Bu günkü Güneş tutulması ve şok kehanetler!

Güncel

güneş-tutulmasi-nereden-görülecek (1)

Bugün 20 Mart 2015 Güneş tutulması vardı. Bu tutulma 9,40 da başladı, 13,50 kadar sürdü. Ülkemizde havanın parçalı bulutlu olması nedeniyle bir çok yerde izlenemedi. İstanbul’da da havanın bulutlu olması nedeniyle izlenememiş. Bundan önceki güneş tutulması 11 Ağustos 1999 yılında gerçekleşmişti. Ay’ın yörünge hareketi sırasında dünya ile güneş arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması ülkemizde kısmen izlenmiştir.

Tam Güneş Tutulması Antalya’dan Ordu’ya kadar uzanan ve 160 kilometre genişliğe ulaşan bir koridorda yaklaşık 4 dakika boyunca gözlendi.

Bugün 20 Mart, ne tesadüf ki benim doğum günü. Bu nedenle ilgimi çeken bu doğa olayını internette araştırdım. Bulduklarımı ve okuduklarımı sizlerle paylaşıyorum.

20 Mart 2015 bugün güneş tutulması gerçekleşti.

20 Mart 2015 bu gece ay takvimine göre yeni ayın ilk günü. Diğer bir değişle ayı hilal olarak göreceğiz.

21 Mart gece-gündüzün eşit olduğu bir tarih. 21 Mart –  23 Eylül tarihlerine ekinoks adı da verilir. 21 Mart’ta Kuzey yarım kürede ilkbahar, Güney yarı kürede ise sonbahar başlar.

Bir arkadaşımdan duyduğum bir dedikoduyu da burada aktarmak istiyorum. Bu gün istemediğiniz her şeyi, bütün kötülükleri bir kağıda yazar, o kağıdı yakarsanız onlardan kurtulur muşsunuz. Bir de olmasını istediğiniz dileklerinizi bir kağıda yazar, o kağıdı bir akarsuya atarsanız, o dilekleriniz gerçekleşirmiş. Bunlar birer safsata olsa da, insan neyi inanırsa o gerçekleşir. Bu da bir düşünce gücü olsa gerek.

Biz gelelim gene bugünkü doğa olayına:

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan ve akademik kadro, İstanbul’da saat 10.52’de parçalı olarak başlayan  güneş tutulmasını gözlem evindeki teleskoptan takip etmişler.

gunes-tutulmasi-boyle-gerceklesti-5432433

fft16_mf5432401

 

Ancak havanın kararması ve bulutlar nedeniyle güneş tutulması  izlenemedi. Gözlemevindeki teleskoptan tutulmanın ilk anlarından kısa bir görüntü  alabilen akademik kadro, bulutların araya girmesi nedeniyle saat 13.00’e kadar  devam eden tutulmayı takip edemedi. Prof. Dr. Türker Özkan, İstanbul’da havanın bulutlu  olması nedeniyle güneş tutulmasını göremediklerini söyledi.

Bunun, yılın ilk tutulması olduğunu, ikincisinin de eylülde gerçekleşeceğini ifade eden Özkan, tutulmanın Kuzey Atlantik Okyanusu’nda, havanın kararması şeklinde tam olarak gerçekleştiğini kaydetti. Özkan, “Güneş tutulması ülkemizden yüzde 43’lük bir oranla gözlenmekte ancak havanın bulutlu olması nedeniyle tam olarak göremedik” dedi.

DEPREMLE BİR İLGİSİ YOKBilimsel çalışmalar açısından tutulmayı izlemenin önemli olduğunu vurgulayan Özkan, “Tutulmaların zamanını hesaplayan bilimsel altyapıya sahibiz. Zaman zaman deprem, tsunami ve kıyamet senaryoları gibi birtakım dedikodular duyuyoruz. Tutulmanın bunlarla alakası yok. Aralarında bir ilişki olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı” diye konuştu. Özkan, tutulmanın manyetik etkilere yol açamayacağını, bunun Ay’ın yörüngesindeki hareketinden kaynaklanan bir olay olduğunu, ışığın dünyaya biraz daha az geldiğini, insan gözünün de bunu fark edemediğini kaydetti. Manyetik etkilerle kutup ışıklarının meydana geldiğini ancak insanlara etki yapabilecek bir durum olmadığını vurgulayan Özkan, tutulmaya özel filtrelerle ve gözlüklerle bakılması gerektiğini kaydetti.TUTULMA SELFİESİ TEHLİKELİÖzkan, güneş tutulurken “selfie” çekilmesine de değinerek, bunun yanlış olduğunu, telefonların bir daha kullanılamaz hale gelebildiğini vurguladı.

“Süper ay” olayına da değinen Özkan, şöyle devam etti: “Bu olay, ayın dünyaya yakın olmasıyla alakalı. Ay dünyanın etrafından elips şeklinde dolaşıyor. Bazen uzak, bazen yakın oluyor. Yakın konumda olduğu için daha büyük görünüyor ay. Bugün yeniay. Dolunay olsaydı ayı biraz daha büyük ve parlak görecektik. Yeniay nedeniyle küçük göreceğiz. Aynı zamanda bugün ekinoks. Gece ve gündüz eşit. Bu 3 olay tesadüf olarak bir araya geldi. Kötü olarak algılanmaması gereken bir durum.” Özkan, tam tutulmanın 2060’ta yaşanacağını ifade ederek, parçalı tutulmaların da birkaç yıl içinde olabileceğini anlattı.

ASTROLOG NURAY SAYARI GÜNEŞ TUTULMASI YORUMU
Ünlü astrolog Nuray Sayarı internethaber.com’a verdiği röportajda 20 Mart güneş tutulması için önemli uyarılarda bulundu. Nuray Sayarı’ya göre 20 Mart güneş tutulması depremleri tetikleyebilir. Nuray Sayarı’nın güneş tutulması hakkındaki görüşleri şöyle;-“2015 yılının Güneş tutulması 20 Mart’ta Balık-Başak burçları aksında gerçekleşecek. Bu tutulma depremin habercisi. Neptün de Balık burcunda olduğu için puslu duygular veriyor.

MART, NİSAN, MAYIS AYLARINA DİKKAT

Türkiye’nin yıldız haritasını yorumladığımda mart, nisan ve mayıs ayında terör içeren olaylar ve deniz kazaları yaşanabilir. Hava, toprak ve suda tehlikeler söz konusu. Ayın 20’sinde Balık burcunda tam bir Güneş tutulması olacak. 4 Nisan yılın ilk ay tutulması terazi burçları aksında gerçekleşiyor, yine bu tutulmalarda ölümler artabilir. Uçak kazaları ve kaçırmalar, saldırı ve terörle ilgili olaylar patlamalar, devlet adamlarına suikast yaşanabilir, inşallah olmaz ve ben yanılırım.

ASTROLOG NİLDA EFEÇINAR GÜNEŞ TUTULMASI İÇİN NE DİYOR?
Öncelikle belirtmeliyim ki söz konusu bu astrolojik etkiler 2012 yılı itibariyle başlamış olup önümüzdeki 20 Mart Balık Burcu’nda gerçekleşecek güneş tutulmasıyla bir sonuca doğru ilerleyecektir. Eylem- Sonuç ilişkisine her birey, her toplum ve her ülke kendi seçimlerinin sonuçları olan meyvelerini toplamaya başlayacaktır.

GÜNEŞ TUTULMASININ TÜRKİYE’YE ETKİLERİ NE OLACAK?
Ülkemiz açısından baktığımızda geçtiğimiz sınavlarda başarılı olamadığımızı görüyorum. Bu nedenle önümüzdeki süreçte ülkemizin kıtlıkla ve sağlıkla sınavatabi olacağını gözlemliyorum. Bu sınavın sebebinin de insanların kötülüğe olan kabul ve eğilimleri olduğunu görerek ve üzülerek bu durumu paylaşıyorum. Bu dönemde sıvı ve gazlarla ilgili kaza ve afetlerin olma ihtimali de yüksek bu nedenle elimizden geldiğince kontrollü davranmalıyız. Bu gezegensel konumların etkileri hemen oluşum gösterdikleri gün gerçekleşmez öncesinden de kendisini hissettirmeye başlar ve etkileri 6 aya kadar hatta 1 yıla kadar yayılır. Özellikle güneş tutulmalarında bu böyledir. Bununla beraber kare açılar etkilerini daha kısa sürede gösterebilirler.

GÜNEŞ TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?
(ASTROLOG NURAY SAYARI YORUMU)

KOÇ: Eskiyi geride bırakıp yeniye hazırlanmaya gayret edin.geçmişe asla ÖZLEM duymayacaksınız.Gerçekte ne istediğinizi ve kim ile nasıl yolunuza devam etmek istediğinizi anlamak hislerinize Önem vermelisiniz.

BOĞA: Geleceğe ilişkin plan ve hayallerinize daha gerçekçi bakmaya çalışın, sil baştan başlamanıza neden olabilecek gelişmeler yaşayabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulmayla birlikte kariyerinizde ve iş yaşamınızda büyük değişimler söz konusu olurken Hayatınızda yepyeni bir sayfa açılabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulmayla birlikte sosyal yaşama olan bakış açınızı, ve değerlerinizi inanç felsefe ve öğrenim ,bilgi alanlarında gelişip değişmeler yaşayabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma ile birlikte çevrenizde olup biten herşeyle alakalı olan olaylardan etkilenmeniz söz konusu iş ve maddi korkular veya kriz içeren Herşeyi kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma ile birlikte evli olanlar eşiniz, yakın ilişkilerinizde bitiş ve başlangıçları bir arada yaşayabilirsiniz. İş ve maddi konularda değişimler olması olası.

TERAZİ: Tutulma ile birlikte gündelik yaşamınızı düzeninizi, Önemli olurken görsel ve duygusal yükselmeye Önem verebilirsiniz. Geçmişin yüklerini bırakmanız Şart olacak.
AKREP: Tutulmayla birlikte her konuda ve hayatın gerçekçi kabullenici yaklaşmanız gerekebilir. Bu dönem size yoğunluk veren şeylerin problemlere neden olduğunu fark edebilirinsiniz alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.

YAY: Tutulmayla birlikte Hayatınızın temelini oluşturan önemli ileri ve sorumluluklar adına (iş yaşamı,evlilik,yerleşim,aile yaşamı) gibi temel alanlarda Köklü değişimlerin olması ön planda.

OĞLAK: Tutulmayla birlikte yakın ve sosyal çevre iletişimlerde bitiş ve başlangıçları bir arada yaşayabilirsiniz.

KOVA: Tutulmayla birlikte para kazanma ve harcama konularında değişimler olurken bütçenizi gelirinizi veya kaynaklarınızı ilgilendiren konular önem kazanıyor.

BALIK: Tutulmayla sizin burcunuzda gerçekleşiyor eskiyi yıkacak hemen her konuda yeniye konsantre olmaya hazırlanıyorsunuz.

Bu tür doğa olayları dünya kurulduğundan beri hep olagelmiş ve olacaktır da. Siz felaket tellallığı yapanların söylediklerini şok kehanetleri dinleyerek huzurunuzu bozmayın derim.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Göreseller ve haberler internetten derlenmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir