Dizilerin Final Tarihleri ve Yeni Sezonda devam edecek olan diziler!

TV Programları

catsfinal tarih

2015 yılı sezon sonuna 2 ay gibi kısa bir süre kaldı. Genellikle Haziran ayının ilk haftasından son haftasına kadar sezon dizileri ya sezon finali yapıyor, ya da final.

Mart ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde, haberler birer birer gelmeye başladı. Bazı dizler yeni başlamasına rağmen sezon sonuna ulaşamadan zorunlu final yapıyorlar. Bu dizilerden hangileri final, hangileri sezon finali yapacak. Hangi dizler Eylül 2015’de yeni sezonda devam edecek.

Sezon dizileri Haziran ayında Final ya da sezon finali yapmasıyla kanallar iki aylık yaz talili boyunca saatlerini dolduracak yeni yazlık dizi arayışına başlıyorlar. Okulların da tatil olması nedeniyle, yapımcılardan eğlenceli gençlik ve çocuk dizleri isteniyor. Şimdiden yapımcılar bunun planlamasını yapmaya başladılar bile.

Şimdi dilerseniz açıklamaları gelen, sezon finali ve kesin final yapacak dizileri sıralayalım:

dDBIaP3

KARADAYI : Atv’nin üç sezondur devam eden, Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’in sevilen dizisi Karadayı 115.Bölümde 15 Haziran 2015 tarihinde kesin final yapacaktır.

 

içerik kara para

KARA PARA AŞK : Ay Yapım’ın Atv’de oynayan polisiye aşk dizisi Kara Para Aşk, 55.Bölümde final yapacak. Aslında çok iyi giden devam etmesi gereken bir diziydi. Bir sezon daha devam edebilirdi.

 

Ekran AlıntısıMD54.25A

MEDCEZİR : Star Tv’nin baş rollerini Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın oynadığı fenomen dizisinde de 2.sezon sonuna yaklaşılıyor. Dizi 77.Bölümde muhtemelen 12 Haziran 2015 tarihinde sona erecek ve kesin final yapacak.  İzleyicinin arzusu ile Ay Yapım diziyi 3.sezonda da devam etmesini çok istedi ama olmadı. Çağatay Ulusoy Haziran’da dizinin bitimiyle birlikte 2.sinema filminin çekimlerini başlayacak. Şu sıralar Ay Yapım tarafından filmin hazırlıkları devam ediyor.

 

içerik güllerin savaşı

GÜLLERİN SAVAŞI: Kanal D’nin ilginç dizisinde Gülru-Gülfem rekabeti hızla devam ediyor. 13 Haziran’da 48.Bölümde sezon finali yapacak olan dizi, Eylül ayında yeni sezonda devam edecek dizilerden biri. Bu rekabeti bir sezon daha izleyeceğiz.

 

içerik küçük ağa

KÜÇÜK AĞA: Kanal D, diziyi sezon sonuna kadar sürdüremedi. Salı gecesine Aşk Yeniden, Kaderimin Yazıldığı gün gibi güçlü dizlerin gelmesiyle erken final yapmak zorunda kaldı. 50.Bölümde final yaptı. İzleyenleri finalden pek memnun kalmamış, Temmuz ayında yaz dizisi olarak devamı gelebilir.

 

İçerik şeref meselesi

ŞEREF MESELESİ: Kerem Bursin ve Şükrü Özyıldız’ın baş rollerini oynadığı dizi ilk başladığında reytingleri pek iyi değildi. Sonra toparladı, sevildi. Ancak sezon sonunda final yapacak gibi duruyor. Yeni sezonda devam etmeyeceğini düşünüyorum. Ve beklenen oldu, Şeref Meselesi 17 Mayıs akşamı final yaptı.

 

paramparça-

PARAMPARÇA: Pazartesi gecelerini aldığı yüksek reytingleri ile paramparça eden Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay’ın dizisi yürekleri dağlayarak devam ediyor. Kötü kadın Keriman (Nursel Köse) diziye renk katıyor. 22 Haziran 30.Bölümde sezon finali yapacak. Banko Eylül’de yeni sezonda devam edecek dizilerden biri.

 

hqdefault

KADERİMİN YAZILDIĞI GÜN: Özcan Deniz ve Hatice Şendil’in dizisi Kaderimin Yazıldığı Gün şimdilik iyi gidiyor. 16 Haziranda 34.Bölümde sezon finali yapacak. Sanki konuda bir sıkışma var gibi. Diziye yeni katılan Hale Soygazi, Defne’nin annesi olarak kötü kadın karakteri doğrusu pek ona yakışmadı.

 

İçerik k.v pusu

KURTLAR VADİSİ PUSU: Kanalların en uzun soluklu dizisi olan, Necati Şaşmaz’ın dizisi 12 yıldır değişik kanallarda yayınına devam etti. Son olarak Kanal D’de yayınlanıyor. Bu sezon sonu final yapacağı dedikoduları çıksa da, Pana Film’den açıklama geldi. Vadi devam ediyor. 18 Haziran 263.Bölümde sezon finali yapacaktır.

 

1427294936.0062

AŞK YENİDEN: Fox Tv’nin romantik komedi türündeki, Buğra Gülsoy ev Özge Özpirinçci’nin dizisi Salı gecelerine renk kattı ve reyting rekortmeni dizisi. Gülmeyi özleyenlere güzel bir hediye oldu. Banko Eylül’de yeni sezonda göreceğimiz dizlerden biri olacaktır. 18 Haziran salı akşamı 19.Bölümde sezon finali yapacaktır.

 

içerik racon

RACON AİLEM İÇİN: Atv’de büyük ümitlerle başlayan Mehmet Aslanuğ’un dizisi beklenen başarıyı elde edemedi ve 31 Mart 4.bölümde maalesef zorunlu final yapacak.

 

bes kardes (2)

BEŞ KARDEŞLER: Kanal D’nin gene büyük ümitlerle başlayan dizisi başarılı olamadı. 5.bölümünde pes etti ve yayınına ara verdi. Son bölümünde “Haziran’da buluşmak üzere” yazdılar. Demek ki, Beş Kardeşler’i yaz dizisi olarak tekrar, Kanal D ekranlarında göreceğiz.

 

images-diriliş-257x300

DİRİLİŞ ERTUĞRUL: TRT 1’in görkemli dizisi Diriliş Çarşamba gecelerinde gözde dizileri arasına girdi. Her ne kadar “Muhteşem Yüzyıl”ın yerini doldurmasa da savaş ve kavga sahnelerindeki Engin Altan Düzyatan’ın başarısı ile izleyenlerden tam not aldı. Seyirciye Osmanlının kuruluşu hakkında tarih dersi vermeye devam ediyor. Yeni sezonda gene banko devam edecektir. Diriliş Ertuğrul 17 Haziran 25.Bölümde sezon finali yapacaktır.

 

images güzel köylü

GÜZEL KÖYLÜ: Star Tv.nin keyifli dizisi Güzel Köylü geçen yaz, yazlık dizi olarak başlamıştı. Çok tutuldu ve sezon dizisi olarak devam etti. Haziran ayında final mi? Yoksa sezon finali mi yapar bilemiyorum. İzleyici beğenisi göz önüne alınırsa yeni sezonda devam edecek gibi duruyor. Güzel Köylü 17 Haziran akşamı 52.bölümde final yaparak ekranları veda ediyor.

 

karagul_72

KARAGÜL: Fox Tv’nin Cuma gecelerinin reyting rekortmeni dizisi Karagül oldukça tutuldu. 12 Haziran’da 88.bölümde sezon finali yapacak. Eylül yeni sezonda devam edecektir.

 

kiraz-mevsimi

KİRAZ MEVSİMİ: Fox Tv’nin geçen yaz dizisi olarak 4 Temmuz 2014 başlayan dizi, sezon dizisi olarak devam etti. Öykü ve Ayaz’ın aşk hikayesi çok sevildi. Yakışıklı oyuncu Serkan Çayoğlu genç kızlarımız tarafından çok beğenildi. Bu dizide yeni sezonun banko dizilerinden. 13 Haziran akşamı, 49.Bölümde sezon finali yapacaktır.

 

içerik filinta

FİLİNTA: Bir Osmanlı polisiye dizisi olarak TRT 1 ekranlarına gelen Filinta, beklenen ilgiyi pek de gördü sayılmaz. Kesin diyemem ama 9 Haziran’da 26. bölümde sezon finali yapacak.

 

Poyraz-Karayel-

POYRAZ KARAYEL: Çarşamba gecelerin tutulan dizilerinden biri de Poyraz Karayel. Kanal D’nin bu dizisinin tutulup sevilmesinde, Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli faktörü önemli. 17 Haziran’da 24.Bölümde sezon finali yapacak olan dizi yeni sezonda devam edecektir.

 

11038722_882120238520094_8869606839189247824_n

MARAL EN GÜZEL HİKAYEM: Hazal Kaya’nın Aras Bulut İynemli bile birlikte baş  rolü oynadıkları, Maral henüz yeni başlayan dizilerden biri. Tv8 ile 28 bölümlük anlaşması var. O nedenle Eylül yeni sezonda devam edecektir. 2016 yılında bu dizinin arkası gelebilir, şimdilik iyi başladı, reytingleri düşük de olsa dizi sevildi. Maral 21 Mayıs 12.Bölümde erken sezon finali yapan dizilerden biri oldu.

Şimdilik dizler hakkında bize gelen bilgiler bu kadar. Kesin final tarihleri belli olan diziler olursa sizlerle paylaşacağım.

Her şeyiniz gönlünüzce, sevdiniz dizedeki gibi olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten ve dizilerden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Dizilerin Final Tarihleri ve Yeni Sezonda devam edecek olan diziler!

  1. Bence herkesin yorumuna dikkat etmeli.evet herkes haklı medcezir bitmesin. Çunku kızım 18 yasinda çok seviyor. Tesekkurlerrr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir