Çağatay Ulusoy, Medcezir ile kendini aştı,

TV Programları

21 Eylül ’13

Kategori
TV Programları
Çağatay Ulusoy, Medcezir ile kendini aştı,Mira’ ın Yaman’ a kaçamak öpücüğü,


Star TV. in süper dizisi Medcezir dün akşam 2.ci bölümle izleyiciyi gene ekranlara kilitledi. Geçen hafta herkesin tadı damağında kalmıştı. İkinci bölümü ile bu tat daha da arttı. Star TV nin bu bomba dizisi herkesin fenomen dizisi oldu. Reytingler de bunu gösteriyor, AB Grubunda 27,26 Share alarak açık ara birinci, Totalde 20,60 ile ikinci oldu. Artık Cuma gecelerinin vazgeçilmez dizisi olarak adını yazdıracak.

Ben Çağatay Ulusoy’ un oyunculuğundan bahsetmek istiyorum. Daha önce bir yazımda belirtmiştim. Artık Çağatay kendini aştı. Her seferinde daha iyi bir oyuncu izliyoruz. Başkaları ile kıyaslamak istemiyorum. Ben Çağatay’ ı eski hali, bir önceki oyuncu Çağatay ile kıyaslıyorum. Gitgide kendini yeniliyor, doğalı oynuyor. Evet, Çağatay gitmiş, Yaman olmuş.

Geçen haftaki birinci bölüm ve dün akşamki ikinci bölümde Yaman karakterini içine sindirmiş. Rahat hareketleri, cool duruşu, aldırmaz görünse de, karşısındakini sorgulayan bakışları ile kendini gösteriyor. Suskun duruşu ayrıca ona, yaşından büyük olgunluk veriyor. Ama sinirli halleri de yakışıyor ona.

Medcezir, ekranları başındaki Türk seyircisini çok etkilemiş, beğenisini almıştır.

Medcezir, Dünya basınında da ses getirmeye başladı. Amerikan sinema ve televizyon dergileri, “The O.C” dizisinin ilk adaptasyonu “Medcezir” i dünya standartlarında bulmuş. “Variety” ve “Hollywood Reporter” gibi dergiler, yaptıkları haberde Warner Bros, yaratıcı ekibi başkan yardımcısı Andrew Zein’ in açıklarına yer vermiş. “The O.C’nin Türkiye uyarlamasında Ay Yapım ve Star TV ile çalıştığımız için çok mutluyuz. İkon haline gelmiş bir projeye mükemmel uyarlama yapmış. “Medcezir”, çok çarpıcı ve göz alıcı bir yapım olmuş” demiştir.

Çağatay Ulusoy’ un başarılı olacağını ve on da bu ışığı gördüğümü bu güne kadar yazdığım blog yazılarımda belirtmiştim. Şayet okuyanlarınız var ise hatırlayacaksınız. 03 Temmuz 2013 tarihli blog yazım olan, “Adını Feriha Koydum, Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu” adlı blog yazımda anlatmıştım.  O yazının son paragraflarını aşağıda aktarıyorum,

(Çağatay Ulusoy kim ne derse desin aranan bir oyuncu olmuştur.  Medya devamlı takip etse de evine kapanıp, Ay Yapım ile anlaşmaya vardığı, The O.C. “Aşk Hikâyesi” dizisi için çalışmıştır. Defalarca O.C dizisinin bölümlerini seyrettiğini tahmin ediyorum. Ben de The O.C. 15. bölümüne kadar seyrettim. Ryan Atwood karakterini oynayan Ben McKenzie ile Çağatay arasında çok benzerlikler gördüm. Hatta iddia ediyorum bu rolü Çağatay daha güzel oynayacağını düşünüyorum. Burada hassas çizgi, bize adapte edilecek olan uyarlaması. Bire bir kopya yapılırsa tutmaz. Amerikan kültürü bize göre örf adetleri çok farklı. Esprileri soğuk, kültür farkı var. Burada asıl iş Ay Yapımın senaristi Ece Yörenç’e çok iş düşüyor. Bizim toplum kültürüne uygun bir şekilde konuyu işleyebilirse çok harika olur. Ece Yörenç’in açıklamalarına göre, dizinin ilk 2 bölümün yazılımı bitmiş, üçüncü bölüm yazıyormuş. Marisa rolünün de Serenay Sarıkaya’ a çok yakışacağını tahmin ediyorum.

Eylül 2013 Star TV. de yeni sezonda süper bir dizi olacak, “ Aşk Hikayesi”.

Çağatay Ulusoy esas oyunculuğunu bu dizide gösterecek. Ben Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve rol alacak diğer oyunculara şimdiden başarılar diliyorum.)

Medcezir’ in 2.ci bölümünde yaşananları soluksuz izledik. Yaman ile Mira‘nın bahçede konuşmaları, Mira’ nın Yaman’ın yanağına kondurduğu öpücük, aralarında ilk aşk kıvılcımı oldu. Son bölümde, inşaattaki Yaman – Mira konuşması bu aşkın yavaş yavaş alevlendiğini gösterdi. Aralarındaki uyum dikkatlerinizden kaçmamıştır umarım.

Seyirci Cuma akşamlarını iple çekecektir, bu süper dizi için.

Her anınız keyifle geçmesi dileğimle.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir