Kurt Seyit ve Şura / Seyit kurtulur, Şura’sına kavuşur.

TV Programları
Ekran Alıntısı.PNG kurt 8.PNGkurt 12
Kategori
TV Programları

Star Tv.in aşk ve savaş dizisi “Kurt Seyit ve Şura”  güzel bir bölüm ile ekranlarımıza geldi. Geçen hafta maç nedeniyle 3.bölüm yayınlanmamıştı. Bu hafta reytinglerde yükselme olmadı, AB’de 4.sırada, Total’de 9.sırada yer aldı.

Seyit’in ölüm haberi Şura’nın rüyalarında kabusu olur. Onu savaş alanlarında arar, Seyit diye bağırarak uyanır.

Can dostu Celil, onu bütün hastan elerde yaralı hastalar arasında arar. Şura’nın babası, Üsteğmen Eminof’un ölümünden emin miyiz diye sorar. Ancak cesedi bulunmadan ailesine haber verilmemesi gerekmektedir. Petro Şura’yı her konuda yardımcı olacağını babasına söz söyler. Ablasına da şerefi üzerine söz verir, onu Seyit’i unutturacağım.

Nihayet, Celil onu bir hastanede yatarken bulur. Başucunda hemen kısa bir mektup yazar, doktoruna kendine geldiğinde verilmesini ister. Bulunan saatini de başucuna asar.

Bir gün aniden Şura’nın babası ölür. Şura, perişan olur, bir tarafta Seyit’i kaybetmesi, diğer taraftan babasını kaybetmesi onu derinden yaralamıştır.

Petro, gelen telgrafları hizmetlinin elinden alır. Seyit’ten gelen mektubu okur. “Şura, son nefesimde bile seni seveceğim” diye biten mektubu, şöminede yakar. İçeriye aniden giren Şura’nın yeğeni kız görür.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.1

Kurt Seyit, hastanedeki hemşirelerin panik halindeki hareketlerini ve seslerini duyar, gözlerini açar. Artık günler sonra, ilk defa kendine gelmiştir. Uyandığını doktora haber verirler. Doktor, “Hoş geldin Üsteğmen Eminof” diyerek seslenir.

Petro, Şura ile konuşur, babana söz verdim, hep yanında olacağım. Şura düşer bayılır, Petro onu kaldırır. Şura’nın annesi, Petro senin hayatına kurtardı, onu minnet borcun var. Şehir karışıktır, isyancılar ayaklanmaya başlar, şehri terk etmek gerekmektedir. Petro, onları Petrograd’a götürmek ister.

Aynı karışıklıklar güneyde Kırım’da da baş göstermektedir. Baba Seyitof’a mallarını satıp ülkeyi terk etmesi söylenir. Ama Seyitof, onları dinlemez terk etmeyeceğini söyler.

Şura’nın annesi Petro iyi bir insan, Şura’yı gerçekten seviyor. Şura, kardeşine Petro ile asla evlenmeyeceğim, hiç kimse ile evlenmeyeceğim, der.

Günler geçer, Seyit bastonlar ile yürümeye başlar. Her taraf ceset doludur. Seyit, Nisan 1917’de Petrograd’tadır. Kaldığı odanın kapısı çalar. Gelen Celil ve Tatya’dır. Sarılıp, konuşurlar. Üç dört gün önce gelmiştir buraya. Ortalık, karışıktır. Şura’nın döndüğüne haberi var mı? Diye sorarlar. Celil, Mişa, isyancılarla işbirliği içindedir. Çar’ın subayları bir bir öldürülmek istenmektedir. Görüldüğü yerde vurulmaları istenir.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 3

Kurt Seyit ve Celil Petro’ya ziyarete gelirler. Petro, Seyit’i görünce çok şaşırır. Akşam yemeğe kalmaları istenir. Bir haftadır burada olduğunu söyleyen Seyit’e Petro, benim niye şimdi haberim oluyor diyerek sitem eder. Seyit, yarın akşam da Kırım’a doğru yola çıkıyorum. Celil, lafı düzeltir, çıkıyoruz. Şura’yı göreceğim diyen Seyit’e Petro, Şura babasını kaybetti biliyorsunuz değil mi? Ne zaman diye Soran Seyit’e, Petro senin ölüm haberini aldığından birkaç gün sonra. Seyit; Şura benim öldüğümü mü zannediyor. Ben mektup yazmıştım der Seyit. O zaman karşına çıkmam ona büyük sürpriz olacak.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 4

Akşam beraber yemek yenir, dostluğa kadeh kaldırırlar. Petro yemek sonrası onları uğurlar, asker olduğunuzu söylemeyin, kimseye görünmeyin der.

Seyit ile Celil fayton ile yola çıkarlar. Petro hain bir plan yapar, Seyit’i öldürtmek ister. Yolda pusu kurulur, ateş açılır. Aralarında müthiş bir silahlı çatışma çıkar. Çoğunu öldürürler. Celil ile buradan sağ salim kurtulurlar.

Seyit, babasına mektup yazar, yapmam gereken işler var, halledip, en yakın zamanda görüşeceğiz.

Merkezde Mişa sorguya çekilir. Petro bir haindir, kaçan subayları biliyorum, nereye gittiklerini söyleyebilirim, der. Mişa, Petro’nun suratına tükürür.

Seyit, kaldıkları evin boşaltıldığını ve yağmalandığını görür. Diğer tarafta Şura, annesi ve kardeşi ile hazırlanırlar yarın Petrograd’a gideceklerdir.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 6

Celil ile Tatya, Şura ile karşılaşırlar. Şura şaşırır, Tatya ile sarılırlar. Seyit odada uykudadır, at üstünde giderken Şura’nın Seyit diye seslendiğini duyar. O sırada Şura yanağını okşar, uyandırır. Gözlerini açan Seyit, Şura’yı karşısında görünce çok şaşırır, boynuna sarılır. Şura, ağlamaktan konuşamaz.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 5

O sıra kapı çalar, annesi ve kardeşi gelir. İstasyonda annesine ben Şura’yı almaya geldim. Hayatım boyunca hayatımı kızınızın mutluluğuna adayacağımı, onu hep sevip, koruyacağıma şerefim üzerine söz veririm.

İsyancılar, Petro’nun anne ve babasını arabaya bindirip götürmek ister. Petro gelir, onla annem babam der. Tabancasını çeker ama dinlemezler, götürürler.

Şura’nın annesi nereye gitmek istediklerini sorar, Kırım’a ailemin yanına diyerek cevap verir Seyit. Hayatınız tehlikede, gideceğiniz yer de güvenli değil. Annesi gitmesine izin vermez. Seyit annenin şartlarına karşı çıkamam. İsyancılar istasyonu basar. Celil ve Seyit ile isyancılar arasında amansız bir mücadele başlar.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 8

O sırada tren gelir, Şura ve annesi trene binerler, Seyit ile vedalaşırlar. Seyit 2 ay sonra gelir alırım.

Ekran Alıntısı.PNG kurt 7

Şura, trenin penceresinden Seyit’i izler. Sonra döner annesine, anne beni afet, öper alır valizini trenden iner. Seyit ile sarılırlar ve 3.bölüm burada biter.

Ay Yapım’ın zor şartlar altında çekilen bu dizisi için çok çalışılmış, çok da masraf edilmiş. Kış şartlarında karlık bölgelerde çekilen savaş sahneleri görülmeye değer. Kıvanç Tatlıtuğ bu rol için çok emek vermiş, çok da çalışmış. Oyunculuğu gerçekten harika… Rusya bölümleri 1-2 bölüm sonra artık İstanbul bölümleri gelecek, hep birlikte göreceğiz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir