Çağatay Ulusoy’un Oyunculukta 5.Yılı ve Geleceği!

TV Programları

CXittLVWcAAUlvV

Çağatay Ulusoy, 14 Ocak 2011 Tarihinde “Adını Feriha Koydum” dizisinin ilk bölümü yayınlanması ile ‘Emir Sarrafoğlu‘ karakteri olarak seyircisi ile tanışmıştır. Aynı yılın yazında ilk sinema filmi ‘Anadolu Kartalları’ filminde oynamıştır. Hazal Kaya ile oynadığı bu dizisi 2 sezon sonunda, 2012 Haziran’ında Hazal Kaya’nın diziden ayrılması ile zorunlu final yapmıştır.

Ulusoy, şöhret basamaklarını oyunculuktaki azmi ve dürüstlüğü ile çok erken yakalamış, oldukça sevilen oyuncularımızdan biridir. 2010 Yılı sonunda Best Model yarışmasında birinci olmasından sonra, 2011 Ocak ayında başlayan ilk dizisi ile adını oyunculukta duyurmuş, iki sezon oynadıktan sonra 2012 Haziran’ın da, Hazal Kaya’nın diziden ayrılması ile partnersiz kalmıştır.

afk feriha_o_emir

“Adını Feriha Koydum – Emir’in Yolu” olarak adı değiştirilen dizinin tüm sorumluluğu ve yükü üstüne binmiştir. Oyunculuk uğruna o çok sevdiği saçlarını üç numaraya vurdurmuş, Zeynep Çamcı ile 4 bölüm devam etmiştir. Hazal Kaya fanlarının tepkisi ile dizi reytinglerde beklenen sıralamalara giremeyince, dizinin adı “Emir’in Yolu” olarak değiştirilmiş, Gizem Karaca ile 8 bölüm daha devam etmiş, reytingleri iyi giden dizi, sonrada Aralık ayı sonlarında finalsiz, Show Tv’nin ekonomik sıkıntıları nedeniyle diziye son verilmiştir.

hqdefault emirin yolu

“Emir’in Yolu” dizisinin çekimleri sırasında, stres ve sıkıntıdan set aralarında sigara içimini arttırmış, çok kötü günler geçirmiştir. Gizem Karaca ile partner olması nedeniyle, Hazal Kaya fanlarının tepkisi onda büyük bir moral çöküntüsü yaratmıştır. Ama o oyunculuğundan ödün vermemiştir.

2013 Eylül’de Serenay Sarıkaya ile Medcezir dizisinde ‘Yaman‘ karakteri olarak baş rolü 2 sezon oynamıştır. Medcezir geçtiğimiz 12 Haziran’da final yaptı. Çağatay bu dizide oyunculuğu ile göz doldurmuş, izleyici tarafından çok sevilmiştir. Aslında Medcezir 3. sezon da devam edebilirdi ama olmadı. Serenay Sarıkaya ile Yaman – Mira aşkını yaşadılar, çok güzel bir ikili oldular.

CBkvbFZW0AAidrm

O günlerde Medcezir dizisinde canlandırdığı “Yaman” karakteri ile oyunculukta çok başarılı olmuş, üstün performans göstermiştir.

Çağatay Ulusoy’un ilk dizisi AFK’da canlandırdığı ‘Emir Sarrafoğlu’ karakteri çok sevilmiş, yurt içi ve yurt dışında binlerce fanı oluşmuştur. Bu fanlar iyi günde, kötü günde hep onun destekçisi olmuşlardır. Twitter da TT yaparak hep onun yanında olduklarını hissettirmişlerdir.

CBlPHVZUsAAXecu

Çağatay Ulusoy’un ülkemiz dışında da oldukça kabarık seveni ve fanları mevcut. Arab Fans, Greek Fan, Romen, Azeri ve Pakistan gibi ülkelerde binlerce seveni ve takipçisi mevcuttur. Her zaman onun yanında ve destekçisi olmuşlardır.

Ayrıca Çağatay Ulusoy, ilk sinema filmi olan “Anadolu Kartalları” 2011 yazında çekmişti. Delibal, Ulusoy’un 2. sinema filmi, ilkini henüz oyunculuğun 6.ayında yapmıştı. 2011 yazında, Türk Hava Kuvetlerinin 100.yılı şerefine çekilen Anadolu Kartalları’nda Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırmış, üstün bir başarı kazanmıştır. Bu filmdeki rolü ile de beğeni kazanmıştır.

çağatayulusoyanadolu-kartalları

Geçtiğimiz yaz 2.sinema filmini Delibal’ı çekti. Leyla Lydia Tuğutlu ile sıra dışı bir aşk filminde oynadılar. Senaryosunu Yıldırım Türker yazdı. Ay Yapım‘ın bu sinema filminde yönetmenliğini Ali Bilgin yaptı.

2delibal

Çağatay Ulusoy Delibal filminde söylediği “Mutlu Sonsuz” Sezen Aksu – Ozan Bayraşa’nın bu parçasını klip yaptı. O kadar içten duygu dolu söylemiş ki, şarkı YouTube’de tıklanma rekorları kırdı. Şu güne kadar bir ayda 5.465.000 tıklanarak rekor kırdı. Bu bugüne kadar kimseye nasip olmamış bir rekordur. Ama sevenleri onu şarkıcı yönü ile değil, oyunculuğu ile görmek istiyor.

Delibal filmi vizyona çıktığı 25 Aralık’tan bu yana 3 haftada 1.085.000 kişi tarafından izlenmiş. Bu da çok iyi bir gişe, demek ki iyi bir total olacak.

CYwcODRW8AAx5UM

Çağatay Ulusoy filmde canlandırdığı ‘Barış Ayaz’ karakterine çok emek vermiş, ruh vermiş, can vermiştir. Barış’ı yaşamış, izleyici de etkilemeyi başarmıştır. Delibal filmi rol arkadaşlarından çok güzel övgüler almıştır.

Toprak Sağlam, “Harikaydı. Çağatay çok iyi kalpli, çok mütevazı, eğlenceli ve çok çalışkan bir oyuncu.”

Hüseyin Avni Danyal: Çağatay’ın oyunculuğundan çok etkilendim. hastalıklı rolünü çok iyi oynadı.”

İstanbul Gala Gecesine katılan ünlüler Çağatay’ın oyunculuğuna övgüler yağdırmışlardır.

Delibal, Çağatay Ulusoy’un performansıyla yürüyor. Daha bir önceki işlerine bakıldığında Ulusoy’un oyunculuğundaki gelişme hayranlık uyandırıyor. (Derya Canan – Harika derya)

Ulusoy, Delibal Film gala gecelerine Leyla Lydia Tuğutlu ve Yönetmen Ali Bilgin ile katılmış, en büyük olumlu tepkiyi izleyiciden almıştır. İstanbul, Antalya, Eskişehir, Stutgart, Berlin, Bakü, İzmir ve Ankara gala gecelerinde kendisine gösterilen sevgi seli altında, çok duygulanmış, zaman zaman göz yaşlarını tutamamıştır. Bir oyuncu için en büyük doping bu olsa gerek.

CXjDzURWEAABcRa

Çağatay Ulusoy 5 yılda nereden nereye… 2 dizi film, 2 sinema filmi. Şimdilerde Ay Yapım ile 3.dizi filmi için anlaşma yapmış, Eylül 2016 sezonunda ekranlara gelecektir.

Sinema sektöründe Delibal filmi ile yaptığı sükse yadsınamaz. Artık sıra 3.sinema filminde… 2017 yazında ben kendisinden yabancı bir ülke ile ortak yapım bir sinema filmi bekliyorum. Bu İtalyanlar ile olabilir. Bu film Çağatay Ulusoy’u Dünya Sinemalarına taşıyacaktır.

Kamera karşısında Afk’da aşırı heyecandan “ah… olan” Çağatay, zamanla bu heyecanın kontrol etmeyi öğrenmiş, Afk’nın 13.Bölümünden itibaren kendi sesini kullanmaya başlamıştır.  Oynadığı roller ona çok şey katmış, kendi ifadesiyle Emir karakteri ona olgunluk kazandırmıştır. Karakter olarak Emir ile benzediklerini ifade etmiştir. Doğrucu, duygusal, vicdanlı benzedikleri yönler varmış. Medcezir’in Yaman’ı da ona çok şey öğretmiştir. Oyunculukta koyduğu tuğla üstüne tuğla, Çağatay’ı 5 yılda bu günlere getirmiştir.  Delibal ile oyunculukta, bilhassa sinema sektöründe çok iyi bir konuma gelmiştir. Sinema sektöründen adından söz edilir olmuştur.

Çağatay Ulusoy hakkında o kazar yazılacak söz var ki, sayfalar yetmez. 5 yılda oyunculuğunu katlayarak bu günlere gelmiştir. Görselliğini oyunculuğu ile pekiştirmiş, iki dizisinde değişik iki karakteri farklı fiziki görünümü ile perçinlemiştir. Sinema filmlerinde de onu iki farklı karakter ve görünüm ile izledik. Delibal’da saçlarını uzatmış, sakal bırakmış, rolün gereğini yapmıştır.

Çağatay Ulusoy, 2015’in En iyi dizi oyuncusu olduğunu 29 Kasım 2015’de aldığı Altın Kelebek ödülü ile belgeledi. Bu gibi ödüller hem dizi, hem de sinema dalında gelecektir. Ulusoy’un geleceği çok parlak,  ışıl ışıl, ama devam etmesi, daha çok çalışması, hep yaptığı gibi üstüne koyması, en önemlisi bulunduğu yeri hazmetmesi lazım…

Tanıdığım, konuştuğum Çağatay Ulusoy’un hedefleri çok büyük, söylediği gibi kalbinin sesini dinleyerek bu yolda dev adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki günlerde, bir reklam filmi çekecek, Mart-Haziran aylarda Los Angeles’ta oyunculuk eğitimi ve yabancı dilini geliştirecek, sonra Eylül 2016 yeni sezonda yeni dizisi başlayacak. (Onu polisiye, romantik bir dizide izleyeceğiz). 2017 yazında da 3.sinema filmi gelecek!

CYEtkgGVAAAHrIJ

Çağatay Ulusoy‘a; 2016 ve sonrası çalışmalarında başarılar diliyorum. O yüzündeki tatlı tebessümü, Allah yüzünden hiç eksik etmesin, bu mütevazi adama kalbi gibi güzel günler ve başarılarını göstersin.

Saygılar ve Sevgiler

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalkcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller Çağatay Ulusoy Twitter sayfasından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir