“Medcezir” 3. haftasında da yıktı geçti,

TV Programları

29 Eylül ’13

Kategori
TV Programları
"Medcezir" 3. haftasında da yıktı geçti,

Star Tv.in bomba dizisi Medcezir dün akşam 3.cü bölümüyle gecenin en iyilerindendi. Geçen hafta olduğu gibi reytinglerde birinciliği kimselere bırakmadı. Ta ki aylar önceden yazmıştım,Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya ile Medcezir Cuma akşamlarının mutlak birincisi olacak demiştim. Üç cumadır öyle de oluyor, bundan sonrada fenomen olan dizi böyle devam edecek gibi. İnsan çikolata yedikçe bağımlılık yapar ya, bu dizi de izledikçe bağımlılık yaratmaya başladı. Her Cuma artık Medcezir gecesi olacak, bir sonraki bölüm sabırsızlıkla beklenecek.

Geçen bölüm inşaattaki yangından çıkartılan Yaman, hastaneye kaldırılmıştı. Orkun’un sebep olduğu yangının suçu Yaman’ın üstüne kalır. Orçun, Yaman’ı yangından kucaklayarak çıkardı ya, kendini kahraman ilan eder. Bu durumu Mira’ a karşı kullanır. Asım Şekip Kaya, yangının sorumlusu gördüğü Yaman’dan şikâyetçi olur ve içeri attırır. Avukat Selim ve oğlu Mert Yaman’ın suçsuz olduğundan emindirler. Yaman’ı kurtarmak için büyük çaba harcarlar.

Avukat Selim kayınpederine adeta emir verircesine şikâyetini geri alacaksın demesi, Mert’in annesini ikna etmesiyle Yaman çıkartılır ve eve gelir. Bir güzel haber de, annesini Selim Bey tahliye ettirir eve getirir. Ana oğulun kavuşmasında duygulu anlar yaşanır. Selim bey bir güzel müjde daha verir, Yaman’ı Asım Şekip Kaya Üniversitesinde, yüzde yüz burslu olarak okutacaktır. O akşamki vakfın panayır gecesine tüm alile katılır.

Herkes panayır havasının büyüsüne kapılmıştır. Katılanların aralarında yaptıkları kısa konuşmalardan pasajlar vermek istiyorum.

Yaman’ın annesi Nevin Hanımdan Yaman’a,  “Hiç bu kadar zengin insanı bir arada görmemiştim”

Yaman’dan Orkun’a, “şu an elindekinin gerçek silah olmasını isterdin herhalde”

Orkun’dan Yaman’a, “Kurşun harcamaya değmezdi, senin yediğin dayak az gelmiş, istersen yangın tehlikesi olmayan bir yerde devam ettirelim.”

Yaman’dan Orkun’a, “Seni ele vermediğim için teşekkür beklemiyorum senden, ama geri dönüp çıkarttığın için ben sana teşekkür ederim.”

Bu konuşmaları duyan Ender Hanımdan Orkun’a, “Herkese özür borcu olan biri bu kadar agresif olmamalı Orkun, Sitedekilerin Yaman’dan huzursuz olduklarının farkındayız, madem Yaman bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor, onun kararına saygı göstereceğim ben de. Evin yenilenme sürecinde ikiniz birlikte çalışırsanız, daha çok sevineceğim.”

Asım Şekip Kaya, olayların baş aktörü dediği Yaman ile tanışır. Tatsız bir konuşma geçer aralarında. Yaman’ın uzattığı eli sıkmaz. Asım Beyden Yaman’a “Bulutlar fazlası ile elektrik yüklü”

Mert, Eylül’ e zar atarken şans verir. Beklediği öpücüğü Eylül’den alır. Eylül beni öptü diye Yaman’a gösterir.

Sude kocasına, Ender’in 500 bin dolar verdiği için, Selim Beye teşekkür eder. Karısının bu hareketine çok kızan Selim Bey, Ender’ e hesap sorar.

Yaman’ın annesi içince dağıtır, sahneye çıkar başlar şarkı söylemeye. Yaman sahneden alır ve oradan uzaklaşır. Ortalığın karıştığını gören Mira, sahneye fırlar mikrofonu kaptığı gibi şarkı söylemeye başlar, ortalığı yatıştırır. Böylece Yaman’ a yardımcı olur.

O gece köşk de kalan ana-oğul, sabahleyin Nevin Hanım kocası Hasan’ı çağırır ve Yaman’a “Ben sana layık değilim, sen her şeyin en iyisine layıksın oğlum, hoşça kal der ve gider. Amacı oğlunun orada kalması için yardımcı olur.

Artık Yaman köşk de kalıcıdır. Kötü günler bitti, güzel günler bekliyor artık Yaman’ı.

Bu bölümün baş aktörü Avukat Selim Serez idi. Oyunculuğu on numara. Karısı Ender Hanım ile Yaman konusunda yaptığı konuşma, tam bir avukat işi ve duygusal. Yaman’ı oğlu kadar sever korur oldu. Barış Falay’a (Avukat Selim) Tebrikler.

Taner Ölmez (Mert Serez), rol kabiliyeti, sempatik hareketleri ve üstün performansı, benim gibi bütün seyircinin beğenisini topluyor. Oldukça şirin ve hazır cevap. Bir ağabey olarak kabul etiği Yaman’ ı çok seviyor.

Mine Tugay (Ender), o zenginliğin verdiği sert duruşunun altında, yumuşacık bir anne yüreği var. Oğlu Mert’i ve kocasını çok seviyor. Artık yaman’ a da güveniyor, sevmeye de başladı.

Hazar Ergüçlü (eylül), Şebnem Dönmez (Sude), Murat Aygen (Faruk) ve Usta oyuncu Can Gürzap (Asım Şekip Kaya) hepinize ayrı ayrı tebrikler.

Çağatay Ulusoy her bölümde artık çok başarılı. Performansı yerinde.  Çıtayı her seferinde daha yukarı taşıyor. Yalnız dikkatimi çeken alt dudak ısırması alışkanlık mıdır, rol gereği fakirliğin, ya da ezikliğin verdiği bir tik olarak mı yapıyor anlayamadım. Çok sık yapıyor bu hareketi. Geçen bölüm en az 10 kere yapmıştı. Yaman bu görüntüsü ile çok mahcup görünüyor. Ama bu hareket ona çok da yakışıyor.

Serenay Sarıkaya rahat tavırları, sempatik hareketleri ve de sahne performansı güzeldi. İleriki bölümlerde Yaman ile çok güzel bir ikili olacaklar. İzleyiciyi daha keyifli anlar yaşatacaklar.

Ay Yapımın bu süper dizisi, yeni sezonun en güzel dizilerinden biri oldu. Tüm Yapım ve Yayın ekibine başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca senaristimiz Ece Yörenç‘e, konuyu çok güzel yön verdiğiniz için teşekkürler.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir