiyle yavaş, yavaş bütün sırları çözmeye başlar.

Ekran Alıntısı.PNG 11

Tayyar Bey, Zerin Hanıma yemeğe gelir. Tayyar Beyin metresi Pınar Hanım da gelir. Taner Beyin sevgilisi de oradadır. Tayyar Bey, Elif’i sorar.

Ekran Alıntısı.PNG 2

Elif evine girer, Ömer kapıda kalır. Elif dayanamaz içeri alır, yukarıda bir kanepe var, burada üşürsün. Oturur konuşurlar. Ömer, tespitlerini Elif’e anlatır. Baban kara para aklıyormuş, o depodaki gördüğün malları da senin şirketin üzerinden geçirip, parları yatıyormuş. Elif, babasını güvendiği için bakmadan imza atmış. Bu senin işin, bu kara para aklamak çok büyük suç. Bir polis olarak tüm bildiklerini anlatır, tek tek izah eder. Organize suç olduğunu söyler. Sen de suçlusun. İyi bir avukat, sen bilmeden karıştığın için kurtarır. Elif, çok üzülür, duşun altına girer ağlar.

Metin telefon açar, yarın sabah orada ol. Elif, Nilüfer orada olacak di mi? diye sorar. Ömer, telefon konuşmasını duyar. Olayı yavaş yavaş çözmüştür.

Ekran Alıntısı.PNG 13

Elif gece kabus görür, ağlayarak uyanır. Ömer, koşar gelir. Elif’i sakinleştirmeye çalışır. Elif uyur, üstünü örter.

Elif, sabah erkenden sessizce evden çıkar. Ömer’e not bırakır,  “Desteğin için saol, iyi yolculuklar. Kapıyı çekip gitmen yeterli, Elif” Metin ile buluşur, paraları bankaya teslim eder, uzatılan evrakları imzalar. Metin, kameradan onu izler ve kayda alır. Para aklama işi tamamdır.

Ömer, polis arkadaşı Arda’yı arar. Elif’in kardeşi Nilüfer diye biri var mı araştırmasını ister. Arda, Nilüfer’in New York’ta okuyan bir kız kardeşi olduğunu bildirir. Nerede olduğunu araştırmasını ister.

Ekran Alıntısı.PNG 15

Metin, abrada Elif ile konuşur, teşekkür eder. Metin’den havalında Nilüfer’in beklemesini ister. Metin, merak etme… Arabadan iner annesi ile konuşur. Resmen yalan söyler, Nilüfer’in Roma’da yanında olduğunu söyler, akşama görüşürüz. Karşına Ömer çıkar. Her şeyi duyar gene. Ne yaptığını sorar, Elif cevap vermez.

Ekran Alıntısı.PNG 16

Elif, yolarımız ayrılsa iyi olur. Şirketi devredeceğim. Nişanlın ile ilgili bir bilgiye ulaşırsam, bildirim. El sıkışıp vedalaşırlar.

Ekran Alıntısı.PNG 17

Elif, Roma hava alanından İstanbul’a gidecektir. Karşısına gene Ömer çıkar.  Aynı uçakta yan yana İstanbul’a uçarlar.

Ekran Alıntısı.PNG 18

Fatih, New York’da Nilüfer’in kapısını yumruklar. Nilüfer’in arkadaşı açar kapıyı. Yok, ailesi de burada zannediyor. Fatih, nerde bu kız o zaman.

Atatürk Havaalanına inerler, tekrar vedalaşırlar. Arda, Nilüfer hakkında bilgileri Ömer’e aktarır. Babasının ölümünden sonra hiç New York’a gitmemiş.  Elif, bakınır kardeşini göremez, çılgına döner. Telefonu çalar, Nilüfer’i sorar? Metin, bizden kız almak kolay değildir. Bir iki imza attın diye verilir mi? Eve git dinlen biraz.

Ekran Alıntısı 10

O sırada Ömer seslenir, ağlamaktadır. Ömer’in göğsüne kapanır, ağlar, ağlar.

Tayyar, Metin’in para teslimindeki çekimlerini izler. Sen de artık o bataklığın malı sayılırsın, der. Metin’e arşive koy bunları. Gün gelir lazım olur.

Ekran Alıntısı 8

Ömer, takside Elif’e kardeşini kaçırdıklarını, elmasları onu geri almak için arıyorsun. Yalan mı, gözlerimin içine bak. Ömer, taksiyi karakolun önünde durdurur, sen her şeyi anlatacaksın, sonra kardeşini kurtaracağız, der. Bu adamlar katil, onları korumakla kardeşini kurtaramazsın. Elif, gelmiyorum deyince, Ömer, ben o zaman karakola gideceğim, kafamın içindeki paranoyaları anlatacağım, kardeşin Amerika da mı, kaçırıldı mı öğreneceğiz? Ömer, geri bakar, Elif öyle kalır. Ve 3.bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı 11

Ay Yapım’ın bu güzel dizisi, polisiye olmasına rağmen benim çok hoşuma gitti. Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün iyi bir uyum yakaladıklarını parlayan gözlerinden anladım. Artık Kara Para Aşk’ın sıkı bir takipçisi oldum diyebilirim. Sizleri bilmem, ama reytingler çok takipçisi olacağını söylüyor.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir